ARQUITECTURA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
48h OHBarcelona
48h Open House Barcelona festival d’aquitectura. Es celebra a l’octubre a la ciutat de Barcelona, a uns 150 edificis. L’objectiu: Explicar l’arquitectura de la ciutat transversalment, valorant-la com un bé, i estimular punts de vista crítics i creatius.
AJAC Associació de Joves Arquitectes de Catalunya
L’Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC) és la plataforma dels joves arquitectes per sentir i fer-se sentir. Des del seu inici pretén ésser el marc de referència obert per estimular els joves en el camp arquitectònic, professional i cultural.
Amics de l'Arquitectura Popular
Associació dedicada a l'estudi, divulgació i defensa de les construccions rurals. Tota mena de construccions rurals tradicionals: Cabanes i barraques, perxes, pous, aljubs, etc., així com els marges, pletes, pous de gel, hostals, masies i altres.
Amics de l'Arquitectura Popular
Web dels Amics de l'Arquitectura Popular. Una associació d’Alpicat (Lleida), que va nèixer l’any 200 amb la finalitat de protegir i ressaltar el important patrimoni de de les construccions rurals tradicionals, coordinant els projectes per fer-ho realitat.
Antoni Gaudí i Cornet - Riudoms al seu geni
Portal de Riudoms, dedicat al seu geni Antoni Gaudí. D’on va treure l’arquitecte Antoni Gaudí la seva inspiració? Quin fou el paisat-ge que inspirà aquest artista? Les formes, textures, el tractament de la llum, les estructures orgàniques, les tècniques.
Antoni Gaudí i Cornet - Viquipèdia
Antoni Gaudí i Cornet (Reus o Riudoms, el Baix Camp, 25 de juny del 1852 - Barcelona, 10 de juny del 1926) va ser un arquitecte modernista català que ha estat reconegut internacionalment com un dels genis més rellevants de la seva disciplina.
Antonio Gaudi - antonigaudi.org
Anton Gaudí i Cornet (1852-1926) és l’arquitecte més popular de la història. La seva revolució de l’arquitectura i de les arts plàstiques obre els camins de l’art actual i futur. L’obra és la recerca de la perfecció: de l’art, personal i de la societat.
Any Cerdà
L’any 2009-10 es commemora els 150 anys. El 7 de juny de 1859 s’aprovava el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona, obra d’una de les ments barcelonines més lúcides de l’arquitectura modernista: el centellenc Ildefons Cerdà.
Any Cerdà
L’any 2009-10 es commemora els 150 anys. El 7 de juny de 1859 s’aprovava el Pla de Reforma i Eixample de Barcelona, obra d’una de les ments barcelonines més lúcides de l’arquitectura modernista: el centellenc Ildefons Cerdà.
ARCA - Associació per a la Revitalització del Centres Antics
Associació ciutadana que treballa des de 1987 per protegir el patrimoni històric de les Illes Balears, particularment, a Mallorca. Sentim amor i respecte pel patrimoni de la nostra terra i volem cedir-ho, el millor possible als nostres fills.
ARCAT - Centre d’Art Romànic Català
Projecte del Centre d'Estudis i Desenvolupaments Informàtics (CEDI) de l’Institut d’Estudis Catalans, per a l'anàlisi de l'art romànic català. Base de dades (s. IX-XIII), d'arquitectura i arts que en depenen. Estudi de cada monument inventariats.
Arquitectes Sense Fronteres Espanya
ONGD constituïda l’any 1992 declarada de utilitat pública el 1999. ASF actua amb independència de criteris polítics, religiosos i economics i està integrada per persones que creuen en la defensa dels drets humans per a un món més just.
Arquitectura i enginyeria popular del Ripollès
Aquest bloc voldria ajudar, com una aportació a l'arqueologia del paisatge, a crear una relació d'elements d'arquitectura i enginyeria popular del Ripollès. Les cabanes del Clot de la Fou, estructura urbana medieval de Ripoll, arbres i els monumentals.
Arquitectura popular a Es Bordes (Val d'Aran)
El municipi de Es Bòrdes és de formació moderna. Al s. XIX, el poble de Benòs era el cap del municipi. Finalment el centre passà a Es Bòrdes, població formada el segle XVIII a redós de les restes del Castèth Leon. Principals nuclis de població.
Arquitectura rural a Olesa
Itinerari dissenyat pel Grup de Recerca Olesa Rural. Mostra un compendi dels elements patrimonials de l’arquitectura rural i el món de la pedra seca. Barraques de vinya, pous, corrals, marges, forns de calç, són el testimoni d’un passat no tan llunyà.
Arquitectura Rural de la Conca de Barberà
Construccions rurals inventariades a la Conca de Barberà. L’arquitectura rural està basada en construccions relaciones amb un món agrari i amb l’economia de subsistència d’un món rural avui ja desaparegut.
ArquitecturaReversible
Associació cultural per la divulgació del patrimoni arquitectònic de la ciutat de Barcelona. L’associació treballa per ajudar a entendre i viure l'arquitectura de forma col·lectiva. El festival d'arquitectura 48h OHBarcelona l’eina d'actuació i difusió.
Arxiu Jujol
Pàgina divulgativa de l'obra de l'arquitecte tarragoní Josep Ma. Jujol. Biografia: Infantesa Joventut Maduresa Els darrers anys. La seva obra: Camp de Tarragona i voltants Barcelona (àrea metropolitana) Col·laboracions amb Gaudí. L’artista i pubicacions.
Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres
ESF és una associació de cooperació per al desenvolupament multidisciplinar formada per professionals, docents i estudiants, que treballa per garantir l’accés universal al serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment dels pobles del Sud.
Associació Cultural Grèvol
Web de l’Associació Cultural Grèvol de les terres del Penyagolosa, a Vistabella del Maestrat (Castelló). La finalitat és desenvolupar activitats per fomentar l'estudi, catalogació i divulgació del patrimoni arquitectònic tradicional de la pedra seca.
Associació Sostre
Sostre col·lectiu d’arquitectes de vessant social de València. Es una agrupació voluntària del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana el 2008. La iniciativa sorgeix d’un grup d'arquitectes amb inquietuds de la vessant social.
Barcelona Bona Nit
Un projecte en constant evolució que no només tracta de revitalitzar la consciència dels assistents, sinó que també es nodreix de la seva experiència, així com del feedback de la resta de col·laboradors: artistes, patrocinadors, mitjans oficials, ...
Barraques de pedra seca
Formació del catàleg de construccions en pedra seca del terme municipal de Begues (Baix Llobregat). S’ha d’entendre com un element arquitectònic d’interès històric i com a element funcional, perquè ajuda a la preservació del medi ambient.
Barraques de Pedra Seca a Mont-roig del Camp
Itinerari per coneixer aquest singular patrimoni del municipi, que a Mont-roig tenien una notable diversistat d’estils i formes. El mètode de construcció era posar una filada de pedres una sobre l’altra, lleugerament desplomades.
Barraques de pedra seca de Cadaquès
Se'n troben per tot el municipi i utilitzen les pedres irregulars de pissarra que es troben pels voltants, seguint una tècnica de construcció ancestral. Poden ser de planta circular, quadrada o oval i són cobertes amb sostre pla sobre una falsa volta.
Barraques de Subirats
Web oberta per l'Araceli Soler i el Jaume Rovira, d'Ordal, amb l'objectiu de donar divulgació a les construccions de pedra seca, i especialment les barraques de vinya del municipi de Subirats, a l'Alt Penedès. Descripció dels elements estructurals.
Camins del Bisbe i Abat Oliba
Ruta d’art romànic que uneix el Bages, l’Osona i el Ripollès utilitzant com a fil conductor el Bisbe i Abat Oliba. L’art romànic és un element integrador de la Catalunya Central. Reequilibri territorial, el paisatge, gastronomia i la tradició.
Casa Bonastre
Situat a les afores de Bonastre, enmig de pinars i camps de vinya, l’habitatge s’estructura a partir del recorregut (de públic a privat), obrint-se pas entre els pins i cercant les bones visuals. Es construeix sobre una plataforma de formigó …
Casa de Mas de les Bons
Té una inscripció il·legible i gravada sobre la llinda d'una antiga porta de fusta. No hem pogut esbrinar el contingut del text. Aquest gravat es troba a Casa de Mas, poblet de les Bons, parròquia d'Encamp. Jordi Casamajor.
Cases Singulars
Cases Singulars projecte personal de Laura Pastor Durán i Isabel Vallès Audouard. Agrupar cases, palaus i espais singulars de Catalunya amb un contingut patrimonial de singular importància històrica i artística, amb la finalitat d’explicar la història.
Catalan-Architects
El portal Catalan-Architects vol donar visibilitat als arquitectes catalans. El web dona visió internacional a 74 estudis d’arquitectura catalans. Forma part de la plataforma World-Architects, la més ben posicionada a escala mundial en el seu àmbit.
Catalonia in Venice - Biennal d’Art de Venècia
Catalunya consolida la seva presència a Venècia amb un nou treball d'Albert Serra. L’Institut Ramon Llull presenta Catalonia in Venice. La singularitat a la Biennal d’Art de Venècia. Disseny d’Omar Sosa i Ana Domínguez. Guri Casajuana, arquitectes.
Catalunya Ciutat(s)
Exposició del Museu Marítim de Barcelona que explora la relació entre les ciutats i el seu territori. Prenent el concepte noucentista de la Catalunya Ciutat fa un recorregut del desplegament del fet urbà al territori català per acabar mirant al futur.
Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta de l’Ebre
Centre impulsat per l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, en col·laboració del Museu Comarcal del Montsià i del Parc Natural del delta de l’Ebre. Vol conservar, valorar i difondre la manera de viure dels nostres avis a la barraca, símbol del passat.
Centre de Documentació Josep Renart
Creat el 1990 pel Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona. Ofereix recursos i fonts d'informació relacionats amb el procés constructiu (edificació, planificació i gestió, seguretat, sostenibilitat, etc.)
Centre d'Interpretació de la Pedra Seca Torrebesses
El Centre és el punt de sortida de les nostres rutes, el lloc de reunió per parlar d'arquitectura popular. Organització de diverses exposicions i sortides de senderisme per veure les construccions de pedra seca i el patrimoni del nostre terme.
Ceràmica Arquitectònica Modernista a Catalunya
Història, tècniques, ceramistes, dibuixants/ decoradors, arquitectes, fabricants, imatges. Fonts i Informació addicional: Bibliografia, links, llibreria de temes modernistes i cultivadors de les arts decoratives en el modernisme català.
Cervera de Segarra, Art I Urbanisme
Inversió de 320.000 euros per millorar comunicacions. Cervera estrena una plaça pública al centre urbà al costat de la Universitat. Foment destina més de 231.000 euros a restaurar el Sindicat de Cervera. Casar-se a la Universitat de Cervera…
Cèsar Martinell, arquitecte (1888 - 1973)
Cèsar Martinell i Brunet (Valls, Alt Camp, 1888 - Barcelona, 1973) fou un arquitecte català a cavall entre el Modernisme i el Noucentisme. Com a personatge polifacètic, també fou investigador, divulgador i historiador de l'art. Continguts.
Col·lectiu La Col
La Col Col·lectiu d'estudiants d'arquitectura del barri de Sants, a Barcelona. "La Col" sóm un grup de joves, estudiants d'arquitectura, que compartim un local al barri de Sants. Informació general, blog, projectes, enllaços I altres serveis que oferim.
Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona
Associació professional del sertor de la construcció. Assessorament, informació, bases de dades, documentació, formació, borsa de treball, rehabilitació, manteniment i altres informacions tècniques. Pla estratègic i projectes actuals de l'entitat.
Conjunt arquitectònic de les Bons
En aquest recull únic podreu apreciar monuments fotografiats abans de les restauracions dels darrers anys i podreu apreciar que si bé aquest recull està realitzat al 1976 alguns monuments resalten per l'estat lamentable en que es trobaven.
Conjunt medieval de Palol Sabaldòria
El conjunt medieval està situat al terme municipal de Vilafant (Alt Empordà). La intervenció arqueològica que s'hi ha efectuat ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vilafant i l'Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona.
Consell Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya
El Consell dels Col·legis Professionals de Delineants de Catalunya coordina i agrupa els Col·legis Territorials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Al delineant artista del s.XX, s'afageix ara, el delineant tècnic superior del s. XXI.
Construint a la Sala
Construint a la Sala és una associació formada per professionals de diversos àmbits que tenen un interès comú en el món de l’arquitectura i l’educació. Organitzen anualment un taller d’arquitectura gratuït per a nens i nenes de 7 a 12 anys.
Coordinadora d'Entitats per la Pedra Seca
La Coordinadora és un grup multidisciplinar sense ànim de lucre que aplega entitats, associacions i col·lectius de caire divers amb l'objectiu de difondre, coordinar, intercanviar i vetllar pel patrimoni cultural de la pedra seca català.
Departament d'Arquitectura Computadors DAC - UPC
Informacions, recerca i temes relacionas. El DAC, recerca, docència/doctorat, seminaris, conferències, workshops, cursos, reportatges de recerca del DAC i CEPBA. La versins en català i castellà no són operatives.
Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears. Testimoni del principal problema que realment pateixen les Illes Balears: l'estesa pràctica d'un urbanisme absolutament il·legal contra el qual ningú vol lluitar-hi ni de posar-li remei.
El Gòtic Català. L'Arquitectura Nacional d'un Poble
Interessant lloc web per a fer-se una idea bàsica del que fou i representà el Gòtic Català. Arquitectura gòtica, gòtica, gòtic català, … El gòtic va ser l’èstètica contemporània de l’expansió del poder català a la Mediterrània.
El Modernisme
Recopil·lació presentada per alumnes sobre el modernisme, cronologia i bibliografia. Dades i fotos d'edificis modernistes: Casa Batlló, Parc Güell, La Pedrera, Sagrada Família, Palau de la Música, l'Ajuntament de Les Franqueses, etc...
El Neolític a Palau Saverdera
Plana en PDF. El Neolític a Palau Saverdera (Alt Empordà). Ricard Aiguabella Bosch. Mestre i llicenciat en Geografia i Història. Contextualització de l'experiència. Agrupació Escolar Santiago Ratés, de Vilajuïga (Alt Empordà).
El patrimoni arquitectònic de Sants, a debat
Jornada de debats, abril 2011. Exposició fotogràfica Can Batlló: adéu a la ciutat dels oficis de Xavier Corbella i David Roman, visites a Can Batlló i La Lleialtat Santsenca, debat Patrimoni, dóna la cara per La Lleialtat, acció del col·lectiu R-Publik.
El Romànic a Catalunya
La passió pel Romànic de Catalunya i Andorra a càrrec de Maria Rosa Ferré des de Vilafranca del Penedès. M'agrada viure entre vinyes, rodejada d'aquest maravellós paisatge que va canviant amb les estacions i fotografiar en tot moment els seus colors.
Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès
La web oficial de l'Escola d'Arquitectura del Vallès. Direcció, departaments, espai pels professors, estudiants i serveis. Pertany a la Universitat Politècnica de Catalunya i va ser creada al 1973. Té la seva seu al nou edifici de Sant Cugat del Vallès.
ESFÀ - Espai Social i de Formació d’Arquitectura
Si t'agradaria saber què fem, com ho organitzem, o t'agradaria col·laborar en alguna comissió... Truca'ns! a la delegació d'estudiants d'arquitectura. Vine a una assemblea, reunió o activitat. Deda'B (3r pis de la ETSAB) en horari del becari...
Eusebi Molera (Vic, Osona, 1847 - San Francisco, EUA, 1932)
Enginyer i arquitecte. El 1870 marxà a Nova York i s'establí a San Francisco, ingressant als enginyers militars dels EUA. Dissenyà la xarxa de fars del Pacífic, el Golden Gate Park, el mapa de San Francisco, el clavegueram de la capital de Mèxic, etc.
Fundació Gaudí de Riudoms
La Fundació Gaudí de Riudoms es va constituir en la sessió plenària del 16 de març de 2000. Té per objecte promoure, promocio-nar i fomentar la investigació arquitectònica i tècnica, l'estudi i la docència, divulgar la vida i l'obra del gran arquitecte.
Fundació Mies van der Rohe
Instaurada el 1983 per reconstruir el pavelló alemany de Mies van der Rohe, per estimular el debat de arquitectura contemporània. Utilitza i administra el Pavelló Alemany de l'Exposició Internacional de 1929 al parc de Montjuïc.
Fundació Rafael Masó
Fundació pública creada el 2006 a partir de la cessió de la Casa Masó a l'Ajuntament de Girona per part dels seus últims propietaris, Narcís-Jordi Aragó Masó i Mercè Huerta Busquets, nebots de l'arquitecte. Gestiona la conservació i visita a la Casa Masó.
Gaietà Buïgas i Monravà
Cerdanyola del Vallès, 1851-1919. Fou un arquitecte català i cap de l'Exposició Universal de Barcelona 1888. Autor del monument a Colom de Barcelona i va ser pare de l'enginyer Carles Buïgas i Sans qui dissenyà i construí la Font màgica de Montjuïc.
Gaudí Centre Reus
Centre d'interpretació per descobrir les claus de la vida i de l'obra del genial arquitecte. Un espai per descobrir Gaudí i entendre la genialitat de la seva obra. Un espai dotat amb les infraestructures més modernes i l’última tecnologia audiovisual.
Gaudí i el Modernisme a Catalunya
La més extensa web sobre Gaudí i el modernisme català. Aquesta web inclou actualment més de 200 arquitectes i artistes Modernistes de totes les especialitats i més de 1.000 obres modernistes amb més de 2.000 imatges i texts.
Gothic Mediterranean
Web oficial del museo virtual de l’arquitectura gótica mediterránea. Inclou informació de cinc punts: Evora (Portugal), Comunitat Valenciana, Sicilia (Itàlia), Slovènia i Grècia. Al País Valencià inclou dades de tretze indrets del gòtic.
Història de l'Arquitectura
Els períodes i les obres més importants de la Història de l'Arquitectura. Temes del Currículum d'ESO de l'Estat espanyol. Va dirigida, especialment, als estudiants d'ESO i Batxillerat, encara que pot ajudar també d'altres estudiants de nivells superiors.
Història de l'Arquitectura
Aquesta és una pàgina amb els períodes i les obres més importants de la Història de l'Arquitectura. Conté els principals temes del Currículum d'Educació Secundària Obligatòria dissenyat pel Ministeri d'Educació d'Espanya.
Històries del Gòtic
Gran exposició sobre un dels cicles més creatius de la història de l’art català, situat al s xv. Coincideix amb l’etapa de l’art europeu del gòtic internacional, fruit d’un intercanvi i una convergència de tradicions diverses, de tendència esteticista.
Ildefons Cerdà i Sunyer
Ildefons Cerdà i Sunyer (Centelles, 1815-Cantàbria, 1876) fou enginyer, urbanista i jurista, Arquitecte de l’Eixample de Barcelona. Recull de recursos: activitats, Eixample, any Cerdà, articles, bibliografia Cerdà, vs Baixeras, webs i blocs.
JMC Arquitectes - Cèdula d'Habitabilitat
Arquitectes especialitzats en la tramitació i gestió de la cèdula d'habitabilitat per a la província de Barcelona. Som professionals i econòmics. Amb la cèdula d'habitabilitat es garanteix el compliment dels nivells mínims d'habitabilitat pels habitatges.
Josep Maria Jujol i Gibert
Josep Maria Jujol (Tarragona, 1879-Barcelona, 1949) fou un arquitecte, dibuixant, dissenyador i pintor modernista. Es dedicà a la docència a l'Escola d'Arquitectura i a l'Escola del Treball, a Barcelona. Fou arquitecte municipal de Sant Joan Despí.
Josep Mora
Desenvolupament de disseny industrial. Productes: Bicicletes plegables, cotxe Fenix, cadires il·luminació. Característiques dels diferents aparells i informació diversa. Barcelona.
Josep Puig i Cadafalch - Viquipèdia
Josep Puig i Cadafalch (Mataró, 1867-Barcelona, 1956) fou arquitecte modernista, historiador de l'art i polític català. Va exercir la política com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1901-1903) i president de la Mancomunitat de Catalunya (1917-1924).
La Casa Tradicional d’Orxeta
Treball de les cases tradicionals, part del patrimoni cultural, que definix com a poble. Si les deixen perdre, estarem perdent part de les nostres arrels. Les cases estaven construïdes seguint uns patrons per a les necessitats d’una família camperola ...
La pedra en sec a Borriol
La pedra en sec a Borriol (Plana Alta), per Vicent Falomir Delcampo. Les casetes de pedra en sec, els retirs dels ribassos, aljubs, forns de calç, de ciment i guix, ribassos, tècnica de construcció, complements del ribàs, i arregladors i ripiadors.
La Pedra Seca a la Bisbal del Penedès
Exposició 3-12 d'octubre de 2007 al Centre Municipal de Cultura. Vol sensibilitzar sobre valors ambientals, paisatgístics, culturals i patrimonials de les construccions de pedra seca i homenatge a les generacions que ens han legat aquesta obra.
La Ruta Modernista a Novelda
La situació socioeconòmica nacional, a les acaballes del segle XIX va provocar a Novelda la formació d'una burgesia originada per la revitalització del comerç i el desenvolupament de l'agricultura. Versió en valencià no operativa.
L'Art de la Pedra en Sec a Vinebre
Les construccions en pedra són autèntiques obres d’art d’una gran bellesa i el terme de Vinebre n’és ric. Forma part del nostre patrimoni i per pensem que s’hauria de donar a conèixer, mantenir i conservar. Treball Coordinat per Biel Pubill i Soler.
Les barraques de pedra seca a la riera del Gaià
Bloc dedicat a les barraques de pedra seca a la riera del Gaià (Tarragonès). Presentació, delimitació geogràfica, què són les barraques i com és dur a terme la seva construcció, la finalitat d’aquests tipus de construccions i enllaços relacionats.
Les quatre columnes de Puig i Cadafalch - HistoTube.cat
Vídeo de HistoTube.cat sobre les quatre columnes de Puig i Cadafalch. HistoTube.cat és el primer portal de vídeos d'història i pa-trimoni en llengua catalana. Els autors som historiadors que compartim afició per la història local i mantenim blocs.
L'Informatiu
L’Informatiu és la publicació de periodicitat quinzenal que recull els serveis que ofereix el Col·legi, informa de l’actualitat professional i mostra les novetats en les tècniques de construcció i arquitectura. Hemeroteca.
Llei d'Ordenació de l'Edificació (LOE)
El Congrés del Diputats va aprovar el 21-10-99, la llei que ha seguit un lent procés des de la primera gestació l'any 1978. De què parla? Text complet. A partir d'ara seran vàlids tant l'aval bancari com el contracte d'assegurança.
Miscédulas
Cèdules d'habitabilitat a Barcelona i província. Certificat i cèdula d'habitabilitat per arquitectes a Barcelona. Preus molt competitius. Renovació de cèdules caducades. Tràmit integral: ràpid i eficaç. Conegui què és la cèdula, com es pot obtenir.
Natura Local
Promoció del patrimoni natural. Itineraris autoguiats per descobrir la natura dels nostres pobles. Estem creant una Plataforma de Municipis de Catalunya amb continguts turístics per a promocionar el Patrimoni Local. Els valors que aporta a la societat.
Nucli Antic d’Olesa
Projecte d'intervenció del nucli antic. Té l’objectiu impulsa la revitalització del barri a través d'actuacions de molta envergadura, referides a les infraestructures i equipaments, i dóna continuïtat a la millora de la qualitat de vida dels residents.
Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica: OBRA
L’associació OBRA va començar el 2011, quan entitats amb l’Ajuntament de Barcelona signen un protocol creant l’associació, per a donar a conèixer la feina a Barcelona en rehabilitació, i projectar-se en l’àmbit metropolità, nacional i internacional.
Paisatges de Pedra Seca
Recull de diverses pàgines web que contenen informació sobre aspectes relacionats amb els paisatges de pedra seca i la seva arquitectura. La majoria d'enllaços mostren exemples locals. Cal remarcar que només s'ha recollit informació inclosa en webs actius
Patrimoni Arquitectònic de Forès
Espai del Inventari del Patrimoni Arquitectònic del municipi de Forès (Conca de Barberà). És un servei a càrrec del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Inclou el llistat d’elements d’interès, municipi al que pertanyen, tipus d’edificació i mapa.
Patrimoni Arquitectònic de la Barberà de la Conca
Espai del Inventari del Patrimoni Arquitectònic de la Barberà de la Conca. És un servei a càrrec del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. Inclou el llistat d’elements d’interès, municipi al que pertanyen, tipus d’edificació i mapa.
Pedra Seca
Revista dedicada a la divulgació de les construccions de pedra en sec, i de les activitats que al voltant d’aquest tema es desenvolupen en el nostre país, tot i que si s’escau no descartem informar de construccions en altres indrets.
Pedra Seca a l’Argilaga
Bloc de Pedra Seca a l’Argilaga, al terme de La Secuita (Tarragonès). La Jornada de la Pedra Seca a l’Argilaga. La intenció dels amics de l’Argilaga era aprendre a treballar la pedra seca per tal de poder recuperar construccions malmeses.
Pedra Seca Begues
Formació del catàleg de construccions en pedra seca del terme municipal de Begues, al Baix Llobregat. Introducció: En la societat actual, és un fet constatable que hi ha un important retrocés de l'activitat agrícola tradicional. Aquest factor incideix en…
Pedra seca. Barraques i Cossiols. Ruta del Císter
Barraques i cossiols de les planes de Santes Creus i el terme de El Pla de Santa Maria (Alt Camp) en la ruta del Cister. Passejada de la mà d'en Manel Tosas, que mostra unes construccions senzilles i la fortalesa de la gent que les va construir.
Pedraensec.com
La pedra seca a Vilafranca (Alt Maestrat- Castelló). L’abundància de pedra que aflora a la superfície, reduint a la mínima expressió la presència del sòl fèrtil, ha obligat al llarg de la història als habitants d’aquestes zones de l’Alt Maestrat.
Pere Blai
Pere Blai (1553-1621), arquitecte català. Probablement format amb el seu pare, mestre de les fonts de Barcelona, i amb el seu germà. La relació professional que manté amb Jaume Amigó, rector de Tivissa i expert tracista, va influir de forma important.
Poblat ibèric de Ca n'Oliver
De grans dimensions es troba a la serra de Collserola, al territori antigament conegut com Laietània i, avui, dins del terme de Cerdanyola del Vallès, barri de Montflorit. Jaciment arqueològic habitat entre el s. VI fins al 50 aC i a l'edat mitjana.
POUM Reus
El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és una norma de gran importància, que ordena urbanísticament la ciutat i el seu terme municipal i dissenya el seu desenvolupament i creixement futurs. Fases, objectius i informació pública.
Quaderns d'arquitectura i urbanisme
Revista del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Número actual, observatori, arxiu, crèdits, venda / subscripció. A partir d’una convocatòria oberta, l'Observatori Quaderns recopila una mostra del treball i les activitats realitzades pels col·legiats.
Raons Públiques
Grup interdisciplinar de la Cooperació Local d’Arquitectes Sense Fronteres. Format per educadors socials, urbanistes, antropòlegs, disenyadors i arquitectes. Treball en la participació de la construcció de l’espai públic. Versió en català no operativa.
Recursos a Internet d'art i arquitectura de Ramon Soler
Pàgina de recursos a Internet d'art i arquitectura a càrrec de Ramon Soler. Cercador i directori recursos a Internet d'art i arquitectura. No cal posar majúscules ni accents. El truncament és automàtic en tots els camps. Exemples de cerques.
Réseau Art Nouveau
El Modernisme: moviment europeu, neix el 1893 quan Victor Horta introduieix el ferro i la fosa a les cases burgeses de Brussel·les. Els materials industrials permetien donar més aire als espais interiors, facilitant la circulació de l’aire i la llum.
Revista Diagonal
La Revista Diagonal és una publicació d'arquitectura, espai públic i disseny, nascuda l’any 2002. Inclou entrevistes, articles, gràfica, agenda i esdeveniments. Revista, equip, números, distribució, subscripció xarxes socials i contacte.
Riuraus a La Safor
Blog d’informació sobre els Riuraus a comarca de La Safor. Tracta de la riuralogia, l’estudi dels riuraus, i la defensa i la conservació dels edificis valencians més emblemàtics i de l’arquitectura tradicional i de pedra seca.
Riuraus Vius
Associació impulsora de la riuralogia, l’estudi dels riuraus, la defensa i conserva edificis valencians emblemàtics. Associació cívica la finalitat de la qual és la recuperació i conservació dels riurals i de l’arquitectura tradicional i de pedra seca.
Romànic Obert
Web en marc del conveni de restauració i difusió Romànic Obert. Programa col·laboratiu entre la Generalitat de Catalunya i l'Obra Social "la Caixa". Col·lecció digital del romànic, el món als s. XI i XII, romànic fora de Catalunya, cap de setmana romànic.
Romanicat.net
Romanicat.net és una web, creada i mantinguda per Montse Estela, sobre el Romànic català. Aquí trobareu essencialment fotografies i informació de monestirs i esglésies romàniques, així com un apartat dedicat a les piques baptismals.
Ruta del Modernisme de Barcelona
Des de 1997, la Ruta del Modernisme de l'Ajuntament de Barcelona ofereix a tots els visitants una fórmula original, versàtil i avantatjosa per conèixer el nostre modernisme. Cal destacar que la ruta és més que aquesta nova edició de la guia.
Ses parets seques de Cadaqués
L'arquitectura lítica de Csdaqués, destinada a l'aprofitament del territori per al conreu de la vinya. Travesseres, clopers, barraques, clavegueres i rastells. Els voltants de Cadaqués formen un dilatat, vastíssim pedruscall.
Sindicat d’Arquitectes de Catalunya
Secció de Barcelona del sindicat d’arquitectes d’Espanya. Participa a les assemblees aportant les teves idees, ajudar-nos a fer difusió o amb l'organització d'actes. Ens falten persones amb coneixements de disseny, informàtica, programació web, …
Tot Passejant
Detalls d'escenes, persones i fets de Barcelona i Catalunya en general i de l'art modernista en particular. Estic donant a conèixer alguns detalls d'escenes, personatges, que sempre són del meu interes, i penso, que poden ser-ho d'algú més.
Vogadors
Vogadors, un projecte de l’Institut Ramon Llull (IRL) que representa Catalunya i les Balears a la Biennal de Venècia (Itàlia). L’obra recull els projectes de nou joves arquitectes catalans i balears. Es celebra del 29 d’agost al 25 de novembre 2012.
Wikipedra
Espai web 2.0 desenvolpat per l’Observatori del Paisatge sobre el patrimoni de pedra seca a Catalunya. Consulta les barraques o cabanes existents als diferents paisatges de Catalunya i a cada municipi, a través de mapes, fitxes, fotografies i croquis.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT