CALLS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
Barri Jueu o Call de l'Aleixar
Hi ha constància que a finals del segle XIII ja hi havia families hebrees establertes a l'Aleixar assolint la categoria d'Aljama. I a mà esquerra del carretera de les Borges Blanques es troba "El Fossar dels Jueus". Fotografies.
Barri Jueu o Call de Sarral
Sarral és una de les poblacion de Catalunya, on es poden sentir i palpar, les petjades de la comunitat jueva, que va viure i conviure a Sarral. Record informatiu de la seva estada. Fotografies i dades.
Barris Jueus o Calls de Tarragona i Comarques
Guia Cultural i turística amb les Fotografies de la fotògrafa LoLa Galicia del Barri Jueu o Call de Tarragona i Comarques, Reus, Valls, Tortosa, Falset, Sarral, l'Àleixar, Conesa, Montblac, Alcover i Santa Coloma de Queralt. Fotografies.
Call - Viquipèdia
El call de Barcelona va ser assaltat el 5 d'agost de 1391 en el marc d'un pogrom antijueu i en el segle següent la inquisició espanyola va forçar ladesaparició de tota la comunitat jueva catalana, ...
Call de Tarragona
Dels calls de Catalunya destaca el de Tarragona, (ciutat patrimoni de la humanitat). Té un ventall de possibilitats que ens donen informació sobre alguns dels aspectes de la vida quotidiana dels jueus a Tarragona. Fotografies.
El Barri Jueu o Call d'ahir i d'avui de Conesa
El Call dels Jueus es van establir a Conesa el 1 de desembre de l'any 1390. Privilegi otorgat a Santes Creus pel Comte-Rei Joan I. El Call Jueu de Conesa està situat a la Ravalla. Fotografies.
El Barri Jueu o Call de Reus
Aquest Call és una mostra de la importància que va tenir la societat jueva a la Ciutat i Catalunya. A Reus i entre els segles XIII - XV, diverses families hebrees hi estaven establertes. Fotografies.
El Call
Revista electrònica, editada per la comunitat jueva de Mallorca. La Veu dels Jueus dels Països Catalans. Informacions d'actualitat sobre el judaisme a Israel i a tot el món. El Call és de tots vosaltres. Esperem les vostres aportacions, idees i escrits.
El Call d'Alcover
La vila disposava fins i tot de dos metges jueus: Juceff (1315) i Bonafeu Momet (1321), aquest últim, contractat poc després per la universitat de Valls. Fotografies. Informació del Call d'Alcover d'ahir i d'avui.
El Call de Barcelona - Xavier Ripoll
El call barceloní es trobava al cor de Barcelona, a prop de la placeta de Sent Jacme -on hi havia una font pública-, envoltada per la Casa del Veguer, la Casa dels Comuns Dipòsits, la petita església de Sant Jaume, amb el seu fossar, i la rectoria.
El Call de Falset
Entre els segles XIII-XV, fou un lloc on de residència d'un nombre elevat de famílies jueves, fet que li va donar l' estatus d'aljama. Fotografies. La presència jueva a Catalunya esdevé des del segle IV de la nostra era.
El Call de Tortosa
Del tots els Barris Jueus o Calls de Catalunya el de Tortosa, és el que ens dóna una gran perspectiva de l'existencia i forma de vida dels jueus a Tortosa i Catalunya. Existència de jueus a la ciutat des de l'etapa visigoda. Fotografies.
El Call de Valls
Valls va ser un dels pobles de Catalunya en el qual els jueus es van assentar i van deixar la petjada de la seva estada. Al segle XIII Valls ja contava amb una elevàda i pròspera aljama de jueus, que va creixer fins al segle XIV. Fotografies.
El Call dels Jueus de Montblanc
Montblanc és una ciutat declarada Conjunt Hitòric-Artístic. Dins dels Barris jueus o Calls de Catalunya cal destacar el que hi ha en aquesta Ciutat. El Call o Carrer Jueus de Montblanc ens aporta una rica visió, ... Fotografies.
El Call dels Jueus de Santa Coloma de Queralt
Al s. XIII Santa Coloma de Queralt ja era un important nucli hebreu. Està situat dintre el centre històric de la ciutat, Carrer del Call i Quarteres, i la influencia es troba, en els carrers adjacents. Fotografies del Call d'ahir i d'avui. Fotografies.
El llegat de la Barcelona jueva
El call de Barcelona ocupa una petita extensió de la Ciutat Vella. El passat jueu de la ciutat. Rutes turítiques als calls. Catalunya Israel, fòrum d'agermanament entre Israel i els Països Catalans.
Els Calls Jueus
Viatge virtual a tres dels calls o barris jueus més importants de la corona catalanoaragonesa: el call de Girona, el de Mallorca i el de Barcelona. Programa De Vacances de Tv3.
La jueva de Tortosa
Endinsar-se pels carrers del Call Jueu de Tortosa, de la ma de Blanca, la jueva que va viure a l'Alhama tortosina, és una manera diferent d'assaborir aquest lloc emblemàtic. Amb el cant, Blanca trasllada al visitant a l'essència del Call.
Patronat Municipal Call de Girona
Informació sobre el Call de Girona del Patronat municipal de l’Ajuntament de Girona. El Museu d’història del Jueus i l’Instut d’Estudis Nahmànides. El Patronat s'ocupa de la recuperació física i cultural de l’herència jueva gironina, la rehabilitació, ...

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT