CURIOSITATS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
3 minuts per setmana
3 minuts per setmana és un recull de recomanacions, idees, eines i qualsevol altra cosa que es pugui aprendre en tres minuts sobre qualsevol tema de la xarxa Internet. el blog Tres minuts per setmana fa més d’un any que existeix, complint la funció.
Això no serveix per res!
Una web amb seccions subrealistes, humor, cultura, i oci basant-se amb el millor d’altres pàgines. Seleccionem tot allò que ens sembla més interessant, curiós i friki per fer-ne llistes i recomanacions. És clar, també amb seccions pròpies.
Alternotícies.cat
Alternotícies, el que els altres no diuen. Alternotícies, allò que els altres no diran. Alternotícies, el que els altres no diuen. Alternotí-cies, allò que els altres no diran. Alternotícies, allò que els altres no et diran. Allò que els altres no diran.
Arroz Partido
Vídeo de l’Arroz Partido a l’estil d’Ontinyena. No es un capítol d’Arròs covat ni una recepta de cuina. Es, sens dubte, la millor arrossada que hem vist aquesta temporada, preparada pel casament dels amics de l’Anna i l’Àngel…
Arxiu Ovella Negra
Blog d’Ausiàs Alminyana des d’Edinburg (Escòcia). Informació de política, alliberament nacional i seccions: Política internacional, Països Catalans, enllaços solidaris, del socialisme internacional, formació i marxisme. Enquesta Referendum 2014.
Attic ’08
Attic ’08, la nova fira d’idees i invents que recull el testimoni de Galàctica, celebrada fins el 2006. Hem creat un esdeveniment en el que com a visitant podràs provar i comprar invents, i jugar a ser Newton, veure una exposició d’invents de món, etc.
Barcelona es poderosa - Curiositats de la ciutat
A principis del s. XX l'Ajuntament de Barcelona prenia la iniciativa d'adquirir unes finques a Montjuïc per a construir-hi un parc municipal. Els seus terrenys de la muntanya de les famílies Fitó i Vinyamala i el comte d'Olzinelles passaven a la ciutat.
Batua l’olla
Blog, des de Badalona, per pasar l'estona sobre actualitat en general, una mica d’internet i curiositats diverses. Això és un exemple de pagina del WordPress.
Berguedà Freak
Berguedà Freak és un bloc de la cultura freak al Berguedà. Quelcom de curiós que succeix a la comarca del Berguedà i els seus protagonistes… Informacions comarcals, seguidors, canals, arxius, grups socials del Berguedà i xarxes de blocs.
Bones Notícies: El Diari Optimista
Nou diari, i ja recull prop d'un centenar de bones notícies, agrupades per seccions com ara cultura, economia, educació, medi ambient, política o societat. Té un cercador i també un botó directe per col·laborar aportant noves informacions tan optimistes.
Botigueta dels Desitjos
La botigueta dels desitjos. Cada usuari disposa de cinquanta punts que es gasten a mesura que es van afegint a la cistella desitjos de temes de millora personal; higiene i salut, pràctics, socials o d'oci i cultura. Hi ha desitjos prefixats o inventats.
Buscant a Wally
Pàgina divulgativa d’Adrià Fontcuberta sobre Internet, tecnologia, web 2.0, ciència, curiositats i de tot allò que li passa pel cap. També vol mostrar als lectors qualsevol curiositat o novetat que sigui digna de menció. Seccions temàtiques.
Cal Mort
Cementiris dels Països Catalans. Notícies i informacions culturals. Necrològiques, bretolades, culturam necròpolis, reformes, poesia, internacional, ... Cementiris, taüt, nínxol, mort, funeràries, serveis funeraris, …
Calaix de Sastre
Un racó tranquil... Un saló per a fumar en pipa. A poc a poc. Per a gaudir de la vida amb els sorolls que a un li agraden. Sense presses. "Amb la meva casa, els meus amics, el meus llibres i res més" (Elis Regina).
Campanya "Benvingut Nadó"
Acabeu de ser papàs? Caprabo vol celebrar amb vosaltres l'arribada del vostre nadó i que millor que rebre'n una completa canastreta per ajudar-vos des del principi en la nova aventura de ser pares. Promoció vàlida a Caprabo.
Capella Virtual a Santa Tecla
Capella virtual en lloança de Santa Tecla, suposada patrona dels internàutes catalans. Goigs de Santa Tecla, guariments a mida, pregàries i lloançes. Aquesta capella és mantinguda amb fervor per un vot d'Antaviana.
Cat - Rank
Ranking competitiu de webs en català: Afegeix la teva web i guanya entrades per arribar a les 10 millors, també pots veure les més populars en rànquing i altres informacions. Webs classificades segons temàtica.
Cataloniaman
Humà. Obtenció dels superpoders: Per mutació genètica. Artefactes: La gralla, el porró i El Quadern Històric Català. Propòsits: Lluita per combatre la ignorància i la injustícia cap el poble català. Intolerant amb la intolerància. Força sobrehumana.
Claus i Panys
Introducció als panys i claus que hi han hagut al llarg dels segles des del punt de vista històric i la seva evolució. Època romana, cadenats, panys del s XX, mostrari de claus, mostrari de panys, nomenclator, picaportes, simbolismes i museus.
Club de Rubik de Catalunya
L'Associació Club de Rubik de Catalunya és una associació amb l'objectiu d'informar i promoure el Cub de Rubik a Catalunya. El cub de Rubik és un trencaclosques mecànic inventat el 1974 per l'escultor i professor d'arquitectura hongarès Erno Rubik.
Cocociència
És un espai per compartir curiositats i bromes científiques en català. Tots els comentaris són benvinguts! Sóc un noi de Cassà de la Selva, Girona, de 18 anys i un autèntic boig per la ciència (especialment per la física, les matemàtiques i la química).
Cota 8000
De Barcelona, mostra d'aspectes d'internet; llenguatge HTML, fons i gràfics i shareware. Escalada, trekking, barranquisme, amb enllaços. Oci i Gastronòmia. De Jordi Mira i Figueras.
Cronovies
Objectiu doble s'ha assolit. Omplir les 366 dates del carrendari amb fotos de plaques de carrer, places, avingudes, parcs, ... que el seu nom fa referència a una data. I la segona incorporar totes les plaques existents a Catalunya amb el mateix criteri.
Cub de Rubik - TheCubeGuru!
Aprèn a resoldre el cub de Rubik amb aquesta solució amb imatges. Ets capaç de resoldre el cub de Rubik? En menys d’un minut? Aquests xavals són capaços de resoldre en qüestió de segons. Capaços de resoldre’l amb una sola mà, amb els peus, …
Cunillera, Carles - El món d'en Morbs
Pàgina personal i intransferible d'en Carles Cunillera, alies Morbs, amb molt poca feina i molt de temps lliure per fer una web sobre bàsquet, cicloturisme, escriptura, lectura i altres paranoies.
Curiositat Diverses - Núria Sarsanedas
Abans del 1800 les sabates per al peu esquerre i dret eren iguals. El 16% de les dones neixen rosses, i el 33 % de les dones són rosses. La Coca Cola originàriament era verda. És possible fer que una vaca pugi escales, però no que les baixi ...
Curiositats.cat
Portal web amb moltes curiositats variades, gratis i en català. Passant des d'animals, fins a rècords, per tecnologia i informàtica, fets històrics i origens de coses que utilitzem actualment, ... Són benvinguts tots els comentaris i suggeriments.
Curiositeca
Web que recull anècdotes i curiositats, a càrrec de Marta Padullés i dels alumnes de l’Escola Vedruna Àngels del barri del Raval de Barcelona. Estàn classificats segons temàtiques: Animals, astronomia, biologia, cultura popular, física, gastronomia, ...
El basar de les espècies - basar.cat
Blog carregat de mons, d’històries i personatges vinguts d’altres universos i edats, nascuts de la fantasia, de la ciència-ficció, i d’interessos personals. Al Café del Basar, hi podeu fer petar la xerrada … Disseny Theron Parlin.
El Bloc dels Dijous
Bloc sobre els usos socials del temps a Barcelona. Lloc de reflexió i participació. I aquí em teniu, a la Regidoria de Nous Usos Socials del Temps de l’Ajuntament de Barcelona, donant-li voltes a la manera en que fem servir el temps a la ciutat.
El Còlic Anònim
El Còlic Anònim és la pàgina web de la revista que fem els alumnes de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Humor amb textos, fotos, articles, opinió, etc … La pàgina no està actualitzada.
El consultori del Dr. Smirnoff
Bloc del consultori del dr Smirnoff. M'he llegit mitja wikipedia, ... l'altra mitja l'he escrit jo. Respostes armonioses s algunes preguntes curioses dels usuaris: La potència intestinal de Superman, la rebequeta, els anuncis de compreses, …
El Forat
·No sé què hi fas encara, aquí . Hauries de clicar l'enllaç i visitar elforat.net ! A què? ForatSutra. La Columna. Tires. Clatellòmetre. L'Oracle. Noms de pagès. Poemes Catalans. Sectes. Reencarnòmetre.
El mosquit tigre
El mosquit tigre (Aedes albopictus) pica més que el seu col·lega europeu tradicional, les seves picades són més doloroses, pica més vegades, ho fa a la llum del dia i agafa la presa desprevinguda. És empipador. Viu per la conurbació mediterrània.
El Toro del Bruc
Breu informació la història del ja desaparegut "toro del Bruc". Un grup de "desconeguts" van tirar a terra el darrer toro d'Osborne que quedava a Catalunya, i que estava a l'autovia Igualada-Barcelona, a l'altura del Bruc (Anoia).
eljardi.cat
Empresa que transporta material necessari per l'hort o el jardí, com adob, terra, grava, bombes d'aigua, fem recollida de restes de poda, travesses ecològiques, llenya, etc. Servim amb un camió grua big bags de metre cúbic o el camió sencer ple.
Els tatuatges més absurds del món
Trobats en una recerca per internet a fi de trobar els tatuatges més absurds. Constitueixen un petit homenatge al fracàs (errades ortogràfiques, artistes tatuadors sense talent, missatges estúpids escrits en la pell per sempre…). Sempre queda l’humor.
Els Taurons ferotges
Els taurons son molt perillosos en les seves aigües però cada vegada queden menys perquè nosaltres els hem anat extingint, per exemple al Mediterrani ja no en queden hi ha molts llocs del món que ven ja no estan.
Estima en Català
El 23 d'abril és la diada de la llengua catalana i el millor dia per demostrar l’afecte a les persones estimades: amics, amants, pares, mares, germans, avis, padrins, fills, fillols... Tots els dies són bons per estimar en català envia un poema o cançó.
estoesdemasiadoparamicabeza 2.0
Curiositats de l’APM, les millors frases. Montse Parrizas i Eloi Alcaide han creat un taulell de control des d’on podem reproduïr fins a 63 frases mítiques del programa de televisió APM, només amb el click d’un botó. No té cap vinculació amb TV3.
festacatalunya.cat
festacatalunya està especialitzada en la promoció, divulgació i publicitat del patrimoni arquitectònic, festiu i etnològic de Catalunya a través d’Internet. Troba informació sobre les properes fires, festes i mercats de catalunya a la agenda setmanal.
Freaksafor
Freaksafor és un espai on podreu barrejar la fantasia, el terror i la realitat. Moltes vegades inseparables... Enllaços freak, enllaços la Safor, notícies, actualitat, enllaços música, coses interessants ... Comentaris amb imatges.
Friki's Bar
Els personantges d'aquesta pàgina són reals, encara que sembli mentida. Tots estem fitxats! El Chus i la Fina, comandants del Friki’s Bar, t’envien la seva salutació.
Friquisme
Espai d’aquest bloc diari personal amb imatges comentades i vídeos sobre personatges de la cultura friki. Friquisme per donar i per vendre des de Balaguer. L'assassí de la barretina. campanya animalista contra la COPE. Catalonia is a nation, babe, …
Galàctica
Fira d'invents. Mes de juny a Vilanova i la Geltrú. Situació, preinscripció, invents, allotjaments, organizació, sala de premsa, premi nacional d'inventiva, conferències, Galàctica Universitària i Galàctica Júnior i exposició. L'any 2006 s'acaba la fira.
Good News Catalunya!
Recull les informacions de caràcter positiu, com ara iniciatives d'èxit, innovacions, premis o reconeixements, dels àmbits de la vida econòmica, cultural o científica del país. Creat per l'assessor en comunicació i consultor polític Antoni Gutiérrez-Rubí.
Ho havia de dir
Ho havia de dir és un blog recull d'anècdotes i sentències sobre coses que els internàutes creuen que s'han de saber, amb un to d’humor. Núvol d’etiquetes: altres, amor, diners, esport, feina, futbol, humor, nens, politica, salut, sexe, …
Hortografia.cat
És un arxiu monumental de faltes d’ortografia publicades per tot arreu en rètols en català. Si teniu fotografies d'errades i voleu que les publiquem, només cal que ens envieu un e-mail amb la foto, el lloc, la data i el perquè de l'error.
Hoteldipity
Que es Hoteldipity? Tot sobre Hoteldipity. Hoteldipity és una paraula construida a partir de la fusió dels termes Hotel + Hospitality + Serendipity. Aquesta pàgina ha sigut creada per al concurs de posicionament, la paraula clau Hoteldipity.
Identitat.cat
Projecte que intenta dotar als ciutadans dels Països Catalans de les eines que ens permetin viure amb normalitat nacional, encara que, de moment, només sigui de manera simbòlica. No tenim un estat propi, però ara ja podem disposar del DNI!
Internet Für Katalanisten
Espai d'aquest navegador de webs en català, classificat temàticament. Mantingut per Wolf Lustig, professor de filologia románica a la Universitat de Magúncia a Alemanya. Països Catalans Herzlich Willkommen !
Karaoke en Català - Catweb
Una web sense ànim de lucre, que l'únic que pretén és potenciar l'ús de la llengua catalana dins l'àmbit musical i informàtic. Totes les cançons de karaoke que trobareu en aquesta pàgina necessiten els programes "Star 3" o "Real Orche" per funcionar.
Karaoke en Català - J. Feliu
Aquí teniu les primeres cançons per a karaoke en format KAR en català !! Entre altres, la mare i la casa que vull, de Lluís Llach. Vine a la festa! Aquí anirem posant els enllaços a altres webs de karaoke.
La Nit de la Iguana
La Nit de la Iguana és un blog que no és específicament eròtic, però sua molt d'erotisme. Articles, imatges, gent, amics i els mesos al calaix. Hi ha dies en què li agrada sentir-se una miqueta ventafocs i es fa fluixet el llaç de les sabates …
La pissarra digital
Tens ganes d'escriure alguna cosa i no saps per on començar. Tens tantes coses a dir... tantes paraules… Fent camí cap a la autosuficiència. Hi trobareu un munt d'idees, propostes i adreces d'interès per a iniciar-vos al downshifting.
La ratera en xarxa!
Ningú s'ha parat a pensar on deurien viure les rates, asumim que la resposta és entre pols i merda. Son éssers marginats i que evitem a graneraes quan s'acosten a nosaltres... Aquest serà el seu paradís, on gaudiràn de la festa i d'un grup d'amics.
La Tafanera - Enviament Popular de Notícies
Web que permet enviar una història que serà revisada i serà promoguda, o no, a la pàgina principal. Quan un usuari envia una notícia aquesta es queda a la cua de pendents fins que la vota prou gent com per ser promoguda a la pàgina principal.
La Tonteria del Dia
Espai virtual on llegiràs una mica de tot. Cada dia una nova coseta. Un poema, una crónica, una foto, una dita, una felicitació, un retret,... et pots trobar de tot a la a Tonteria del Dia. Però el més interessant és que s'accepten els teus comentaris…
La vida somiada
El blog de La vida somiada. Són temps difícils per als somiadors... Blog personal d’en Jordi. Si aquest bloc és una autoficció, jo només en sóc un personatge.
L'Absurd Diari
Espai de L'Absurd Diari, una de les primeres publicacions en català d'Internet, creada pel periodista Antoni Dalmau. Notícies curioses, sorprenents i surrealistes publicades en diferents mitjans. Aquest recull es va ampliant periódicament.
L'Àngel de la Web
Revista cristiana amena per conèixer la religiositat popular. En aquesta web hi poden entrar tot tipus de personas independientement de la seva edad, ideologia política, religió o equip de fútbol. Versió en català no operativa.
L'Home Biònic
Fotolog. La vida d'un jove canvia en ser operat d'una ciàtica, i des d'aleshores serà l'home biònic!. Des de Terrassa. El servei per ara no és operatiu, mes enllà de la primera pàgina.
L'insultori del Dr. Cox
L'insultori del dr. Cox, me la sues tu i ta puta mare... i algo de t'auelo no m'acaba de quadrar... Algunes coses: Rosi de Palma, odie a Almodovar, els usuaris del Jess Extender, els emos, que miras Dorothy?, etc.
Llibre de Fans de la Nit dels Ignorants
Llibre de Fans de "la nit dels ignorants". El programa nocturn de preguntes i respostes de Catalunya Ràdio, ja desaparegut. Llibre administrat per Joan Xatruch. Gràcies per visitar la pàgina. Si hi vols signar, prem aquí.
Mondonyet
Mondonyet la wiki dels Donyets de l' Escola Sant Josep Oriol de Barcelona. Per entendre aquest projecte cal que ens remuntem a un dissabte del 2007. Aquell matí, unes quantes famílies de Sant Josep Oriol estàvem al Pati Manning …
Multi-Friki
Weblog personal escrit en català on parlo de les meves aficiones, gustos, duptes, ... Temes: Tecnologia, esport, des del fons de l'anima, portals / directoris, estadistiques, reivindicacions, Japó, Internet/informàtica, salut, ... No actualitzada.
Museu d’Idees i Invents de Barcelona
Miba ofereix una àmplia varietat de continguts que cobreixen el fascinant espectre de la invenció i la creativitat. Cada espai compleix una funció. Es troba en la zona més céntrica i turística de Barcelona, a pocs metres de la Plaça Sant Jaume.
Museu de Curiositats Marineres Roig Toquès
Aquest museu, creat i dirigit des de fa més de 50 anys pel Sr. Francisco Roig, és el reflex d'una vida dedicada al mar que, peça a peça, ha sabut atesorar un gran nombre de curiositats que han donat forma a un museu temàtic únic i de referència obligada.
Nyaps
Nyaps és el web on publicar incompetències, errors garrafals, incidències que afecten el públic general. Un nyap és una barana torta, un cable que no deixa llegir la placa d'un carrer, un magnífic edifici en primera línia de mar que impossibilita el bany.
Onil s'afona
Pàgina crítica sobre la situació político-social d'Onil. Onil ha entrat en un coma cultural, industrial i per supost econòmic. Pero si nia algu que te mes de culpa aquet es l' actual alcalde d'Onil, ...
Pancuit.com
Pàgina del Pancuit.com, un portal freaky creat des de l'Illa de Mallorca. Obre els ulls i entra al món del freakisme. Jocs, films, música, flaixos, webs dels pancuiters, etc. Tota l'actualitat freaky de Mallorca, i altres llocs.
Papiroflèxia Pamflet
Papiroflèxia neix a una sobretaula. Si abans era l'art de crear formes amb papers doblegats, ara és l'art d'explicar formes sobre un paper prèviament doblegat. El número en paper està tancat, sempre, per quatre autors. La convocatòria queda oberta…
Passatemps Lleida
Descobreix Lleida. Col·lecció de jocs per conèixer la ciutat, fruit de la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística i de l’Ajuntament en el marc de Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007. Aquesta col·lecció es presenta en opuscles.
Pubillatge
Web oficial del pubillatge i la tradició catalana dels hereus i les pubilles. Aquí trobaràs força informació sobre el món del pubillatge, una figura tradicional catalana present a moltes poblacions del nostre país.
Qüestionem
Qüestionem és un web on els usuaris poden fer preguntes sobre qualsevol tema i respondre les preguntes dels altres usuaris. Si no n'ets usuari pots navegar-hi i llegir-lo o bé t'hi pots apuntar. Índex de preguntes i de respostes.
Quin mal d'hulls!
Perque les faltes ortogràfiques ens envolten cada dia. Quin mal d'hulls! És un recull d’error ortogràfics més o menys greus, aparegudes en diversos mitjans: retolacions oficials de l’ajuntament, llibres, cartelleria, televisió, senyals de tràfic, etc.
Records Guiness Absurds
Web d’aquest llibre, que des de que es va començar a editar registra molts records absurds batuts. Modalitats: éssers humans, música i art, curiositats, política i societat, naturalesa, enginyeria, ciències i tecnologies, esports i geografia.
Relleu de Tot
Relleu de Tot és un blog que ofereix una miscel·lània de coses relacionades amb la població de Relleu, a la Marina Baixa i amb d’altres coses que no hi tenen res a veure. El contingut de la pàgina en valencià és mínim.
RenoiI Que n'és de Curiós, Londres...!
Conté llocs i històries curioses. Per cert, en anglès en diem eCCentric... Anglaterra es considerada sempre un pais excentric. Als Anglesos els agrada sentir-se excentrics, diferents... fora del normal, no?. I Londres la campiona!. Us pregunteu perquè?.
terrassa-o-culta
Va de cultura i no d’ocultisme. La cultura d'una ciutat es defineix pel que hi passa, i per allò que fan els seus ciutadans i allò que els interessa. Tallers d'artistes. Sobre reutilitzar els materials de rebuig en la pràctica artística. Art i reciclatge.
Trucadors/Picaportes de Cretes
Trucadors/Picaportes de Cretes (Matarranya), dins un blog col·lecció de fotos de picaportes tant de Catalunya com de diferents parts del món. Està classificat per diferents llocs i comarques del nostre país com per continents i altres països del món.
Tutu - Amposta
Projecte per recrear ni que sigue als nostres records lo millor local de la nit ampostina dels 90, per reconstruïr imaginàriament el local d’Amposta. L'objectiu seria una mica despertar la memòria d'alguns nostàlgics i acabar disfrutant d'un Tutu 2.0.
Un rellotge anglès - An English Clock
Diverses salvapantalles permeten instal·lar-lo a ordinadors. Podeu obtenir el fragment de codi que permet incloure’l a qualsevol pàgina web. Si introduiu numèricament l’hora (notació de 24 hores) obtindreu la notació horaria corresponent.
Vol IB1733 v.3.0
Un vol cap el pais de Kewaii. Blog amb anuncis per no anar al WC i altres coses; Música, art urbà, abús infantil, aigüa, Amnistia Internacional, Antònia Font, antitabac, Beatles, biquini, camisetes, Capsule, condons, ...
Xarxa Bcn Antirumors
Xarxa constituïda el 2010, amb participació de l’Ajuntament de Barcelona i més de 240 entitats, associacions i persones a títol individual. Oberta a adhesions que comparteixin els objectius de l’estratègia antirumors. Diferents formats de participació.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT