ENOLOGIA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
Acadèmia Tastavins Sant Humbert
Acadèmia més antiga d’Espanya. Des de la seva fundació l’any 1964, l’acadèmia penedessenca ha estat una organització sense ànim de lucre i independent. Al llarg d’aquests anys, gràcies al gran esforç i treball dut a terme, s’ha convertit en un referent.
Agustí Torelló i Mata
Agustí Torelló i Mata (Sant Sadurní d'Anoia, 1935) és un enòleg fundador de la cava de Sant Sadurní d'Anoia que du el seu nom. Prové d'una família de músics i sastres que amb el s. XX s'implicà en el món del vi i el cava en el mateix Sant Sadurní.
Alella Denominació d'Origen
Informació del Consell Regulador de la D.O. Alella. S'identifica Alella amb el vi. La llarga tradició de viticultors de vins d’extraordinària qualitat ha unit al llarg dels anys, terra i producte, projectant el nom d'aquest poble arreu del món.
Associació Catalana de Summellers
Associació que aplega al col·lectiu dels sumillers de l'àmbit de Catalunya, que té representació a Lleida. Agrupa professionals de l'hostaleria i restauració, i defensa la qualitat dels productes. Activitats; tastos, visites a cellers, monogràfics, etc.
Associació Catalana d'Enòlegs - EnoBit
El servei digital de l'Associació Catalana d'Enòlegs. Presentació, principis, objectius, associats, guardó Copa d'Or, curs diniciació i aprofundiment al món dels vins, notícies, agenda, informació sobre el congrés que organitzen i sobre la revista ACE.
Associació Vinícola Catalana
Eina al serveis d’un dels sectors més importants de la indústria a Catalunya. L’AVC va reorientar els seus serveis gremials, reorientan-la d’acord als nous temps. Instal·lacions, serveis, circulars, normativa, associats, agenda i notícies.
Binissalem-Mallorca Denominació d’Origen
Web de la DO. Les últimas décadas del s. XX suposen per al panorama vitivinícola isleny un dels millors moments no en quant a la quantitat, però sí en el que es refereix a una importantísima millora de la qualitat. Versió en català no operativa.
Carrioners.es
L'associació gastronòmica i vinícola Carrioners.es està formada pels socis: per un grup d’amics, els quals fa uns quants anys que hi estan inmersos. Mapa de bodegues, denominacions d'origen i altres llocs d'interés relacionats amb la zona gourmets.
Cava Emotions
Turisme actiu: Viu experiències amb la última tecnologia: Viticultor per un dia, visita a caves amb taller i tast Taller de cuina tradicional catalana amb visita a bodegues i tast Ruta turística, paissatges Raids del Cava, rutes bici, btt i senderisme.
Cellers
La cultura del vi a Catalunya. El vi i el cava representen el tercer sector més important de la indústria agroalimentària catalanaamb uns ingressos d'explotació que superen els 1.100 milions d'euros.
Centre Quim Soler
Web del Centre Quim Soler, entitat dedicada a la literatura i el vi a El Priorat. Centre de documentació i activitats entorn de la literatura i el vi. Quim Soler va néixer a Barcelona la vigila de l'onze de setembre de l'any de fam i de derrota de 1940.
Confraria del Cava de Sant Sadurní
Associació dedicada a la divulgació i la promoció genèrica del cava, un dels productes del nostre país que més prestigi i renom ha assolit. Programa d'actes de la Setmana del Cava a Sant Sadurní d'Anoia a l'Alt Penedès. XVI Congrés Internacional del Cava.
Consell Regulador de la Denominació d'Origen Catalunya
La vinya i el vi a Catalunya. 2000 anys d'història. Cellers i vins de la DO Catalunya. La viticultura a Catalunya no és solament història sinó també modernitat, amb aplicació de la tecnologia més avançada. Informació del consell i de viticultura al país.
Consell Regulador de la Denominació d'Origen Vins del Bages
Denominació d'Origen Pla del Bages des de 1.995. Les característiques climàtiques de la comarca fan que tingui unes aptutuds òptimes per els vins negres i rosats, i molt bona pels blancs. Celers i Caves amb D.O.
Consell Regulador de la DO Cava
És un organisme descentralitzat del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient. L’integren viticultors, elaboradors i representants de les comunitats autònomes de la “Regió del Cava” i del Ministeri. Els antecedents es remunten a l’any 1959.
Consell Regulador de la DO Conca de Barberà
La Denominació d’Origen Conca de Barberà, emparada pel seu Consell Regulador, compta actualment amb 6.000 ha de vinya i una producció mitjana de 250.000 hl de vi. Cellers i vins, EnoTurisme i dades diverses.
D.O. Tarragona
L’origen de la Denominació d’Origen “Tarragona” no és conegut amb exactitud. Vestigis històrics assenyalen que la vinya es conreava a Tarragona quan les colònies gregues s’assentaven més al nord de la costa catalana. Cellers i consell regulador.
Deconstruint el vi català
Deconstruint el vi català, l'hedonisme segons la visió d’Oriol Pérez de Tudela. Es tracta d’un projecte d'aquest autor, compost per una obra audiovisual transmèdia sobre la qualitat dels vins de Catalunya. Des del poble de Vilabella (Alt Camp-Tarragona).
Denominació d'Origen Pla de Bages
Consell regulador, varietats, cellers i activitats. El Bages era una comarca molt important en producció vinícola. Al s. XIX la fil·loxera va reduir la vinya a 1/5 part, i tot el Bages va entrar en crisi. Al s. XX el conreu de la vinya al Bages augmenta.
Denominació d'Origen Utiel-Requena
La Denominació d'Origen Utiel-Requena és l'àrea de la Plana d'Utiel que elabora bàsicament vins negres de la varietat de raïm autòctona boval. La primera referència de la DO és del 1933, i el Consell Regulador es va crear el 1976.
DO Costers del Segre
Pàgina web del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Costers del Segre, amb seu a Lleida. L’éntitat és la responsable de vetllar per la tradicció vitivinícola en l’actualitat. El consell es va crear l’any 1983. Informació i varietats de raïms.
DO Montsant
La DO Montsant és la denominació d'origen catalana més jove. Creada al 2001 ha fet crèixer els seus vins al Falset, on els seus cellers i cooperatives treballen per oferir alguns dels caldos més valorats pels experts de tot el món.
DO Pla i Llevant
La Denominació d’Origen Pla i Llevant fou creada l’any 1999. Actualment, el reglament de la Denominació d’Origen Pla i Llevant s'ha adaptat a les noves disposicions normatives i està regulat per l'Ordre de la consellera d'Agricultura i Pesca del 2005.
DO Terra Alta
Pàgina web del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta. Organigrama, identitat corporativa, legislació, dades oficials, terre, cellers, titus de vins, enoturisme, publicacions, centre de foment, serveis, …
DOQ Priorat
Web del Consell Regulador de la Denominació d'Orígen Qualificada Priorat. El Consell Regulador certifica la inscripció de les empreses, dels viticultors i de les vinyes. Qualifica els productes obtinguts de la vinya i dels cellers (el raïm i el vi).
Els Vins del Penedès
Projecte que promociona el consum de vi als restaurants de la terra. Ofereix als restaurants una carta atractiva als clients, de rotació bimestral, i amb la qual faciliten als restauradors una gestió professional dels vins de la mà d’un sommelier.
Enòlegs.com
L’enòleg és l’assessor tècnic responsable de dirigir el procés d’elaboració del vi. En anglès es coneix com a "winemaker". L’enòleg dirigeix a la bodega l’elaboració, l’emmagatzematge, anàlisis, conservació, embotellatge i comercializació del vi.
Enoturisme a L’Alt Penedès - Consorci de Promoció Turística de l'Alt Penedès
Rutes del Vi i del Cava, per conèixer cellers, caves, restaurants, botigues, allotjaments i centres divulgatius. L’invita descobrir i gaudir del paisatge i la gent, de la cultura, la història i el patrimoni, dels vins, els caves i la seva gastronomia.
EnoturismePenèdès
Us permet dissenyar el vostre itinerari, a través del contacte directe amb els nostres establiments o, si ho preferiu, amb les propostes dels professionals que desenvolupen una oferta organitzada. Rutes modernistes a Sant Sadurní d'Anoia.
Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech
Centre fundat l'any 1987 a la propietat d'Espiells, en el terme de Sant Sadurní d'Anoia. L'objectiu de l'escola és oferir al sector vitiviníola una formació professional de qualitat en els vessants de formació inicial, continuada i ocupacional.
Festa del Most de La Ràpita
Durant la primera i segona setmana de novembre la Ràpita (Sta. Margarida i els Monjos) celebra la festa del most. Uns dies plens d'activitats i mostres on tots els visitants podreu degustar els productes derivats del raïm, vins i caves de més de 70 cases
Fira del Vi de Falset
Com cada any, i ja són 16 edicions, torna una de les cites més esperades del món enològic: la Fira del Vi de les D.O.'s de la comarca del Priorat. Enguany més novetats, força i energia. Aposta per una fira còmode, que enriqueixi als visitants…
JM Caro el Somelier
El vi, denominacions d'origen, tast, maridatjes, anyades, licors, denominacions d’origen i consells del somelier JM Caro. El meu desig és facilitar aquesta informació a tots.
Josep Ferrer i Sala - Viquipèdia
Josep Ferrer (St Sadurní d'Anoia, 1925) és empresari del vi. Diplomat en economia, enologia i viticultura per la UB. El 1947 s'encarregà de l'empresa familiar, Freixenet. El 1941 creà la marca Carta Nevada, i el grup esdevingué pioner en l'exportació.
L'enologia
L'enologia és la ciència del vi, però el vi no és només ciència, és també tècnica i destresa, però sobretot és art, perquè si només fos ciència o tècnica tots els vins serien iguals. Qui realitza el tast d'un vi és el sommelier que valora característiques
l'Orangette de Reus
Web de L'Orangette de Reus (Baix Camp). A L'Orangette parlem de: Vi, Cellers, Tastets, Aparadors, Whisky, Ginebra, Gin Tònic, Escaleta de Tast, Grappa, Dry Martini, Sauternes, Tokaji, ... Estem al carrer Aleus, 2 (cantonada carrer Vilar).
mésDvi - Barcelona
Dos sommeliers catalans obren un bar de vins al Poblenou, barri històric de Barcelona. Nou concepte al barri maritim de Barcelona, un espai especialitzat en vins per gaudir d’una bona copa de vi, acompanyada de gastronomia de qualitat en format platillos.
Most, Penedès Festival de Cinema del Vi i el Cava
Del 10 al 13 novembre de 2011. Festival anual de cinema d’abast europeu que vol recollir la millor produccio´ audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava i brindar pel bon cinema amb pel·li´cules ine`dites de grans autors.
País del Vi
Associació que neix a partir d’una iniciativa que aglutina a diferents Cambres de Comerç i Denominacions d’Origen del món del vi a la província de Tarragona. Projectes que tenen l’objectiu del desenvolupament del turisme al voltant del vi.
Papers de Vi - DO Alella
Vi, gastronomia i cultura. Revista del món del vi, amb la intenció: informar de l’actualitat vinícola de la Denominació d’Origen Alella i dels seus protagonistes, i oferir articles que relacionen el vi i la cuina amb altres àmbits del món de la cultura.
Parc Tecnlògic del Vi (VITEC)
En serveis tecnològics i en recerca sota demanada, actua com un col·laborador proactiu i efectiu: posa a disposició de cada cas els recursos, l'equipament i professionals per atendre el problema que es planteja i trobar una solució econòmicament viable.
Parlant de Vins
Recull dels escrits publicats el bloc personal sobre els vins catalans. Tinc intenció de tornar a escriure amb més assiduïtat al bloc, però com que avui ja hi ha més gent que escriu sobre els nostres vins.
Penedès Denominació d'Origen
Pàgina oficial de Penedès Denominació d'Origen. Encarregada de la zona vinícola més important del país pels ceps, pel paper pioner en la innovació tecnològica en l'elaboració i la comercialització i exportació arreu del món.
Reus Viu el Vi
Els dies 11, 12 i 13 de juny la plaça de la Llibertat escenari de la Reus Viu el Vi, la dels vins de les DO de l’àmbit territorial. Una iniciativa de la Cambra, amb l’Ajuntament, que va nèixer amb l’objectiu de referenciar novament la ciutat de Reus.
Revista d'Etnologia de Catalunya
Plataforma anual de difusió d’iniciatives, realitzacions, teories i experiències d’investigadors i col·lectius d'estudiosos en aquest camp del coneixement. Cada número inclou un dossier monogràfic, amb aportacions d'experts en la matèria d'arreu del món.
Rius&Rius Assessors - Consultora Vitivinícola Integral
Cinc dècades d'experiència, fa que els serveis constitueixi una oferta completa i d'avantguarda. La qualitat d'aquests serveis i el compromís amb els resultats, ha fet guanyar i mantenir la confiança dels clients i situa l'empresa en posició capdavantera.
Ruta del Vi de Lleida
La ruta del Vi de Lleida és un passeig per la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes vistes a través dels seus cellers. Un viatge enològic en què els vins tradicionals o nous dibuixen un paisatge on passat, present i futur s'encavalquen.
Taverna Inzolia
Nou concepte comercial, més enllà de la venda i assessorament de vins. Venda al públic, distribució per a la restauració, tasts i cursos, i un bar de vins -el primer de Vilafranca- on provar el vi negre, el blanc, el rosat o el cava amb un aperitiu.
Terra de Vins
Terra de Vins és un portal, punt de trobada on compartir sensacions i emocions derivades del plaer de la cata del vi (i d'altres alcohols). Tipus de vi, etiquetes, cellers, ... Actualitat del sector i contribuïdors.
Terra de Vins
Revista semestral dedicada des de 2006, al món del vi a les Illes Balears. Àmbits vitivinícola, cultural, gastronòmic, comercial, turístic, ... Anima als aficionats a iniciar-se en la ciència de la cata, l'apreciació a través de la vista, gust i olfacte.
Torcularium
Torcularium, és el blog personal de Joan M. Vives i Teixidó, dedicat al llegat del vi i de l'oli en el nostre paisatge.
Uvipe
El ciberespai vitivinícola català. L'Uvipe és l'associació empresarial vinícola més important de Catalunya. Associacions vitivinícoles, consells reguladors, fires i congressos, revistes, vi i salut, rutes turístiques de la vinya, …
VadeBacus
Bloc d'un grup de persones enmorades del vi. És garnatxa vella, no sé quan, tant me fa, trobo la zona, Montsant o Priorat. La pedra i la foscor, la força i les sensacions. No necessito més, ho tinc aquí, no cal mirar més enllà. Aquest m’ha enamorat...
Vi de la terra de Formentera
El Vi de la terra de Formentera és una indicació geogràfica utilitzada per designar els vins tradicionals de l'illa de Formentera. La indicació està regulada per reglament del 3 d'agost del 2004. Predominen els vins negres de monestrell.
Vi de L'Alguer - Viquipèdia
El vi de l'Alguer és un vi amb denominació d'origen. La DOC va ser creada el 1995 i l'àrea de producció inclou els municipis de l'Alguer, Olmedo, Ossi, Tissi, Usini, Uri, Ittiri, i part de Sàsser, a la província de Sàsser.
Vi·moments·persones
Descobrint els mons de la comunicació i del vi. Vi·moments·persones és un maridatge a tres bandes. El blog és a càrrec de la Ruth Troyano Puig (Reus, Baix Camp ,1979). Ruth Troyano és periodista, endinsant-me en el món de l'enoturisme.
Vigralla BaixPenedès - Mostra de vins i caves del Baix Penedès
Mostra de vins i caves del Baix Penedès a Llorenç del Penedès. Dona a conèixer els vins i caves dels cellers de la comarca, i que donen valor als recursos del territori. Ens mou la cultura del vi i l’estima al Penedès, apropar a la gent aquests elements.
Vimblanc
Vi de licor tradicional de les DO Montsant i DO Tarragona. És un vi blanc dolç elaborat amb raïm pansal assolellada i sobremadurada. Es fermenta en bótes de roure, sense addició d'alcohol. Vinebre, de la Ribera d'Ebre, destaca en l'elaboració.
Vinoteca Cep i Vuit
Fundada l’any 1983, vol fer conèixer tots aspectes del món de la vinya i del vi, tant cultural, lúdica, històrica, geogràfica o tècnica. L'any 1982 una colla d'aficionats al vi es trobaven cada cap de setmana al Racó de l'Amistat de Molins de Rei.
Vins D.O. Terra Alta
Els vins de la D.O. Terra Alta tenen gran tradició i destaquen pel seu caràcter i fermesa. Vins blancs, vins negres, vins dolços i rancis; tots de gran qualitat i artesans a un preu just. El vi de la D.O. Terra Alta és pràcticament desconegut i és ara qua
Vins de Catalunya
Opinions del tastavins Jaume Aguadé sobre els vins catalans, amb els seus infinits matisos i variacions. Els vins de Catalunya i també els llocs concrets on es cull el raïm, la gent i el paisatge. 1r premi blog vitivinícola català 2010 DO Catalunya.
Vinseum
Museu de Vilafranca constituït com associació l’any 1935. La institució ha anat crescut a partir de l’iniciativa de ciutadans: Aporta a la vila un espai singular que, a través de la conservació del patrimoni dipositat. Esdevé un centre de referència.
Vinyes del Penedes
És un blog on s'hi localitzaran vinyes del Penedès i els seus indrets, en fotografíes i breu descripció del lloc. Es tracta de mostrar un dels més bonics paisatges que tenim al nostre país. Realitzat per la Maria Rosa Ferré, des de Vilafranca del Penedès.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT