DROGUES


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
AA Girona 82: Alcoholics Anonims
Comunitat d'homes i dones que comparteixen la seva experiència mútua, fortalesa i esperança per a resoldre el seu problema comú i ajudar als altres a recuperar-se de l’alcoholisme. L’únic requisit per a ser membre és el desig de deixar la beguda.
Adaro - Associació d'Alcohòlics Rehabilitats d'Osona
Web de l’Associació d'alcohòlics rehabilitats d'Osona, sense lucre. Algun cop has hagut de beure a primera hora del matí per sentir-te en forma? Has pensat en alguna ocasió que havies de deixar la beguda? Si et preocupa l'alcohol ajuda't a ajudar-te.
Alcaloides i Altres Plantes Tòxiques
Alcaloides i Altres Plantes Tòxiques. Llistat de Plantes. Informació sobre els opiacis, el cannabis, la cocaína, la mescalina, etc. Alcaloides i Altres Plantes Tòxiques. Opiacis, el cannabis, la cocaína, la mescalina, etc.
Alcohol-info
Portal de la Conselleria de Salut i Consum > Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern de les Illes Balears. Forma part del Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB). Mites i realitats de l’alcohol.
ARSU Associació Reus som útils (pels drets dels consumidors/es de drogues)
Formada actualment per persones que consumeixen o han consumit drogues o sensibilitzades amb el fenòmen. Creada l’any 1999 a Reus, amb la intenció d’assolir un grup d’ajuda mútua entre usuaris de drogues afectats per la manca de suport social.
Arsu Festa
Col·lectiu de Reus, que ajuda a persones a gestionar riscos associats als plaers derivats de l’ús de substàncies i també de les relacions sexuals. Uns fenòmens de forma lliure d’expressió i experimentació de les persones. Promou bones pràctiques.
Asaupam Associació de Suport a Persones amb Problemes de Droges
Grup de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). El seu paper no només és prevenir, atendre o assistir, sinó treballar per modificar les estructures socials i polítiques que afavoreixen l’inici o el manteniment dels problemes relacionats amb les drogues.
Associació Benestar i Desenvolupament ABD
Treballa des dels anys 80 en l’àmbit de les drogodependències i la SIDA, desenvolupament de la infància i la família, promoció de l’autonomia de persones grans i les persones amb dependència, integració dels immigrants i la igualtat de gènere.
Associació Lliure Antiprohibicionista
L’ALA va nèixer als anys noranta a Barcelona, com Associació d'Estudis Noam Chomsky, al Raval. Pertany a l' ENCOD, l'internacional europea per la despenalizatció de les drogues. L'any 2011 tenim nou local a Sants. Program d’activitats.
Badalona Serveis Assistencials BSA
Amb 10 centres i un miler de professionals que donen servei a més de 435.000 persones del Barcelonès Nord i el Baix Maresme, BSA representa el compromís municipal per l’oferta de qualitat en matèria de salut i d'atenció a la dependència.
Canal Drogues
Espai de referència, comunicació i intercanvi d’informació sobre el consum de drogues per a ciutadania i professionals. Informació sobre les drogues: Tipus, efectes, riscos, tòpics i mites associats al seu consum. Com reduir i minimitzar riscos.
Cànnabis - El Cas Extrem del Cànnabis
El cànnabis, la planta de la que provenen la marihuana i l’haixix, és originaria de l’Àntic Món, més concretament d’Àsia Menor i Central. D’aquesta manera ha estat vinculada des de fa molts anys amb les cultures que originaren Occident.
Castelló contra les drogues
Espai de Castelló contra les drogues, entitat d’acció social de Castelló de la Ribera (València). Inclou informació sobre el món de les drogues i els joves: consum, tipus de drogues, factors de risc i de protecció i funció dels pares i l’escola.
Centre Canaan
Som una Associació sense ànim de lucre que treballem i atenem a persones amb problemes d'adicció i en situació d'exclusió social (salut mental, marginació, desadaptació social,....etc). Realitzem un programa d'inserció social i laboral adaptat a l'usuari.
Centre Català de Solidaritat
El CECAS és una fundació privada fundada l’any 1991, que es dedica a l’atenció de persones drogodependents, especialment aquelles que es troben en situació d’exclusió social. Tractaments biopsicosocials i reeducatius de les drogodependències.
Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències
Assistència mèdica, psicològica i social de les persones de Vilafranca i de l'Alt Penedès afectades per drogodependències (heroïna, cocaïna, alcohol, psicofàrmacs, cànnabis, drogues de síntesi i altres), tant si són afectats com si són les seves famílies.
Centre Terapèutic La Garriga
El Centre Terapèutic La Garriga és un centre de dia situat a Barcelona té com a objectiu el tractament ambulatori d'addicció a substàncies com el cànnabis, la cocaïna, l'alcohol, el tabac o els tranquil·litzants, sense introduir al pacient ...
Coca on line
Vol ser una eina d'ajuda virtual i anònima per a tots aquells consumidors que comencen a estar preocupats pel seu propi consum, per als familiars i amics que se sentin desorientats en descobrir-ho i per a professionals de l'àmbit sociosanitari i educatiu.
Diveroci
Web que ofereix informació sobre les drogues, informant no només sobre els efectes i característiques de les diferents drogues, sinó també sobre com evitar-ne els riscos en cas que se'n vulgui prendre.
Drogues i Adiccions
Pàgina de l’Espai Canya Jove de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallés. Conté una completa informació sobre les dogues: Alcohol, tabac, cannabis, cocaïna, heroïna, pastilles i drogues de disseny. Adreces i enllaços d’interès i la legislació.
EdPAC - Educació per a l’Acció Crítica (drogues)
Des de 2004 treballa amb joves -per motivar a l’abstinència, per retardar l’inici del seu ús, i per disminuir els riscos i danys associats-, la formació o reflexió amb agents socials i familiars en contacte amb joves. També realitza materials didàctics.
El Far. Servei Social Evangèlic
Entitat nascuda l'any 1996 per l'Església Evangèlica de Catalunya amb persones marginades i amb problemes de drogodependències a Santa Coloma de Gramanet. Ofereix l'oportunitat de sortir del corrent a infant que han nascut en circumstàncies difícils.
El Faro, Servicio Social Evangélico
Entitat social cristiana fundada l’any 1992 i que té l’objectiu d’atendre a persones en situació de risc social. Projectes d’atenció a persones amb problemes de toxicomanies i desestructuració social, i menors de famílies problemàtiques.
El Xiringu
Espai creat pel programa de salut de la Fundació Autònoma Solidària on pots preguntar qualsevol dubte sobre drogues, sexualitat i altres temes de salut. No et jutjarem ni et vendrem "cap moto": volem informar-te perquè puguis prendre decisions.
ElPep.info
Projecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya de la Generalitat, coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències, per potenciar la difusió dels missatges preventius relacionats amb les drogues i reduir comportaments de risc dels joves.
energy control
Web dirigida a majors de 18 anys. Col·lectiu preocupat per l'ús de drogues als espais de festa dels joves. Oferim informació a fi de disminuir els riscs del seu consum. Delegacions: Barcelona, Madrid, València, Mallorca, Eivissa i Andalusia.
EnferTabac
EnferTabac (infermeria i tabaquisme) va néixer a l'any 2003 com la primera pàgina Web sobre tabaquisme per a infermeria en català. Guies, protocols i altres documents sobre el tabaquisme i el seu abordatge. Enllaços.
Êthos, Associació per a la Prevenció i rehabilitació de les dependències
L'Associació Êthos va ser fundada per professionals i polidependents rehabilitats, que han aconseguit l'abstinència i la consolidació en el temps gràcies a l'adquisició d'una nova naturalesa o manera de ser basada en hàbits saludables i valors ètics.
Federació Catalana d'Alcohòlics Rehabilitats (FCAR)
Eina de comunicació útil per a les associacions d'alcohòlics rehabilitats de Catalunya i els seus associats. Totes les entitats i les persones que vulguin tenir una referència sobre què és i què fa l'FCAR i les seves associacions hi tenen cabuda.
Gamar
Punt de trobada per a persones amb problemes d’alcoholemia i d’altres. Format per persones sensibilitzades amb l'alcoholisme, no només malalts o familiars que, treballen per que l'alcoholisme sigui reconegut com una mlaltia, sense l'estigma.
GoodNico
Aplicació iphone per a deixar de fumar. L’APP ja està disponible des d’inicis de gener (costa 0,79 euros) i també està en Twitter i Facebook per poder compartir les experiències i els assoliments amb altres persones que intenten deixar el tabac.
Grup Estels de Vida
Temes del blog: Parlem de drogues i d’addiccions, activitats a les escoles, adiccions, alcoholisme. Associació Manresana d’Alcohòlics rehabilitats, campanyes sobre les addicccions drogues, galeria de fotos, humor Opinió dels professionals de la salut.
Grup IGIA
Associació d'àmbit estatal amb objectiu de reflexió i participació interdisciplinar entorn drogodependències. Integrada per professionals que provenen de diverses disciplines (psicologia, medicina, dret, antropologia, …) constituïda a Barcelona al 1984.
Info Drogues Reus
Web del Servei de Drogodependències de l’Ajuntament de Reus. Atenció integral a les drogodependències. Drogues legals: alcohol, tabac, psicofàrmacs. Il·legals: cocaïna i altres estimulants, heroïna i opiacis, drogues de síntesi, cànnabis, amfetamines…
Info L'Aglà
Info L'Aglà. En aquest bloc mirarem de seguir les noticies relacionades amb el tema cannàbic en general, com poden ser: la medicina, jurisprudència, el cultiu, la política, la reducció de riscs i altres informacions que de ben segur us poden interessar.
Institut Genus - Barcelona i Reus. Serveis de salut
Serveis mèdics, de salut mental i addiccions. Entitat privada de serveis psicosociosanitaris creada l'any 1990 per professionals d’experiència en atenció mèdica, salut mental. addiccions i en l'assessorament, formació, disseny i gestió de projectes.
La Maria no t’estima
Web informatiu sobre el cannabis i els seus derivats. El cànnabis és un compost de la planta Cannabis Sativa. Entre els constituents actius de la planta està el tetrahidrocannabinol. Derivats del cànnabis i els efectes al cervell, cor i pulmons.
Laclara.info
Els continguts d'aquest web estan pensats per a joves a partir dels 14 anys. Hi trobaràs informació i respostes sobre drogues, sexualitat o pantalles. Cada fitxa conté informació, propostes per actuar i materials especialitzats en *.pdf.
Les Drogues
Procedència, consum, efectes, dependències produïdes per: heroïna, cocaïna, cannabis, LSD, antidepressius, l'alcohol, el tabac, i el dòping. Considerem que una de les millors maneres de tractar les drogues és conèixer-les.
Línia Verda
Servei d'informació i orientació sobre problemàtiques relacionades amb les drogues i les drogodependències. Disposa d'assessorament a temps real, telefònic i en línia. Una resposta professional especialitzada afavoreix la presa de decisions.
Mas Ferriol Centre de Teràpia Personal
Tractament professional especialitzat en problemes relacionats amb l’abús de substàncies i altres addiccions. Experiència en tractament de trastorns de personalitat, problemes de parella, joc patològic, depressions, estrès i ansietat.
Neuroaventures
Blog dedicat a les intoxicacions etíliques i els seus efectes a curt i llarg termini. Patina la neurona, borratxera, trucs evitar la borratxera, afartar-se, aguantar, molta gent o poca, sobren motius, pobres neurones, futur incert, xupitos i cotxes, …
No miris a un altra costat
Comparteix la web alcohol-info.es a la teva xarxa social. Fes clic en els logotips per compartir. Vídeos de la campanya a la xarxa social preferida. Selecciona els paràmetres del reproductor de vídeo i copia/aferra el codi HTML a la teva web.
PAPSF Programa Atenció Primària Sense Fum
El PAPSF és una iniciativa promoguda des del 2002 per diverses institucions de la salut per tal de facilitar la disminució de la prevalença de l’hàbit tabàquic en els professionals que hi treballen i en la població en general.
Parlem
Web adreçada a famílies amb adolescents que cerquen informació i assessorament sobre l'educació dels seus fills i filles pel que fa a les drogues. L'Agència de Salut Pública de Barcelona es preocupa pels possibles hàbits tòxics dels fills i les filles.
Parlem de Drogues.org
Informació per famílies i educadors, per la prevenció del consum de drogues. Inclou l'exposició del Cosmocaixa i permet visitar-la virtualment. Tipus de drogues, els riscos, la globalització del tràfic i el consum d'estupefaents i material per parlar-ne.
Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB)
Espai del Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Conselleria de Salut i Consum > Direcció General de Salut Pública i Participació del Govern de les Illes Balears. Info general i aspectes temàtics.
Plan Nacional sobre Drogas
El PNSD es una iniciativa governamental creada a l’any 1985 destinada a coordinar i potenciar les polítiques que, en matèria de drogues, es porten a terme des de las diferents administracions públiques i entitats socials d’Espanya. Consultes.
Prevenció de les Drogodependències
Programes escolars de prevenció de les drogodependències i educació de la salut pels professionals de l'ensenyament, que poden consultar, fer comentaris i suggeriments, i accedir a altres webs de l'educació per a la salut.
Projecte Home Catalunya
Projecte Home Catalunya som una organització no governamental (ONG) creada el 1995. Promovem l'autonomia i la dignitat de les persones, treballant per al tractament i la prevenció de les drogodependències i altres conductes d'addicció.
Projecte Home Catalunya
ONG catalana creada l’any 1995 per al tractament i la prevenció de les drogodependències, l’alcoholisme i les ludopaties. La nostra missió és promoure la dignitat i l’autonomia de les persones. Estem a Barcelona, Montcada i Reixac, i Montgat.
Prospecte del cànnabis per a ús terapèutic
Prospecte del cànnabis per a ús terapèutic. En el nostre país no està permès l'ús terapèutic del cànnabis… Creiem que aquest és un acte de responsabilitat que pretén oferir dades realistes i objectives sobre la planta i els efectes que produeix.
Punt d'encontre Un Bon Pas
Assessorament en drogodependències. Ofereix un espai on trobareu sempre una persona disposada a ajudar-vos. Són persones que formen un grup d'acollida i orientació, perquè creuen en la solidaritat i la capacitat de canvi de l'ésser humà.
Q de festa - Nits de Qualitat
Web del distintiu de salut pels locals d'oci nocturn. Q de festa! és un distintiu que reconeix aquells espais de música i ball que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat. Espais adherits.
Recursos per a Prevenció de Drogodependències a Internet
Llocs que poden ser útils per a la docència en Prevenció de Drogodependències. Informacions atenyents a les drogues i els fenòmens adictius: Propostes terapèutiques, repressives, consumistes, prohibicionistes, antiprohibicionistes…
Respir Castelló
Grup de persones que pren les mesures necessàries per a que al poble es faça el centre de dia. Grup d’autoajuda i cures per al cuidador. Inclou informació i orientació sobre aspectes psicològics, legals, sanitaris, i d’assistència social.
Sobredrogues.net
Servei d'informació, atenció i orientació en totes aquelles qüestions que tenen relació amb el consum de drogues. Activitats i recursos que facilitin la reflexió, la informació, orientació i l’actitud crítica amb actituts de risc per a la salut.
Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac
Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac de l’Acadèmia Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears. Junta directiva, socis, sessions online, agenda, activitats extraacadèmiques, beques i premis, borsa de treball, ..
Sol del Solsonès
Associació de familiars de malalts mentals i drogodependents. L’entitat va començar amb el malalts drogodependents, però degut a l’increment a Solsona i Comarca de Malalts Mentals i Drogodependents, va canviar de denominació.
Som.nit
Projecte d'acció directa d'informació, prevenció i reducció de riscs associats al consum de drogues. Els espais de consum són les zones on, mitjançant estands informatius, joves informats i altres activitats, ens movem i desenvolupem les nostres accions.
Tabaquisme.cat
Web de la Unitat de Tractament del Tabaquisme de l'Hospital Universitari de Bellvitge, dedicada als tractament del tabaquisme, amb consultes i tractaments. Situat a l'Avinguda Gran Via de Les Corts Catalanes al seu pas per l'Hospitalet de Llobregat.
Teatracció
Entitat que treballa la sensibilització i la prevenció sobre temàtiques psicosocials que afecten els joves: VIH/SIDA i drogues. Informació sobre l’associació, la feina que desenvolupa i el blog, on hi trobareu apunts sobre l’activitat més quotidiana.
Unitat de Prevenció Comunitària de les Conductes Aditives
UPCCA és un recurs municipal de l’Ajuntament de Mislata (L’Horta Oest), gestionat per la Fundació AEPA, per a promoure hàbits de vida saludables i proposar alternatives per a reduir o evitar l’ús i abús de les drogues entre els joves de Mislata.
Xarxa Catalana d'Hospitals sense Fum
Des de 1999 la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum (XCHsF) ha difós el model Hospital sense Fum basat en unes mesures de la Global Network for Tobacco Free Health Care Services (ENSH) per aconseguir hospitals lliure de tabac.
Xarxa Perifèrics
Xarxa d'ens locals i entitats que treballen en la promoció de la salut i prevenció en l'àmbit de les drogues. Creat l’any 2001, per compartir experiències i esforços, i reflexionar davant reptes nous de la realitat de les drogues i els patrons de consum.
xkpts.com
Programa preventiu del consum de cànnabis de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. Dirigit a escolars de 14 a 16 anys. Vol augmentar els coneixements sobre els efectes i conseqüències i promoure habilitats per refusar el seu consum.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT