BOTANICA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
Adeffa - Associació de Defensa I Estudi de la Fauna i Flora Autòctona
Conservació de visó europeu; Eliminació d'espècies invasores; Acolliment de fauna irrecuperables i de fauna exòtica. custòdia de territori, Merlès, conservació de nàiades, conservació de cranc de riu autòcton, de peixos, rèptils i amfibis autòctons.
Alianza Árbol
Projecte que neix dels aprenentatges adquirits durant 3 anys plantant arbres pel món. Óscar Rando, director executiu de la Fundació + Arbres i impulsor de GATS, i Pablo Flores, enginyer agroambiental i tècnic. La versió en català no és operativa.
Amics arbres · Arbres amics
Dels amics arbres, imatges, versos, dites, pensaments, històries, .. i sobretot de la seva importància als pobles i ciutats, de com se'ls tracta i de com se'ls hauria de tractar, als arbres amics. Masquefa.
Andoflora
La Massana s’omple de flors durant la fira mercat de la planta i de la flor, al mes de maig. L'edició 2011 es centra en els dos colors de base que són el blanc i el negre. Sobre el paper tot els separa, però es troben sovint lligats. Programa i dades.
Andorra Fauna i Flora
Imatges de la rica i variada flora de tot el Principat d'Andorra. Fotografies de la nostra flora, en diferents indrets d'Andorra. L'ós a Andorra. Papallones d'Andorra. Fauna dels Pirineus. andorramania.com .
Arboricultura i Paisatgisme
Definicions i diversos articles i referències sobre aquests camps de la jardineria. Les NTJ: Normes Tecnològiques del Sector de la Jardineria i el Paisatgisme. Jardins, parcs, arbres, espai, normes tecnològiques de jardineria, enllaços, …
Arbres d'Algendar
Iniciativa de Càritas Diocesana de Menorca. Té l’objectiu d’inserció socio-laboral de persones en risc d'exclusió social mitjançant la recuperació i cultiu d’arbres fruiters, varietats tradicionals de Menorca. Recupera l’agrocultura específica de l’illa.
Arbres i Ocells del Maresme
Els pobles, viles i ciutats del Maresme hi ha unes cases davant el mar, sobre la platja, que formen l'antic barri de pescadors. Aquestes cases estan separades en dos grups- el de llevant, el de ponent- per la riera. La riera baixa formen la Rambla…
Arbres Monumentals de Catalunya
Inclou taules per comarca dels arbres. Catalunya és un país amb una superfície forestal considerable. Més de la meitat del seu territori, uns 19.000 Km², és ocupada per més d'un centenar d'espècies diferents d'arbres.
Arbres monumentals del Ripollès
Al blog publico, modifico i enriqueixo, articles que he publicat al setmanari El Ripollès, secció "Calaix de sastre", patrocinada pel Centre d'Estudis Comarcal del Ripollès. També hi publico articles no publicats, fets que crec poden ésser de interès.
Arbres Singulars de les Balears
Arbres que tenen un valor patrimonial o un significat cultural d'una transcendència notable. Exemplars de característiques o edat extraordinàries, i que per la seva ubicació o altres característiques han estat coneguts i estimats a les Illes Balears.
Arbres singulars de Xaló
Al terme de Xaló tenim molts arbres vells i grans, i que mereixen una protecció especial per evitar perdrels i aconseguir així que els nostres fills puguen gaudir d'ells com han fet generació darrere generació. Fotografies i dades.
Arbutus unedo
No gens lluny del riu de Millars a Iàtova, el llogaret de Los Currucheres alberga un enorme exemplar d'arbocer, que feia fresca ombra a una font fins que aquesta fou colgada i reconvertida en aljub. Així i tot, es beneficia de l'abundosa humitat freàtica.
Ardenya. Patrimoni i Natura
Col·lectiu creat el 1999, que vetlla per conservar i divulgar el patrimoni cultural i natural que integra el corredor de la Vall d'Aro i el massís de l'Ardenya. Estudia, divulga i recupera un espectre d'elements patrimonials del massís de l'Ardenya.
ASAC Amics del Cactus i Altres Suculentes
Des de fa més de 5 anys, la ASAC ha procurat les relacions entre associats que troben apassionant el cultiu i estudi dels Cactus i de les altres plantes suculentes. La posibilidat de poder conèixer a persones amb la teva mateixa passió.
Associació Amics de l'Arbre de Tàrrega
Pàgina de l’Associació Amics de l'Arbre de Tàrrega, associació cultural de la comarca de l’Urgell. Les activitats de l’entitat estan relacionades amb l’arbre. Web en manteniment. Disculpeu les molèsties.
Associació Catalana d'Amics de les Orquídies (ACAO)
Entitat creada l'any 1995 coincidint amb la primera exposició exclusivament d'orquídies feta mai a l'estat espanyol. Coneix les finalitats, els deures, les obligacions, l'organització, el funcionament, el regim econòmic, …
Associació de Professionals del Espais Verds de Catalunya - APEVC
Entitat de professionals relacionats amb els Espais Verds amb l'objectiu de la seva millora de la qualitat. Articles, grups de treball, bibliografia, activitats i dades de l'associació diverses.
Associació d'Ikebana de Caldes de Malavella (IKALD)
Activitats de promoció i difusió de l'art japonès de l'Ikebana, el bonsai i el suiseki i de les plantes i flors decoratives vàries. Història de l'art floral japonès i obres. L'Ikebana no és difícil i tothom en pot fer partint de l’harmonia. Cursos.
Associació Orquidològica de Catalunya
Web de l'AOC Activitats, articles d'investigació, orquídies i botànics, sortides, publicacions, col·laboració, orquídies de Catalunya, Península Ibèrica, Balears i Canàries/Europa, calendari de floració, pol·linitzadors, híbrids, anomalies, notícies, …
Associació Orquidològica de Catalunya - Bloc
Fruit de les inquietuds i coneixement envers les Orquídies i resultat de diverses trobades al camp, converses i contactes, el febrer de 2009 una colla d´orquidòlegs i orquidòfils de Catalunya ens várem trobar al Centre Civic de Calders, el Bages.
Associació Suiseki Barcelona (ASB)
Associació barcelonina d'aficionats a aquest art, amb la intenció d'aprendre i transmetre-ho. També fa referència al món del bonsai i del ikebana. Notícies d’actualitat, galeria d'imatges, enllaços i esdeveniments.
Biblioteca Salvador
Les Col·leccions Salvador, són un dels tresors més importants que guarda l'Institut Botànic de Barcelona. Inclouen tres conjunts ben diferenciats: la biblioteca, l'herbari i les col·leccions naturalístiques. El seu orígen es remonta al segle XVII.
Biodiversitat Viladecans
Descobriu, tot fent una passejada per l'entorn natural de Viladecans, els secrets que amaguen els boscos. Les zones forestals de Can Trius i del Mas Ratés estan ubicades al nord de la ciutat de Viladecans i formen part del massís del Garraf-Ordal.
Botànica Agrícola i Forestal - UdL
Material didàctic per a l'ensenyament de la botànica en les titulacions d'enginyer tècnic agrícola i enginyer tècnic forestal, de la Universitat de Lleida. Generalitats; Morfologia del corm; Òrgans reproductors; Sistemàtica i principals espècies vegetals.
Botanical
Web de Vicent Martínez Centelles, es de Castelló de la Plana. Fotografies de botànica, les plantes medicinals i l'estudi de les plantes, alimentació natural, jardineria, ... Links específics de botànica.
Bus Panoràmic Blanes
El Bus Panoràmic porta als turistes fins al MariMutra, un del jardins botànics mes macos d’Europa. El castell de Sant Joan es conforma en un dels punts mes elevats de Blanes, des de on es pot observar les millors vistes de la costa de la Selva.
Ca l'Herbolari d’Alzira
Sempre és el nostre desig oferir i contar-vos la mirada d'uns herbolaris convençuts, que a m´rs de la visió ecològica, sentimental, màgica o qualsevol altra forma d'entendre la vegetació també hi ha l’admiració i la valoració del tresor per a la salut.
Carles Pau Espanyol
Carles Pau i Espanyol (Sogorb, 1857-1937) fou un botànic valencià. Estudià farmàcia a Barcelona doctorant-se a Madrid. Fou dels botànics més importants de l’època. Treballà sobretot en la flora valenciana i també en la de Catalunya i les Balears.
Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal (CeDocBiV) - UB
Servei que forma part del Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) i del Parc Científic de Barcelona. Plantes, àrees de distribució, biologia i usos de les plantes, característiques i dinàmica de les comunitats vegetals, etc.
Coneixement del Medi Natural i Social d'Esplugues de Llobregat
Ofereix a la població, una eina d'estudi i anàlisi del què és i el què va ser el municipi. Dona a conèixer els elements de les ciències socials i naturals que permet construir un coneixement científic del municipi. Grans trets d’història i geografia.
Coscoja - Garric
Quercus coccifera L. Pàgina divulgativa sobre el patrimoni forestal amb descripcions dels arbres del país, curiositats i links específics. La web està desenvolupada per desenvolupada per Ramon A. Alturo Monné.
Cultidelta - Planta Autòctona
L’empresa Cultidelta està especialitzada en la producció i comercialització de plantes autòctones, destinades a diferents obres de caràcter mediambiental i a jardineria. Es troben a 3 km d'Amposta, capital de la comarca del Montsià.
Departament d’Hortofructicultura Botànica i Jardineria UdL
Diferents línies de recerca en agronomia i forestal: producció fructícola; hortícola i ornamental; tecnologia de la postcollita; disseny i gestió d'espais verds; fisiologia de cultius; cultiu in vitro; biologia i control de males herbes; avaluació, ...
Departament de Biologia Vegetal - UB
El Departament de Biologia Vegetal s'estructura en dues unitats, la Unitat de Botànica i la Unitat de Fisiologia Vegetal. Recerca, professorat, història del departament i docència.
El bordilenc, el pollancre de Bordils
Tenim notícia que hi ha Bordilencs des del s. XIX. Això no obstant, l'origen del Bordilenc és confús: hi ha qui diu que va nàixer espontàniament a les ribes del Ter en l'encreuament d'entre varietats de populus nigra salvatge i auctòctones,
El Centre d'Innovació i Desenvolupament en Sanitat Vegetal - UdG
El CIDSAV porta a terme recerca, serveis, transferència, formació i divulgació relacionats amb la sanitat vegetal, principalment en l’àmbit de la patologia vegetal. El Centre d'Innovació i Desenvolupament en Sanitat Vegetal - Universitat de Girona.
El Dibuix Botànic de Jordi Pi i Sabater
Exposició virtual, dades i dibuixos del naturista Jordi Pi i Sabater. Flora del Pirineu, flora d'Àfrica, la terra baixa, plantes de jardí, flora de Canàries. Inclou informació de la família de les orquídies, una de les més extenses del regne vegetal.
Els arbres de la Cerdanya
Fitxes dels principals de la comarca, fetes per alumnes de primària de l'Alta i la Baixa Cerdanya. Una tasca de les escoles de primària de tota la Cerdanya. La comissió de la Festa de l'Arbre de Cerdanya proposa a cada escola l'estudi d'un arbre.
Espais Naturals

Espais Naturals de les Comarques de Girona
Espais Naturals de les Comarques Gironines. Es tracta d'una guia científica de la Diputació de Girona, de les espècies de la flora i la fauna que viuen en l'actualitat a les comarques de Girona. Espais naturals, fauna i flora.
EsViver
Es Viver de plantes autòctones. Centre de promoció de l'ús de plantes autòctones, del GOB Menorca, a través de la seva producció i utilització per a ajardinaments i repoblacions. Objectius, característiques, aplicacions i participació.
Etnobotànica del Ripollès i zones properes
Ens fa il·lusió que la gent de pagès comparteixi amb nosaltres els secrets dels remeis antics. L’àmbit de l’estudi hauria de ser tot el Ripollès, però no hem anat gaire a la part oriental, i hem recavat informació de contrades properes al Berguedà.
Etnobotànica Farmacèutica de Gàtova
Aquest llibre és un tresor de saviesa oculta. L'autor, des de la seua experiència personal com a farmacèutic de Gàtova, ha sabut conviure amb els habitants d'aquesta localitat de la Serra Calderona. Llibreria On-line 26 lletres.
Figueres dels Països Catalans i del meu terrat
Pàgina dedicada al mon de les figueres i les figues que amb plaer de mica en mica vaig construint. No és únicament la meva intenció recopilar informacions existents, una part important d’aquest treball està basat en la meva pròpia experiència.
Flora Catalana - Plantes Medicinals
Recull de més d’un miler de plantes observades i fotografiades a Catalunya. Informació botànica extreta dels volums de la Flora dels Països Catalans, dels botànics de referència Oriol de Bolòs i Josep Vigo, i d’altres manuals i guies. Bibliografia.
Flora de l'Alta Ribera d'Ebre
Estudi de la botànica de la comarca, amb col·laboració de la gent observadora de la flora i coneixedora de les propietats populars de les plantes. Bloc creat al juliol de 2012 i vam pujar un parell d'espècies de prova. Aniversari d'aquest senzill bloc.
Flora de Menorca
Recull, descripció i fotos de plantes de l'illa de Menorca. Pàgina inacabada, no original. La vaig construint espipollant per altres pàgines de botànica de la xarxa Internet. Quan disposi de més material l'estructuraré per ecosistemes ...
Flora de Xaló
La Flora de Xaló (Marina Alta). La margalida d'estepa es un dels més curiosos dels nostres frares paràsits ja que pertany a la familia de les Raflessiacies. Es tracta de plantes geòfites, que viuen davall de terra parasitant en general a les xares.
Flora del Ripollès
Hi ha més de 500 plantes ubicades al Ripollès, tant autòctones com introduïdes. Exceptuant la Leontopodium alpinum, totes són d’aquestes contrades. Posen les coses al seu lloc totes i cadascuna de les plantes seran a la seva família.
Flora en 5 Hores
Aquest voldria ser algun dia un inventari complet de totes les plantes que puc veure en un recorregut a peu que duri cinc hores, des del moment que surto per la porta de casa fins que torno a tocar-la a l'arribada. Josep M. Guasch.
Flora i Vegetació de la Capçalera del Ter
Catàleg de les comunitats vegetals de la capçalera del Ter a Setcases (Ripollès). Descripció i foto detallada de les flors més representatives. La vegetació de la capçalera del Ter correspon a l'estatge subalpí fins els 2300 m.s.m.
Flora i vegetació de Tossa
La bellesa paisatjística de Tossa. Un regne vegetal que pobla el territori i que esdevé esplèndid. Les plantes que ningú mai ha plantat, unes noves i d’altres que s’hauriem de preservar perquè no s'extingueixin. Les droseras i la flora relicte del Massís.
FloraCatalana.net
Atles fotogràfic de la flora útil i medicinal de les comarques nord-orientals de Catalunya: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'estany, ... Una eina per a recuperar el coneixement etnobotànic i evitar que és perdi.
Flors de l’Ardenya
Blog sobre flors diverses de Tossa, unes de molt freqüents, d'altres de més rares. (Del mateix autor que l'anterior). Herba prima (asperula cynanchica) de la familia de les rubiàcies. Espunyidella blanca (galium lucidium) familia de les rubiàcies.
Flors Silvestres de Catalunya
Web d’en Joan Altimira i Nogueró. Eina de referència per a la identificació de la flora de casa nostra. Fitxes de flors silvestres de Catalunya, les actinomorfes (classificades pel seu nombre de pètals) o a les zigomorfes (per la forma de la corol·la).
Grup de Recerca en Fisiologia Vegetal, Animal i Ecològica - UiB
La investigació com a objectiu bàsic de l'activitat i línies de recerca: Ecofisiologia vegetal, fisiologia en condicions salines i estudi dels sòls. Projectes, publicacions, estades a altres centres, cursos seminaris i congressos i material experimental.
Herbari del Centre de Documentació de Biodiversitat Vegetal - CeDocBiV
És una de les Seccions del CeDocBiV i és reconegut internacionalment amb les sigles BCN. El seu Director es el Dr. Julià Molero, del Dept. de Productes Natural, Biologia Vegetal i Edafologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona.
Herbari del Gran Penedès
Apropa a la terra del Gran Penedès i comparteix coneixements. Descobreix el tresor escampat a la catifa natural que l’envolta. Font: Plantes i paraules, herbari Penedès-Garraf, de Rosa M. Manobens Rigol, Dolors Casanovas i Carme.
Herbari Digital de Males Herbes
Iniciativa sorgida de l'experiència acumulada en la docència en les assignatures de Botànica Agrícola, Malherbologia i Control de Males Herbes de les titulacions d'Enginyer Tècnic Agrícola i Enginyer Agrònom de l'ETSEA de la UdL.
Herbari virtual d'Andorra
El Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya d'Andorra (CENMA), presenta el primer Herbari Virtual Andorrà. Deriva de dues fonts bibliogràfiques importants pel país: l'herbari Bouchard, i el fitxer fotogràfic sobre flora del CENMA.
Herbari Virtual del Mediterrani Occidental
Comprén tot l’herbari virtual del Mediterrani Occidental: Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana. Imatges, fitxes de les plantes. Noms populars, científics, clau dicotòmica, endemismes i espècies protegides. UiB. UB i UV.
Institut Botànic de Barcelona
Mediateca de l'Observatori Científic de la Ciutat Mediterrània. Dades, història, notícies, herbaris, banc de germoplasma, història natural, biblioteca amb catàlegs, publicacions i la Col·lecció Salvador . Universitat de Barcelona.
Itinerari Etnobotànic a Gombrèn
Itinerari Etnobotànic a Gombrèn (comarca del Ripollès), des de Sant Pere a Sant Francesc. Menys d'un quilòmetre i menys de 100 metres de desnivell. Amb més de cent plantes medicinals. Després de l’Oratori de Sant Francesc es pot seguir millor.
Jardineria - CerCAT

Jardins Botànics - CerCAT

Jornades Catalanes de Conservació de Flora
Tracta aspectes de recerca científica i qüestions tècniques i metodològiques de la conservació de la diversitat vegetal (incloent fongs, algues i líquens). Avaluació i diagnòstic de l’estat de conservació de la flora, amenaces i riscos per a espècies.
L’Arbre i l’Entorn
El braquiquiton, és un arbre força original, es pot observar com el seu tronc, més exaimplat a la part inferior, es presenta dividit en dues part. Les seves branques poden simular un canelobre. La Via Júlia de Barcelona és plena d'aquests exemplar.
La Flora de la Cerdanya
La Flora de la Cerdanya és un blog de fotografies de les espècies de flora pirinenca. Les fotografies estan fetes durant les sortides per la comarca de la Cerdanya. Informació, enllaços, arxiu del bloc i contribuïdors.
La savina: l'arbre de Formentera
La singular bellesa de les savines centenàries és un element més dels paisatges de Formentera. És l'arbre més abundant de l’illa i històricament ha estat de gran utilitat. La savina Juniperus Phoenicea va aparèixer fa 270 milions d'anys.
La Vegetació de l'Ebre
Espai informatiu sobre la vegetació de l'Ebre. A les terres de l’Ebre es poden trobar diversos ecosistemes, de muntanya, fluvials i marins, on es donen importants diferències en materia de vegetació. Mosaics de conreus agro-forestals.
Laboratori de Palinologia, Grup de Botànica UAB
Pàgina de la Unitat de Botànica del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona. Activitat, grups i Informació aerobiològica de Catalunya i d’altres llocs.
L'arbre centenari de Cortes d'Arenós
El “Rebollo” o “Abuelo”, un roure de fulla xicoteta. L’exemplar té la mateixa edat que el País Valencià i en la seua espècie és el més antic del món. Es creu que va ser plantat per les tropes del rei Jaume, amb tropes càtares del seu pare.
Les Flors de Catalunya
Hi trobareu fotografiades més de 900 espècies de plantes. Repartides pel color de la seva flor. Flors blanques, flors blaves i violetes, flors grogues, flors vermelles, flors verdes, plantes sense flors, …
Les Plantes de les Nostres Excursions
Amb aquest blog els membres del Centre Excursionista de Castelló, ens proposem a fer una aproximació a la botànica, centrant-se en algunes de les espècies de la nostra flora i vegetació local, que apareixen en el recorregut de les nostres excursions.
Les plantes de Torrelles de Llobregat
Herbari virtual de la flora silvestre i asilvestrada de Torrelles. El blog té intenció de donar a conèixer el patrimoni vegetal de Torrelles de Llobregat i l’entorn més immediat. Classifica les plantes, amb criteri de la Flora Manual dels Països Catalans.
Lo Siti d'en Voret
Plantes del centre de la província de València. Flora per unitats orogràfiques. la serreta de Real (els "Cerros" de Llombai). Serres del Cavalló i de l'Ave Plana de Llíria. Flora d'interés a les Serres de Iàtova i Bunyol. Congost del Xúquer.
Marc Moll
Pàgina web a on hi trobareu una gran quantitat d’informació sobre plantes medicinals, essències florals, cursos i excursions. També una iniciació al Ikebana (art floral japonès). Venda d’ungüents naturals i essències florals de l’Illa de Menorca.
Marcelino Andrés y Andrés
Metge i botànic que va investigar la flora i fauna africanes. Marcelino Andrés Andrés nascut a Vilafranca (Castelló) el 14 de maig de 1807 i mort de còlera a Barcelona, el 20 d'abril de 1852, va ser un botànic que va investigar la flora i fauna africanes.
Menuda Natura
Per donar a conèixer la flora de la Serra Grossa (la Costera), amb especial atenció als detalls i plantes menudes en les quals no ens fixem habitualment. Aquest blog intentarà mostrar eixe món i donar a conèixer alguns dels seus secrets.
ORCA Organització per a la Cartografia de les Plantes dels Països Catalans
Projecte que estudia la distribució geogràfica de les plantes vasculars dels Països Catalans i publica els resultats a l'atles corològic i dels catàlegs florístics. Presentació, normes de funcionament, composició, índex alfabètic de taxons i publicacions.
Plantas4Yu
Blog de plantes, en el que podràs gaudir de fitxes, fotos, vídeos, informacio i manuals de les teves plantes favorites, a més a més de gaudir de continguts multimèdia de paisatges i jardins d’Espanya i d’arreu del món. Disposa de traductor automàtic.
Plantes culinàries i remeieres
Plantes aromàtiques; culinàries i remeieres ens envolten. L’objectiu és saber què és allò que en podem fer o treure'n. Vivim en un entorn fantàstic i això ens permet conèixer de mica en mica cada planta i comprovar-ne la seva utilitat.
Plantes de Collcerola
Per a donar a conèixer a tothom que s'interessi la flora de la serra de Collserola i de Catalunya. Treball sobre les plantes de Collserola està en el crèdit variable de Botànica que hem fet al segon cicle de l'ESO.
Projecte Life Posidonia
Les praderes de posidonia són la principal comunitat del litoral mediterrani degut als seus alts nivells de productivitat, elevada biodiversitat i importància en la protecció i estabilitat de la línia de costa. Aquest projecte rep el finançament europeu.
Salvem la Platja Llarga
Plataforma per salvar la Platja Llarga del projecte del Ministeri de Medi Ambient de fer-hi passar tràfic rodat i edificar aquesta platja vilanovina. Manifest, adhesions, perquè protegir-la, notícies, roda de premsa, recollida de suports, etc.
Servei de Sanitat Vegetal de la Generalitat de Catalunya
Web de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, de la Generalitat de Catalunya. Avisos fitosanitaris, plagues i males herbes, registres oficials, laboratoris de sanitat vegetal, productes fitosanitaris i notícies.
SIBA Sistema d'Informació de la Biodiversitat d'Andorra
Iniciativa del Centre de Biodiversitat de l'Institut d'Estudis Andorrans que aglutina i fa accessible la informació sobre la distribució de les espècies de flora i fauna del país a partir de les citacions. És un projecte dinàmic, que creix continuament.
Simón de Rojas Clemente y Rubio
Simón de Rojas Cosme Damián Clemente y Rubio (Titaigües, 1777 - Madrid, 1827) fou un botànic valencià. Va treballar en obres d'agronomia i de botànica fins que va haver d'exiliar-se de nou a Titagües per motius polítics (era liberal) en 1823.
Taxus - Conservació de les Teixedes Catalanes
Programa Life. Les teixedes són boscos formats per una antiga conífera, el teix, en perill de desaparició el continent europeu. Per aquesta raó, és un hàbitat de conservació prioritària a la UE Hàbitat 9580 Boscos mediterranis de Taxus baccata.
Tip-Tec
Tip-Tec blog dedicat a les flors i plantes de Calders. Galeria d'imatges del Taller d'Identificació de Plantes del Terme de Calders (Moianès-Bages). Página principal, els noms científics, els noms populars, els objectius, la llicència, imatges lliures, …
Tossanatura
Blog sobre el medi ambient en l'àmbit de Tossa. Espai Terra a Tossa. Desfilada de gossos a Tossa de Mar per fomentar l’adopció. Unes 50 persones han col·laboren en la iniciativa Aigua salada per higienitzar la sorra de la platja. Tossa retira sis arbres.
Varietats Locals de les Illes Balears
Web de l'Associació per al foment, conservació i producció de vegetals autòctons i tradicionals de les Illes Balears. Fomenta, conserva i produeix vegetals autòctons i tradicionals que han anat passant de mà en mà, en un procés de selecció i millora.
VegAna - Eines d'Edició i Anàlisi de la Vegetació
Eines d'edició i anàlisi de la vegetació. Es tracta d’un paquet per l'estudi de la vegetació. Conté els programes: Ginkgo, Quercus, Fagus i Yucca. Manuals d'usuari.
Vilobicel
Pàgina web dedicada a la fauna i la flora del municipi Vilobí d'Onyar. La web conté imatges realitzades per nosaltres amb la intenció de mostrar de més aprop aquells aspectes més desconeguts del nostre municipi, hàbitats i racons poc coneguts.
Viquiespècies
Projecte de la Fundació Wikimedia amb un gran potencial. És un directori lliure i gratuït d'espècies que cobreixen animals, plantes, fongs, bacteris, arqueobacteris, protistes i tota mena de formes de vida que existeixen que ens puguem permetre.
Vivers Alomà
Empresa dedicada al cultiu i comercialització de plantes autóctones de la Península Ibèrica. En la producció tenen especialment importància les espècies presents en l’ecosistema mediterrani, degut a la situació del viver, al Delta de l’Ebre.
Xarxa Natura Illes Balears
Listat d'hàbitats i d'espècies incloses en la Directiva Hàbitat (92/43/CEE) i en la Directiva Aus (79/409/CEE) que poden trobar-se a les Illes Balears. Cartografia Xarxa Natura, directives europees i autonòmica, documents i enllaços relacionats.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT