GEOLOGIA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
Algeps: revista de geologia
Espai dedicat a Algeps, revista de geologia editada pel Museu de Geologia Valentí Masachs. Podeu consultar els números disponibles des de maig de 2008 al desembre de 2010. De UPCommons, el portal d'accés obert al coneixement de la UPC.
Allaus de neu
Descripció, prevenció i material referent al fenòmen de les allaus de neu. Condicionants, allaus històriques, tipus de neu, tipus d’allaus, articles i aparells. El tema de les allaus de neu amb vídeos, rutes d’esquí de muntanya, i altres llocs d’interès.
Amics del Museu Geològic del Seminari de Barcelona
Podeu consultar la nova base de dades dels holotips del Museu Geològic del Seminari de Barcelona, en la que hi ha registrats 678 exemplars amb 1456 fotografies, heu d’entrar-hi. Scripta Musei Geologici Seminarii Barcinonensis. Sèrie Paleontològica.
Assessoria Geotest - Estudis Geotècnics
Geòlegs consultors geotècnics i en hidrogeología. Estudis geotècnics, hidrogeològics prospeccions i captacions d'aigües subterrànies. Des de 1988, servei d'assessorament al sector de la geologia aplicada, i amb una dilatada experiència.
Beuter-Blasco, Geologia Aplicada i Medi Ambient
Beuter-Blasco, S.C.P. és una empresa centrada en serveis de consultoria geològica i assistència tècnica en els diferents camps d'aplicació de la geologia, com ara Geotècnia, Riscs geològics, Cartografia, Hidrogeologia i Medi Ambient.
Bloc de Camp. Patrimoni Geològic
El sentit d’aquest bloc és reivindicar el coneixement del patrimoni geològic com a element que ha de formar part del la cultura científica de la societat i dels valors naturals del país. Isaac Camps, geòleg, editor, científic i guia de camp.
Col·legi Oficial de Geòlegs de Catalunya
Benvinguts a la Delegació de Catalunya del Col·legi Oficial de Geòlegs, espai virtual que pretén comunicar la societat i les activitats relacionades amb la geologia. Trobareu informació i continguts d’interès per a tothom, com serveis pels geòlegs.
Departament de Botànica i Geologia - Universitat de València
Departament científic de la Universitat de València; Biologia ecológica, medicina, farmàcia, biologia microbiológica, llista de correu. El Departament de Microbiologia i Ecologia de la Universitat de València es va crear a principis de l'any 1987.
Departament de Geometria i Topologia de la UV
Un dels departaments que componen la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València. Membres, docència i el curs. En l'actualitat el departament fa les funcions de coordinació del Programa Interdepartamental de 3r cicle.
Els Volcans
Què és un volcà? Parts d'un volcà. Tipus de volcans. Els productes volcànics. Zones del món amb més activitat volcànica. Volcans més coneguts. Volcans a Catalunya. Grans erupcions volcàniques. Altres adreces d'interès.
Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Geodèsica, Cartogràfica i Topogràfica
Escola de la Universitat Politècnica de València. Dades de l'escola i equip directiu. Buscador de correu electrònic del personal i dels alumnes i directori telefònic. Pla d'estudis, publicacions i altres webs. La versió en valencià és poc operativa.
Estudi del Caló de Rafalet (Menorca)
L'estudi del bentós marí a Menorca és quelcom que, a hores d'ara, es troba prou ben estudiat. Flora i fauna de Menorca en la biodiversitat de la costa dels Països Catalans i la seva estructuració en el fons marí.
Expominer
Expominer és la fira de l'univers dels minerals, fòssils i pedres precioses. Prop de 14.000 professionals, col·leccionistes, estudiants i apassionats del món dels minerals es van reunir al mes de novembre a Barcelona.
Fòssils de Catalunya
Recopil·lació i dades de fòssils en PDF; Activitats, galeria, mapa geològic, taula dels temps, links específics. Som en Josep Mª i la Mercè de Barcelona, i ens apassiona el món dels fòssils. Ens agradaria formar un grup de recerca, per a fer sortides.
Gabinet d'Anàlisi Ambiental i Terrritorial. GAAT
Ordenació del Territori i Urbanisme. Projectes G.I.S. estudis medi ambientals, teledetecció, planificació i gestió d'espais naturals, G.I.S. a Internet, Sistemes de Gestió Ambiental (S.G.A.). Guies de Carrers Digitals, auditories territorials…
Geoespeologia
Geologia per a espeòlegs. Web personal didàctica sobre la part de la geologia d'interès per a l'espeleologia. Vocavulari, bibliografia, evolució de l’esport i mapa de les principals cavitats de Catalunya. Algunes de les paraules tècniques o científiques.
Geogracó - Itinerari Geològic als Cingles del Bertí
L'itinerari transcorre a cavall de tres de les unitats del Vallès Oriental: La Serralada Pre-litoral Catalana, el massís del Montseny, i la Depressió Central Catalana, límit oriental de la gran Depressió de l'Ebre.
Geo-Log, Geotècnia Mediambiental, S.L.
L’objectiu principal és donar una resposta àgil i ràpida a les vostres demandes. Hem dissenyat un formulari per realitzar online la petició del pressupost de l’estudi geotècnic. Maquinària de sondatges apte per treballar en espais de difícil accés.
Geologia des de Mallorca
Experiències i treballs d'un professor de geologia de Mallorca. Es presenten itineraris, propostes didàctiques, i materials bibliogràfics. La pàgina és el portal d'entrada a les assignatures que imparteixo en l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca (Mallorca).
Geoparc de la Catalunya Central
El Parc Geològic i miner de la Catalunya Central, el formen la comarca del Bages i el municipi de Collbató. Treballa activament per la protecció del seu patrimoni geològic i l’integra en una estratègia territorial de desenvolupament econòmic sostenible.
Geoportal La Seu - Alt Urgell
Informació de les rutes al voltant de La Seu d’Urgell, i rutes temàtiques i culturals per veure més informació. Rutes destacades, punts d’interès, senderisme, BTT, rutes en cotxe amb informació de la dificultats de cada ruta. Mapa.
Geoxating
Aventura per a tota la família i una forma diferent d'oci. Necessites un GPS i ganes de viure noves experiències. Rutes proposades i sorpreses ocultes. Llocs singulars i experiències úniques, coneixent la història i el patrimoni industrial de Catalunya.
Grup Mineralògic Català
Grup que neix de la Secció de Geografia i Ciències Naturals del CEC. L'entitat, calendari de fires, noticies, butlleti, revista, rutes mineralògiques, minerals catalans, galeries togràfiques, publicacions, enllaços, webs de minerals, reglament, fires, …
Igeotest
Pàgina d'Igeotest, Investigació Geotècnica i Testimoni. És una empresa, del Principat d'Andorra, dedicada a l'el·laboració d'informes geotècnics, mediambientals, hidrològics i riscos geològics. Empresa, serveis, càlculs, articles i enllaços geològics.
La Menorca geològica
Les singulars característiques geològiques de Menorca tenen un interès important per fomentar-ne el coneixement i la protecció. La promoció i divulgació dels elements geològics constitueixen un gran recurs per la sostenibilitat i el desenvolupament local.
La Ruta dels Dinosaures
Excursions didàctiques als jaciments de dinosaures dels Pirineus. projecte de cooperació interterritorial, la finalitat del qual és contribuir al desenvolupament sostenible de les comarques del Pallars Jussà, el Berguedà, la Noguera i l’Alt Urgell.
Les Muntanyes de Catalunya
És un petit intent de difondre el gran patrimoni paisatgístic de la nostra geografia de muntanya a rel de les meves modestes experiències muntanyenques. També es un intent de fer ressò dels diferents aspectes culturals, geogràfics, mediambientals, etc.
LithicUB
El projecte neix per a posar a disposició de la comunitat científica, estudiants universitaris, i públic en general, la col·lecció de referència, fonamentalment de roques silícies, documentades als darrers anys durant els treballs de prospecció.
Mineralia
Projecte telemàtic sobre minerals adreçat especialment als escolars dels Països de parla catalana. Per a realitzar aquest projecte Mineralia, hem seguit diverses etapes, que intentarem resumir a continuació. IES Pius Font i Quer de Manresa.
MineralTown.com
MineralTown.com és un portal en continuú creixement per als col·leccionistes, profesionals i aficionats als minerals. En el seu directori es troben classificades pàgines web relacionadas amb les roques, minerals i fòssils. També té un cercador propi.
Museu de Geologia Valentí Masachs
Museu de la UPC, a l’Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa. Fundat l’any 1980, el Dr. Valentí Masachs Alavedra va ser el seu primer director. Col·lecció d’uns 5000 minerals, unes 2000 roques i uns 3000 fòssils de fòssils i minerals.
Predicció d'Allaus al Pirineu de Catalunya
Pàgines d'informació del Servei Geològic de l'Institut Cartogràfic de Catalunya sobre la predicció del perill d'allaus al Pirineu de Catalunya. Butlletins nivològics, jornades, recerca i publicacions i tasques que l'IGC du a terme en matèria d'allaus.
Projecte Mineràlia
El Projecte Mineralia és un projecte telemàtic sorgit a partir d'un treball sobre minerals en format HTML que té com a principal finalitat apropar el món dels minerals als estudiants i professors dels Països Catalans. Objectius i informació.
Puente de Candasnos - LithicUB
L'aflorament es troba en un tall estratigràfic a la carretera de Candasnos a Peñalba. A 4 Km de Candasnos s'ha canalitzat un barranc i s'ha construït un pont que ha provocat el desmantellament per erosió de part de la cornissa rocosa que conté el sílex.
Rea Geoserveis
Estudis geotècnics i laboratori mecànica de sóls. Resposta a les necessitats sel món de la geologia/geotècnia. Molta experièn-cia tant en la realització física dels treballs com en la redacció i solució de problemes relacionats amb la geologia.
Recorregut de Recerca Geològica i Mineralògica per les Comarques de la Baixa Ribagorça i de La Llitera
Des de Saganta i Estopanyà a Peralta de la Sal i a Calassanç. Aquest recorregut va ésser experimentat amb docents el dia 18 d’octubre del 2008. S’inicia prop de Saganta, i el recorregut s’endinsa plenament pel Sistema Pirenenc.
Roques al Carrer - Museu Obert de Geologia
Valora la geodiversitat mundial i el patrimoni geològic d’Andorra a través de l’observació d’elements del nostre quotidià. Una passejada pels carrers d’Andorra la Vella, resseguint els plafons, amb explicacions que us endinsaran en la geologia.
Roques Sedimentàries
Treball de geologia de Raúl González Pérez, sobre la classificació de les roques sedimentàries. Geomorfologia. Sediments. Fòssils. Estrats carbonàtics. Tota aquesta informació s'ha extragut del llibre “Guia pràctica de les roques sedimentàries”.
Una Ullada Geològica al terme de Suterranya
Els veïns de Suterranya, quan fa bon temps, tenen el costum d’anar a fer petar el queixal a la baixada. La situació d’aquest indret, orientat a migdia, permet una visió privilegiada del terme, de l’obaga del Montsec, i d’una part de la conca de Tremp…
Verd i blau
Blog d'en Jordi Rallo, apassionat de la geologia i dels trens... És una roca, i un dels túnels, el tunel 33, entre Planoles i Toses, a la línia del transpirinenc oriental de Ripoll a la Tor de Querol. Les locomotores sèrie 1000, circularen de 1929 a 1990.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT