ARQUEOLOGIA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
A l'ombra de Bosch Gimpera
A l'ombra de Bosch Gimpera, és una blog dedicat als museus i a l’arqueologia, amb abundant informació d’ambdues temàtiques. Articles i fotos. Em dic Pere Izquierdo i Tugas, i sóc rar des del naixement. El Prat de Llobregat.
Amics del Manol i Palol Sabaldòria
El conjunt arqueològic de Palol Sabaldòria es remunta a l’època ibèrica i és esmentat per primera vegada l’any 1020. El Manol es l’afluent més important de la Muga, el riu principal de l’Alt Empordà. El cabal és irregular i pateix fortes secades a l’estiu
Amics del Museu de Menorca
Web de l'Amics del Museu de Menorca. Informació de les activitats del grup, Talati de Dalt, el camp de treball arqueologic a l'assentament de Talati de Dalt a Alaio. Maó. Menorca. Balears.
Amics des Closos de Can Gaià
Un jaciment prehistòric en el s. XXI. Trípic del Jaciment editat per l'Ajuntament de Felanitx i l'equip ArqueoBalear (Projecte Closos). L'Associació d'Amics dels Closos de Can Gaià es va constituir formalment al desembre de 2008 a Portocolom (Felanitx).
Archeonea
Archeonea. Butlletí electrònic de l'ICAC, l’Institut Català d'Arqueologia Clàssica. L’Archeonea des del número 1 (editat el 25/03/2010), fins al darrer número 27 (02/07/2013). Es presenta en català, en castellà i en anglès. Subscripcions al butlletí.
Arqueocat
Arqueologia i patrimoni. ArqueoCat, S.L. és una empresa jove amb professionals amb llarga experiència en l’arqueologia i el patrimoni. Arqueocat està ubicada a Igualada (Anoia). Informació de l’empresa i serveis.
Arqueolitic
Estudi i difusió de patrimoni. Serveis i propostes didàctiques de ciències socials. Treballa des de l’any 1992 en diferents vessants de l’estudi i difusió del patrimoni arqueològic i històric de Catalunya. Seu central a Banyoles i subseu a Terrassa.
Arqueologia de la ciutat de Lleida
Bloc de difusió del patrimoni arqueològic de la ciutat de Lleida. activitats organitzades per l'Arxiu d'arqueologia de l'Ajuntament de Lleida. Visites a les restes arqueològiques de les sales arqueològiques. Programa de "Diumenges de Portes Obertes".
Arqueologia de Menorca
Una visió completa de l'arqueologia de l'illa de Menorca. Viatge guiat a l'arqueologia i el paisatge de Menorca. Prehistòria, clàssica i madieval, bibliografia i enllaços. L'autor, Ferran Lagarda i Mata, és arqueòleg de renom.
Arqueologia del Berguedà
Arqueologia del Berguedà. La Canal dels Avellaners (Josep Carreras i Balaguer). L’any 1973 el Grup de Prehistòria i Arqueologia del Museu de Berga detectava un jaciment prehistòric al carrer Cercs, on ara hi trobem les cases amb els números 21-23.
Arqueomenorca, S.L.
Camps de treball arqueològic. Participa activament en un projecte científic, organitzat per l’empresa arqueològica menorquina, Arqueomenorca, que porta a terme la gestió cultural dels jaciments de Talatí de dalt i de Son Catlar.
Associació Arqueològica de Girona
Fundada el 1972, l’Associació Arqueològica de Girona és un centre d’estudis històrics sense ànim de lucre arrelat a Girona capital. L’AAG és l’entitat que ha descobert i ha donat a conèixer el primer capítol de la història de Catalunya. Activitat.
Associació Catalana de Bioarqueologia (ACBA)
L’Associació Catalana de Bioarqueologia (ACBA) és una entitat sense afany de lucre nascuda el juny de 2007 com a fruit d’un procés de debat de gairebé dos anys sobre la situació de la recerca en aquest camp i els possibles camins per millorar-la.
Associació Catalana per a la Recerca en Arqueologia Medieval
L’ACRAM, aplega investigadors que des de l’arqueologia i disciplines properes porten a terme recerques centrades en l’època medieval. Celebració de congressos i publicació de la revista Arqueologia medieval. L’ACRAM va néixer el 1997.
Associació Cultural La Roureda
Entitat dedicada a l'estudi de l'arqueologia i béns culturals d'Artesa de Segre, en particular, i de tota la seva comarca natural i la zona històrica d’influència, en general (natural i històrica). Activitas, butlletins i revista.
Associació d’Arqueòlegs de Catalunya
Associació professional creada l’any 2000. Més de 150 arqueòlegs professionals de Catalunya constituiren l’Associació d’Arqueòlegs de Catalunya. Pretén esdevenir l’interlocutor vàlid en representació del col·lectiu, posabt damunt la taula els problemes.
Associació d'Amics del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera
Treballa pel foment de l’interès de la societat vers al museu, sortida a iniciatives i necessitats de la societat Pitiusa. Creada l’any 1991 per un grup d’amics de l’arqueologia, en l’actualitat compta amb més de 200 socis. Versió en català ni operativa.
Associació d'Arqueòlegs de Catalunya
Web oficial de l’Associació d'Arqueòlegs de Catalunya. El primer que cal fer és definir amb precisió la feina de l'arqueòleg, posant èmfasi en la utilitat social d'aquesta figura. Grups de treball, serveis, i informació en general.
Associació Memorial Emili Gandia
Associació Memorial Emili Gandia, admiradors de l'obra de Gandia. Vol posar a l'abast dels investigadors i del públic la documentació sobre aquest personatge i permet conèixer el paper precursor de l'arqueologia i de la museologia catalanes.
Cabrera de Mar Arqueologia i Patrimoni
Cabrera de Mar ocupa un lloc de primer ordre pel ric patrimoni arqueològic, que en els darrers anys s’ha vist incrementat amb no-ves i espectaculars descobertes. La situació privilegiada de la vall de Cabrera ha propiciat un important nucli de població.
Calonge - El Collet de Sant Antoni
Inicien els treballs de consolidació del jaciment arqueològic del Collet de Sant Antoni de Calonge del segle I aC, Hi han paviments, murs, mosaics, pintures decoratives, sitges, ceràmica, ... El s. XIX s’hi va trobar-hi objectes de bronze.
Camp d’Aprenentatge de la Noguera
CdA La Noguera i projectes educatius amb el CEPAP: Parc Arqueològic, Tallers Mòbils, Adopció de Monuments, Seminaris d'Arqueologia i Ensenyament. Recerca del patrimoni arqueològic de la Noguera. Prehistòria de Catalunya i Prehistòria.
Caos de Targasona | Parc Cultural de la Cerdanya
Jaciment que s'estén muntanya amunt des del quilòmetre 7 de la carretera d'Angostrina a Targasona fins a la central solar de Themis. Està conformat per nombrosos abrics, molts dels quals es troben a sota de grans amuntegaments de pedres…
Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics
El CAEHA és una organització creada en 1982 per a potenciar les tasques d'investigació històrica en la ciutat d'Alcoi, estudiar i conservar el seu patrimoni històric, i difòndre els temes històrics d'àmbit local i comarcal.
Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya
Web del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Les tasques del CASC tenen com a objectiu l'inventari, la protecció, la conservació, l'estudi i la difusió del patrimoni arqueològic de Catalunya, submergit en aigües costaneres i interiors.
Centre d'Interpretació del Camp de les Lloses
Pàgina d'aquest jaciment arqueològic de Tona (Osona). El jaciment del Camp de les Lloses va ser habitat per primera vegada entre el bronze final i el període preibèric (ss. VIII-V aC). La planta, l'edifici, el jaciment, col·leccions i visites.
Ciutadella Ibèrica de Calafell
La ciutadella ibèrica és el nom amb què es coneix el jaciment arqueològic d'Alorda Park o de les Toixoneres, situat a Calafell, Baix Penedès. Fou habitat per la tribu ibera dels cossetans i probablement fou destruïda amb l'arribada dels romans.
Ciutat ibèrica d'Ullastret
La ciutat ibèrica d'Ullastret establerta al puig de Sant Andreu, a Ullastret (Baix Empordà), és el major nucli urbà d'aquesta cultura descobert fins ara a Catalunya. Es al territori que els autors antics varen assignar a la tribu ibèrica dels indigets.
Col·lectiu per la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf-Ordal (CIPAG)
El CIPAG Garraf-Ordal es constituí el 20 de juliol de 2007 en règim d'associació sense ànim de lucre i es definí com una entitat d'investigació i difusió cultural. domiciliada a Begues, amb un àmbit d'actuació de tot el territori català. Activitat.
Coll de Nargó - Consorci Paleontologia i Entorn
Aquesta institució es va crear per a estudiar, protegir i divulgar el patrimoni paleontològic comarcal centrant-se en el jaciment de dinosaures de la vall del riu Sallent i ajudar a reorientar i diversificar l’activitat econòmica d’aquesta zona.
Conjunt arqueològic de Tàrraco
El conjunt arqueològic de Tàrraco, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2000, que considerà que les ruïnes que es conserven de l'antiga ciutat romana de Tarraco, mereixien incloure's a la llista del patrimoni mundial per criteris.
Cova de l'Or
Jaciment arqueològic descobert el 1933, en què s'hi van fer cales per part de R. Pardo. Explorada de nou pel Museu d'Alcoi, en 1955 començaren les campanyes d'excavació per part del Servei d'Investigació Prehistòrica de la Diputació de València.
Cova de Montou
La cova (en francès grotte de Montou) és un jaciment arqueològic situat al turó del mateix nom, al municipi nord-català de Corbera de les Cabanes (Rosselló). D'origen càrstic, està formada per diverses galeries i sales. La boca d'entrada està a 290 m.
Cova dels Moros del Cogul
Amb el descobriment de la Roca dels Moros o del Cogul, pel rector local Ramon Huguet, l'any 1.908, s'inicien a Catalunya les investigacions d'un art pictogràfic nou, dins la prehistòria europea. Història, excavacions i pintures.
Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia UB
L' Arqueologia a la UB és hereva de les ensenyances de Bosch i Gimpera, que a través primer de Pericot i ja després de Maluquer, Tarradell, Palol i Riu, consolidaren i posaren las bases del dinamisme actual. Des de la Prehistòria al Món Medieval.
Dolmen de la Borda o dels Pasquerets
A l'est del dolmen del Molí, continuant per la via romana, hi ha aquesta estructura megalítica, la qual presenta una planta rectangular. Estava composta per tres lloses de pedra, però la restauració permeté recuperar la forma original del dolmen.
Dolmen de Lo Pou
Seguint la via romana (que ens ha portat als dolmens anteriors) en direcció est trobarem el pal indicador del coll de la Perxa. Un cop aquí, prenem el camí que mena a Eina i, al cap d'uns 500 metres, trobem aquest sepulcre megalític.
Dolmen del Molí
Jaciment a la carretera D-29 en direcció Eina, accés a una possible antiga via romana. Si la seguim en direcció est durant uns 30 minuts (a peu) arribarem al sepulcre megalític del Molí. Aquest està compost per tres lloses de planta rectangular.
Dolmen i mirador del Pla de Trullàs
Són les restes mes antigues que es troben al terme de Monistrol de Calders (Moianès). Es un megàlit del tipus de cambra simple, de mida força gran en comparació amb els que es troben a la comarca. Aquest sepulcre pertany a l'Edat del Bronze.
Domus. Revista d'Història i Arqueologia
Espai de Domus. Revista d'Història i Arqueologia. Organitzada per períodes històrics. Articles, imatges, jaciments, erotisme, transcripció de documents, reconstruccions virtuals, restauracions hipotètiques de jaciments arqueològics, textos…
Dracmarqueologia
Empresa amb més de 1o anys d'experiència. Oferim tot tipus de recursos relacionats amb l'arqueologia, tècnics i de divulgació. Des del 1996 al seu servei. Els nostres serveis, els nostres clients, i altres dades d'interès.
Ebre-Siurana
El riu Ebre ha estat font de riquesa i una important via de circulació. Podem arribar a conèixer una llarga etapa de la vida dels diferents grups humans, sobretot pel que fa a la prehistòria, o complementant l’estudi de la història més recent.
El Collet de Sant Antoni - Vil·la Romana, Calonge
Prospeccions per a delimitar el jaciment, definir-ne la importància i establir la cronologia. 21 rases que confirmen l'existència d'una vil·la romana d'uns 5000 m2 d'extensió. Ocupació inicial del segle I aC i una fase d'abandonament vers el segle V dC.
El Molí del Salt - IPHES
Jaciment a Vimbodí, la Conca de Barberà. Les intervencions arqueològiques es van iniciar l’any 1999, amb l’excavació d’un sondeig de 3 m2 per conèixer l’estratigrafia del jaciment. L’excavació en extensió començà a l’any 2001 i continua en l’actualitat.
El Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà
Patrimoni arqueològic d'interès internacional, La millor seqüència paleolítica de Catalunya que permet fer-se una idea ampla del que és la prehistòria en general i de la important prehistòria de la comarca del Pla de l'Estany.
El Poblat Ibèric de Montbarbat
El Poblat ibèric es troba al cim de la muntanya del mateix nom, de 331 m. D'alt. Sobre la Serralada Litoral, a l'extrem nord-occidental del terme municipal de Lloret de Mar, al límit amb Maçanet de la Selva. La situació el fa un lloc estratègic.
El Port
Jaciment en un terreny de cultiu al nord del municipi d'Eina, lloc on s'hi localitza un poblat de l'edat del Ferro, semblant a un òppidum. L'espai està limitat per una antiga pedrera, i sobretot per un mur de pedres seques que centúria el lloc.
El Replà dels Tarters
A la muntanya de Bell-lloc es detecten monticles de pedres quadrangulars que semblen estructures. La presència d'afloraments metal·lúrgics i de ferro en aquesta zona explicarien la presència d'aquests vestigis antics. Gravats rupestres.
Els Banys de Dorres
Els banys s'ubiquen dins el municipi de Dorres. Les aigües termals, d'entre 18 i 45oC, han brollat de la muntanya de Bell-lloc des de ben antic, possiblement essent ja utilitzades pels romans. Les restes visibles en l'emplaçament actual dels banys.
Els Closos de Can Gaià
Informació relativa a les excavacions que es duen a terme al recinte. La web va destinada al públic interessat en el projecte arqueològic Integral a aquest jaciment de Felanitx (Mallorca). Les vessants del projecte i diàleg constant.
Els dinosaures de Coll de Nargó
Coll de Nargó amaga tot un reguitzell de sorpreses, entre elles l'existència de restes de dinosaures al terme. L’ADAU, va néixer el 1985 un grup d'amics van començar a investigar les restes de dinosaures al voltant de Coll de Nargó.
Es Poblat d’en Talaiòtic
Pàgina d’Es Poblat d’en Talaiòtic de Menorca (Balears). Informació general d’aquest poblat de l’Illa de Menorca. De les Corberes al Segura i del Cinca a Menorca. Hi ha alguns vídeos d’entrevistes fetes a Alfons López Tena.
Es Poblat d'en Talaiòtic
Blog dedicat a Es Poblat d'en Talaiòtic a Menorca. Catalunya: De les Corberes al Segura i del Cinca a Menorca. Habitants habituals d'Es Poblat de Ciutadella de Menorca (Illes Balears). Subscriure's a Es Poblat d'en Talaiòtic de Menorca.
Excavacions a la Torre Roja
Els ajuntaments de Sentmenat i de Caldes de Montbui han acordat reprendre les excavacions del poblat iber. El jaciment de Torre Roja es troba a cavall dels termes municipals de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i de Sentmenat (Vallès Occidental).
Família Garí i Soler
Josep Garí i Pons. Poeta a Cabrera de Mar. Presenta un extens recull de poemes satírics, polítics, d'esports, aequeologia, fotos de Cabrera de Mar i altres coses diverses. Tècnica Motociclista: El Vespino.
FLM-Editor
Petita editorial dedicada a temes arqueològics, principalment menorquins. Des de Saragossa. Ferran Lagarda i Mata és un editor dedicat a les tirades curtes de material relacionat amb l'arqueologia.
Foment Arqueològic Excursionista Sallentí
Pàgina del FAES de Sallent (Bages). Va ser creat l'any 1972, quan uns joves del poble de Sallent, van ajuntar-se amb un senyor que ja feia temps que portava a terme les excavacions del poblat Ibèric del Cogulló. Va ser una delegació del CECB.
Fondo d'en Roig
Jaciment arqueològic del terme municipal de Cunit. Correspon a una petita granja ibèrica activa entre els segles IV i III aC. Es tracta d'un dels pocs establiments rurals ibers localitzats a Catalunya conservat en bon estat. La singularitat del conjunt.
Font de la Canya | Un centre de mercaderies de la Cossetània ibèrica
Blog del jaciment prehistòric ibèric de la Font de la Canya a Avinyonet del Pênedès, descobert per l’arqueòleg d’Avinyonet Xavier Esteve, quan l’any 1997 el cim d’aquesta elevació és completament desbrossat, rebaixat i anivellat amb maquinària pesant.
Fundació Burriac
Espai a Internet de la Fundació Burriac de Cabrera de Mar (El Maresme). L’entitat ofereix visites guiades al Clos Arqueològic Can Modolell a Cabrera de Mar. Tots els primers diumenges de mes i a hores convingudes. Altres activitats de l'entitat.
Grafits d'Oceja
El territori d'Oceja compta amb sis zones de gravats rupestres, especialment remarcables la del Replà del Ginebrí i la del Pla del Lloser. Es tracta de pedres en llocs a l'aire lliure o d'afloraments rocosos. Gravats fets amb tècniques diverses.
Gravats de Sornàs
Enigmàtics gravats del poble de Sornàs, a Ordino. Formen part d'un conjunt d'inscultures molt més ampli. En aquest blog trobareu bàsicament fotografies i comentaris sobre conjunts d'inscultures, gravats rupestres, monuments megalítics, …
Grup Mexicali
Web del Grup Mexicali. En aquesta pàgina es presenta el Grup Mexicali del Casal Pare Sallarès de Sabadell, les seves activitats, els seus membres, els seus objectius i el Camp de Treball realitzat a Mèxic l'estiu del 2000.
Grup MSN sobre la arqueologia de Menorca
Grup dedicat a l'Arqueología de Menorca en tots els seus aspectes i àmbits que abarca des de la investigació, la didàctica, el patrimoni, etc. I dins de la seva diversitat té cabuda la diversitat també en qüestions cronològiques.
Ibercalafell - Equip de Reconstrucció Històrica de la Ciutadella Ibèrica de Calafell
Format per estudiants i arqueòlegs d’investigació i difusió del món ibèric. L'objectiu és divulgar els treballs de recerca de forma visual i efectiva. La Ciutadella Ibèrica és un equipament cultural. 20 anys d'excavacions han reconstruït el jaciment.
Iesso (Jaciment de Guissona)
La vila, impregnada de vestigis romans, testimoni de l'antiga ciutat de Iesso que fou fundada cap a l'any 100 aC, aprofitant els recursos naturals de la plana de Guissona. Es va desenvolupar durant més de set segles amb una important activitat.
Institut Català d'Arqueologia Clàssica
L'ICAC, centre de recerca públic d’arqueologia clàssica creat per la Generalitat de Catalunya i la URV, amb participació del Consell Interuniversitari de Catalunya. Finalitat; la recerca, formació avançada i difusió de la civilització i cultura clàssiques
Intervenció arqueològica en l'església de Santa Maria de Paüls
Memòria d’aquesta intervenció. L'actuació arqueològica que motiva la memòria se centrà en l'únic edifici conservat del castell de Paüls, al Baix Ebre, al punt que té com a coordenades UTM 31TBF8110336, a 378 metres sobre el nivell del mar.
Itinerari Puigpunyent, Valldemossa, Escorca - Consell de Mallorca
Itinerari 6 de la ruta dels Talaiots. Sortint de Puigpunyent en direcció a Palma, prenim el desviament que surt cap a l’esquerra en direcció a la finca de Son Puig. Sa casa des Gegant. Túmul del puig de sa Moneda. Santuaris talaiòtics d’Almallutx.
Jaça Gran
Jaciment ubicat a la vessant oest del Puig d'Estaques. Està compost per dues construccions megalítiques i una zona d'inscultures. El primer dolmen presenta una planta rectangular i conserva totes les lloses que conformaven l'antiga cambra.
jaciment de La Almeza
Jaciment paleontològic del Cretaci inferior entre l'Hauterivià superior i el Barremià inferior, situat al municipi d'Alpont (Serrans), comprès entre 116,5 i 108 milions d'anys. El context geològic, una plana d'inundació que posà al descobert les restes.
Jaciment Ibero-romà de Boades (Castellgalí, Bages)
El llogaret de Boades, seu d'un important jaciment d'època ibèrica i romana, conegut des de principis del nostre segle, no havia gaudit encara d'una publicació que ens informés sobre les seves característiques materials i cronològiques, bàsica.
Jaciments de Fumanya
El conjunt paleontològic de Fumanya es troba situat al Berguedà nord i inclou les antigues explotacions de carbó a cel obert de Fumanya Sud, Mina Esquirol (Fígols), Fumanya Nord, Mina Tumí (Vallcebre) i Coll de Pradell (Vallcebre-Saldes).
Jo Claudi. El tresor de la Pobla de Mafumet
L’any 1872, dos nois que cavaven una vinya situada entre la Pobla de Mafumet i Vilallonga del Camp van trobar, i trencar, un recipient ceràmic que contenia unes dues-centes cinquanta monedes. Les monedes provenen de la seca de Roma.
Jordi Casamajor - Gravats Rupestres
Blog de Jordi Casamajor és un llicenciat en Belles Arts que viu i treballa a Andorra. Conté les fotografies i comentaris sobre conjunts d'inscultures i gravats rupestres d'Andorra i Catalunya que l'autor ha trobat o ha visitat.
La Bastida de les Alcusses
Informació de la Bastida de les Alcusses de Moixent (La Costera). Introducció al patrimoni arqueològic valencià. Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València. Facultat de Geografia i Història. Bibliografia i imatges.
La Colomina de Dorres
Estela funerària de granit local, amb fragments de ceràmiques protohistòriques i de dues monedes romanes. La primera moneda és d'època de Constantí I (324 dC) i fou encunyada a Heraclea; i la segona és d'època d'Honori (393-395 dC).
La Devesa del Sicard
El jaciment s'ubica en una zona granítica tapada per la massa forestal, a l'est de Dorres. Tot i que va ser una zona d'extracció de pedra durant l'època moderna i contemporània, el procés no va malmetre els abrics que hi havia. Material protohistòric.
La Pedra en Sec a Benafigos
Les aspres moles i turons, els plans i les serralades, les rambles i barrancs saluden als caminants que s'endinsen pel terme de Benafigos i descobreixen un paisatge singular: la pedra que ha produït la natura.
La Pedra en Sec a Borriol
Estudi centrat en algunes de les construccions de pedra en sec del terme de Borriol, a la comarca de la Plana Alta. Consta de casetes, retirs, aljubs, mines, forns de calç i ribassos. Per Vicent Falomir Delcampo.
La Roca dels Bous
La Roca dels Bous és un projecte que porta a terme el Centre d'Estudis del Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEPAP-UAB). La investigació té l’objectiu de compartir el coneixement que anem obtenint.
La Vall de Llavanera
Al fons d'aquesta vall s'hi detecten diversos gravats datables entre finals del s. III aC i el període contemporani, essent tres períodes molt ben representats: l'Ibèric (entre finals del s. III aC - mitjans del s. I aC), el medieval i el contemporani.
L'Arqueologia de Menorca
Una sola web per a tota l'arqueologia de Menorca. Pàgina dedicada als jaciments i monuments de l'illa fins a la conquesta catalana. Arqueologia. prehistòrica, arqueologia clàssica i medieval, cronologia, bibliografia, vincles especifics…
L'Ènova Arqueológica
Web arqueològica de L'Ènova, de la Plataforma per a la defensa de la Villa i les canteres romanes de l'Enova. Vol donar a conèixer la situación d’extrema gravetat que estan patint en aquests moments. Versió en valencià no operativa.
L'Ènova Ruïnes - valencians.es
El jaciment de l'Ènova compta amb restes de l'època alt imperial, datats en el segle I o II, encara que per algun motiu que desconeixem es va abandonar, i va tornar a ser ocupada en el segle V. Es tracta d'un dels jaciments de major extensió.
Les Taules de Menorca
Les taules són els monuments de l'arquitectura prehistòrica i protohistòrica de Menorca, que no es troben a cap altre indret del món. Construïdes entre 1600 i 700 abans de Crist. Característiques, mapa de Menorca, fotografies, bibliografia, ...
L'Esquerda Poblat Ibèric i Medieval
El jaciment arqueològic de l'Esquerda de Masies de Roda. La Fundació Privada l'Esquerda, és una entitat adherida a la Xarxa de Custòdia del Territori, que s’encarrega, del jaciment, experimentació, activitats i serveis, i el museu adjunt a Roda de Ter.
LithicUB
El projecte neix per a posar a disposició de la comunitat científica, estudiants universitaris, i públic en general, la col·lecció de referència, fonamentalment de roques silícies, documentades als darrers anys durant els treballs de prospecció.
MAC Ullastret
Informació oficial del Museu d'Arqueologia de Catalunya, seu d'Ullastret. Informació del poblat ibèric d'Ullastret, municipi del Baix Empordà. Activitats, serveis, exposicions del museu arqueològic, maleta didàctica, ruta dels Íbers, etc.
MAPQ - Museu Arqueològic Provincial d’Alacant
El MAPQ, aposta per una renovació del concepte tradiccional de museu, entés com una col·lecció de troballes catalogades. Representa el repte de ser el primer museu arqueològic del segle XXI. Tarifes, serveis i catàleg.
Megalitisme
Blog d’Albert Fàbrega dedicat a estrutures megalítiques naturals. El dolmen del mas Gamarús, dolmen de Castelló (Prats de Molló), el dolmen de la Foleda, pedra amb cassoletes al Bellver de Tagamanent, restauració de la cista del Pla del Coll, …
Megalitisme a L'Albera
Construccions megalítiques a la Serra de L'Albera. La majoria són sepulcres de corredor (36), semblant a la zona de Serra de Roda-Cap de Creus, (34). També hi ha galeries catalanes (5). Hi podem trobar fins a 8 arques amb vestíbul pou.
Menhir del Molí d'Eina
L'estructura megalítica és a la carretera D-29, senyalitzada amb un pal indicador. El menhir està en posició vertical i presenta una alçada de dos metres i 45 cm. S'hi van recuperar fragments de ceràmica prehistòrica entre el Neolític i el Calcolític.
Menorca Talaiòtica, Cadidata Patrimoni Mundial
Volem el teu suport perquè la Candidatura de Menorca Talaiòtica sigui declarada Patrimoni Mundial! Selecciona si el teu suport és particular o d’una empresa, institució o associació. Veuràs que pots escollir si vols que el teu suport sigui públic.
Muralles d'Ilturo
Bloc d'història i arqueologia de Cabrera de Mar i del Maresme, escrit per Rosa Isabel Garí Lleixa, amb col.laboració de Joan Francesc Clariana Roig. He nascut a Barcelona, però he residit anys a Cabrera de Mar. Sóc llicenciada en Geografia i Història…
Museu Arqueològic i Centre d'Investigació de Deià
Petit, peró fascinat museu fundat l'any 1962 per el Dr. William H. Waldren. Destaca per la seva col·lecció arqueologica i pel disseny interior. Está situat en un molí convertit, un dels edificis més antics del poble medieval de Deià. Horaris.
Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià
El Museu es troba a la casa natal de Rafel de Casanova, a la plaça Major. El museu està organitzat en diferents espais temàtics, que a partir de les restes trobades a les coves del Toll, permeten estudiar la prehistòria al Moianès.
Museu Comarcal d'Arqueologia Salvador Vilaseca
Pàgina web del Museu Comarcal Salvador Vilaseca, de Reus (Baix Camp). Els temes dels que tracta el museu es: Arqueologia, història, art i etnologia. Exposicions, horaris, activitats i serveis. Del paleolític al neolític.
Museu Conjunt Monumental d'Empúries
Informació oficial del MAC Empúries. Dades generals, d'accés, visita, activitats, exposicions i serveis d'aquestes ruïnes gregues i romanes de l'antiga Emporion-Emporiae. Encara per excavar un 75% del jaciment. Informació i el jaciment i museu.
Museu d'Arqueologia de Catalunya
El Museu d'Arqueologia de Catalunya mostra permanentment els vestigis arqueològics que il·lustren l'evolució de Catalunya i el seu entorn durant la prehistòria i la història antiga. Barcelona, Empúries, Tarragona, Ullastret, Olèrdola, Girona i Casc.
Museus d'Arqueologia

Nucli Urbà Romà de Cabrera
El jaciment de Can Rodon on ha d’anar un futur parc municipal ha desvetllat importants troballes arqueològiques. El nucli urbà, datat el 125-75 aC complementa l’altre gran jaciment de Ca l’Arnau, a una banda de la riera.
Origen i Evolució del Megalitisme a les Comarques Centras i Occidentals de Catalunya: II L'Edat de Bronze
Analisi dels sepulcres megalítics de la zona nordoccidental catalana: dolmens del Pallars, materials arqueològics, cronologia, tècniques de construcció, tipologia megalítica durant el II mil-lenni aC, cistes megalitiques i cambres pirinenques. PDF.
Parc Arqueològic Cella Vinaria
No us ho perdeu! Recordeu que les places són limitades. Més informació i reserves. El celler Serralada de Marina (DO Alella, Martorelles) ens presentarà tres vins que maridaran amb tres formatges de la casa Can Pujol (Vilassar de Dalt).
Parc Cretraci - Museu de la Conca de Dellà
Centre museístic escenari d'un apassionant viatge en el temps. Descoberta d’un territori, que fou ocupat pels romans, i molt abans, habitat pels dinosaures. 2.000 anys enrera en el "Temps dels homes", Isona era una important ciutat romana (Aeso).
Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà 2
Un paratge únic per apropar-nos a l'escenari on vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria. El formen diversos abrics o coves oberts en un talús de roca travertínica, els més significatius condicionats per visitar. Informació i horaris.
Patrimoni Arqueològic a Catalunya
Marc legislatiu de l'acció municipal envers el patrimoni arqueològic. Competències municipals en matèria de patrimoni arqueològic a Catalunya. Ompliu el formulari si voleu donar d'alta o modificar les dades d'una pàgina web.
Pedra en Sec i Senderisme - Consell de Mallorca
Pedra en Sec i Senderisme és un portal del Consell de Mallorca. Tot un seguit d'accions del Consell de Mallorca que desenvolupa des de l'any 1988, encaminades a la restauració, conservació, protecció i difusió del patrimoni de pedra en sec de l’illa.
Pedraensec.com
La predra en sec a Vilafranca. Vocabulari de la pedra en sec, galeria de fotografies, jornades, i fotografies. El manteniment del patrimoni arquitectònic de pedra en sec és un problema que tenen les diferents regions on és present.
Pintures Prehistòriques del Cingle de Tavertet
Quan, l'estiu del 1997, els signants d'aquest article visitaren la muralla ibèrica del "Pla del Castell" a Tavertet (Osona, Catalunya), una inspecció general de la zona portà a la troballa del que sembla un nou conjunt pictòric d'art llevantí.
Pla de Bac
El jaciment es troba en un petit abric que forma part d'un important aflorament rocós. Aquí s'hi pogueren detectar diverses inscultures (gravats esquemàtics) esculpides a la roca i datables en el Neolític Mitjà, i un campament temporal.
Poblat de Sant Josep
El poblat ibèro-romà de Sant Josep (la Vall d’Uixó), és una aportació a la història de la Plana durant l’edadt antiga. Entre el material arqueològic recuperat, va aparèixer material ceràmic d'importació pertanyent a l'àmbit grec. Butlletí.
Poblat ibèric de Montbarbat
El poblat és al cim de la muntanya del mateix nom, de 331 m. d'altitud, sobre la Serralada Litoral, a l'extrem nord-occidental del terme municipal de Lloret de Mar, al límit amb Maçanet de la Selva. La situació el converteix en un lloc estratègic.
Poblat ibèric de Sant Julià de Ramis
Jaciment arqueològic al municipi homònim establert al Puig de Sant Julià, de 200 m d'altitud. Es tracta d'un oppidum ibèric amb cabanes retallades a la roca i fortificat amb un tram de muralla. S'hi començà a treballar de sistemàticament a partir de 1996.
Poblat ibèric de Tornabous
En el poblat Ibèric del Molí de l'espígol, situat en una suau elevació del termini de Tornabous, trobarem les restes arqueològi-ques d'un antic poblat íber. Aquest és un dels exemples més importants de l'urbanísme ibèric de Catalunya.
Poblat Talaiòtic de Ses Païsses
Pàgina informativa del Poblat Talaiòtic de Ses Païsses d'Artà (Mallorca). Constitueix el conjunt arqueològic més important i característic del terme municipal d’Artà i de tota la contrada oriental de l’illa de Mallorca.
Postexcavatòrix
Si us agrada l’arqueologia i voleu saber-ne més i voleu saber què podeu fer per conèixer més aquest apassionant món, en aquesta web hi trobareu les opcions per a endinsar-vos en el l’arqueologia catalana. Des primers passos d’estudiar, treballar, …
Puig Ciutat
Puig Ciutat va ser un espai d'hàbitat romà durant el s. I aC. El jaciment arqueològic de Puig Ciutat és al terme municipal d'Oristà. Està situat en un altiplà de 5,1 hectàrees de superfície, en un punt proper al poble de la Torre d'Oristà.
Roca Flàvia
El jaciment es troba al nord del municipi d'Eina. Aquí s'hi localitzà un altre possible òppidum (més petit que el de El Port) disposat en terrasses i dominant la vall del riu d'Eina, on s'hi distingien netament els emplaçaments de les cabanes.
Sant Antoni de Calaceit
Poblat ibèric situat a la serra de Sant Cristòfol, al turó de Sant Antoni, al s. de Calaceit (Matarranya). És un dels més grans i dels més ben coneguts de la comarca. Excavat extensament pel Servei d'Investigacions Arqueològiques de l'IEC.
Secció de Paleontologia de l’AECC
Secció de l’any 2006 arrel d’una exposició sobre fòssils, es crea la secció de caire científic. Vol apropar els fòssils a tota aquells que i tinguin curiositat o interès. L’Associació d’Estudis Científics i Culturals, és una entitat sòcio-cultural.
Senyal de la Perxa
A mig camí entre el Coll de la Perxa i Eina, hi ha un possible mil·liari romà (força malmès), pedres dretes alineades i un possible menhir. El mil·liari i aquestes roques segueixen una línia que podrien indicar el pas d'una antiga via romana.
Sepulcre del Pujalet
Jaciment Sepulcre del Pujalet. L'estructura megalítica és el poble d'Èguet, a l'alçada de les primeres cases del municipi anant cap a Font-Romeu per la D-10. El dolmen consta de dues lloses laterals, li falta la coberta i les lloses que tanca la cambra.
Serra de Mania. Jaciment Arqueològic
Pàgina web de la Serra de Mania, i el seu jaciment arqueològic, situat als termes municipals de Cubells, Foradada, i Alòs de Balaguer, a la comarca de La Noguera. Entorna, arqueologia, turisme, escalada, documents i enllaços.
Societat Arqueològica Lul·liana
Neix el 1880 a la Sapiència de Palma. Uns col·legiats proposen reunir fons per fundar un museu on salvar el patrimoni, crea l’associació per recuperar la figura i l'obra de Ramon Llull, estudi i conservació del patrimoni mallorquí, i formació d'un museu.
Societat Catalana d'Arqueologia
Pàgina web oficial de la Societat Catalana de Cirurgia. Presentació, història, grups de treball i enllaços de medicina. Tot un seguit de serveis i activitats amb descomptes o gratuïtes pels socis i sòcies de l'entitat.
Societat Històrico Arqueològica Martí i Bella
La SHA Martí i Bella en tres vessants: divulgativa, amb conferències, visites o publicacions especialitzades; la de la investigació, amb treballs de camp, estudi de materials d’excavació o l’organització de les Jornades de Recerca Històrica de Menorca.
Son Catlar
Poblat prehistòric té els seus orígens a l'Edat del Bronze i la seva màxima expansió, gairebé amb tota seguretat, poc abans de la conquesta romana de Menorca, en els segles III-II abans de Crist, quan es reforça la murada de 870 metres que l’envolta.
Talatí de Dalt
Visita virtual al poblat talaiòtic de Talatí de Dalt (Maó, Menorca). En català, castellà, anglès, francès, alemany i italià. El poblat ha conservat alguns monuments espectaculars i moltes estructures d'altres construccions.
Tarragona - Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco
Tracta temes relacionats amb activitats culturals socials i d’estudi arqueològic de Tarragona i comarques. Ara, Tarragona és una ferma candidata a ser la capital de la cultura europea l'any 2016.
Terra de Dinosaures
Projecte de cooperació interterritorial del Patrimoni Paleontològic. Terra de Dinosaures, ruta cadidata a Patrimoni de la Humanitat. La componen: Ruta Minera del Berguedà, El Montsec (La Noguera), el Pallars Jussà i Coll de Nargó (L'Alt Urgell)
Torre d’en Galmës
Camp de Treball Arqueològic a l'Assentament de Torre d’en Galmës a Alaior-Maó (Menorca). Amics del Museu de Menorca.
Treballs d'Arqueologia
Publicació periòdica anual que edita el CEPAP i que recull les línies de recerca del centre. El contingut de cada volum és monogràfic amb aportacions d'investigadores i d’investigadors nacionals i internacionals especialistes en cada un dels temes.
Tresor de Xest
És un conjunt de joies i monedes d'or i argent trobades a l'interior de dos vasos a la partida de la Safa, a Xest, (Foia de Bunyol, País Valencià), el 1864, i que, segons els estudiosos, fou ocultat fa 200 anys aC, en plena Segona Guerra Púnica.
Tribuna d’Arqueologia
Entorn de difusió i intercanvi de la recerca arqueològica i paleontològica a Catalunya. Conferències i l’actualitat arqueològica i paleontológica. Articles, jornades i congressos, notícies, publicacions i recursos, vídeos, recull anual tribuna, …
Vilajuïga - Megàlits a l’Alt Empordà
Pàgina de Vilajuïga de la web Megàlits a l’Alt Empordà. Informació i fotografies dels seguents megàlits: Barranc de Vilajuïga, Caigut I, Caigut II, Carena, Cista de Canyelles, Garrollar, Ruïnes, Vinya del rei, i la Talaia.
Vilars 2000
La fortalesa dels Vilars d'Arbeca (Garrigues), 750 B.C.-325 B.C., és un conjunt arqueològic excepcional per les seves defenses, muralla torrejada, "chevaux-de-frise" i fossat, únic europeu de la Primera Edat del Ferro i la Cultura Ibèrica.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT