BIOETICA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
Associació Catalana d'Estudis Bioètics (ACEB)
Associació sense ànim de lucre, per a l'ensenyança i difusió de la disciplina médica de la Bioètica. Advoquem per un comportament responsable en tot allò que emprenem en el terreny científic i tecnològic.
Bioètica - Filosofia i Pensament
Apartat de Bioètica de la web Filosofia i Pensament de Ramon Alcoberro. Introducció a la bioètica, Hans Jonas i la tradició kantiana, el debate sobre la eugenesia, el problema de les pràctiques dolentes i la ética, principis bioètics bàsics.
Bioètica - Viquipèdia
És la branca de l'ètica que aspira a proveir els principis orientadors de la conducta humana en el camp biomèdic. Etimològicament prové del grec ‘bios' i ‘ethos': "ètica de la vida", l'ètica aplicada a la vida humana i no humana (animals, medi ambient).
Centre de Recerca en Bioètica de Reus
Espai del Centre de Recerca en Bioètica de Reus. S’ha definit la bioètica com l’estudi de la conducta humana en les ciències de la vida i de la salud, tenint en compte els valors i principis de les persones implicades. Servei del Grup Sanitari Sagessa.
Comissió de bioètica - Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Web del Servei de Bioètica de l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus. Comissions encarregades, codis ètics, articles d’opinió, consultori i documentació diversa sobre aquesta especialitat de la ciència.
Comitè Consultiu de Bioètica
A Catalunya, des de fa anys existeix una especial sensibilitat per les qüestions bioètiques. Aquesta sensibilitat va contribuir a la constitució de la Societat Catalana de Bioètica, el 1991, en l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.
Ètica i recerca
Projectes de recerca que requereixen experimentació animal o clínica poden tenir implicacions ètiques que han de ser valorades pels comitès específics. Vetlla per l’adequació del disseny experimental a les normes vigents. Comitès ètics.
Fundació Víctor Grífols i Lucas
Fundació que neix al 1998 amb missió de promoure la bioètica mitjançant el diàleg entre especialistes de les àrees de coneixement. Impulsa una actitud ètica entre organismes, empreses i persones l’activitat de les quals es relaciona amb la salut,
Institut Borja de Bioètica de Sant Cugat
Presentem el primer centre de bioètica d'Europa, amb 30 anys de trajectòria en el camp de la docència i investigació d'aquesta disciplina. Com a institut universitari, és una fundació privada. L'Institut Borja de Bioètica es va fundar l'any 1976.
Institut Desvern de Protètica
Web de l'Institut Desvern de Protètica. Centre de serveis protètics per a amputats. Va començar les seves activitats l'any 1997. Els que el vam fundar, amputats, partiem de l'anhel de contribuir a millorar la qualitat dels serveis protètics existents.
Margarita Boladeras - Bioètica
Pàgina de Margarita Boladeras totalment dedicada a la Bioètica. Articles, enllaços, notícies, textos, lleis i investigacions de bioètica, materials de filosofia. Powerpoints de definicions de bioètica, reproducció humana assistida, eutanàsia i genoma.
Observatori de Bioètica i Dret
Centre especial de recerca de l’UE. Investigació, prospecció i difusió de problemes ètics, legals i socials derivats de la biotecnologia i la biomedicina. El Grup d'investigació Bioètica i Dret, ofereix una forma de fer bioètica en una concepció flexi-ble
Societat Catalana de Bioètica
Activitat extraacadèmica, beques i premis, borsa de treball, webs d'interès, i contacte. Junta directiva: president Salvador Armengol, Vicepresident Sabel Gabaldon, Secretari Jordi Saez, Tresorer German Diestre, Vocal Clara Llubia Maristany ...
Societat Catalana de Dret Sanitari
Espai de la Societat Catalana de Dret Sanitari de l’Acadèmia Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Fer-se soci, notícies, agenda, activitats extraacadèmiques, beques i premis, borsa de treball, webs d'interès, i dades de contacte.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT