ALTRES


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
ACER Associació Catalana d’Entitats de Recerca
L’ACER, entitat independent que agrupa institucions amb personalitat jurídica establertes a Catalunya que tenen com a missió principal la realització d’activitats de recerca. Definir les prioritats i polítiques científiques i de recerca a Catalunya.
Ara és l’Hora - Iniciativa per a la reforma horària
La Iniciativa vol esdevenir una iniciativa catalana que exerceixi de lobby i d'impuls d'aquesta fase de construcció nacional. Cal desfer-se de la rèmora que representen els horaris actuals que tenen el seu origen en el "desarrollismo" franquista.
ASBTEC - Associació de Biotecnòlegs de Catalunya
L'Associació de Biotecnòlegs de Catalunya (ASBTEC) és una entitat de dret privat sense ànim de lucre formada per joves investigadors, estudiants i professionals interessats en la promoció de la Biotecnologia.
Associació Catalana de Bioarqueologia (ACBA)
L’Associació Catalana de Bioarqueologia (ACBA) és una entitat sense afany de lucre nascuda el juny de 2007 com a fruit d’un procés de debat de gairebé dos anys sobre la situació de la recerca en aquest camp i els possibles camins per millorar-la.
Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC)
Es constitueix el 1990 com a entitat professional. Agrupa comunicadors científics, periodistes especialitzats, científics, divulgadors i editors de l’àmbit català interessats per comunicar la informació científica en mitjans escrits i audiovisuals.
Associació Juvenil per Aprendre Ciències
Som un grup de joves il·lusionats amb aprendre, investigar ciències i fer que tothom pogui millorar el seu coneixement en les ciències, particularment els joves. Mètodes pedagògics innovadors per a l’ensenyament de la ciència. Traductor automàtic.
Associació Magma
Magma és una associació juvenil catalana d’àmbit estatal amb seu a Barcelona. Promoció del gust i la passió per la investigació entre els joves i l’intercanvi d’experiències amb associacions similars nacionals i internacionals. Uns 50 membres.
Associació Meridià Zero per la divulgació de la Ciència
Meridià Zero es constitueix el 2009 com a entitat que agrupa persones amb interés per la divulgació científica en l'àmbit de la comarca de la Marina Alta. Realitza activitats per tal de divulgar la ciència entre la ciutadania. Objectius i activitats.
Banc Comú de Coneixements
Espai de reunió en llocs públics de Barcelona on tothom pot fer tant ofertes i demandes de coneixements, com recomanar altres persones que puguin ensenyar coses útils o interessants, la majoria d’elles basades en la seva experiència.
Batecs Informatiu
Revista informativa de les activitats i temes de l’Institut d'Estudis del Baix Cinca, consultable per números. Des de la capital, Fraga.
Biotecnologia.cat
Biotecnologia per a neòfils. La biotecnologia té aplicacions en diferents àrees industrials com: la salut, l'agricultura, desenvolupant cultius i aliments millorats, i mediambiental, com el reciclatge, tractament de residus o neteja de llocs contaminats.
Borsa de Talent TecnoCampus
Eina gestionada pel Servei de Carreres Professionals de Tecnocampus. Permet connectar el talent universitari amb el món de l’empresa. Intranet per a gestió de pràctiques d'alumnes i ofertes laborals per matriculats/titulats Tecnocampus.
Braçal
Revista del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre en col·laboració de la Fundació Bancaixa de Sagunt i la Conselleria d’Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana. Francisca Ginés Huertas i Evangelina Rodríguez Cuadros.
Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud
Estratègia d’entitats docents, de recerca, transferència de coneixement i sector productiu del sud de Catalunya. Vol esdevenir un referent internacional en química i l’energia, la nutrició i la salut, el turisme, l’enologia i el patrimoni i la cultura.
Carrutxa - Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Històrica
Web de Carrutxa - Centre de Documentació del Patrimoni Etnològic i la Memòria Històrica, amb seu a Reus. Important tasca per la recuperació de la memòria històrica des del Centre de documentació Priorat a Belmunt del Priorat.
Catalunya Recerca
Portal de Catalunya Recerca. Es un node català de suport a la mobilitat dels investigadors. Mobilitat, formació, beques i ajuts, premis i borsa de treball. Centre Coordinador Node Català de Centres de Suport a la Mobilitat d’Investigadors de Catalunya.
Centre de Documentació de Bellmunt del Priorat
Pàgina del Centre de Documentació de Bellmunt del Priorat. Està dedicada a les recerques i activitats de l'associació Carrutxa, du cultura popular, té a la comarca del Priorat. Jornades, pàgines temàtiques i altres informacions d'actualitat.
Centre Oceanogràfic de les Balears (IEO)
El COB és un centre coster de l’Institut Espanyol d’Oceanografía (IEO), organisme públic d’investigació depenent de la Secretaria d’Estat d’Investigación, Desarrollo e Innovación del Ministerio de Economía y Competitividad, Contingut en català mínim.
Cercle per al Coneixement
Seu virtual del Cercle, un espai per a la reflexió crítica i la innovació creativa per a la societat del coneixement, i plataforma oberta per la realitat econòmica i social. Propostes i alternatives pel progrés cap a la Societat del Coneixement.
Ciència a l'abast
Ciència a l'abast és una nova proposta creada amb el propòsit de fer arribar la ciència a tothom, de manera clara i entenedora. Oferim conferències, tallers, sortides, observacions amb telescopi, cursos i molt més …
Ciència i Política
Una opinió diferent sobre política, una mirada distinta a la ciència des de ciutat de València. Blog d'Andreu Escrivà. Aigua, biodiversitat, canvi climàtic, ciència, contaminació, divulgació, economia, educació, espais protegits, …
Ciències de la Terra i del Medi Ambient
Pàgina de Ciències de la Terra i del Medi Ambient. Directori de temes relacionat. Us trobeu a la pàgina de Ciències de la Terra i de l'Aigua. Hidrologia Superficial. Hidrologia Subterrània. Riscos geològics. Atmósfera. Ecoloia. Geosfera.
Ciències i Tecnologia - Ateneu Barcelonès
Secció de l’Ateneu Barcelonès. La ciències i tecnologia són essencials en l'entramat cultural de la societat: la ciència proporciona visions del món i la tecnologia forma la nostra manera de viure. Aquestes formes de pensar i viure es veuen alterades.
Club de lectura de Ciència. Biblioteca Miquel Llongueras
Nou cicle de conferències emmarcades dintre de l’espai de Visions de la Ciència, coordinat pel Lluís Reales. Dedicades a la llum. Les Nacions Unides i la Unesco han declarat el 2015, Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies Basades en la Llum.
Cocociència
És un espai per compartir curiositats i bromes científiques en català. Tots els comentaris són benvinguts! Sóc un noi de Cassà de la Selva, Girona, de 18 anys i un autèntic boig per la ciència (especialment per la física, les matemàtiques i la química).
Conec
Portal de divulgació del coneixement i la investigació científica i universitària. Direcció General de Universitat, Estudis Superiors i Ciència, la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València.
Congrés de Ciència del Garraf
El Congrés de Ciència dona una eina per potenciar el treball que s’està portant a terme als centres en l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació. Enguany es realitza a la sala d'Actes de l'Universitat de Vilanova i la Geltrú el mes de maig.
CosmoCaixa Barcelona
Primer equipament científic de la Fundació. Inaugurat el 1981 en un edifici modernista. Divulgació de la ciència, particularment, entre els estudiants i facilitar el contacte entre professionals i ensenyants, i institucions científiques.
Departament de Recerca del Govern d'Andorra
Web del Departament de Recerca. Té dos àmbits d’actuació: coordinació i al desenvolupament normatiu de la recerca nacional i divulgació social de la recerca i dels nous coneixements, per afavorir les col·laboracions amb tota la societat civil.
Departament d'Estructura i Constituents de la Matèria UB
Departament d'Estructura i Constituents de la Matèria. Comprèn tres àrees de coneixement: Física atòmica, molecular i nuclear, física de la matèria condensada, i física teòrica/física d'altes energies. Recerca bàsica en física teòrics i experimental.
Dialnet
És un portal de difusió de la producció científica hispana de la Universidad de La Rioja. Per a subscriure-us als serveis d'avisos i accedir a opcions personalitzades, cal que us hi registreu. Es poden seleccionar revistes i rebre avisos electrònics.
enciclopèdies de ciències
Pàgina de les enciclopèdies de ciències del portal educatiu edu365.cat. Inclou diferents informacions i mapes sobre: El cos humà, com funcionen les coses, enciclopèdia de la naturalesa, enciclopèdia de la ciència, i d’altres.
Espurnik, el món del coneixement
Espurnik, comencem! Curs inicial de formació per a docents que volen acompanyament en començar a formar d'aquest món virtual d'aprenentatge que és Espurnik. Materials i recursos pels que voleu endinsar-vos en Espurnik: el món del coneixement.
Ètica i recerca
Projectes de recerca que requereixen experimentació animal o clínica poden tenir implicacions ètiques que han de ser valorades pels comitès específics. Vetlla per l’adequació del disseny experimental a les normes vigents. Comitès ètics.
Experts Construsana
Dedicats a medicions i control de l'electrosmog o contaminació electromagnètica i les seves solucions i tot lo relacionat amb les radiacions naturals i artificials. La contaminació elèctrica de l'aire és la pandèmia del s. XXI dins i fora de l’habitatge.
Experts.cat
Experts.cat és un portal web sobre preguntes i respostes. Fes preguntes de qualsevol tema que vulguis, i obté les respostes dels altres usuaris o dels experts en aquesta mateixa categoria. Experts, preguntes, respostes, assistència, solucions, …
Festival Ciència, Tecnologia i Innovació
El Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació s’ha convertit, des de la seva 1a edició l’any 2007 com a Festa de la Ciència, en un esdeveniment estable a l’agenda cultural de la ciutat. Treballem per una ciutat que aposta per la recerca i la innovació.
Fibres i Filaments
Web tèxtil. El cotó, fibra vegetal de fulles de flors blaves i fruits capsulars, amb la qual s’obté el lli, fibra procedent del pèl de les ovelles i els moltons. El nylon, material sintètic de resina de poliamida. La seda natural és una proteïna animal…
Fira de la Ciència de les Illes Balears
Pàgina de l’edició 2008 de la Fira de la Ciència de les Illes Balears. Aquesta edició es fa al mes d’abril a Mallorca i el mes de maig a Eivissa. Activitats durant el mes de novembre a totes les Illes Balears. Informació, programa i edicions anteriors.
Fonaments de la determinació de l'edat d'una mostra
Bases bioquímiques de la datació per racemització d'aminoàcids. S'anomena racemització (del llatí racemus, raïm) al procés químic en el qual una forma d'un compost quiral es va transformant en la seva imatge especular.
Fundació Gadeso
Té com objectius la investigació participativa de la realitat socioeconòmica i cultural de les Illes Balears, així com la seva promoció i divulgació. Publicacions (Quaderns Gadeso, editats mensualment en català), beques i divulgació. Palma (Mallorca).
Fundació Privada Ciència en Societat
Web de la Fundació Privada Ciència en Societat, entitat que crea projectes de promoció i estímul de la cultura científica. Cultura; Educació i formació; Promoció de la ciutadania activa. Què fem, qui som, recomanacions i projectes actuals en curs.
Fundació Privada Sant Antoni Abat
Fundació Privada i institució fundada al s. XIII que representa a d’altres organitzacions. Gestió, suport i desenvolupament de projectes de recerca i innovació en el àmbit social i de la salut. Salvaguarda del patrimoni històric-cultural-arquitectònic.
Fundació Tècnica i Humanisme
Suport als malalts de càncer Foment del voluntariat Educació escolar en la prevenció hàbits saludables Suport a la investigació mèdica Ajuda a projectes sociosanitaris a països en vies de desenvolupament Foment de la cultura i el debat social.
Fundació Torrens-Ibern, tècnica i ciència en català
La Fundació Torrens-Ibern fou creada el 1977 amb l'objectiu de promoure la cultura i la llengua catalana en els camps tècnic i científic. Activitats: Cursos, seminaris, concursos i certàmens, l'edició i distribució de llibres, estudis i premis.
Fundació Torrents-Ibern
Tècnica i ciència en català. La fundació, en conveni amb Termcat, ajuda a garantir la bona traducció en els aspectes tècnics. Permet al món de la indústria, de l’economia i del periodisme l’ús habitual del català tècnic sense dubtes terminològics.
Galeria de Científics Catalans
Espai de la Galeria de Científics Catalans. Hi trobareu fotografies i biografies d'alguns dels científics catalans que van contribuir a crear una ciència catalana de prestigi internacional. Institut d'Estudis Catalans (Secció de Ciències Biològiques).
Ictineus
Revista que té per objectiu fomentar la recerca entre el públic i és per aquest motiu que es presenta en un format innovador: amb un llenguatge planer, però sense perdre el rigor científic; amb notícies relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.
Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)
Fundació impulsada per la FCRI, Pla de Recerca de Catalunya i el sistema català de recerca. Selecció del talent científic, investigadors del del món, facilitant el retorn d’investigadors propis que han fet la carrera investigadora fora de Catalunya.
Institució Cerca
Mitjà propi tècnic de l’administració de la Generalitat de Catalunya pel seguiment, suport i facilitació de l’activitat dels centres de recerca. Constituïda com a fundació al 2010 per donar resposta al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.
Institut Català de Recerca de l'Aigua
Recerca i Innovació per a l'ús sostenible de l'aigua. L’ICRA és un centre de recerca creat per a la recerca i la innovació per a l’ús sostenible de l’aigua. Vol esdevenir un punt de referència a nivell internacional. Fomentar la recerca bàsica i aplicada.
Institut de Geomàtica
Centre de recerca públic, format per un consorci. Membre fundador de l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca (ACER). La missió el foment i el desenvolupament de la geomàtica, a través de recerca aplicada i de la docència, en benefici de la societat.
Institut de Recerca en Energia de Catalunya
Web de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC). Va ser creat per contribuir en l’objectiu de fer un futur energèticament més sostenible tenint present la competitivitat econòmica i proveint la societat amb la màxima seguretat energètica.
Institut de Tècniques Energètiques
Un dels quatre instituts universitaris de recerca de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El seu àmbit d'especialització són els estudis energètics, les radiacions ionitzants, la física i tecnologia de detectors i d'acceleradors de partícules.
Jordi Joan i Santacília (Novelda; 1713 - Madrid; 1773)
Fou un científic, marí i diplomàtic valencià. Aquest era conegut a Europa com el Savi Espanyol, i va formar part de la Royal Academie des Sciences i de la Royal Society. Sens dubte va ser un dels personatges més importants del segle XVIII.
Joves Investigadors
Informació relacionada amb la precarietat en el món laboral de la recerca. Enllaços, premsa, informació sobre el grup, fòrum de debat, …. Defensa els drets i aspiracions del col·lectiu d’investigadors no estables implicats en el desenvolupament de R+D.
La repoblació balear de Tàrbena
Informació sobre la parla de Tàrbena. En temps de l’expulsió dels moriscos a Tàrbena existien els llocs de Benigebell, Benitalfa i Benitanjà (Poble de Baix); Ràfol de Salem, Birlam i Mizep (Poble de Dalt) ...
Liphe4
Associació científica creada l'any 2003 i que aplega un grup internacional d'acadèmics en l'àmbit de la Ciència de la Sostenibilitat. Activitats educatives i de recerca relacionades amb la sostenibilitat i l'ús de la ciència en processos governamentals.
Mapa de la Recerca i la Innovació de Barcelona
Al Mapa de la Recerca i la Innovació de Barcelona pots localitzar fàcilment tots els centres, institucions, empreses i entitats financeres que protagonitzen i fomenten la recerca i la innovació a la ciutat i el seu entorn metropolità.
Mercat de Tecnologia de Lleida - Universitat de Lleida
Per la seva dinàmica, el Mercat de Tecnologia de Lleida, està organitzada i finançada per l’ICE; Institut de Ciències de l’Educació l’EPS; Escola Politècnica Superior, de la UdL. És la més gran exposició de treballs tecnològics d'alumnat de secundària.
NousTalents.cat
Promou el talent entre els alumnes, i l’esperit de recerca i el foment de les vocacions científiques. Detecta i impulsa la qualitat d’una persona de gaudir d’un grau elevat de talent, coneixement, habilitat o mèrit en un camp. Recursos de recerca jove.
Papers de Comunicació Científica és el butlletí de l’ACCC
Publicació trimestral, des de l’any 1996. Edició electrònica està disponible en format pdf. Editorial signat per la junta directiva, informacions internes, actualitat científica, agenda, articles, apartats de reflexió, de treball i el "Racó de la llengua"
Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona
En un marc global de referència, pretén generar un medi en el qual es puguin instal·lar o crear i créixer entitats (empreses, spin-offs, centres de recerca...) basats en la tecnologia i el coneixement. Edificis del parc i dades de la recerca que s’hi fa.
Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica
Premi creat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). Patrocini; Departament d’Innovació Universitats i Empresa, de la Generalitat de Catalunya. Bases i els resultats d’edicions anteriors, i secretaria del premi.
Programa Innova
El Programa Innova de la UPC té com a finalitat, amb caràcter general, la contribució a la valorització de la recerca desenvolupada a la Universitat Politècnica de Catalunya, l'impuls a la cultura de la innovació i l'esperit emprenedor.
Raconet de Ciència
Situat a l’antiga sala de lectura del Centre Cívic Guinardó, el Raconet es centra en l’alfabetització digital acosta al barri les possiblitats de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, i aplicacions en el camp de l’accés a la cultura.
Reàlia - Associació per la Difussió de les Humanitats
Versió digital de la revista d'Humanitats Reàlia. Editada per l'Associació per a la Difusió de les Humanitats amb la col·laboració de la UPF. La revista treballa per recuperar l'esperit humanístic clàssic i adaptar-lo a la societat del s. XXI.
Recerca en Acció
Portal per donar a conèixer la investigació que es fa a Catalunya en totes les disciplines. Resultats, mètodes i eines emprats, de manera amena, gràfica i participativa. Emmarcat en les accions de divulgació del Programa de Documentació Científica.
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona
Històrica entitat creada l’any 1764 com a societat literària privada sota el nom de Conferencia Physycomatemática Experimental. Té la seu a Barcelona, al núm. 115 de la Rambla, en l'edifici obra de l'arquitecte Josep Domènech i Estapà (1894).
Residència d'Investigadors
La Residència d'Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya, és un consorci públic creat l'any 1993 pel Consell Superior d'Investigacions Científiques i per la Generalitat de Catalunya. Organitza activitats científiques i culturals.
Sciència.cat
La ciència en la cultura catalana a l'Edat Mitjana i el Renaixement. Projectes de recerca. Bases dades, biblioteca, i enllaços. Part del patrimoni històric català encara poc conegut i estudiat: el constituït per les obres de caràcter científic i tècnic.
Setmana de la Ciència
Setmana de la Ciència 2010 (durant el mes de novembre). Jornades de portes obertes als museus, conferències, tallers, concursos, passejades mediambientals, pel·lícules…, tot un ventall d’activitats al vostra abast.
Societat Catalana de Tecnologia
La SCT, filial de l’IEC, fou creada l’any 1986. Promou la recerca i la divulgació dels avenços tecnològics en general i, en especial, dels que afecten l’àmbit de la societat catalana. També promou les publicacions de tema tecnològic en llengua catalana.
Tarragona Regió del Coneixement
Els mercats globals, la competència en costos de les zones emergents, l’augment del trànsit mundial de mercaderies, l’especialització sectorial regional creixent, etc, són raons suficients per incrementar la inversió en R+D+i a les nostres empreses.
Toc, toc… qui és?
Webquest de ciència i projecte de recerca de l’aula oberta de 4t. IES Baix Camp. Cada dia passen coses que ni se n'adoneu que passen o no us haveu parat a explicar-ho. Les coses no passen perquè sí. I explicar-les és fàcil si busqueu a les ciències.
Trobada amb la ciència
Programa setmanal de Ràdio Banyeres on tracta de temes d´interés científic com l´astronomia, la cosmologia, la física i personatges d'interès. El programa és conduït per Lourdes Meroño per a les emissores de la Xarxa de Comunicació Local.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT