ANTROPOLOGIA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
Agama
Agència de Viatges. Disseny i organització de viatges amb o sense guia, a Canadà, Alaska, Oest Americà, Bulgària, Sud-Àfrica, expedicions i creuers polars... de la mà d'un guia vinculat a la cultura visitada. Assessorament en antropologia…
Antropologia Filosòfica
Des de la perspectiva més filosòfica que un col·lectiu de professors de secundària oferim un conjunt de recursos, per a que pugueu ampliar els vostres coneixements sobre un tema tan important com el de l'antropologia.
Antropologia, història i més
Antropologia, història i més és un blog creat a Torredembarra (Tarragonès). En aquest espai recullo alguns dels meus treballs sobre història i antropologia. Si voleu contactar amb mi em podeu escriure al meu correu.
Arxiu d'Etnografia de Catalunya
Revista en paper de l'Institut Tarragonès d'Antropologia. Informació general sobre l'institut i la professió d'antropòleg social. L'Arxiu d'Etnografia de Catalunya. Revista d'Antropologia Social es va publicar per primera vegada l'any 1982
Associació Antropologies
Agrupa estudiants i professionals, per la promoció, difusió i la investigació de les ciències humanes i socials. Vinculada a la UB i a l'Institut Català d'Antropologia. Activitats, revista, butlletí Baal, adreces, textos i curiositats.
Associació Catalana de Professionals de l'Antropologia
L’any 2010 l'Institut Català d’Antropologia, en assemblea extraordinària, crea l'Associació Catalana de Professionals de l'Antropologia. El 2011 s’aprova l'estatut col·laborador entre l'ICA i l'ACPA, de treball en promoció de l'antropologia al nostre país
Associació Ilerdenca de Paleontologia
Portal web de l'Associació Ilerdenca de Paleontología dedicada a l'estudi i difusió de la paleontologia de Lleida i d'arreu del món. L'associació neix per la necessitat de compartir experiències, d'aprendre i conèixer i divulgar la paleontologia.
Associació Valenciana d’Antropologia
L’AVA es constituí l’any 2004 per iniciativa d’antropòlegs/logues d’universitats valencianes. Promoció i difusió dels coneixements i la pràctica antropològica; el foment de la relació entre persones interessades i la coordinació d’activitats i projectes.
Associació Valenciana d’Antropologia - Blog
L’AVA es constituí l’any 2004 per iniciativa d’antropòlegs/logues d’universitats valencianes. Promoció i difusió dels coneixements i la pràctica antropològica; el foment de la relació entre persones interessades i la coordinació d’activitats i projectes.
Benvinguts a l'Olimp
Web amb informació sobre la mitologia grega, útil per totes aquelles persones interessades en el tema. Pàgina de Déus per saber on podeu trobar personatges de la mitologia grega i índex.
Centre Cultural la Beneficiència
Centre de Cultura. Ofereix una mostra de Museus de la Comunitat Valenciana. Investigació i la difusió del passat recent de la societat i la cultura. El Museu de Prehistòria, fundat el 1927, mostra l'evolució de l'home.
Centre Etnogràfic de Bellvei
L’identitat pròpia de de Bellvei, que li confereix una personalitat específica, sorgida de les arrels dels avantpassats, dels seus costums, manera de viure i creences. El centre vol preservar l’ofici singular del nostre poble, les Gorres de Cop.
Darwin, protagonista del 2009
Celebracions de l'any Darwin a l'IEC, en els 200 anys del naixement del naturalista anglès i als 150 de la publicació de L’origen de les espècies. Cicle de conferències, jornades de portes obertes, edició la seva obra cabdal i exposició.
Datación por Racemización de Aminoácidos
Informació d'aquest llibre de cronometria aplicada a la paleobiologia, l'arqueologia, l'antropologia... i sobre altres de afins com paleo-links. Una obra d'utilitat per a paleobiòlegs, arqueòlegs, antropòlegs, metges forenses i professions relacionades.
Departament d'Antropologia Cultural i Història d'Amèrica i Àfrica
L'Associació Antropologies del Departament d'Antropologia Social de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Batrcelona, organitza i desenvolupa la recerca i ensenyaments propis d'aquestes àrees de coneixement. Docència, recerca i formació
Dia de Darwin UV - 2015
L'any Darwin, a la Universitat de València. La celebració internacional que tindrà lloc el 2015. La UV té una tradició centenària d’aquesta commemoració, des del 1909, amb un acte públic i amb un especial de la revista Tribuna Médica.
Domus. Revista d'Història i Arqueologia
Espai de Domus. Revista d'Història i Arqueologia. Organitzada per períodes històrics. Articles, imatges, jaciments, erotisme, transcripció de documents, reconstruccions virtuals, restauracions hipotètiques de jaciments arqueològics, textos…
El Neolític a Palau Saverdera
Plana en PDF. El Neolític a Palau Saverdera (Alt Empordà). Ricard Aiguabella Bosch. Mestre i llicenciat en Geografia i Història. Contextualització de l'experiència. Agrupació Escolar Santiago Ratés, de Vilajuïga (Alt Empordà).
Etnodidactica
A través d’aquest espai volem donar a conéixer les diferents iniciatives educatives que, des de Didàctica del Museu Valencià d’Etnologia), duem a terme al llarg de l’any, a més de fer comentaris sobre coses que ens semblen interessants.
Evoluciona.org
Coincidint amb la celebració de l'Any Darwin, s'ha posat en marxa aquesta web que es vol convertir en una eina de referència per a educadors i aficionats a l'estudi de l'evolució. Recursos didàctics: textos, fitxes, fotografies, esquemes i vídeos.
Evolution MegaLab
La vida a la Terra va començar fa tres mil cinc-cents milions d'anys! Són els petits canvis que s'han anat acumulant al llarg període molt llarg els que ens han portat fins aquí. Podeu veure alguns d'aquests petits salts a Evolution MegaLab.
Institut Català d'Antropologia
L'Institut Català d'Antropologia (ICA) treballa per a difondre la disciplina antropològica i per crear un espai de discusió, investigació i estudi científic de la societat i cultura a Catalunya. La seva creació va ser l'any 1978.
Institut Català de Paeleoecologia Humana i Evolució Social - IPHES
L'IPHES és un institut transdisciplinar de recerca avançada en les ciències de la terra i de la vida, que promou la socialització del coneixement en aquests camps i projecta els seus resultats a una investigació social de caràcter evolucionista.
Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont
Web oficial. A l'ICP estem convençuts que la paleontologia, com a disciplina a cavall de la Biologia i la Geologia, ha de fer aportacions fonamentals a la teoria de la evolució, amb una clara orientació de la recerca envers la paleobiologia.
Institut Paleontològic Dr. M. Crusafont
L'Institut de Paleontologia Dr. Miquel Crusafont, de la Diputació de Barcelona, és una institució dedicada a la recerca, difusió i conservació del patrimoni paleontològic del nostre país. Recerca i investigació, l'institut, difusió i educació, formació…
Institut Tarragonès d'Antropologia
Cursos, seminaris, activitats... de l'ITA sobre la revista Arxiu d'Etnografia de Catalunya. Dades generals de l'institut i sobre la professió de d'antropòleg social. Vincles relacionats amb l'antropologia, fotos de Ramon Zabalza al poble gitano.
Joan Lluís Pallarès - Etnògraf (Montardit de Dalt 1912 - Barcelona 1999)
Neix a Montardit de Dalt (Pallars Sobirà) l'any 1912. Batejat a la parròquia d'Enviny, passa de ben petit a viure a Rialp, a casa Xampaineta (casa desapareguda en la riuada del 1937). Entre 1918-1928 va fer de pastor i li sorgí l’afecció per la música.
La Comarca Científica
Un nou punt d'encontre. La Comarca Científíca és un refugi per a l'anàlisi social. La realitat de les comarques valencianes serà tractada des de les ciències socials en un punt d'encontre comarcal per a cièntifics socials i societat civil.
La recerca paleontològica al sinclinal de Vallcebre
Aquest treball té com a objectiu descriure i sintetitzar els resultats dels treballs fets en el sinclinal de Vallcebre en el Projecte de recerca del trànsit Mesozoic-Cenozoic continental català: implicacions paleoecològiques i biogeogràfiques 2002-2006.
Les Mosqueres
Les mosqueres, unes singulars peces de vidre. Pàgina d’aquest estudi sobre les mosqueres. Les mosqueres són unes peces de vidre utilitzades en la lluita contra la mosca de l'olivera i la mosca de la fruita.
L'Evolució biològica: Selecció Natural
Activitat per fer comprendre un dels mecanismes més importants en l'evolució biològica. La selecció natural és, segons Darwin, el mecanisme que crea les adaptacions dels organismes al seu ambient. Instruccions pel joc i qüestions relacionades.
Llegendes de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac
Pàgina de les llegendes del massís de Sant Llorenç del Munt i serra de l'Obac, la Mola. El bé i el mal, sota terra, indrets fantàstics, badolers al massís (en Capablanca, en Perot Rocaguinardam, ... ). Mapa de la zona.
Megàlits a l’Alt Empordà
Tot els grup megalítics que hi han a la comarca de l'Alt Empordà. Amb les sevs fitxes, història i localitzacions. La presència dels grups megalítics que tenim al nostra comarca sempre ha sigut coneguda pels pastors i pagesos.
Midgard - Mitologies del Món
Reculls mitològics, diccionaris, etc., de mitologia de tot el món, primera web d’aquesta temàtica en català. Mites asteques, egipcis, greco-romans, hindús, japonesos, maputxes, nòdics, polinèsics, sioux, tehuelche, …
Miquel Àngel Magan, Antropòleg
Antropòleg tarragoní. Antropoligia social i cultural. Cultura Popular i Tradicional Catalana i teatre. Amb llenguatge a l’antiga que conserva regles, on predomina la reflexió, i l’espectacularitat de les imatges no manlleva la posició de l’intel·lecte.
MitCat - Mitologia Catalana
La mitologia d’aquell petit país del sudoest d'Europa pel qual han passat: celtes, íbers, fenicis, grecs, romans, visigots, àrabs, castellans, francesos, ... i tots, poc o molt, han deixat la seva petja. Un munt de rondalles i contes populars.
Mites del Cel: Catasterisme grecollatí
A la Web trobaràs: Una introducció a la astronomia clàssica, les divisions de l'esfera celeste, el cel dels grecs, el firmament post hel·lènic, biografies dels deus i els herois, els principals relats mitològics, resums de les principals obres clàssiques,
Museu Arqueològic i Etnogràfic Municipal Soler Blasco de Xàbia
L'origen d'aquesta entitat arranca de l'any 1969 arran de la creació d'una petita col·lecció de materials etnogràfics i històrics recollits per una colla de jòvens dirigida per J.B.Soler i J.Celda.
Museu Comarcal d'Arqueologia Salvador Vilaseca
Pàgina web del Museu Comarcal Salvador Vilaseca, de Reus (Baix Camp). Els temes dels que tracta el museu es: Arqueologia, història, art i etnologia. Exposicions, horaris, activitats i serveis. Del paleolític al neolític.
Museu de Etnològic de Barcelona
Museu que neix l'any 1949. Les seves col·leccions procedeixen d'Europa -hi està especialment representada la cultura camperola i menestral hispana, amb fons molt importants del Pirineu sud i de Salamanca, d'Àsia, Àfrica, Amèrica i Oceania.
Museu d'Etnografia de Formentera - FormenteraWeb
El museu, ubicat al centre de Sant Francesc Xavier, exposa de forma permanent una mostra de les eines i utensilis tradicionals emprats pels formenterers. Dóna a conèixer les eines del camp amb les quals els pagesos treballaven la terra.
Museu Etnogràfic de Ripoll
Museu on hi ha un recull d'objectes de la comarca del Ripollès, referents als principals trets de la seva cultura. La paleontologia, la prehistòria, la història, l'art, la indústria, l'etnografia, el costumari i aspectes ordenats amb intenció didàctica.
Museu Etnològic d'Amer
El Museu Etnològic d’Amer, col·lecció Lluís Sidera, conegut com MEd’A es crea a Can Terme, antiga sagristia del monestir, amb una donació particular de l’amerenc, Lluís Sidera Pujolràs. Anteriorment el museu es trobava a un edifici particular seu.
Museu Etnològic de Formentera - Viquipèdia
El Museu Etnològic de Formentera, inaugurat el 1993, és el lloc on es guarden i s'exposen objectes pertanyents al món de l'art, de la ciència o de la tècnica de Formentera. Es troba al carrer de Jaume I de Sant Francesc de Formentera.
Museu Etnològic del Montseny La Gabella
Web del Museu Etnològic del Montseny La Gabella d'Arbúcies. És un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural del massís del Montseny, implicat en la dinamització cultural, social i econòmica del seu territori.
Museu Valencià d'Etnologia
Creat el 1982 per la Diputació de València amb el nom de Museu d'Etnologia i hui forma part de la Xarxa de Museus de l'organisme provincial. Els seus objectius són la investigació i difusió en el camp de l'etnologia i l'antropologia.
Necròpolis de Ceuró
Conjunt de tres dòlmens pertanyent al Neolític mitjà, a final del quart mil·leni aC. ubicada a la riba dreta de la rasa de les Grioles, a 1 km al SE del poblet de Ceuró, al costat d'un camí en prou bon estat com per a poder-lo recórrer amb un turisme.
rupestre.org
L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social disposa d’una unitat específica en la recerca de l’art rupestre i aquest portal és el seu mitjà a Internet. Els resultats d’algunes de les recerques que actualment realitzem per tot el món.
Secció de Paleontologia de l’AECC
Secció de l’any 2006 arrel d’una exposició sobre fòssils, es crea la secció de caire científic. Vol apropar els fòssils a tota aquells que i tinguin curiositat o interès. L’Associació d’Estudis Científics i Culturals, és una entitat sòcio-cultural.
Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella
La SHA Martí i Bella en tres vessants: divulgativa, amb conferències, visites o publicacions especialitzades; la de la investigació, amb treballs de camp, estudi de materials d’excavació o l’organització de les Jornades de Recerca Històrica de Menorca.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT