COMMEMORACIONS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
11 de Setembre 1998
El onze de setembre d'enguany, entre la festa i la reivindicació. Per seguir tota l'actualitat d'avui a la xarxa catalana, LINCAWEB, Presència del Català al Món, ha preparat els principals enllaços de la diada d'avui.
11 de Setembre 1999
Especial del onze de setembre es celebra enmig d'un clima preelectoral enrarit per les mútues desqualificacions dels polítics. L'actualitat de l'onze de setembre a la xarxa catalana, i els principals enllaços del dia.
11 de Setembre de 1714
Diada 11 de Setembre de 1714. Vols saber què va succeïr realment l'11 de Setembre de 1714? Perquè es commemora aquesta Diada? Entra! 11 de setembre de 1714 !!! Viurem Lliures o Morirem !!! Tota la informació i dades històriques de la diada.
1714 Mataró 2014 Commemoració del Tricentenari
El testimoni d’una manera de fer política en una Catalunya que tenia unes institucions de govern seculars que foren arrabassades després de l’11 de setembre de 1714. Tres-cents anys després, l’Ajuntament de Mataró desenvolupa un ambiciós projecte.
1714-2014 Sant Boi Ciutat de Tricenteneri
Commemora 300 anys de l’11 de setembre de 1714. Barcelona, després del setge, cau davant tropes borbòniques, espanyoles i franceses. El conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova, casat amb una santboiana, es traslladaria a Sant Boi...
1714-2014 Tricentenari
Atecedents històrics i commemoracions. L’11 de setembre del 1714 fi de la lluita al Principat, arrenca una època. La Guerra de Successió, el 1r conflicte armat global en què qui havia d’ocupar el tron hispànic, instaurà l’equilibri de poder a Europa.
25 d'Abril 2007 - Diada del País Valencià
5 de maig 2007, en València. Notícies, convocatòria de la manifestació per la llibertat d'expresió, en motiu del tancament del repetidor de TV3. Desenes de milers de persones es manifesten a València per commemorar els 300 anys de la desfeta d'Almansa.
9 d'Octubre (1996)
Web dels actes previstos per la celebració d'aquesta diada a València que es va celebrar l'any 1996. A les 20 hores va eixir des de la Plaça de la Reina de València una manifestació (30000 assistents).
A punt - Assemblea Nacional Catalana
L’Onze de setembre de 2016 és l’inici d’una etapa. Som el somni, estem a punt. Volem que la veu de la gent d’aquest país es mobilitzi a 5 punts del territori que mostra al món que som un país viu, en moviment, organitzat i a punt per a esdevenir un estat.
Alacant Obrer
Recull d’esdeveniments i persones lligades al moviment obrer d’Alacant i província. Eixa altra història menys estudiada, la dels obrers i obreres que van teixir la lluita de classes a les nostres terres, allunyats de les estructures dels partits polítics.
Associació 9 d'Octubre de Vilamarxant
Anem pel 30é Concurs de Narrativa curta en valencià i d'Il·lustració per a escolars, que organitzem per l’associació i en el que col·laboren els centres escolars del poble de Vilamarxant i l'Ajuntament. Casa de la cultura de Vilamarxant.
Cardona 1714-2014
L’any 2014 Catalunya commemorarà el 300 aniversari de la fi de la Guerra de Successió. A l’entorn d’aquesta celebració les institucions del país i la societat civil ha començat a treballar en l’organització de tot tipus d’activitats commemoratives.
Catalunya 1714
Catalunya 1714 és un portal obertament independentista. Completa informació de diferents aspectes: Història, filosofia, la llengua, la pàtria, l’estelada, llibres, imatges, salvapantalles, catosfera, humor, Macià, Companys, Francesc Pujols, …
Comissió 11 de Setembre de Manresa
La seva finalitat és organitzar els actes de la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya a la ciutat. Neix per aplegar el màxim d'entitats i associacions de Manresa i el Bages. Promou la commemoració de la Diada a Manresa continuadament.
Commemoració 9 d’Octubre
Web de la commemoració 9 d’octubre, Batalla d’Almansa de 1707 de l’Ajuntament d’Almussafes. Enguany amb els actes commemoratius de 9 d’octubre, fem homenatge als valencians que defensaren el país l’any 1707. Concerts de grups valencians.
Diada de les Illes Balears
Web de la celebració del Dia de les Illes Balears de l’1 de març. Durant el període històric de la transició han canviat moltes coses a la comunitat autònoma. El Govern vol ser la veu dels ciutadans d'aquestes illes i aconseguir una capacitat de decisió.
Diada de Mallorca
Plataforma 31-D, Festa de l'Estendard. La Festa de l’Estendard és la festa cívica més antiga d’Europa. Es fa per recordar els nostres orígens com a poble, amb la conquesta catalana de 1229, i per retre homenatge a la senyera de les quatre barres.
Diada Nacional de Catalunya - Generalitat de Catalunya
Govern i Parlament presenten els actes d'una Diada que té la cultura com a"eix vertebrador" per "integrar tothom". L’acte institucional de celebració de la Diada Nacional de Catalunya té lloc el 9 de setembre a les 10 del vespre a la plaça de Sant Jaume.
Diada Nacional de Catalunya - Viquipèdia
La Diada Nacional de Catalunya o Diada de l'Onze de Setembre és la festa nacional de Catalunya i es commemora anualment recordant la darrera defensa de Barcelona l'11 de setembre de 1714. Queden 111 dies per acabar l'any. Esdeveniments.
Diada2013.cat
Web de la Diada Virtual 2013. Vols afegir-te virtualment a la Cadena Humana de l'Onze de Setembre? Tens tota la info actualitzada a la web de la Via Catalana Internacional Llista de les 76 ciutats al món que organitzen Cadenes Humanes.
Espai Tricentenari 324
Es commemoren els 300 anys dels fets del 1714. Una oportunitat per recordar la nostra història sense oblidar el futur que ens espera com a país. Actualitat dels actes de commemoració del Tricentenari, i vídeos elaborats pels equips informatius de TV3.
Especial 11 de Setembre de 1997
Pàgina especial en motiu de la conmemoració del onze de setembre de 1997, Diada Nacional de Catalunya. Recull de tots els enllaços relacionats amb la diada a 'la xarxa' i resum informatiu de la jornada.
Festa per la Llibertat 11 de setembre
Entitats de la societat civil catalana celebren un conjunt d’actes multitudinaris que contribuieixen a fer d’aquesta diada una jornada cívica d’afirmació i reivindicació nacional, participativa i oberta a tota la societat. Òmnium Cultural és l’impulsora.
Foment 11 de setembre
Commemoració anual de la Diada de Catalunya amb una caminada cívica al pic del Canigó des d'un poble del Vallespir o el Conflent. Sortim a l'alba per ser a dalt al matí de l'11 de setembre i veure el sol aixecar-se des del Canigó.
La Diada de Sant Jordi - Generalitat de Catalunya
Informació sobre l'esdeveniment des de la Generalitat de Catalunya. Llibres, lectura, recursos sobre llengua i literatura i tot sobre la llegenda i tradició de Sant Jordi explicada per als infants. Un munt d’eines didàctiques per a gaudir de la lectura.
L'Onze de Setembre i Gironella
Obra de teatre conmemorativa de l’11 de setembre de 1714. Gironella, onze de setembre. En altres temps una vila en què també es van viure aquells moments tan significatius de la història de la nostra Pàtria. Galeria d’imatges i multimèdia.
Març de 1938 - Març 2008
70è aniversari dels bombardeigs de la Guerra Civil sobre Barcelona. La Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya encara accions, per a que les memòries nacionals esdevinguin memòries compartides.
Marxa de Torxes per la Independència
És una acte d’àmbit nacional per reivindicar la independència del nostre poble. Un acte que estimula el caràcter col·lectiu, que ens mostri com el poble que volem seguir essent i que mostrem amb orgull. Municipis a on es fa i adhesions al manifest.
Marxa dels Vigatans 1705
Informació dels actes de La Marxa dels Vigatans, que es celebren per la diada del 11 de setembre. Marxa Torxes, fets de l'Onze de Setembre de 1714 vinculats amb l'Acord dels Vigatans (1705). Informació d’alguns dels penonaires.
Marxa-Homenatge als Maquis
Homenatge anual que engloba tot un seguit d'actes culturals i accions reivindicatives a diversos pobles i ciutats de Catalunya des de 1998 per tal de recuperar la memòria de la resistència llibertaria al franquisme. Actes, fotos, enllaços i recursos.
Memòria Històrica

Mercat de Montmajor 11 de setembre
El Mercat i la tradició, tornen a Montmajor. La Diada Nacional de Catalunya, aquest poblet del Berguedà, ens transporta al s. XIX quan els mercats eren lloc d'intercanvi de productes, d'idees, d'experiències, de maneres de fer i de contacte entre la gent.
Osona 2014 Comemoració Tricentenari
La Comissió Osona 2014 aglutina i coordina activitats i actuacions de la commemoració del tricentenari del 1714 a la comarca d’Osona. Organitzar els projectes amb la intenció d’optimitzar recursos, aprofitar sinergies i sumar esforços és l’objectiu.
Ruta 1714 - Monuments, paisatges, gastronomia
En commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió (1714-2014), la Generalitat de Catalunya posa en valor més d’una cinquantena de monuments històrics de la guerra, dels quals deu constitueixen l’espina dorsal de la marca Ruta 1714.
Sant Jordi - Edu365.cat
Espai del Portal educatiu Edu365.cat dedicat a la festa de Sant Jordi 2012, dia del llibre i patró de Catalunya. Inclou una selecció de vincles relacionats amb la diada i els joves: Llegenda i tradició, llibres infantils i juvenils i de jocs i activitats.
Som Una Nació, Volem Estat Propi
Som Una Nació, Volem Estat Propi va ser el lema de de la manifestació del 10 de juliol i alhora és la web de la manifestació del 11 de setembre. Manifest pel futur, pel progrés i per la justícia. Organitza Sobirania i Progrès entre d’altres.
Tricentenari 1714-2014 - Ajuntament de Barcelona
El 2014 es compleix 300 anys dels fets de l’11 de setembre de 1714. L’Ajuntament de Barcelona organitza, amb la Generalitat de Catalunya, una commemoració ciutadana que servirà per redescobrir la ciutat del s XVIII, entendre la dimensió dels fets.
Tricentenari 1714-2014 - Biliblioteca Virtual
L'any 1700 mor el rei d'Espanya Carles II i comença un conflicte dinàstic per la corona hispànica entre el duc d'Anjou, nét del rei de França Lluís XIV, i l'arxiduc Carles, fill de l'emperador d'Àustria. El rei havia designat Felip d'Anjou successor...
Tricentenari 1714-2014 a Valls
Commemorar el Tricentenari no només és oportú. És necessari; innegociable. És recuperar la memòria que ens indica el camí correcte que hem de seguir com a poble. Vídeo de la inauguració del Tricentenari a Valls. L'agenda del Tricentenari.
Un País Una Bandera
Per setè any consecutiu, més de 80 ajuntaments catalans per tal que l'onze de setembre no es pengi cap més bandera que la catalana al balcó dels ajuntaments. Aquest any es demana que aquest costum es mantingui durant totes les festes oficials de l'any.
Via Catalana Internacional
L’activitat més ambiciosa de l’ANC després de la manifestació multitudinària del 11 de Setembre de 2012. Milers de ciutadans uniran les seves mans resseguint el pais, units, enllaçats de Nord a Sud, per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari…
Vull Votar
Pàgina per a donar suport a les consultes sobre la independència de la Nació Catalana. Us convidem a donar suport a les consultes adherint-vos a Vull Votar.cat. Més d'onze mil persones de tots els Països Catalans ja ho han fet.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT