GIRONA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
Age
Age (abans Aja), a 1170 m. d'alçada, és una entitat de població del municipi cerdà de Puigcerdà, del que dista 2 km. Al 2005 tenia 122 habitants. Antigament la pabordia d'Aja depenia del Monestir de Ripoll i incorporà a Puigcerdà el 1857.
Agència de Turisme Mediambiental ATMA
Com passa amb les rutes i amb el servei de guies, el desenvolupament ho trobareu al Càmping les Preses Natura, centre logístic de bicicletes d'Olot. Un exhaustiu repàs als serveis que trobareu a la ciutat d'Olot, i a la comarca. Un recompte d'activitats.
Agència El Tura
Submarinisme a la reserva marina de les Illes Medes. El Tura és una agència dedicada a la venda i al lloguer d'allotjaments turístics jove i dinàmica amb experiència des del 1986 en el sector que domina el terme municipal de l'Escala.
Agullana - Viquipèdia
Agullana és un municipi empordanès de la comarca de l'Alt Empordà. El territori d'Agullana s'estén per la zona occidental de la serra de l'Albera, a la part nord hi ha suredes i alzinars amb presència de castanyers a les zones de més altura.
Aiguaviva - Viquipèdia
Aiguaviva és un municipi català de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de la ciutat de Girona. Dades de població corresponents a l'any 2005. Evolució demogràfica, llocs d'interès i enllaços externs.
Ajuntament de Begur - Turisme
Web Oficial de l'Ajuntament de Begur (Costa Brava) dedicada al turisme. Begur i el seu terme municipal configuren un dels indrets més meravellosos de la Costa Brava. Envoltats per les Gavarres i el mar.
Albanyà - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, a l'alta vall de la Muga. El terme municipal, de 94,43 Km², es troba a l'extrem nord-occidental dels Pirineus empordanesos, al límit amb les comarques de la Garrotxa i del Vallespir, al sector dit les Garrotxes d'Empordà.
Albanyà - Viquipèdia
Albanyà és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, a 239 metres d'altitud. Forma part del consorci Salines-Bassegoda i del PEIN de l'Alta Garrotxa. Estructura administrativa en deu entitats de població. Taula de continguts.
Albons - Consell Comarcal Baix Empordà
Informació de Comarcàlia sobre el municipi d’Albons. Albons és un municipi que està situat a la comarca del Baix Empordà. Les empreses, institucions, ONG, activitats, equipaments culturals, notícies, actualitat local, i dades diverses.
Albons - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, al centre del sector més estret de la plana empordanesa, entre el massís de Montgrí i la serra de Valldavià, límit amb l'Alt Empordà. Situació i presentació, població i l'economia, el poble d'Albons i el terme.
Albons - Viquipèdia
Albons és un municipi de la comarca del Baix Empordà. L'origen del poble són les fortificacions de l'antic castell i l'església parroquial de Sant Cugat, on més tard s'hi va formar un conjunt de cases agrupades a l'entorn del pujol.
Albons.org
Albons.org preten ser el punt de trobada de la gent d'Albons (Baix Empordà) i també d'aquells que veniu a passar les vostres vacances. Us oferim la possibilitat de publicar tot allò que us interessi. informar sobre què està passant a Albons.
All
All és una entitat de població del municipi cerdà d'Isòvol. Al 2005 tenia 146 habitants. És el nucli més habitat del terme i un dels documentats des de més antic (862), amb el nom d'Alli. En aquest nucli hi ha l'ajuntament d'Isòvol.
Alp - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis d’Alp, a La Cerdanya. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Alp - Viquipèdia
Municipi de la Baixa Cerdanya. El terme municipal integra una part del Parc Natural Cadí-Moixeró i de la Reserva Nacional de Caça de la Cerdanya. És el poble més oriental de la Cerdanya i connecta amb el Ripollès per la Collada de Toses.
Alp Turisme
Turisme a Alp, a la Cerdanya, amb les pistes d’esquí de La Massella i La Molina. Hotels, aparthotels, apartaments turístics, albergs i refugis i turisme rural. També la història, les Fonts d'Alp, Església de Sant Pere d'Alp i el Dolmen de Paborde.
Alp2500.org
Informació del Sistema d’Informació Municipal de la Generalitat de Catalunya. Informació general del municipi, tràmits, serveis, dades de l’ajuntament i informació turística.
Alta Cerdanya - senderisme.com
Comarca de la Catalunya Nord, amb capital a Montlluís. Limita amb les comarques del Capcir, el Conflent, el Ripollès i la Baixa Cerdanya, i amb el principat d'Andorra. La conca del Segre, riu que neix al sud d'aquesta comarca, al Pic del Segre.
Amer - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis d'Amer, a La Selva. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Amer - Viquipèdia
Amer és una vila i municipi de la comarca de la Selva. El terme municipal d'Amer, de 38,85 km² i 2205 habitants l'any 2000, es troba a l'extrem nord-oriental de la Selva, fronterer amb la Garrotxa al nord i el Gironès a l'est. Taula de continguts
Amer Virtual
Web no oficial. Passeig virtual la vila, com arribar-hi i fitxa tècnica d'Amer. Festes, tradicions, contes i llegendes, ... On la selva és a punt de tornar-se Garrotxa, hi ha una vall envoltada de muntanyes verdes a l'estiu i daurades a la tardor...
Anglès - Viquipèdia
Anglès és una vila i municipi de la comarca de la Selva. El terme municipal d'Anglès ocupa una extensió de 16,31 km². Dins el terme municipal i els seus voltants s'han trobat jaciments del paleolític inferior i mitjà, i alguna peça del neolític.
Arbúcies - Viquipèdia
La vila d'Arbúcies o simplement Arbúcies, també coneguda popularment com La Vinya, és una vila i municipi de la comarca de la Selva. Situada al fons d'una llarga i profunda vall, entre el Montseny i les Guilleries, per on s'escola la riera d'Arbúcies.
Argelaguer - Viquipèdia
Municipi de la Garrotxa, situat a la vall del riu Fluvià. Té boscos de pollancres, agricultura de secà principalment cereals i oliveres, indústria hidroelèctrica i artesania tradicional (espardenyes, esclops). El nom està documentat de l'any 982.
Argelaguer Vall del Llierca
Garrotxa: Argelaguer, Tortellà, Montagut i Oix, Sales de Llierca, Sant Jaume de Llierca, …Fundat a l´any 2005. Contaminació dels aqüífers. El Consorci de l´Alta Garrotxa tanca l´accés rodat a Santa Cecilia de Sadernes Argelaguer demana ajuda.
Arm@ntera - Els Masos de L’Armentera
Blog de recopilacions que l’autor ha anat fent d’aquí i d’allà, que fan referència al poble de l’Armentera. Al mig d'una planúria voltada de muntanyes per on corre, entre canyes, perduda ja la fúria dels salts del Pirineu, el riu d'aigües...
Associació de Càmpings i C.V. de la provincia de Girona
Xarxa de l'Associació de Càmpings de Girona. Ubicada entre els Pirineus i el mar Mediterrani, aquesta privilegiada situació geogràfica ha fet de Girona una cruïlla de cultures, a més d'una regió de gran activitat comercial i turística.
Associació de Guies de Girona
Guies oficials de Catalunya amb anys d'experiència en visites guiades pels indrets més emblemàtics de la província de Girona. Volen promocionar la ciutat de Girona donant a conèixer el patrimoni artístic, turístic i cultural que té. Visites guiades.
Associació de Turisme “La Selva, Comarca de l'Aigua”
Associació dels 26 municipis de la comarca i d'onze entitats adherides que hi participen. Neix per a promoure el turisme comarcal sota marca pròpia. Desenvolupa la seva oferta respectant la natura i la cultura local i aposta per la sostenibilitat.
Avinyonet de Puigventós - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, entre la plana empordanesa i la Garrotxa d'Empordà. Comprèn el poble d'Avinyonet, el veïnat de Santa Eugènia i el de les Tres Cases, a més de nombroses masies esparses pel terme. Es troba a 70 m d'altitud.
Avinyonet de Puigventós - Viquipèdia
Avinyonet de Puigventós és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs. Gentilici: Avinyonenc, avinyonenca. Agermanament amb Avignonet-Lauragais (França).
Baix Fluvià
Blog d’informació des de Sant Miquel de Fluvià, a la Vall Garriga (Alt Empordà). Resum de les prediccions del temps, altres publicaions periòdiques per estar al dia, enllaços d'interès, i els millors blocs sobres diversos temes.
Banyoles - Piera Edicions
Guia comercial, cultural i festiva de Banyoles, a la comarca del Pla de l’Estany. Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Banyoles - Viquipèdia
Banyoles és la capital de la comarca del Pla de l'Estany, al centre de les comarques gironines. L'estany del seu terme és el més gran de Catalunya, i el principal atractiu turístic de Banyoles, amb la seva oferta d'activitats esportives i de lleure.
Baronia de Granollers
La baronia de Granollers va ser una jurisdicció senyorial amb nucli al castell del poble de Granollers de Rocacorba (al Gironès), que el 1379 va ser concedida al senyor Cartellà, Pere Galceran de Cartellà i de Santvicenç.
Barri les Costes
El Barri de les Costes o les Costes de Peralada és una entitat de població del municipi de Mollet de Peralada, a l'Alt Empordà a 5 km. del nucli urbà, formant una illa del terme municipal separat del del nucli. Està a menys de 2 km. de Peralada.
Batet de la Serra
Lloc oficial de Batet de la Serra, dins dels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Fou municipi, el 1971 s’agregà a Olot. Es a la Garrotxa, al peu del Pirineu. Batet es troba situat en un turó, amb volcans i sediments calcaris.
Batet de la Serra - Viquipèdia
Batet de la Serra és un poble i antic municipi de la Garrotxa que el 1971 es va annexar a Olot. Es situa a l'anomenat altiplà de Batet (o Serra de Batet, d'on vé el nom del poble) i la població està disseminada. Església parroquial de Santa Maria.
Bellcaire d'Empordà - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Bellcaire d'Empordà al Baix Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Bellcaire d'Empordà - Viquipèdia
Bellcaire d'Empordà és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Bellcaire d'Empordà és citat en un document de l'any 881 amb el nom de: Bedenga. Més tard va pertànyer al comtat d'Empúries i fou residència dels comtes als s. XIII i XIV.
Benvinguts a Molló
Pàgina no oficial del municipi de Molló, al Ripollès. Benvinguda, localització, història, patrimoni, fotografies, flors silvestres del Pirineu, l’etapa GR11, serveis i previsió meteo. Situat en un carenar que es desprèn del Puig Sistra i a 1182 m.
Besalú, un país aspre i antic
Besalú, un país aspre i antic parla de Besalú (Girona). Inclou informacions sobre el poble de Besalú. Besalú, un país aspre i antic · Webmaster: Jordi Lagares Roset. Projecte Fressa 2016.
Bescanó - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Bescanó, al Gironès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Bescanó - Viquipèdia
Bescanó és un municipi de la comarca del Gironès, que forma part de l'àrea urbana de Girona. El municipi de Bescanó es troba a la riba dreta del riu Ter, a l'oest de la comarca del Gironès. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs.
Beuda, Municipi Romànic a la Garrotxa
Descobreix a Catalunya l'encís de Beuda. Rutes romàniques, turisme rural, cultura. El municipi de Beuda està situat a la província de Girona, al nord-est de la Garrotxa i s'estén des dels vessants meridionals del massís del Mont a la vall del Fluvià.
Biure - Enciclopèdia.cat
El municipi té una extensió de 10,05 Km², i és situat a la confluència de les valls del Llobregat d'Empordà, que travessa la part oriental del territori, i el seu afluent, el Ricardell, el qual drena de ponent a llevant el sector central del terme.
Biure - Viquipèdia
Biure és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El poble es troba a la confluència dels rius Llobregat d'Empordà i Ricardell. Al final del segle XVII consta com un lloc reial de la batllia de Figueres. Taula de continguts temàtics.
Blanes - Viquipèdia
Vila i municipi de la comarca de la Selva, cap de batllia (partit judicial) de Blanes. La vila dóna entrada a la Costa Brava. Blanes està situada a l'esquerra de la plana al·luvial que ha deixat la boca de la Tordera, entre la serra Llarga i de Montells.
Blanes City
Web de Blanes City. És la teva guia de Blanes definitiva! Resol els teus dubtes fent un clic: Serveis, educació, habitatge, treball, cultura i lleure, salut, esports, interés general, joventut, portal jove, morralla, sales d'assaig, associacionisme, …
Blanes Costa Brava - Publiblanes
Tot Blanes: Turisme, platges, botigues, música, cinema, comerços, empreses, oci, història, motor, relacions, moda, llar, associacions, paginas web, clubs, amistat, negocis, discoteques, bars, cultura... Internet: cercadors i utilitats.
Blanes Turisme
Blanes, portal de la Costa Brava, és una ciutat dinàmica, moderna i acollidora, que combina les tradicions i el gran llegat històric del que disposa amb una xarxa de serveis, prestacions i instal·lacions més actuals. Els serveis turístics.
Bolvir - Enciclopèdia.cat
El poble té un local social amb sala de lectura. La capella de la Mare de Déu de l'Esperança ha estat habilitada com a sala d'exposicions i s'hi exposen un rellotge antic del s XVI i eines del camp. Pel maig se celebra la festa major de Sant Isidre.
Bolvir - Viquipèdia
Municipi de la Baixa Cerdanya. Està situat a 1.148 m. d'altitud respecte el nivell del mar Mediterrani, molt a prop de la frontera francesa i sobre terrenys que corresponen a vessants de les estribacions pirenaiques, en la zona assolellada de la Solana.
Bonmatí - Viquipèdia
Bonmatí és una entitat de població del municipi de Sant Julià del Llor i Bonmatí a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 898 habitants. Bonmatí té els seus orígens en el senyoriu creat per Guillem d Bonmatí el 1339.
Bordils - Viquipèdia
Bordils és un municipi gironí adscrit a la comarca del Gironès. Esports: Club d'Handbol Bordils, Club Atlètic Bordils i Penya Blau-Grana. Demografia: Evolució demogràfica. Gentilici: Bordilenc, bordilenca. Enllaços externs. Coordenades.
Bordils Moita
Descobrint i construint el patrimoni local i europeu a través de la creació audiovisual. "Descobrint i construint el patrimoni local i europeu a través de la creació audiovisual. Un model de cooperació entre l'escola i el municipi per la cultura.
Borrassà
Pàgina informativa de Borràssà, municipi de la comarca de l’Alt Empordà. Guia del poble El municipi. Borrassà forma part de la comarca de l'Alt Empordà, província de Girona.El terme municipal té una extensió de 9 km² i 73 m. d'altitud.
Borrassà - Viquipèdia
Borrassà és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Entitats de població: Borrassà, Creixell i Vilamorell. Taula de continguts: Demografia (Evolució demogràfica), vegeu també, referències i enllaços externs.
Breda - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Selva, a la zona de contacte entre el massís del Montseny i la depressió selvatana. El terme és encerclat per la riera de Breda, a l'W, i el seu collector la riera de Repiaix, a l'E, afluent de la riera de Tordera.
Breda - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Breda, a La Selva. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Breda - Viquipèdia
Vila i municipi de la comarca de la Selva, part de la subcomarca del Baix Montseny. Situada entre el Massís del Montseny i el Montnegre. El poble ha rodat exteriors de la sèrie de TVC Ventdelplà. Es dedica a la terrissa i a l’activitat industrial.
Brunyola - Viquipèdia
Informació de Brunyola. Brunyola és un municipi de la comarca de la Selva. Entitats de població: Brunyola i Sant Martí Sapresa. Demografia: Evolució demográfica. Enllaços externs. Coordenades - 41° 54' 23? N 2° 41' 8? E.
Cabanelles - Viquipèdia
Cabanelles és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Forma part també de la subcomarca de l'Alta Garrotxa. Forma part del Consorci Salines Bassegoda. Les seves sis entitats de població i taula de continguts temàtics.
Cabanes (Alt Empordà) - Viquipèdia
Municipi de l'Alt Empordà, situat a la plana de l'Empordà entre dos rius la Muga i el Llobregat. Els habitants de Cabanes tenen el sobrenom de "Potamolls" degut a que està situat entre dos rius sobre terreny inundable. "Pota-molls amb els peus molls".
Cadaquès - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Cadaqués Tal con Sona
Web creada per Gerard Duran, amb coses d’ara i d’abans, costums i tradicions, carrers i places, racons de Cadaqués i curiositats d’aquest municipi altempordanès. Totes ses pel·lícules filmades a Cadaqués i altres dades d’aquest municipi.
Calabuig (Bàscara) - Viquipèdia
Calabuig és una entitat de població del municipi altempordanès de Bàscara. Al 2005 tenia 77 habitants. Està situat sobre un turó, al marge esquerra del riu Fluvià d'es d'on es pot divisar part de l'Alt Empordà. Resum històric. Referències.
Caldes de Malavella - Viquipèdia
Informació de Caldes de Malavella. Caldes de Malavella és una vila i municipi de la comarca de la Selva. Informació de les catorce entitats de població del municipi. Evolució demográfica i enllaços externs. Gentilici: Caldenc, caldenca.
Calonge - Empordanet.com
Fitxa bàsica de Calonge, amb punts d’interès: El Castell de Calonge i Torre Valentina i telèfonos. El municipi de Calonge gaudeix plenament de la riquesa i diversitat natural del Baix Empordà.
Calonge - Viquipèdia
Calonge és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. La població està dividida en dues parts, una vila medieval en un pujol i una altra moderna, destinada a lloc de vacances al costat del mar. Entitats de població, història, llocs, …
Camallera
Entitat de població dels municipis altempordanesos de Saus, Camallera i Llampaies (del qual n'és el cap), així com de Vilaür. Al cens de l'any 2005 tenia 543 habitants i vint-i-cinc habitants, respectivament, per a cadascun dels municipis.
Camallera.com
Camallera.com és la web del poble de Camallera. El poble de Camallera forma part del municipi de Saus, Camallera i Llampaies. Saus és un municipi de l’Alt Empordà, a la línia divisòria amb les comarques veïnes del Baix Empordà i el Gironès.
Cambrerol
Entitat de població del municipi de Massanes a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 86 habitants. Coordenades: 41° 45' 55.28? N, 2° 39' 44.88? E. L’article sobre un lloc inclou una sèrie de dades que podrien incloure's a una infotaula.
Camós - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, situat al S del pla de Banyoles. El terme és drenat per la riera de Matamors, afluent per la dreta del Terri, i del Revardit, que fa de límit S amb el terme de Canet d'Adri (Gironès). Sumari, toponímia i enllaços.
Camós - Viquipèdia
Camós és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany. Tñe dues entitats de població: Sant Vicenç de Camós i Santa Maria de Camós. Taula de continguts: Demografia, llocs d'interès, referències i enllaços externs.
Camp dels Enginyers
Les Arengades i el Camp dels Enginyers és una entitat de població del municipi de Vilafant, a l'Alt Empordà. Estava formada per urbanitzacions fundades als anys 90. Al cens de 2006 comptava amb 2336 habitants.
Campdevànol - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Campdevànol, al Ripollès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Campdevànol - Viquipèdia
Campdevànol és un municipi català de la comarca del Ripollès. Festes i tradicions, etimologia, entitats de població, demografia, enllaços externs, Campdevànol és un poble de tradicions i festes arrelades i també de noves tradicions.
Campelles - Enciclopedia.cat
El municipi de Campelles, de 18,64 Km² d’extensió, és parcialment envoltat pel terme municipal de Ribes de Freser, amb el qual confronta al N, a l’E i al SE, tot seguint el curs mitjà del Freser. La població i l’economia i indrets del terme.
Campelles - Viquipèdia
Campelles és un municipi català de la comarca del Ripollès. Entitats de població: Baell i Campelles. Demografia, refugis, referències, articles relacionats, i enllaços externs. Gentilici: Campellenc, campellenca.
Campllong - Viquipèdia
Campllong és un municipi de la comarca del Gironès. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs. Té set entitats de població. Gentilici: Campllonguès, campllonguesa. Fotografia de l’Església de Sant Quirze. Coordenades.
Camprodon - Viquipèdia
Camprodon és un municipi de la comarca del Ripollès. Se situa a la Vall de Camprodon, al cor dels Pirineus de la província de Girona. 11 entitats de població, la principal és la vila de Camprodon, travessada pel riu Ter i el seu afluent, el Ritort.
Canet d'Adri - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, a la zona muntanyosa dominada de la serra de Rocacorba que separa el pla de Girona de la vall de Llémena, on hi ha el nucli més important del vulcanisme al Gironès. Situació, presentació i entitats de població.
Canet d'Adri - Viquipèdia
Canet d'Adri és un municipi de la comarca del Gironès. Entitats de població: Adri, Biert, Canet d'Adri, Montbó, Montcal, i Rocacorba. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs. Gentilici: Canetenc, canetenca.
Canet de la Tallada
Entitat de població del municipi baixempordanès de la Tallada d'Empordà. Al 2005 tenia 37 habitants. Situat al sud-est del cap del municipi. L'edifici més important és l'església parroquial de Sant Mateu de Canet. Formà part del comtat d'Empúries.
Cantallops - Enciclopèdia.cat
El seu terme municipal, de 19,62 Km² de superfície, s'estén pel vessant meridional de la serra de l'Albera (contraforts sud-occidentals del Puig Neulós), a la zona de transició vers la plana empordanesa, constituïda per una gran superfície d'erosió.
Cantallops - Viquipèdia
Cantallops és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Llocs d’interès: Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, el Dolmen de la Coma del Gall, i el Dolmen del coll de Madàs I. Evolució demogràfica i enllaços.
Capmany
Poble amb un itinerari megalític molt important de tres mil anys: El menhir del Quer Afumat, el dolmen del Quer Afumat, la pedra dels Sacrificis, ... A part dels bons vins i caves, cal destacar el Museu familiar dels Cellers Santamaria.
Capmany - ACEC
Capmany està situat en una vall, envoltat per diferents serres, pel nord: la Comunera, la Blanca i la dels Estanys, per l’oest: la serra de la Solana i de Bosquerós i pel sud: la serra de l’Horta. Hi han grans extensions d’alzines i sureres.
Capmany - Viquipèdia
Capmany és un municipi empordanès de la comarca de l'Alt Empordà. Amb uns 500 habitants, el municipi de Capmany se situa al peu de la serra de l'Albera. Es troba dividit per una riera que neix en uns estanys al nord del terme.
Casavells
Web del poblet de Casavells. És junt amb Caçà de Pelràs i Matajudaica, és un poble agregat al municipi de Corçà, al Baix Empordà. Informació de la Festa Major, el 5, 6, i 7 de setembre de 2008. Informació del poble i de com arribar-hi.
Casavells - Viquipèdia
Casavells, junt amb Caçà de Pelràs i Matajudaica, és un poble agregat al municipi de Corçà, al Baix Empordà, que forma un conjunt medieval de gran bellesa. El poble s’aglutina entorn l’església romànica de Sant Genís, del s. XII.
Cassà de la Selva - Descobreix els Territoris Surers
Cassà està situat a 12 km de la ciutat de Girona i de l’aeroport, als peus del massís de Les Gavarres, en zona de bosc mediterrani amb vegetació formada per alzines i alzines sureres. El nucli original de població data de l’Edat Mitjana.
Cassà de Pelràs - Viquipèdia
Cassà de Pelràs és una entitat de població del municipi de Corçà, al Baix Empordà, situat en un pla, i regat molt a la vora per les aigües dels rius Daró i Fluvià. S’estén al voltant de l’església romànica de Sant Martí del segle XII.
Cassà Destapa
Cassàdestapa, portal turístic de Cassà de la Selva. Cassà de la Selva és una vila surera situada en un entorn natural privilegiat en l'espai protegit del massís de les Gavarres. Situat en un punt estratègic. Fer, menjar i dormir, ruta del suro, mercat, …
Castanyet
Castanyet és una entitat de població del municipi de Santa Coloma de Farners, a la comarca de la Selva. Aquest article de Catalunya necessita una imatge. Afegiu-ne una o carregueu-la. Açò és un esborrany sobre la Selva.
Castellfollit de la Roca - Viquipèdia
Municipi de la la Garrotxa. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. És un dels municipis més petits de Catalunya, amb menys d'un quilòmetre quadrat. El terme comprèn el nucli urbà, un alzinar 35 ha i unes 30 ha de secà.
Castell-Platja d'Aro - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Castell-Platja d'Aro al Baix Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Caulès
És una entitat de població del municipi de Vidreres a la comarca de la Selva. Situat al sector oriental del terme, comptava amb 117 habitants (cens de 2009). Documentat des del 919, que es refereix al poblat de Caulès Vell (Caldes de Malavella)…
Celrà - Viquipèdia
Celrà és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Gironès. La seva proximitat a Girona comporta que sigui també inclòs dins l’àrea urbana de Girona. Demografia: Evolució demogràfica. Eleccions, economia, esports i enllaços.
Centre d’Iniciatives Turístiques d’Olot - CIT
Constituit el 1964, impulsa i organitza activitats que permeten que Olot i comarca de la Garrotxa es converteixin en centre d'interès de Catalunya. Suport decisiu als sectors vinculats a les activitats econòmiques, turístiques i culturals de la comarca.
Centre de Visitants del Gironès
Centre de Visitants del Gironès a Sarrià de Ter. Un espai on viureu sensacions diferents amb una proposta que combina una passejada multimèdia d’emocions a la carta, tallers d’oficis i una descoberta o redescoberta del territori en tots els sentits.
Cereja
Cereja (antigament ortografiat Sareja) és una entitat de població del municipi de Llívia, a la Baixa Cerdanya. El llogarret se situa al peu del puig del Tudó, prop de la sèquia d'Angostrina, per on passa la carrerada que duu al desert del Carlit.
Cervià de Ter - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, a l'esquerra del Ter. El terme comprèn el cap de municipi, Cervià de Ter, i el poble de Raset (amb els veïnats de Dalt, de Baix i de les Sorreres), i també diverses masies. Situació, presentació i arbre de toponímia.
Cervià de Ter - Viquipèdia
Cervià de Ter és un municipi empordanès de la comarca del Gironès. Entitats de població: Cervià de Ter i Raset. Santa Maria és un antic priorat benedictí fundat el 1053. Avui, part de les seves dependències són ocupades per oficines de l'ajuntament.
Cervià de Ter Muntanya Riu i Pla
Cervià de Ter Muntanya Riu i Pla és un espai d’informació del municipi de Cervià de Ter, a la comarca del gironès. Els diferents indrets del poble, la festa major, imatges locals i enllaços de Cervià de Ter i enllaços bàsics renovats periòdicament.
Cistella - Viquipèdia
Cistella és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Entitats de població: Cistella, La Mare de Déu de Vida, La Ribera de les Planes, Sant Baldiri i Vilarig. Taula de continguts temàtics del municipi. Patrimoni arquitectònic i artístic.
Cistella.net
Poltal del poble. Ofereix una selecció d'establiments i negocis que recomanen per tal que la vostra estada a Cistella sigui la millor experiència. Cistella està conformat per cases velles, antigues agrupades al voltant d’una església romànica.
Cistella.net
La millor fotografia que podem obtenir del poblet de Cistella, la trobarem a dalt del turonet on hi ha una preciosa ermita que s'anomena de la Mare de Déu de Vida. Des d'allí es divisa una gran part de l'Empordà. Turisme i dades del poble.
Ciutat de Girona
Web per conèixer la Ciutat de Girona. Tota la informació per fer una visita completa i enriquidora de la ciutat. Resum de la història de la ciutat, característiques dels monuments més destacats, apartat d’esdeveniments, festivals, fires, … de cada any.
Colera - CapCreus OnLine
Informació del CapCreus OnLine sobre aquest municipi de la comarca de l’Alt Empordà. Notícies locals, visites a l’entorn, informació del temps, web-cams, la imatge de la setmana, links, serveis web i anuncis classificats.
Colera - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, a la zona de marina, que recolza damunt els darrers contraforts orientals de la serra de l'Albera. Hi ha ramaderia (cabrum) i apicultura. S'hi ha desenvolupat el turisme; en canvi, l'activitat pescadora és en decadència.
Colera - Viquipèdia
Colera és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Es un poble de costa, i la seva indústria principal és el turisme. Té tres hotels i una urbanització, Sant Miquel. El centre neuràlgic de la ciutat es la Plaça Pi i Margall, on hi ha l'ajuntament.
Colomers - Consell Comarcal del Baix Empordà
El curs del riu Ter passa molt a prop del nucli de Colomers, que marca el límit municipal de migdia amb Foixà. L’edifici on es troba la Casa de la Vila és conegut popularment com «el castell», nom que fa evident l’origen de la construcció.
Colomers - Viquipèdia
Colomers és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Enllaços externs, localització i dades municipals. Gentilici: Colomersenc, colomersenca. Aquest article sobre Catalunya és un esborrany.
Consell Municipal de Turisme de la Vall de Bianya
La Vall de Bianya és un aplec de valls d’un territori de prades, boscos i rierols. El municipi es forma per nuclis de població escampats pel territori al voltant de l’església romànica. La Vall, Centre Interpretació Paisatge, patrimoni, serveis i altres.
Consorci de les Gavarres
Web del Consorci de les Gavarres. És una entitat que vetlla per la protecció, restauració i millora del patrimoni natural i cultural de les Gavarres i el desenvolupament local que millori les condicions de vida de la població.
Consorci de l'Estany
Per conèixer l'espai natural de la zona lacustre de Banyoles, un espai únic d’un gran valor geològic, ecològic, paisatgístic i cultural. El objecte del Consorci és preservar el patrimoni i impulsar funcions econòmiques mediambientals i socials pròpies.
Corçà - Viquipèdia
Corçà és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Corçà és troba a la plana empordanesa i el seu centre històric és proper a la riba del Rissec. Enllaços externs. Gentilici: Corçanenc, corçanenca. Dades bàsiques del municipi.
Cornellà del Terri - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, a la vall mitjana del Terri i al SE del pla de Banyoles. El terme limita amb el de Fontcoberta, amb Vilademuls, amb Palol de Revardit i Sant Julià de Ramis (Gironès), Camós, Porqueres i Banyoles.
Cornellà del Terri - Piera Edicions
Guia comercial, cultural i festiva de Cornellà del Terri, a la comarca del Pla de l’Estany. Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Cornellà del Terri - Turisme Pla de l’Estany
El municipi comprèn 9 pobles: Borgonyà, Cornellà del Terri, Corts, Pujals de Cavallers, Pujals de Pagesos, Ravos de Terri, Santa Llogaia de Terri i Sords. S'estén a la vall mitjana i baixa del riu Terri. Troballes arqueològiques del Paleolític.
Cornellà del Terri - Viquipèdia
Cornellà del Terri és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany, anomenat fins el 1989 Cornellà de Terri. Es important la seva Festa de l'Arbre i Ball del Cornut de Cornellà de Terri que cada dilluns de Pasqua es celebra en aquesta localitat.
Costa Brava Girona Convention Bureau
La Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Cambra de Comerç de Girona treballen conjuntament per potenciar el turisme de negocis a les comarques gironines, sota la marca Costa Brava Girona Convention Bureau.
Creixell
Creixell és una entitat de població del terme municipal altempordanès de Borrassà. Al cens de l'any 2005 tenia trenta-cinc habitants.Es troba situada al sud-est del terme municipal. Llocs d'interés i personatges il·lustres.
Crespià - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, al límit amb la Garrotxa i amb l'Alt Empordà. Estès a l'esquerra del Fluvià, el qual en forma, en part, el límit meridional. El límit occidental amb Maià de Montcal (Garrotxa), és el torrent de Malhivern, afluent del Fluvià.
Crespià - Viquipèdia
Crespià és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Pla de l'Estany, situat a la vora del riu Fluvià. S'hi troben els jaciments d'Incarcal, un conjunt de jaciments paleontològics del Plistocè inferior que es troba a la pedrera d'Incarcal.
Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l'Heura
Plana web del municipi baix-empordadenc amb informació dels pobles que el conformen, així com de les entitats i aspectes turístcs. Aquest municipi, un dels més grans de Catalunya en extensió.
Dades de Vilamaniscle
Tot sobre Vilamaniscle (Alt Empordà). Situació, història, economia, art, postals, ajuntament, guia telefònica i anuncis. El Megalític, el Romànic, el Puig d'Esquers, Sant Quirze i L'Albera. Fotografies.
Darnius - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, al sector de terraprims de la Garrotxa d'Empordà. L'evolució demogràfica segueix la línia característica d'aquest sector de la comarca; la població (darniuencs) augmentà al llarg del segle XVIII.
Darnius - Viquipèdia
Municipi empordanès de la comarca de l'Alt Empordà. Destaca per la producció de vinya i per la ramaderia. Darnius pertanyia al comtat de Besalú. Surt esmentat l'any 983, encara que ben segur que ja existia des de força abans d'aquesta data.
Das - Enciclopèdia.cat
Municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. El municipi comprèn, a més del poble de Das, els pobles de Sanavastre i Mosoll, la caseria de Tartera i la Urbanització Tartera. El poble de Das i els altres indrets del terme. Sumari.
Das - Viquipèdia
Das és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. La seva població ha augmentat molt els darrers anys, especialment per l'arribada de persones que instal·len al poble la seva segons residència. Fortificació de la Torreta de l'època romana.
Delfià
Entitat de població del terme municipal de Rabós d'Empordà a l'Alt Empordà que està situat al costat de la carretera que mena de Rabós a Garriguella i que en l'últim cens comptava amb 18 habitants. La festa del poble és el dia 9 d'agost.
Destí Girona | Associació d'Hostaleria Turisme i Restauració de Girona
Guia hostalera de Girona. Projecte, de l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial i establiments associats. Informa, assessora, promociona, intermedia amb les diferents institucions i organismes i organitza formació per a treballadors i empresaris.
Discover Pyrenees
Forfait Sensacions +50 activitats= únic preu, parc d’activitats, activitats i granja rural, paquets sensacions. Allotjament+activitats, Descobreix la Cerdanya: esports d’aventura als Pirineus. El monitor dona instruccions d’ús de cada joc i normes.
Duran Riera, Gerard - Cadaqués, tal com sona
Cadaqués, tal com sona. Una visió humana del poble. Escrita en català de Cadaqués. Històries, anècdotes, llocs, cultura, tradicions, actes populars..., i escrita sempre en català de Cadaqués. El parlar de Cadaqués. Cap de Creus: un zoo de pedra.
El Bisaura
En la transició de la serralada Transversal i la depressió de l’Ebre, al nord d’Osona. Limita amb el Ripollès, la Garrotxa, el Lluçanès i la Plana de Vic. Pobles: Sora, Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora i Vidrà.
El Coll (Susqueda)
El Coll és una entitat de població del municipi de Susqueda, a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 38 habitants. En aquest poble hi ha el Santuari del Coll, amb vistes sobre el pantà de Susqueda i el poble d'Osor.
El Far (Susqueda)
El Far és una entitat de població del municipi de Susqueda, a la comarca de la Selva. En el cens de 2007 comptava amb 31 habitants, tots en nuclis disseminats. Hi ha el Santuari del Far, amb vistes al pantà de Susqueda i tota la vall del Brugent del Ter.
El Far d'Empordà - Viquipèdia
El Far d'Empordà és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. És esmentat l'any 844 amb el nom llatí de Farus. Durant el règim borbònic es va oficialitzar impròpiament com Alfar. El 1979 va recuperar el nom actual (Far d'Empordà).
el Marquès
El Marquès és una entitat de població del municipi de Massanes a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 109 habitants. Aquest article de la Selva necessita una imatge. Afegiu-ne una o carregueu-la.
El Perelló (Vilablareix) - Viquipèdia
El Perelló és una entitat de població del municipi del Gironès de Vilablareix. Al 2005 tenia 1.995 habitants. Aquest article sobre Catalunya és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial.
El Pibitller
És un dels veïnats de Maçanet de la Selva, i es troba situat més enllà de la carretera N II. Part d'aquest veïnat constitueix el vessant nord del Mont Barbat, amb uns 400 m. el pic més alt de la serralada de la Plana de la Selva de la Selva Marítima.
El Portal de Begur
El Portal de Begur, és un portal amb enllaços molt interessants, no tant sols de Begur (Baix Empordà), sinó també de Catalunya i de tot l'Estat. Directori de webs del municipi, informació d'activitats i serveis web.
El Portal de La Jonquera
Portal del municipi de La Jonquera, a la comarca de l’Alt Empordà. El fòrum, el Portal d'Avall, l' Esquerda de la Bastida, imatges, directori empresarial. Municat, bústia, … Voldriem la vostra col·laboració per trobar el darrer jonquerenc ilustre.
El Priorat
El Priorat és una entitat de població del municipi altempordanès de Masarac. Al 2005 tenia 48 habitants. Se situa a dos km del nucli de Masarac. El petit nucli urbà construït al voltant de l'assentament religiós. Destaca l'Església de Santa Maria de l'Om.
El Rieral - Viquipèdia
El Rieral és una entitat de població del municipi de Massanes a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 188 habitants. Aquest article de la Selva necessita una imatge. Afegiu-ne una o carregueu-la.
El Vilar d'Urtx
El Vilar d'Urtx és una entitat de població del municipi cerdà de Fontanals de Cerdanya. Acull l'ajuntament i actua, per tant, com a cap de municipi. Al 2005 tenia 82 habitants. Categoria: Entitats de població de Fontanals de Cerdanya.
El Xiulet de Pals
El Xiulet de Pals ofereix possibilitat de conèixer el món del cultiu de l’arròs, des de la sembra a la collita, portada al molí i posterior venta. En el tren de l'arròs. Durant la visita al molí el guia donarà més informació sobre el procés de l’arròs.
Empordà Nació
Informació de l'empordà, melodies catalanes per nokia i ericsson (els pets, els segadors,...), humor, xat, fons de pantalla, melodies catalanes per nokia i ericsson (els pets, els segadors,...), i molts altres recursos d'interès.
Empuriabrava - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Escardacs
Entitat de població del municipi cerdà de Fontanals de Cerdanya. Al 2005 tenia 32 habitants. Està format per a cases antigues, la majoria abandonades, on la població activa que hi viu es dedica al sector primari. La resta de cases són noves.
Espais Naturals de les Comarques de Girona
Espais Naturals de les Comarques Gironines. Es tracta d'una guia científica de la Diputació de Girona, de les espècies de la flora i la fauna que viuen en l'actualitat a les comarques de Girona. Espais naturals, fauna i flora.
Espinavessa
Espinavessa és una de les diverses entitats de població que componen el terme municipal de Cabanelles, a la comarca catalana de l'Alt Empordà. Amb ocasió del cens de l'any 2006 tenia setanta-dos habitants. Llocs d'interès i enllaços.
Espinelves - Enciclopèdia.cat
Municipi que tot i pertànyer a la comarca d'Osona, és adscrit a la província de Girona. El terme, dins la subcomarca de les Guilleries, és força accidentat, amb un nombre important de turons. Comprèn diversos veïnats i masies.
Espinelves - Viquipèdia
Poble de la comarca d'Osona, i la subcomarca de Les Guilleries, al límit amb la comarca de La Selva, però pertany a la província de Girona. Al desembre se celebra la Fira de l'Avet. L'espècie d'avet Abies masjoanis es autòctona del municipi.
Espolla - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. El municipi comprèn el poble d'Espolla, que n'és el cap, i les antigues parròquies de Baussitges (amb la seva sufragània de Freixe) i Esprac. La població (espollencs) ha estat tradicionalment escassa.
Espolla - Viquipèdia
Espolla és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Nuclis de població: Un de dispers format pels masos de la muntanya entorn l'antic municipi de Sant Martí de Baussitges, i l'altre al veïnat de Els Vilars (Espolla).
Esponellà - Viquipèdia
Esponellà és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Pla de l'Estany situat a la vora del riu Fluvià. El municipi té nou entitats de població. Demografia: Evolució demogràfica del municipi. Localització, referències i enllaços externs.
Establiments Emblemàtics de Figueres
Establiments emblemàtics de Figueres com mai a’han vist abans. Projecte desenvolupat pel FICC: Fons d'Imatges del Comerç de Catalunya. Els objectius: la recuperació gràfica i documental d'aquests comerços, i la seva projecció a la xarxa internet.
Estana
Entitat de població del municipi cerdà de Montellà i Martinet. Al 2005 tenia 22 habitants. Junt amb Víllec va formar un municipi fins la seva incorporació a Montellà i Martinet el 1970. Actualment Víllec i Estana formen una pedania de Montellà i Martinet.
Estanyol (Bescanó)
Estanyol és un poble del municipi de Bescanó, a la comarca del Gironès, situat a la capçalera del Güell, al sud del terme. Té 169 habitants. L'indret conserva restes d'un poblat ibèric dels segles IV-III aC, ubicades al puig de can Cendra.
Estartit.es
Aquí trobarà accessos directes a qualsevol allotjament de la població (apartaments, hotels, càmpings, ...). Podrà comparar preus, situacions, llogar o comprar, etc... Li posem al seu abast un catàleg impressionant d'immobles.
Estartit.es - Portal turístic de l'Estartit
Estartit.es és el portal turístics amb guia d'apartaments de lloguer, bars, restaurants, sales de festes i discoteques, clubs de submarinisme, clubs de golf, hotels, ... Amb webcam del Club Nàutic Estartit. Baix Empordà).
Estoll
Entitat de població del municipi cerdà de Fontanals de Cerdanya. Al 2005 tenia 32 habitants. Llocs d'interès: Església de Santa Eulàlia d'Estoll. Romànica. Consagrada pel bisbe Nantigis l'any 913. Entitats de població de Fontanals de Cerdanya.
Feitús
Veïnat que se situa molt a prop de Llanars, al Ripollès. Té un total de 6 habitants ja que es un lloc molt inaccessible i a la muntanya, on no arriba el corrent i només s'hi pot accedir amb un tot terreny. Un lloc tranquil per passar-hi.
Figueres - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Figueres - Viquipèdia
Figueres és la ciutat capital de la comarca de l'Alt Empordà i cap del partit judicial de Figueres. És el principal nucli urbà i el pol econòmic i comercial de l'Empordà. Està situada en el centre de la plana altempordanesa.
Figueres Oberta
Figueres Oberta és el portal de promoció de l'Ajuntament de Figueres, dedicat a aquesta ciutat de l'Alt Empordà. Informació pràctica, què visitar, mapa interactiu i espali multimèdia. Propostes i activitats per a la descoberta de la comarca. Allotjaments.
Figueres Oberta
Informació pràctica, allotjament, restaurants, moure's a Figueres. Punts d'interès: Rambla de Figueres, edificis modernistes, monument a Narcís Monturiol, Plaça de la Font Lluminosa, Plaça de Catalunya, Plaça del Gran, L’Escorxador, Casa Dalí, etc.
Figueroles d'Alcalatén
Pàgina del municipi de Figueroles d'Alcalatén (Alcalatén), realitzada per Amadeu Porcar i Hueso. Introducció històrica, etiquetes, diapositives, arxiu del blog, enllaços d'interés i llibres d’autors Tinença de l'Alcalatén.
Flaçà - Viquipèdia
Flaçà és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Gironès. Ocupa una superfície de 6,67 Km² i s'estén a cavall de la serra de Vall-lloreda i la plana al·luvial que forma el riu Ter un cop travessa el pas del Congost. Al nord limita amb el riu Ter.
Foixà - Consell Comarcal del Baix Empordà
El municipi de Foixà està format per cinc veïnats o nuclis. El primer és el veïnat situat al voltant de l’església parroquial de Sant Joan, del segle XVI. El municipi de Foixà inclou el veïnat de Cuells, format per un grup de masies disperses.
Foixà - Viquipèdia
Foixà és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. Agricultura de secà: cereals (26 ha), gra, patates i vinyes. La terra de regadiu ocupa 10 ha de verdures. La ramaderia, porcí, la cria d'ovelles i aviram complementen l'economia de la regió.
Fonolleres
Fonolleres és un poble del terme de Parlavà al Baix Empordà que es troba, a la plana, a uns 2 km a l'est del cap del municipi, i a l'esquerra del Daró. El nucli de població es concentra a l'entorn de l'església parroquial de Sant Cristòfol, d'estil gòtic.
Fontanals de Cerdanya - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Fontanals de Cerdanya, a La Cerdanya. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Fontanals de Cerdanya - Viquipèdia
Fontanals de Cerdanya és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Es va formar com a fusió dels antics municipis de Queixans i d'Urtx. L'ajuntament està situat al nucli del Vilar d'Urtx. Taula de continguts temàtics.
Fontanilles - Consell Comarcal del Baix Empordà
El terme de Fontanilles comprèn els nuclis de Fontanilles, com a cap de municipi, i Llabià, i limita amb Gualta, Ullà, la Tallada d’Empordà, Torroella de Montgrí, Pals, Palau-sator, Ullastret i Serra de Daró. Està situat en un lloc enlairat.
Fontanilles - Viquipèdia
Fontanilles és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Entitats de població: Fontanilles i Llabià. Demografia: Evolució demogràfica. Llocs d'interès: Castell de Fontanilles. S. XI i Església de Sant Martí de Fontanilles. S. XII.
Fontclara
Fontclara és una entitat de població del municipi baixempordanès de Palau-sator. Al 2005 tenia 32 habitants. L'edifici més important és el monestir de Sant Pau de Fontclara. Aquest article és un esborrany sobre el Baix Empordà.
Fontcoberta - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, a la capçalera de la riera de Garrumbert, afluent del Terri per l'esquerra; drena també el terme la riera de la Farga. Situació i presentació, població i l'economia el poble de Fontcoberta i altres indrets del terme.
Fontcoberta - Viquipèdia
Fontcoberta és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany. També escrit amb grafia fonètica com Fontcuberta, el topònim és documentat al s. xii com Fonte Coperta, aglutinació de font i coberta en el sentit de «font amagada o protegida».
Forallac - Viquipèdia
Forallac és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Es constituí el 10 de març del 1977 amb la unió dels termes de Fonteta, Peratallada i Vulpellac. El terme s'estén per la plana de l'Empordà en part de la conca del Daró fins al veïnat de Fitor.
Fornells de la Selva - Viquipèdia
És un municipi del Gironès que forma part de l'àrea urbana de la ciutat de Girona. Al nord limita amb Girona; al sud, amb els de Riudellots de la Selva i Campllong; a l'est, amb els de Quart i Llambilles; i a l'oest, amb els de Vilablareix i Aiguaviva.
Fornells Park
Fornells-Parc és una entitat de població del municipi de Fornells de la Selva, Gironès. Està compost per vivendes unifamiliars. L'entitat disposa d'àmplies zones verdes, ben conservades i de parcs d'esbarjo infantil. Hi ha l'Hotel Husa Fornells Park.
fornellsdelaselva.com
fornellsdelaselva.com és el portal del municipi de Fornells de la Selva (Gironès). Informació de diferents aspectes del municipi. De moment la pàgina encara està en construcció. Properament amb vosaltres, …
Fortià
Web de Fortià (Alt Empordà). Trobem Fortià dins l'Alt Empordà, a la dreta del Riu Muga prop de la seva desenvocadura. Visita Fortià desde casa, coneix la historia, Estadistiques, comerç, dades d'interes i el Futbol club Fortià.
Fortià - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès a la plana al·luvial empordanesa entre el Fluvià i la Muga i regat pel rec del Molí. L'economia es basa en la ramaderia (bestiar boví i porcí, principalment), l'avicultura i l'agricultura.
Fortià - Viquipèdia
Fortià és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Taula de continguts: Demografia (evolució demogràfica des de 1497 fins al 2008), llocs d'interès, personatges il·lustres, vegeu també, referències i enllaços externs.
Franciac
Poble del municipi de Caldes de Malavella. Es troba al nord del terme, prop del límit amb Riudellots, a la dreta de l'Onyar, a 324 m d'altitud i a tocar de la carretera N-II. Forma un petit nucli de vells masos i cases modernes, que aplega uns cent veïns.
Freixenet (Camprodon) - Viquipèdia
Freixenet és una entitat de població del municipi de Camprodon, al Ripollès. Al 2005 tenia 122 habitants. Va ser un municipi independent, amb el nom de Freixenet de Camprodon, fins el 1965. L'antic terme incorporava el poble de Creixenturri.
Game of Girona
Grup de professionals amants de Joc de Trons que volen que totes aquelles persones que també en gaudeixen trobin a Girona allò que necessiten per gaudir de l’experiència GoT. Visites guiades, merchandising, protagonistes, gastronomia, …
Garrigàs - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès a la plana empordanesa, a l'esquerra del Fluvià. El municipi comprèn també els pobles de Tonyà, Arenys d'Empordà, Ermedàs i Vilajoan, que pertangueren, com Garrigàs, a la batllia de Siurana.
Garrigàs - Viquipèdia
Garrigàs és un municipi empordanès de la comarca de l'Alt Empordà, en el límit entre la plana i el terraprim. Té una extensió de 19 km². Limita amb Vilamalla, amb Siurana, Palau de Santa Eulàlia, Sant Mori, Vilaür, Bàscara, Pontós i Borrassà.
Garrigoles - Consell Comarcal del Baix Empordà
Situat al nord-oest de la comarca, el terme municipal de Garrigoles s’estén per terrenys accidentats de pujols arrodonits entre les conques dels rius Ter i Fluvià. L’església parroquial de Sant Sadurní de Garrigoles és d’estil romànic.
Garrigoles - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, a la zona accidentada per petits turons que forma l'interfluvi entre el Ter i el Fluvià, al límit amb l'Alt Empordà. Situació i presentació, població i l'economia, el poble de les Olives i altres indrets del terme.
Garriguella - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Garriguella - Viquipèdia
Municipi de l'Alt Empordà, a la Serra de l'Albera. Vegetació de pinedes, sureres i camps de cultiu de secà amb cereals, oliveres i vinya. Elaboració de vins i licors, base econòmica. Puig de Sant Silvestre (304 m.) a la serra de la Baga d'en Ferran.
Garriguella.com
Informació de Garriguella, municipi de l’Alt Empordà. Enllaços temàtics, la Cooperativa vinícola, el Petit Cor i altres enllaços relacionats amb la vila. Garriguella en xifres.Recull de dades sobre Garriguella. Racó de la mainada …
Garrotxa.net
Directori i central de recursos, cercador de la comarca, i web oficial de la Garrotxa classificat per temes, motor de recerca de La Garrotxa.. El portal compta amb el suport d'algunes institucions comarcals.
Gaserans - Viquipèdia
Informació de Gaserans a la Viquipèdia. Gaserans és una entitat de població del municipi de Sant Feliu de Buixalleu a la comarca de la Selva (Girona). En el cens de 2006, el poble comptava amb 317 habitants.
Gaüses
Gaüses és una entitat de població del municipi baixempordanès de Vilopriu, situat a 2 km de Camallera. Al 2005 tenia 55 habitants. Actualment es divideix en dos barris: Gaüses de Dalt, on es troba l'esglesia de Santa Maria, i Gaüses de Baix.
Ger - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Baixa Cerdanya que comprèn: el llogaret de Gréixer, la caseria de Saga, el barri de Sant Pere, les urbanitzacions de la Devesa de Saga, la Pleta de Saga, el Molí de Ger i la Pleta de Bolvir, i els despoblats d'Altejó, Montmalús i Niula.
Ger - Viquipèdia
Ger (pronunciat /?e/) és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Entitats de població: La Devesa de Saga, Ger, Gréixer, El Molí de Ger, La Pleta de Bolvir-Ger, La Pleta de Bolvir-Ger i Saga. Llocs d'interès i evolució demogràfica.
Giro Ciutat.com
El portal de la ciutat de Girona. Informació sobre Girona, amb la guia comercial, anuncis classificats, agenda cultural i d'activitats i d'altres notícies i esdeveniments relacionats amb la ciutat de Girona al nou portal de la ciutat. Girocat.com.
Girona - Viquipèdia
Girona és una ciutat del nord-est de Catalunya, capital de la comarca del Gironès i de la província de Girona. Té una població de 96.722 habitants. Es troba a la confluència de quatre rius: el Ter, l'Onyar, el Güell i el Galligants. Continguts.
Girona Turisme
Girona té l'encant de les grans ciutats, però sense multituds; una ciutat a mida humana per badar en tots els vessants: carrers, festes, oferta cultural, restaurants, serveis turístics, esdeveniments, festivals... Aprofite-ho en qualsevol moment de l'any.
Gombrèn - Enciclopedia.cat
Municipi del Ripollès, comprèn la major part de la vall de Gombrèn o del Merdàs, afluent del Freser per la dreta. Malgrat l’existència de poblament a Gombrèn des de dates força antigues, la població (gombrenesos) sempre va ser bastant reduïda.
Gombrèn - Viquipèdia
Gombrèn és un municipi català de la comarca del Ripollès, anomenat Gombreny fins el 1984. Entitat de població: Aranyonet, El Cortal, Gombrèn, i Montgrony. Hi va néixer Francesc Coll i Guitart (1812-1875), fundador de les Dominiques de l'Anunciació.
Gorguja
Entitat de població del municipi de Llívia, a la comarca de la Baixa Cerdanya. El poble se situa en un pla al sud-est del terme municipal prop del riu d'Er i al nord-est de la frontera amb França. El lloc és citat ja l'any 875 amb el nom de Curcuga.
Gréixer
Gréixer és una entitat de població del municipi cerdà de Ger. El 2005 tenia 40 habitants. Llocs d'interès. Església romànica de Sant Climent de Gréixer. Aquest article de la Baixa Cerdanya necessita una imatge.
Grions - Viquipèdia
Informació de Grions a la Viquipèdia. Grions és una entitat de població del municipi de Sant Feliu de Buixalleu a la comarca de la Selva (Girona). En el cens de 2006 el poble comptava amb 216 habitants.
Gualta - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, estès a la dreta del Ter, que en forma el límit septentrional, i travessat pel Daró, dins la plana d'inundació d'aquests rius. Situació, la població i l'economia, el poble de Gualta, i la seva història.
Gualta - Viquipèdia
Gualta és un municipi de Baix Empordà. Limita amb els següents municipis, al nord amb Ullà, al nord-est amb Torroella de Montgrí, al sud amb Fontanilles i a l'oest amb Serra de Daró. El Ter hi circula pel nord i el Daró creua el nucli urbà.
Guia de Figueres
Directori comercial, cultural i turístic de la ciutat de Figueres. Inclou els actes socials, guia de comerç, agenda, farmàcies de torn, telèfons d’interès, història i plànol del municipi. A càrrec de CRAE - Creacions Alt Empordà.
Guia de Figueres
Guia de Figueres (Alt Empordà), amb els hotels, restaurants, guia de cases i immobiliàries, diaris, festes, telèfons, història de Figueres i tots els sectors comercials a la guia comercial de la capital altempordanesa.
Guia de l’Alt Empordà - Piera Edicions
Guia turística i de serveis de la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes, celebracions i enllaços d'interès.
Guia urbana de Salt
Espai de la Guia urbana de Salt de l’Ajuntament de Salt (Gironès). Inclou cercador dels diferents equipaments i serveis d’aquesta Vila gironina: administració, cultura i joventut, ensenyament, esports, Parc Policia, salut, socials, serveis i allotjament.
Guils de Cerdanya - Viquipèdia
Guils de Cerdanya és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Acull dins el seu terme municipal l'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera. La festa local se celebra el 22 de gener. Taula de continguts temàtics.
Guixols.org
Portal web de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. L’objectiu de GUÍXOLS.ORG és propiciar la interacció dels ganxons, utilitzant-la com un espai comú on cada participació és important. Esperem que ens feu arribar els vostres comentaris.
HibriturSelva
El projecte vol generar un espai per a l’aprenentatge i la col·laboració entre persones i entitats que aportin valor al sector del turisme. Processos d’innovació oberta que promou la creació de productes i serveis creatius, intensius en coneixement.
Hostalric - Viquipèdia
Hostalric és una vila i municipi de la comarca de la Selva. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny. Hostalric va ser a l'antiguitat una zona de pas obligatori en la ruta nord-sud, i fou l'únic pas natural entre Girona i Barcelona.
Hostalric al teu ritme
Pàgina oficial de Turisme d'Hostalric, municipi de la comarca de La Selva. L’oficina de Turisme d’Hostalric es troba ubicada a la Domus Sent Soví, el centre gastronòmic d'Hostalric. L’oficina de turisme i la informació virtual del municipi.
Hotel Les Illes
A les Illes Medes, vostè disposa d'una reserva única a només 10 minuts en barca: les Illes Medes. Descubreixi amb nosaltres els magnífics fons i coves, i una flora i fauna úniques per la seva bellesa. Confii en el nostre centre totalment equipat.
Hotel Univers
Hotel Situat a l'Estartit, Costa Brava. L'Hotel Univers disposa de 85 habitacions, totes elles amb terrassa i bany privat. Gaudiran d'un ambient familiar i un tracte cordial, sempre a la seva disposició per al que necessitin.
i-cerdanya
Web d'informacions bilingüe, transfronterera sobre la Cerdanya. Notícies, el temps, futbol, hoquei, gel, rugby, futsal, cinema, webcams, fotos, esquí, autobusos, tren groc, RENFE - SNCF, festes majors, animacions, política, natura, el Pirineu, ...
Isòvol - Enciclopèdia.cat
Informació de l’Enciclopèdia Catalana sobre Isòvol, municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Mapa de situació, situació i presentació, la població i l'economia, el l poble d'All, altres indrets del terme. Sumari i enllaços.
Isòvol - Viquipèdia
Isòvol és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Tot i que el poble d'Isòvol conserva la capitalitat del municipi, l'ajuntament es troba al poble d'All. Està documentat al segle x com Isogal. Popularment es creu que el topònim deriva d'Isabel...
Jafre
Pàgina dedicada a la petita població de Jafre (el Baix Empordà). Situació, història, llocs d'interès, l'ajuntament, el poble, la Unió Esportiva Jafre, meteorologia, agenda i altres webs d'aquest municipi baixempordanès.
Jafre - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, estès a la plana al·luvial de l'esquerra del Ter, l'aigua del qual aprofita a través del rec del Molí. Situació i presentació, població i l'economia, el poble de Jafre, indrets del terme i història.
Joanet
És una entitat de població d'Arbúcies. El petit nucli de Joanet està situat al nord del terme, prop de Sant Hilari Sacalm. Està documentat des del s. IX (866 i 899) i la seva església parroquial, dedicada a sant Mateu, fou sufragània de la de St. Hilari.
Joanetes - Tot sobre el poble de Joanetes
Informació del poble de Joanetes al dia. Festa major des del 2010 fins a l’actualitat i el pessebre vivent. Joanetes és el poble més elevat de la Vall d’en Bas, situat en una ubicació ideal per fer sortides per la muntanya, en una zona molt tranquila.
Joanetes - Viquipèdia
Nucli urbà de la Garrotxa que el 1970 es va integrar al municipi de la Vall d'en Bas. L'any 2005 tenia 364 habitants. Es troba a la zona que separa la plana d'en Bas de les valls de Vidrà. Al nord, la vall de Joanetes queda envoltada pel Puigsacalm…
Juià - Consell Comarcal del Gironès
Informació del Consell Comarcal del Gironès, del municipi de Sant Andreu Salou (Girones). Fitxa bàsica, mapa, fireres i festes i allotjament. Nuclis de població: Nucli Juià, veïnat de la Costa, de Mas Nadal, de Mas Saguer i barri de l'Estació.
Juià - Ter-Gavarres
Situat a peus de les Gavarres, aquest poble medieval de menys de 350 habitants és una petita joia amagada al nord-est del Gironès. L’església de Sant Pere domina la perspectiva del petit nucli, on el paisatge agrari deixa pas al poble perfilat…
Juià - Viquipèdia
Juià és un municipi de la comarca del Gironès. Entitats de població: La Costa, Juià, el Mas Seguer i Veïnat de Mas Nadal. Demografia: Evolució demogràfica. Referències i enllaços externs. Gentilici: Juianenc, juianenca.
L’Armentera - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. L'evolució demogràfica és força paral·lela a la dels altres pobles de la plana: la població (armenterencs) augmentà considerablement al llarg del segle XVIII, a causa de la prosperitat del conreu de l'arròs.
L’Armentera - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de L’Armentera, a l’Alt Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
L’Escala - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
L’Escala - Viquipèdia
L'Escala és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. L'Escala va néixer el segle XVII com a barri de pescadors de Sant Martí d'Empúries, fins que el segle XVIII va esdevenir cap de municipi. Taula de continguts temàtics.
L’Estartit
Pàgina amb Informació turística sobre l'Estartit, a la Costa Brava, comarca del Baix Empordà. Totes les dades per pasar-hi una estada; Allotjaments, fotografies del municipi, activitats i els esports, especialment la vela i submarinisme.
La Cellera de Ter.cat
Portal de La Cellera de Ter, municipi de la comarca de la Selva. Tot sobre La Cellera de Ter: notícies, agenda, directori de comerços i empreses, lleure, actualitat, cinema, arts, música, esports, tranports, blocs, mapes, …
La Creueta - Viquipèdia
La Creueta és una entitat de població dividida entre els municipis de Quart i Girona. Se situa al sud de la ciutat de Girona i al nord del poble de Quart, a la riba esquerra del riu Onyar i al sud-est de Montilivi, un puig de la ciutat de Girona.
La Farga de Bebié - Viquipèdia
Centenària colònia tèxtil en ple declivi, compartida entre els municipis de Montesquiu i les Llosses, a les comarques d'Osona i el Ripollès. En el padró del 2005 tenia 56 habitants de Montesquiu i 54 de les Llosses. Té estació de RENFE.
La Font de la Pólvora
És una entitat de població i barri de la ciutat de Girona. Se situa en una carena sobre el riu Onyar, dins la part gironina de les Gavarres, a l'est de la ciutat i al costat del barri de Vila-roja. És un dels barris més deprimits i marginals de la ciutat.
La Jonquera - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
La Jonquera - Viquipèdia
La Jonquera és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Està situat a l'extrem nord de l'Alt Empordà, en el límit amb la comarca nordcatalana del Vallespir pel coll del Pertús, actual frontera entre els estats espanyol i francès.
La Llagosta - Viquipèdia
La Llagosta és un municipi de la comarca del Vallès Oriental. Està a 15 km de Barcelona. Aquest municipi es famós per la seva Festa Major. Dades municipals i enllaços. Prrimer cens del 1950, després de la desagregació de Sant Fost de Campsentelles.
La Pera
La Pera és el cap d’un terme municipal que inclou les terres de la petita vall del seu nom on hi trobem també els pobles agregats de Púbol i Pedrinyà i el veïnat de Riuràs. Al llogarret de Pedrinyà és interessant l’església romànica de Sant Andreu.
La Pera - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, accidentat pels contraforts septentrionals del massís de les Gavarres i drenat per la capçalera de la riera de la Pera, afluent del Ter per la dreta. Situació, presentació, població i l'economia, el poble de La Pera i el terme.
La Pera - Viquipèdia
La Pera és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Entitat de població: Pedrinyà, La Pera, Púbol, i Riuràs. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs. Gentilici: Perenc, perenca. Coordenades: 42° 1' 22? N, 2° 58' 31? E.
La plaça porxada d'Amer
S'hi fa, des d'època medieval, el mercat setmanal (dimecres). La importància del mercat era tanta que Amer es considerava capital d'una subcomarca que atreia a mercat pobles de la Conca de l'Amera, de la Riba del Ter i de la Vall de Llémena.
La Ral
La Ral és una localitat del municipi de Sant Pau de Segúries, situada prop de Camprodon, a la dreta del riu Ter. En el cens de 2006 comptava 43 habitants. La Ral, nom derivat de la reial, va ser fundada pel rei Jaume I per un conflicte d'interessos.
La Roca (Vilallonga de Ter)
La Roca és una entitat de població del municipi ripollès de Vilallonga de Ter. El 2006 tenia 34 habitants. La història del poble està ja documentada al 1061, quan hom n'esmenta la capella de la Pietat. Catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional.
La Ruta del Ter
La Ruta del Ter és una ruta que uneix dos pols d'atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta.
La Sala
La Sala és un veïnat de Foixà. Malgrat les seves dimensions reduïdes, el nucli està dividit en dos petits veïnats clarament diferenciats: la Sala de Baix, aglutinada al voltant de l'església, i la Sala de Dalt, formada per un grup de masos.
La Selva de Mar - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. Des del 1787 la població de la vila de la Selva (selvatans) ha anat disminuint progressivament: 684 h el 1860, 529 h el 1900, 332 h el 1930, 219 h el 1960, 191 h el 1970 i 158 h el 1981.
La Selva de Mar - Viquipèdia
La Selva de Mar és una vila i municipi de la comarca de l'Alt Empordà situat a 2 km de Port de la Selva, que l'any 1787 va inde-penditzar-se de Selva de Mar mitjançant un privilegi de Villa Reial concedit per Carles III.
La Talaia
Informació del poblet de La Talaia. La Talaia és un nucli de població del municipi baix empordanès de Rupià. A l'any 2006 tenia 16 habitants. S'hi han fet troballes íbero-romanes. Coordenades: 42° 1' 10.94? N, 3° 0' 28.15? E.
La Tallada d’Empordà - Consell Comarcal del Baix Empordà
El municipi de la Tallada d’Empordà comprèn, el cap de municipi, i els nuclis de Canet de la Tallada, Maranyà i Tor. El terme s’estén per la plana al·luvial de l’esquerra del Ter i el Fluvià. El nucli es concentra al lloc que ocupà el castell medieval.
La Tallada d’Empordà - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, que s'estén a la plana al·luvial de l'esquerra del Ter fins al sector de turons que marquen l'interfluvi entre el Ter i el Fluvià. Situació i presentació, població i l'economia, el poble de La Tallada d’Empordà i el terme.
La Tallada d’Empordà - Viquipèdia
La Tallada d'Empordà és un municipi de la comarca del Baix Empordà, anomenat simplement la Tallada fins el 1984. El poble de la Tallada té el seu origen en l'antic castell de la Tallada, situat dins el comtat d'Empúries i documentat des del s. XI.
La Vajol - enciclopedia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, al límit amb el Vallespir (Morellàs), vessant meridional del coll de Lli (713 m alt), on comença a llevant la serra de l'Albera. El terme, de poca extensió, és molt accidentat i cobert en bona part de boscs d'alzines sureres.
La Vajol - Viquipèdia
La Vajol és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El terreny és accidentat per la proximitat amb els Pirineus. Té boscos de suereres i castanyers. Amb 546 metres d'altitud, és el poble més alt de la comarca.
La Vajol.org
Portal d’informació cultural, rutes, cultura, museu, església, panoràmica i imatges del municipi. La Vajol és el poble més alt de la comarca: 546 metres. També és el més petit demogràficament amb només poc més de 100 habitants.
La Vall de Bianya Turisme
La Vall de Bianya és un aplec de petites i grans valls que inunden un territori de prades, boscos i rierols. El municipi està format per diversos nuclis de població tots escampats pel territori i la majoria al voltant d'una església romànica.
La Vall de Ribes
Web del Patronat de Turisme de la Vall de Ribes. Un munt de verd i un grapat d'emocions. Tota la informació i els recursos necessaris per a unes vacacions als Pirineus: Pobles, turisme natural, cultural, actiu, gastronomia, allotjament, i altres serveis.
La Vila de Puigcerdà
Informació sobre el municipi de l'Ajuntament. Llocs d'interès, webs, navegants, imatges del passat, oficina de turisme. Carrers, agenda, festes i activitats, recorreguts i passejades. Pàgina de l'Ajuntament de Puigcerdà.
L'Armentera - Viquipèdia
L'Armentera és una vila i municipi empordanesa de la comarca de l'Alt Empordà. L'Armentera és citat per primer cop en un document l'any 822 amb el nom d'Armentaria. Evolució demográfica. Enllaços externs.
Les Anglades
És un veïnat del poble de Vilert, pertanyent al municipi d'Esponellà, a la comarca del Pla de l'Estany. Està format pel nucli del veïnat, un grup de cases, separades per pocs centenars de metres, anomenades Les Barraques i cases disperses.
Les Forques
Les Forques és una entitat de població del municipi de Vilafant, a l'Alt Empordà. Aquesta urbanització es va iniciar l'any 1962, al sud-est del municipi, vorejant el terme municipal de Figueres. Al cens de 2006 comptava amb 1315 habitants.
Les Llosses
Pertany a la comarca del Ripollès, té 113,7 km², del que el 66% es terreny forestal i el 20% de pastures. L'altitud mitjana es de 1.000 m. La població es dispersa i rural agrupada en masos i veïnats com els de Sovelles, Matamala, i Vallespirants.
Les Llosses - Enciclopedia.cat
Municipi del Ripollès, situat al SW de la comarca, entre el Ter, el Berguedà, i Osona, límit meridional. De les tres unitats territorials que componen el municipi de les Llosses (Viladonja, Palmerola i les Llosses) la més poblada és les Llosses.
Les Llosses - Viquipèdia
Les Llosses és un municipi de la comarca del Ripollès. És el més extens de la comarca. Està situat al sud-oest de Ripoll, entre la riera de Merlés i el riu Ter. El poblament és disseminat. L'únic nucli agrupat és la colònia de la Farga de Bebié.
Les Mallorquines
Les Mallorquines és un veïnat del municipi de Sils (la Selva). Es troba entre els municipis de Sils i de Riudarenes, a una banda de la carretera de Sils a Santa Coloma de Farners (carretera C-63). 236 habitants. Referències: L'Enciclopèdia.cat.
Les Mines d'Osor - Viquipèdia
Les Mines d'Osor és una entitat de població del municipi d'Osor situat a la comarca de la Selva. En el cens de 2007 comptava amb 7 habitants. El nucli estava format per cases dels treballadors de les mines que hi havia al voltant des del segle XVII.
Les Pereres
Les Pereres és una entitat de població del municipi cerdà de Fontanals de Cerdanya. Al 2005 tenia 20 habitants. Llocs d'interès. Església romànica de Sant Esteve de les Pereres. Categoria: Entitats de població de Fontanals de Cerdanya.
Les Planes d'Hostoles
Benvinguts a Les Planes.net. Blog on hi podreu trobar, entre d'altres coses, les activitats, els enllaços, l'agenda i les notícies d'actualitat d'aquest municipi de la comarca de La Garrotxa (Girona).
Les Planes d'Hostoles - Viquipèdia
Municipi de la Garrotxa a les valls de Cogolls i d'Hostoles. Envoltat pel far (1150 m.), la Salut (1020 m.), la serra dels Medes (887,3 m.) el volcà Puig Rodó, banyat pel riu Brugent. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
L'Escala Digital
Revista escalenca, L'Escala (Alt Empordà). Inclou tota la informació d’actualitat del municipi, esport, històric i temàtic. També mots i expresions de l’Alt Empordà, botànica escalenca, matacapitans, matapastors i altres gentilicis, l'Escala submarina, …
L'Escala-Empúries
Municipi de l'Alt Empordà. És coneguda per la seva capacitat d'acolliment envers els visitants que hi passen les vacances. Història, cultura, allotjament, gastronomia, agenda, submarinisme, esports d'aventura ...
Llabià - Viquipèdia
Llabià és un poble del terme de Fontanilles (Baix Empordà). Enfilat dalt d'un turó, entre Serra de Daró i Gualta, és el millor punt de guaita sobre l'antic estany d'Ullastret, plana que pren els diferents tons del cereals i de l'userda, segons l'estació.
Lladó - Viquipèdia
Lladó, o Lledó d'Empordà, és un municipi empordanès de la comarca de l'Alt Empordà. Llocs d'interès, lladonencs il·lustres, evolució demográfica, i enllaços externs. Dades de l'antic monestir de Santa Maria de Lladó.
Llambilles - Viquipèdia
Municipi de la comarca del Gironès. Entitats de població: Llambilles, Polígon Industrial les Conques, Sant Cristòfol, Urbanització Cal Rei del Corb, i els veïnats de la Carretera, de la Carretera de Fornells, d'Erols, de l'Estació i Pla del Bugantó.
Llampaies.com
Llampaies.com és la web del poble de Llampaies. El poble de Llampaies forma part del municipi de Saus, Camallera i Llampaies. Saus és un municipi de l’Alt Empordà, a la línia divisòria amb les comarques veïnes del Baix Empordà i el Gironès.
Llanars - Enciclopèdia.cat
Informació de l’Enciclopèdia catalana sobre Llanars. El municipi de Llanars, de 24,73 Km² d’extensió, és centrat per un petit sector de la vall del Ter entre Camprodon i Vilallonga de Ter, i s’allarga entre aquests dos termes municipals.
Llanars - Viquipèdia
Llanars és un municipi català de la comarca del Ripollès. L'església parroquial és l'església romànica de Sant Esteve de Llanars. El nom del poble està documentat des del 1068, aleshores amb la forma Lenars. Evolució demogràfica.
Llançà - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Llançà - Viquipèdia
Llançà és un municipi de la Costa Brava nord, a la comarca de l'Alt Empordà. És al nord del Cap de Creus. Està envoltat de parcs naturals: el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera i el Parc Natural del Cap de Creus. Continguts.
Llers - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès a la dreta de la Muga, al sector dels terraprims d'Empordà. En el nucli antic resten cases antigues, com un casal del s. XVI. Vers ponent del nucli antic, entre aquest i el Poblenou hi ha el barri del Masvidal.
Llers - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Llers - Viquipèdia
La vila de Llers (pronunciat "llés") es troba a 5 km al nord-est de Figueres. El seu terme municipal és força extens (21,21 km²) i accidentat per turons i serralades de poca elevació. Són els darrers contraforts pre-pirinencs, de formació calcària.
Llers.info
Web no oficial del poble de Llers. En aquesta Web trobaràs tota la informació relacionada amb el poble i temes interessants sobre el que l'envolta. Informació bàsica sobre Llers. El balcó de l'Empordà. Barris i veïns.
Lliurona
Lliurona (o Llorona) és un nucli urbà muntanyenc de l'antic municipi fronterer de Bassegoda, que va ser desagregat de La Garrotxa per a ser agregat al municipi d'Albanyà i, per consegüent, va canviar de comarca administrativa a l'Alt Empordà.
Llívia - Piera Edicions
Guia de Llívia i de Tot Catalunya de Piera Edicions. Dades generals d’aquest municipi de la Cerdanya, breu història, on menjar i dormir, llocs d'interès cultural, empreses i comerços, festes i celebracions.
Llívia - Viquipèdia
Municipi de la Cerdanya i de la província de Girona, completament envoltat per l'actual territori francès (Catalunya Nord). Pobles de Gorguja i de Cereja, el caseriu de Gorguja Petita -mas de Travis-, mas Jonquer i l’església de Sant Guillem de la Prada.
Llocs amb Encant de Girona
Bloc dels llocs amb encant de la ciutat de Girona. La Girona invisible. Un bloc dedicat a recollir tot de racons de la ciutat. Girona enamora i a nosaltres ens encanta. Som dues noies amb ganes de demostrar-vos que Girona té molt d'encant…
Llorà
Llorà és un poble i entitat de població del municipi del Sant Martí de Llémena. Compta amb 343 habitants (últim cens). Sant Martí de Llémena és un municipi de la comarca del Gironès. Enllaços externs.
Lloret Convention Bureau
Divisió de Lloret Turisme, creada amb empreses del sector relacionades amb el turisme de negocis, i l’objectiu és la promoció de Lloret de Mar com a destinació de la Costa Brava per esdeveniments, reunions, congressos, convencions i viatges d’incentiu.
Lloret de Mar - Lloret Turisme
Web on trobarà tota la informació sobre els atractius, recursos i empreses de Lloret. Sàpiga què fer, on dormir, menjar, i què és el que fa mancada per a unes vacances inoblidables a Lloret de Mar.
Lloret de Mar - Viquipèdia
Ciutat de la comarca de la Selva que és al sud de la Costa Brava. Pionera en el turisme europeu dels anys 50, Lloret s'ha convertit en una de les destinacions turístiques més importants. Punt de trobada de cultures i tradicions, manté la identitat…
Lloret de Mar, més que turisme
La finalitat del bloc és donar a conèixer un punt de vista de Lloret de Mar diferent del que ens mostren els mitjans de comunicació, pretenent d'aquesta manera trencar els estereotips creats fins ara d'aquesta població. Activitats dels alumnes.
Lloret de Mar, un mar d'opcions
Bloc per a l'estudi d'una localitat.Magisteri d'Educació Primària.UDG. Per aprofundir en els continguts del bloc per a l'estudi de la localitat de Lloret de Mar, proposem un parell d'activitats JClic perquè els nens i nenes gaudeixin alhora que aprenen.
Maçanet de Cabrenys - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. Hom creu que el topònim Maçanet, d'origen llatí, significa “pomerar” i el determinatiu de Cabrenys ve de la senyoria que ostentaren sobre el lloc els Serrallonga, barons de Cabrenç o Cabrenys.
Maçanet de Cabrenys - Viquipèdia
Maçanet de Cabrenys és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Forma part també de la subcomarca de l'Alta Garrotxa. El terme és als peus del vessant oriental dels Pirineus. El travessen els rius Arnera i Rinadal, i el sender GR-11.
Maçanet de la Selva - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Selva que es troba al sector meridional de la comarca, ja al límit amb el Maresme. Limita al N amb els municipis de Sils i Riudarenes, a l’W amb Maçanes, a l’E amb Vidreres i al S amb Fogars de la Selva, Tordera (Maresme) i Lloret de Mar.
Maçanet de la Selva - Viquipèdia
Maçanet de la Selva és una vila i municipi de la comarca de la Selva, a la província de Girona, Catalunya. Maçanet de la Selva té 45,21 km² d'extensió i es troba al sector meridional de la comarca de la Selva. El travessa la riera Torderola.
Maçanet Turisme
Portal Maçanet Turisme. És el servei de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva, dedicat al desenvolupament turístic del municipi, amb els seus trets i serveis fonamentals. La seva pàgina web “http://www.massaneturisme.cat/” no és operativa.
Madremanya - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, al límit amb el Baix Empordà; el sector nord-oriental forma part de la plana empordanesa, i el sud-occidental és accidentat per les Gavarres. La muntanya de la Mare de Déu dels Àngels s'enlaira a 409 m al límit de Sant Martí Vell.
Madremanya - Viquipèdia
Madremanya és un municipi de la comarca del Gironès. El seu nom prové de l'expressió llatina Mater Magna 'mare gran', que era com s'anomenava la deessa Cíbele. Entitats de població: Bevià, Madremanya, Milars i Vivers. Dades municipals i enllaços.
Maià de Montcal - Viquipèdia
Maià de Montcal és un municipi de la comarca de la Garrotxa. El seu terme municipal limita amb les comarques del Pla de l'Estany i l'Alt Empordà, i es travessat pel riu Fluvià. Entitats de població, evolució demográfica i indrets d'interès.
Malavella’t! Caldes vila termal
Pàgina oficial de l’Oficina de Turisme de Caldes de Malavella, comarca de La Selva. Informació d’interès sobre la Vila: patrimoni, situació, activitats a fer-hi, menjar i dormir, notícies i els butlletins habituals de l’oficina digitalitzats per la web.
Malvet
Malvet o Roca de Malvet és una entitat de població del municipi baixempordanès de Santa Cristina d'Aro. És una urbanització de segones residències que se situa al capdamunt de la part oriental de la serra de les Gavarres. 333 habitants (2005).
Mapa de Girona - MapFactory
Mapa de Girona de MapFactory. Espai del mapa municipal de Girona amb informació municipal, comercial immobiliari i turístic. Descripció dels punts del mapa de Girona. Es pot ordenar per diferents conceptes.
Mapa de Mont-ras
Pàgina del mapa de Mont-ras, municipi de la comarca de l’Alt Empordà del Google Maps. Aconsegueix itineraris Cap a aquí - Des d'aquí - Cerca a prop. Podeu ampliar la zona.
Mapfactory
Portal de plànols interactius de la Costa Brava. Podeu consultar Roses, Empuriabrava, L’Escala-Empúries, Figueres, Castelló d’Empúries i Cadaquès-Port-Lligat, i molts altres municipis de la comarca de l'Empordà.
Maranyà
Maranyà és una entitat de població del municipi baixempordanès de la Tallada d'Empordà. Al 2005 tenia 31 habitants. Al lloc de Maranyà, s'hi han localitzat restes d'època romana. Al punt més alt del poble s'hi troba l'església de Sant Esteve de Maranyà.
Martinet de Cerdanya - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Martinet de Cerdanya, a La Cerdanya. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Martorell de la Selva
Entitat de població d'hàbitat dispers del municipi de Maçanet de la Selva (La Selva). Es troba al sud-oest de la vila i compta amb 59 habitants (2009). L'església parroquial de Sant Pere, de façana barroca, és el nucli del municipi. Església de Maçanet.
Marzà
Marzà és el nucli principal del municipi de Pedret i Marzà, a l'Alt Empordà i on se situa l'ajuntament. En el cens de 2005 comptava amb 143 habitants. Aquest article de l'Alt Empordà necessita una imatge.
Masarac - Enciclopèdia.cat
El terme municipal de Masarac té una extensió de 12,53 Km². Comprèn el poble de Masarac, que és el cap de municipi, el veïnat del Priorat i el poble agregat de Vilarnadal. Masarac pertangué al monestir de Santa Maria de Vilabertran.
Masarac - Viquipèdia
Municipi de l'Alt Empordà situat en un terreny pla. No supera els 200 m. d'altura. El travessa el riu Anyet. S'hi conreen majoritàriament cereals, vinya i oliveres, i aquesta és la base econòmica del municipi, juntament amb les granges porcines.
Masia la Casassa
Turisme rural de qualitat. A la Casassa de Ribes lloguem apartaments de luxe en un lloc incomparable de la Vall de Ribes. La Casassa és una masia catalana del segle XVIII. Història, apartaments, serveis i preus.
Massanes - Viquipèdia
Informació de Massanes. Massanes és un municipi de la comarca de la Selva. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny. Entitats de població: Cambrerol, Collformic, el Marquès, el Rieral, Polígon Industrial i Tiacamps.
Massanet de Cabrenys
Web que recull articles, fotografies i informació general sobre Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà). L'Arxiu Municipal de Maçanet de Cabrenys, els seus documents,han sigut classificats,escanejats i ara hem decidit de publicar-los a Internet.
Mata (Porqueres)
Entitat de població del municipi de Porqueres, al Pla de l'Estany. Al 2006 comptava amb 1903 habitants. En aquest nucli és on hi ha l'ajuntament del municipi i l'única estació que es conserva del Tren Girona-Banyoles, conegut com el tren pinxo.
Matajudaica - Viquipèdia
Matajudaica és un petit poble pertanyent des del 1969 al cap de municipi Corçà, al Baix Empordà, al costat de Casavells i a l'oest del riu Daró. Dominat per l'església de Sant Joan, ja citada al 1081 i que, amb elements romànics, és del s. XVIII.
Medinyà - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, al NE de la ciutat de Girona, al pla esquerra del Ter. Població: 852 h [2014] Extensió: 8 km2. El 1698 Medinyà era lloc reial. La població celebra la festa major el 1r diumenge d’octubre. Comprèn el veïnat de Santa Fe de la Serra.
Medinyà - Viquipèdia
Municipi empordanès que, després d'esdevenir municipi propi, es convertí en el 222è municipi de la demarcació de Girona. Fins al 4 de juny de 2015 era adscrit al municipi de Sant Julià de Ramis i a la comarca del Gironès. Població de 852 habitants.
Meranges - Enciclopèdia.cat
Municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Aigua amunt de Meranges, al mateix vessant esquerre de la vall, hi ha el llogaret de Girul, dit antigament Gerul, que el 2001 tenia 13 h. És esmentat en l'acta de consagració de la catedral d'Urgell.
Meranges - Viquipèdia
Meranges és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Enllaços externs. Localització. Dades municipals. Entitats de població: Girul i Meranges. Gentilici: Merangí, merangina. Coordenades: 42°26'52"N, 1°47'19"E.
MicroCatalunya: Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
El verd amb tots els seus matisos. Ajuda'ns a crear la galeria d'imatges d'aquest poble a través d'Instagram, utilitzant les etiquetes #microsantanioldefinestres i #microcatalunya. Aquí es poden veure les últimes imatges publicades.
Mieres - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Garrotxa, al límit amb el Gironès, situat en una de les cubetes de la fossa tectònica de la baixa Garrotxa, separa-da de la vall de Llémena i pel horst format per les serres de Finestres i Rocacorba, enllaçades pel collet de Bastarra.
Mieres - Viquipèdia
Vila i municipi de la Garrotxa. Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Al nord de la serra de Finestres i regat pel riu Tort, afluent del Ser per la dreta i la riera de Mieres. Pinedes de pi blanc, rouredes i alzinars.
Mollet de Peralada - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, situat a la vall del Merdanç. El nom de Mollet de Peralada és l'emprat popularment a la comarca, i té l'arrel històrica de la pertinença del lloc a l'antic pagus de Peralada. La festa major es el primer dissabte d'agost.
Mollet de Peralada - Viquipèdia
Mollet de Peralada és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Fins el 1984 se'n va dir Mollet d'Empordà. És als peus de la serra de l'Albera, amb boscos de pins, alzines i matolls. Està disposat sobre una petita elevació de terreny.
Molló - Viquipèdia
Molló és un municipi situat al nord-est de la comarca del Ripollès, a la demarcació de Girona. Per la seva configuració física, el municipi forma part de l'anomenada Vall de Camprodon, a la capçalera del riu Ritort, afluent del Ter.
Molló. Poble de la Vall de Camprodon
Pàgina personal sobre el poble de Molló: Situació, Història, Patrimoni, Fotos de Molló, Etapa GR.11, Ruta del Romànic, Flors desl pirineus… El nucli de Molló està situat en un turó o serrat, erigit per damunt de les conques del Ritort.
Montagut i Oix - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Garrotxa, a la vall alta del Fluvià. Les rieres de Colldecarrera i de Castellar, afluents del Fluvià a l'esquerra, són el límit occidental. El Llierca forma, part, de l'oriental. Limita amb el Vallespir i amb la serra de Sant Julià del Mont
Montagut i Oix - Viquipèdia
Montagut i Oix (antigament Montagut de Fluvià) és un municipi de la Garrotxa, a l'Alta Garrotxa, amb capital al poble de Monta-gut. Al seu terme es troben abundants esglésies, la majoria romàniques, algunes declarades monuments històric-artístics.
Montfullà
Montfullà és una entitat de població del municipi de la comarca del Gironès de Bescanó. Acull les ruïnes de la vila romana de Montfullà, de la qual se n'han obtingut els millors mosaics de la regió de Girona. Al 2005 tenia 205 habitants.
Montgrony
Entitat de població del municipi de Gombrèn, a la comarca del Ripollès. A l'any 2006 comptava amb nou habitants. En aquest indret s'hi troba el Santuari de Montgrony, de gran importància i amb nombroses referències al mite del comte Arnau.
Mont-ras - Consell Comarcal del Baix Empordà
Mont-ras és una encisadora població de 1.676 habitants situada als peus de les muntanyes de les Gavarres; mirant cap a Palafrugell, el seu territori s’estén per la plana fins a arribar al mar. La part litoral del municipi és encara verge.
Mont-ras - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, situat a la costa, estès des dels darrers contraforts de les Gavarres.Es va independitzar de Palafrugell el 1858. Situació i presentació, població i l'economia, el poble de Mont-ras, altres indrets del terme, la història.
Mont-ras - Viquipèdia
Mont-ras és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Entitats de població: Canyelles, Molines, Mont-ras, La Roqueta i Torre Simona. Gentilici: Mont-rasenc, mont-rasenca. Dades municipals i enllaços externs.
Mont-ras.net
Tota la informació útil de Mont-ras una sola pàgina web. Web de l'Ajuntament de Mont-ras, informació del patrimoni arquitectò-nic, situació i plànols d’aquest municipi baixempordanès. Notícies de El Punt relacionades amb Mont-ras. Resultats eleccions.
Mosoll
Mosoll és una entitat de població del municipi cerdà de Das. Al 2005 tenia 10 habitants. Llocs d'interès: Església romànica de Santa Maria de Mosoll. Aquest article de la Baixa Cerdanya necessita una imatge.
Muntanya i Camins - valldecamprodon.cc
Portal patrocinat per la Mancomunitat de la Vall de Camprodon d'entrada a aquest territori de 260 km² que pot fer-se caminant pels més de 900 km de camins per gaudir del paisatge, flora, fauna, i la gastronomia. Totes les dades.
Navata - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès entre les ribes del Manol (afluent de la Muga), i el Fluvià. Els municipis altempordanesos que limiten amb Navata són Cabanelles, Lledó d'Empordà, Cistella, Vilanant, Avinyonet de Puigventós, Ordis i Pontós.
Navata - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Navata - Viquipèdia
Navata és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Entitat de població: Canyelles, Navata i Torremirona. Enllaços externs, localització i dades municipals. Gentilici: Navatenc, navatenca. Aquest article sobre l'Alt Empordà és un esborrany.
Nevà - Viquipèdia
Nevà és un poble del municipi de Toses, a la comarca del Ripollès, situat a una alçada de 1.250 m. És l'únic de la vall que està situat a la vessant obaga. Nevà ha estat sempre unit al domini feudal de Toses, tot i tenir autonomia parroquial plena.
Nevà.cat
El web oficiós de Nevà, poble de Vall de Ribes que pertany al municipi de Toses, a la comarca del Ripollés, Catalunya. Comentaris del fòrum, fotos Flickr, notícies, categories, enllaços, i I’apartat de I’administració.
Oficina de Turisme de Ripoll
Web de l’Oficina de Turisme de Ripoll. Serveis turístics, què podeu visitar, rutes culturals, rutes a peu, rutes btt, visites guiades, plànol turístic, Oficina de turisme, botiga virtual, agenda d'activitats, i la previsió del temps a Ripoll.
Oficina de Turisme de Sant Hilari Sacalm
Informació bàsica de l’Oficina de Turisme de Sant Hilari Sacalm, municipi de la comarca de La Selva. Inclou informació del municipi, llocs d’interès, comerços, llocs on menjar i dormir, i festes com la Festa Torna Serrallonga, al mes de setembre.
Oficina de Turisme de Tossa
Web d'informació turística de Tossa de Mar. Situada a la costa de Girona, entre Barcelona i la frontera francesa, Tossa de Mar es una antiga població de pescadors, que s'ha convertit en destinació turística emblemàtica de la Costa Brava.
Oficina de Turisme L'Escala - Empúries (Costa Brava)
Fons marí: Coves d'en Kim, Marmoler o la Foradada. Poblat medieval de St. Martí d'Empúries i llogarrets rurals: Cinclaus, les Corts, Mas Vilanera o Els Recs. Submarinisme, vela, windsurf, kayak, aquàtics, volei, tennis, quads i passejades.
Ogassa - Enciclopedia.cat
El terme municipal d'Ogassa (45,22 Km²) s'estén pels vessants meridionals de les serres de Conivella i Cavallera. L'explotació de les mines d'hulla de Surroca, des del 1855, donà un gran impuls a la població, dels 460 h del 1860 passà a 1578 h el 1900.
Ogassa - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis d’Ogassa, al Ripollès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Ogassa - Viquipèdia
Ogassa és un municipi de la comarca del Ripollès. Entitats de població: Ca l'Enric, Les Costes, Ogassa, Prat del Pinter, Sant Julià de Saltor, Sant Martí d'Ogassa, Sant Martí de Surroca, i El Taller. Evolució demogràfica, referències i enllaços externs.
Olopte
Olopte és una entitat de població del municipi cerdà d'Isòvol. Al 2005 tenia 45 habitants. Llocs d'interès: Església romànica de Sant Pere d'Olopte. Aquest article de la Baixa Cerdanya necessita una imatge. Afegiu-ne una o carregueu-la.
Olot - Viquipèdia
Capital de la comarca de La Garrotxa. L'etimologia d'Olot té diverses hipòtesis. ?Etimologia, geografia i clima, història, política, … Segons la Crònica Universal de Catalunya, Olot va ser fundat per Ulo, antic rei de la dinastia dels ...
Olotx2
Turisme Olot A Olot, paga per un i gaudeix per dos! Podràs dormir, menjar i gaudir el doble de la ciutat dels volcans! Gaudeix el doble de la comarca dels volcans:en trenet, en bici, en burro, anant al cinema, visitant museus, escoltant música, …
Ordis - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès a l'esquerra de la riera d'Àlguema. El poble d'Ordis, a 98 m d'altitud, forma un nucli agrupat de carrers estrets. El 2005 tenia 324 h. Els edificis tenen estructures dels segles XVI-XVIII.
Ordis - Viquipèdia
Informació d’Ordis. Ordis és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà (Girona). Demografia: Evolució demográfica de la població. Enllaços externs. El gentilici del municipi és ordienc, ordienca. Coordenades: 42° 13' 13? N 2° 54' 31? E.
Osor - Viquipèdia
Osor és una vila i municipi de la comarca de la Selva. El municipi comprèn el nucli urbà i els veïnats de les Mines d'Osor, Santa Creu d'Horta, Sant Gregori, el Coll i Sant Miquel de Maifré. Fauna, flora, toponímia, simbols, serveis, …
Palamós - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Palamós al Baix Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Palamós Digital
Informació de Palamós (Baix Empordà). Àlbum digital, agenda, el temps, cartellera, TV Palamós i contacte. TV Palamós ha deixat d’emetre al convertir-se la senyal analògica i digital.
Palamós i Sant Joan
Pàgina representativa de Sant Joan de Palamós. La web de Sant Joan, és un portal útil i entretingut amb molta informació sobre Palamós i Sant Joan de Palamós. Moltes dades històriques del municipi.
Palau de Santa Eulàlia - Enciclopèdia.cat
El municipi de Palau de Santa Eulàlia és a l'extrem occidental de la plana de l'Alt Empordà, a l'esquerra del Fluvià, que fa de límit meridional i de divisòria amb el terme de Sant Mori, a migdia. Altres indrets del terme.
Palau de Santa Eulàlia - Viquipèdia
Palau de Santa Eulàlia és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, amb capital a Santa Eulàlia. S'estén per l'extrem occidental de la plana de l'Alt Empordà, a l'esquerra del riu Fluvià. Taula de continguts temàtics.
Palau-Sator - Viquipèdia
Palau-sator és un municipi de la comarca del Baix Empordà. El municipi de Palau-sator, segons demostren els descobriments arqueològics dels seus voltants, és d'origen romà. És anomenat Palatii Murorum en un document de l'any 878.
Palau-saverdera - Viquipèdia
Palau-saverdera és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Església de Sant Joan. Evolució demogràfica. Entitat de població. Bibliografia. Enllaços externs. Gentilici: Palauenc, palauenca. Coordenades - 42° 18' 37? N 3° 9' 3? E.
Palau-surroca
Palau-surroca és una entitat de població del municipi de Terrades, a l'Alt Empordà. Al cens de 2006 comptava amb 24 habitants. Aquest article necessita una imatge. Aquest article tracta sobre un topònim actual o desaparegut.
Palol de Revardit - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, a la vall baixa del Revardit (afluent del Terri), que drena el sector nord del terme, i accidentat pels contraforts orientals del massís de Rocacorba. Sumari temàtic, toponímia i enllaços.
Palol de Revardit - Viquipèdia
Municipi de la comarca del Pla de l'Estany. Està situat al sud-est de la comarca. El municipi de Cornellà del Terri és el seu veí per la banda nord i Sant Julià de Ramis i Medinyà, li fan límit pel costat sud; Canet d'Adri el limita per l’oest.
Pals
Pàgina turística de l’Ajuntament de Pals, del Baix Empordà. Informació de l’ajuntament, dades del municipi, guia del poble, notícies, directori de serveis, fòrum, llocs per a visitar, mapes i agenda d’actes culturals.
Pals - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Pals al Baix Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Pals - Viquipèdia
Pals és una vila i municipi de la comarca del Baix Empordà. Limita amb Torroella de Montgrí, Fontanilles, Palau-sator, Torrent, Regencós i Begur. El nom prové del llatí "palus", que vol dir aiguamoll i es refereix a les zones humides properes.
Palsweb.net
Pàgina oficial del poble de Pals, entra i disfruta del chat amb veu, forums, cultura, hotels, campings etc... Si ets de pals i vols la teva pàgina gratis nomes omple el formulari. La pàgina no està operativa.
Pardines - Viquipèdia
És un municipi de la comarca del Ripollès. El terme té una extensió de 31 km² i està a 1.226 m d'altitud. El punt més alt del municipi és al Puig Cerverís, de 2.202 m. Els límits són amb Queralbs, Vilallonga de Ter, Ogassa, Ribes de Freser i Queralbs.
Parlavà - Consell Comarcal del Baix Empordà
El municipi s’estén per la plana d’inundació dels rius Ter i Daró. La seva part occidental està formada per petits pujols. Parlavà és el cap de municipi, però el terme també comprèn el poble de Fonolleres i els veïnats de la Rutlla i Matabou.
Parlavà - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, a la plana d'inundació del Ter i del Daró, riu aquest darrer que travessa el terme de S a N al sector oriental. Situació i presentació, població i l'economia, el poble de Parlavà i els altres indrets del terme.
Parlavà - Viquipèdia
Parlavà és un municipi de la comarca del Baix Empordà. L'origen del seu nom seria Palatio Rabano (s. X), compost de Palau i l'antropònim medieval Hraban, d'origen germànic. S'ha trobat documentació on s'anomena Palatio Rabani i Palatio Rafano.
Patronat de Turisme de Santa Pau
Espai a Internet del Patronat de Turisme de Santa Pau, municipi de la comarca de La Garrotxa. Informació del municipi, llocs d’interès, comerços i serveis, on menjat, on dormir i dades diverses del poble i l’entorn.
Patronat Municipal de Turisme de Lloret de Mar
Benvinguts a Lloret de Mar, una ciutat amb més de mil anys d'història, que s'ha convertit en una important destinació turística, dinàmica i moderna situada a la bonica Costa Brava de Catalunya, al nordest d'Espanya.
Pau - Viquipèdia
Pau és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. S'estén al costat de la conca del riu Muga, pels vessants meridionals de la serra de Rodes. Els cultius són d'oliveres i de vinya. És dins de la zona vitivinícola de l'Empordà.
Pedres de Girona
Una visió de la Girona insòlita i desconeguda. Recorregut gràfic pels racons de la ciutat amb més de 2.000 fotografies. "Pedres" és una web pesonal de Girona i sobre Girona l'objectiu de la qual consisteix en donar a conèixer com és Girona.
Pedret
Pedret és una entitat de població del municipi de Pedret i Marzà, a l'Alt Empordà. En el cens de 2005 comptava amb 14 habitants. El nucli està molt disseminat, però compta amb un petit grup de cases al voltant de la interessant església romànica.
Pedret i Marzà - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. La festa major de Pedret i Marzà coincideix amb la festivitat del Pilar, a l'octubre. Marzà celebra la festa major per Sant Isidre, al maig. Marzà s'esmenta l'any 1060 en la cessió a la mitra de Girona d'un alou.
Pedret i Marzà - Viquipèdia
Pedret i Marzà és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, amb capital a Marzà. Els dos nuclis de Pedret i Marzà estan separats per 1 km. La ramaderia, especialment la porcina és la base de la seva economia junt amb el cultiu de secà.
Peralada - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Peralada - Viquipèdia
Peralada és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat al nord de Figueres, l'envolten els cursos fluvials dels rius Llobregat d'Empordà i Orlina. Té un origen antic, amb un poblat ibèric del 500 aC. El pagus va néixer en època dels romans.
Peratallada
Peratallada és una vila del municipi baixempordanès de Forallac. Fins al 1977 fou independent i s'uní amb Vulpellac i Fonteta per formar Forallac. Al 2005 tenia 222 habitants. Declarat conjunt històrico-artístic conté mostres d'arquitectura medieval.
Pla de l’Estany - Piera Edicions
Guia comercial, cultural i festiva de la comarca del Pla de l’Estany (Girona). Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Planoles
Pàgina no oficial dedicada a Planoles. Aquesta pàgina ha estat realitzada per promocionar aquest indret i sense cap mena d'ànim de lucre. Localització, festes, llocs d'interès, allotjaments, restaurants i altres informacions del municipi.
Planoles - Enciclopedia.cat
Planoles és el municipi de menor extensió (18,7 Km²) de la Vall de Ribes, bé que és relativament el més poblat de la contrada, després de Ribes del Freser. El seu terme forma una estreta franja entre els de Toses, Queralbs, Ribes i Campelles, i Gombrèn.
Planoles - Viquipèdia
Planoles és un municipi de la comarca del Ripollès. Les seves entitats de població són: Aspre, Les Casetes, Croells i Serrat, Fosses, El Molí, Planoles, Planès, i El Puig. Evolució demogràfica, refugis, referències i enllaços externs.
Planoles Web
Infomació no oficial del municipi de la comarca del Ripollès, sobre activitats, turisme, transports i economia. Informe sobre Organització Territorial ("Informe Roca") en format PDF. Cercador a PlanolesWeb.
Pont de Molins - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. D'una extensió de 8,63 Km², el municipi de Pont de Molins és situat a la vall mitjana de la Muga, a ambdós costats d'aquest riu. El poble de Pont de Molins celebra la festa major l'última setmana d'agost.
Pont de Molins - Viquipèdia
Pont de Molins és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. La xifra de 584 habitants de l'any 1860 és la més alta registrada en la historia del municipi. A partir d'aquesta data la població ha anat davallant contínuament.
Pontós - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès a l'esquerra del Fluvià. El terme, de 13,62 Km², és situat a l'interfluvi del Fluvià i de la Muga, en les serres de poca elevació (altituds màximes inferiors als 160 m) que marquen la terminació de la plana al·luvial.
Porqueres - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany. La indústria és diversificada; destaquen l'alimentació, curtits, metal·lúrgia i la fabricació de mobles i d'instruments musicals. Antigament hi havia hagut una farinera. El desembre se celebra la Fira d'hivern.
Porqueres - Piera Edicions
Guia comercial, cultural i festiva de Porqueres, a la comarca del Pla de l’Estany. Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Porqueres - Viquipèdia
Porqueres és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany. El municipi de Porqueres està integrat per set pobles. Mata i les Pedreres al sud, i Miànigues, Pujarnol, Usall, i, envoltat per la frondosa verdor de la serra del Ginestar, el poble de Merlant.
Portal de la Jonquera
Portal de la Jonquera. Portal a Internet des de la Jonquera, municipi de la comarca de l’Alt Empordà. Novetats, informació, recursos. el fòrum, el Portal d'Avall, l'esquerda de la bastida, imatges, directori empresarial, etc.
Portbou - Piera Edicions
Guia turística i de serveis del municipi de Garriguella, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, menjar i allotjament, empreses i comerços, llocs d'interès cultural, festes i celebracions.
Portbou - Viquipèdia
Portbou és un municipi de l'Alt Empordà. El terme municipal es troba a l'extrem nord-oriental de l'Alt Empordà, a la costa, fronterer amb la comarca veïna del Rosselló i frontera estatal franco-espanyola després del Tractat dels Pirineus (1659).
Portbou. Passat, Present i Futur
Passeig pel Portbou turístic i comercial. Situat a 73 km de Girona i a 35 de Figueres, és el darrer municipi de Catalunya per la costa, en el sector nord. Portbou turístic , comercial i ferroviari , té una superficie de 9.3 km quadrats.
Puigcerdà - Viquipèdia
Capital de la comarca de la Baixa Cerdanya. Entitat de Població: Age, La Guingueta, Puigcerdà, Rigolisa, Sant Marc, Sant Martí, Urbanització Deulofreu, Ventajola i Vilallobent. Dades general i el gentilici: Puigcerdanès, puigcerdanesa.
Puigventós
El Puigventós és un nucli predominantment residencial al terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. Es troba adjacent a La Bisbal d'Empordà i aproximadament a 1 km del nucli històric de Cruïlles. Paratge de Vacamorta.
Punt de Benvinguda
Punt de Benvinguda de Girona. Informacions i reserves de les comarques de Girona: Monuments, gastronomia, activitats, oci, rutes, ofertes, activitats, mapa, … Informació sobre els punts de benvinguda de Girona.
Quart - Piera Edicions
Guia del municipi. Guia comercial, cultural i festiva de Quart, a la comarca del Gironès. Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Queixans
Queixans és l'entitat de població més gran del municipi de Fontanals de Cerdanya, a la Baixa Cerdanya. Destaca com a punt de referència entre Alp i Puigcerdà, amb un baixador abandonat a la línia Ripoll-Puigcerdà. Darrerament ha crescut molt…
Queralbs - Viquipèdia
Queralbs és un municipi de la comarca del Ripollès, ubicat al nord de Ribes de Freser, a l'oest de Setcases i al sud de les comarques de la Cerdanya i el Conflent. La primera menció de Queralbs és com «Keros Albos» l'any 836.
Queralbs.org
La web de Queralbs. Queralbs és un municipi que forma part de la comarca del Ripollès. El terme municipal té una extensió de 94 km² i està a 1.236 m d'altitud. Té agregats els nuclis de Fustanyà, La Farga, Núria, Rialb, Serrat i Vilamanya.
Rabós - Viquipèdia
Rabós és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. En el seu terme es troba el monestir de Sant Quirze de Colera, dins del Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera. Conegut també popularment amb el nom de Rabós de l'Empordà.
Rabós d'Empordà - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. L'agricultura és l'activitat bàsica del terme. La vinya havia ocupat molta més extensió abans de la fil·loxera. El poble de Rabós d'Empordà, a 106 m d'altitud, tenia 159 h el 2005. Forma un nucli habitat compacte.
Raset
Poble del terme de Cervià de Ter, a la comarca del Gironès, al nord-est del cap del municipi. Es situa a poc més de dos kilòmetres de Cervià de Ter. Té al voltant de 120 habitants, separats en tres veïnats: Les Sorreres, Veïnat de Dalt i Veïnat de Baix.
Regencós - Consell Comarcal del Baix Empordà
El municipi, situat en la segona línia immediata del litoral, és una localitat tranquil·la i plàcida formada per un nucli compacte d’una cinquantena de cases entorn de l’església, amb carrerons estrets i curts que conserven trams de l’antic empedrat.
Regencós - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, al corredor de Palafrugell. Limita amb Begur (E-SE), Palafrugell (SW), Torrent d’Empordà (W) i Pals (N-NW). Situació i presentació, població i l'economia, el poble de Regencós i els altres indrets del terme.
Regencós - Viquipèdia
Regencós és un municipi del Baix Empordà. Està situat a l'est de la ciutat de La Bisbal. Té un relleu accidentat pels vessants del massís de Begur. L'agricultura de secà i una artesana i tradicional fabricació de rajoles, bases de la seba economia.
Requesens
Requesens és un veïnat del municipi altempordanès de la Jonquera, situat a l'extrem oriental del terme. Altitud: 500 metres sobre el nivell del mar (poble i castell). Població: el 2005 no tenia cap habitant censat; cap al 1915 hi havia 86 habitants.
Riberada d'Amunt
Riberada d'Amunt és una entitat de població del municipi de Sant Llorenç de la Muga a la comarca de l'Alt Empordà. En el cens de 2006 tenia 45 habitants. Aquest article de l'Alt Empordà necessita una imatge.
Riberada d'Avall
Riberada d'Avall és una entitat de població del municipi de Sant Llorenç de la Muga a la comarca de l'Alt Empordà. En el cens de 2006 no tenia habitants censats. Aquest article de l'Alt Empordà necessita una imatge.
Ribes de Freser - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Ribes de Freser, al Ripollès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Ribes de Freser - Viquipèdia
Ribes de Freser és una vila i municipi de la comarca del Ripollès, situat al cor de la vall homònima, al Pirineu oriental. Limita al nord amb Queralbs, a l'oest amb Planoles i Campelles, al sud amb Campdevànol i Ogassa, i a l'est amb Pardines.
Riells i Viabrea - Viquipèdia
Riells i Viabrea és un municipi de la comarca de la Selva. Part del seu municipi està dins el Parc Natural del Montseny. El travessa la riera de Riells, que després passa a anomenar-se de Breda, i que és afluent de la Tordera.
Ripoll - Viquipèdia
La vila de Ripoll és la capital de la comarca del Ripollès i cap del partit judicial de Ripoll a la província de Girona, Catalunya. El municipi ocupa les ribes de l'aiguabarreig del rius Ter i Freser. Etimologia, història, demografia, política, etc.
Riudarenes - Piera Edicions
Portal amb informació sobre aquest municipi, i guia comercial de d'empreses. Dades del municipi, història, llocs, empreses, menjar i dormir. Les primeres dades de Riudarenes (Selva). El temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Riudaura - Viquipèdia
Riudaura és un municipi de la comarca de la Garrotxa. Actualment, l'any 2007 l'alcaldessa és l'Eulàlia Masana. Forma part d'un partit majoritàriament de dones. El recurs econòmic és l'agricultura i la ramaderia i algunes petites indústries.
Riumors - Viquipèdia
Municipi de l'Alt Empordà. El terme s'estén per la plana de l'Empordà, entre els cursos dels rius Fluvià i Muga. Antigament hi havia estanys i aiguamolls que, entre els segles XVII i XIX, van ser dessecats per guanyar terres de cultiu.
Rocabruna
Entitat de població del municipi del Ripollès de Camprodon. Al 2005 tenia 70 habitants. Cal destacar l'existència de la restes del Castell de Rocabruna. El castell domina un turó envoltat de cingles, el Tossal del Castell. La seva altitud és de 995 m.
Rocacorba
Entitat de població del municipi del Gironès de Canet d'Adri, a part de ser el nom pel qual és conegut el PuigSou (992m), cim no és accessible atès que hi ha els emissors de televisió i ràdio de Retevisión. A 100 m. del cim es gaudeix de una bona vista.
Romanyà de la Selva
Romanyà de la Selva és una entitat de població del municipi de Santa Cristina d'Aro. Se situa al cor de la serralada de les Gavarres marítimes, a 325 m sobre el nivell del mar i a uns 6 km de Platja d'Aro, a la Costa Brava centre.
Roses Digital
Portal de Roses Digital. Guia turistica, informació planells, webcam, directori de Roses, conèixer Roses, lleure, associació, informació local i general. És una publicació local de comunicació independent i plural. Tikkun olam
Rupià - Consell Comarcal del Baix Empordà
La Generalitat de Catalunya va atorgar al municipi de Rupià la declaració de Conjunt Historicoartístic per tota una sèrie d’elements que fan d’aquest poble una visita realment obligada. Durant segles Rupià va ser un lloc de domini del bisbe de Girona.
Rupià - Viquipèdia
Rupià és un municipi de la comarca del Baix Empordà. En el terme de Rupià, al puig Montori, s'han localitzat materials d'un poblat indígena, freqüentat fins el segle I. El 1314 li fou agregat el terme de Parlavà i el 1316 el d'Ultramort.
Rutes del vi a l'Empordà - Enoturisme a Girona
Descobreix les magnifíques rutes del vi per l’Empordà i gaudeix de l’enoturisme per Girona. Activitats vinícoles a l’Empordà, visites a bodegues de l’Empordà, botiga de vins. Activitats, els vins, cellers, notícies i dades de contacte.
Saga
Saga és una entitat de població del municipi cerdà de Ger. Al 2005 tenia 12 habitants. Llocs d'interès: Església romànica de Santa Eugènia de Saga. Vegeu també. Categoria: Geografia de Ger (La Cerdanya).
Sales de Llierca - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Garrotxa, estès entre l'alta vall de la riera de Llierca i la vall de la riera de Borró. Sector septentrional accidentat pels vessants de la serra de Gitarriu (1192 m alt) i dels cingles d'Entreperes (1083 m). El sector meridional és pla.
Sales de Llierca - micropobles
Amb els lemes “Els territoris rural prenen el seu futur a les seves mans. Camp innovador en el cor de la metropolització” ha set la trobada nacional dels participants en els grups d’acció local que gestionen els programes Leader de la anualitat 2007-2013.
Sales de Llierca - Viquipèdia
Sales de Llierca és un municipi de la comarca de la Garrotxa. Situat a cavall de les valls del Llierca i del Borró, pertany a la sub-comarca de l'Alta Garrotxa i a la Vall del Fluvià. Boscos de pinedes, rouredes i alzinars.
Salitja - Viquipèdia
Poble del municipi de Vilobí d'Onyar (Selva), situat a la riba esquerra del riu Onyar a recés del volcà de la Crosa; a 10 km de la ciutat de Girona. Les Fonts de Salitja, amb l’ermita, és el sobreixidor natural del volcà, d'on surt la riera de les Fonts.
Salt, la Vila
Web d'imatges de la Vila de Salt. La millor descripció és una imatge. El web testimonia l'activitat i el poble pels saltencs, i dóna la benvinguda a la Vila de Salt a forasters mostrant com som, què fem, què tenim i el que hi trobareu quan ens visiteu.
Sant Andreu Salou - Consell Comarcal del Gironès
Informació del Consell Comarcal del Gironès, del municipi de Sant Andreu Salou (Girones). Fitxa bàsica, mapa, fireres i festes i allotjament. Gentilici: Andreuenc, -enca, -encs, -enques i sanandreuenc, -enca, -encs, -enques.
Sant Andreu Salou - Enciclopèdia.cat
Situat a la conca mitjana de l'Onyar, a la dreta d'aquest riu. Limita amb Campllong, Cassà de la Selva i amb els municipis selva-tans de Caldes de Malavella i Riudellots de la Selva. El territori és eminentment pla, amb una petita zona de bosc de pins.
Sant Andreu Salou - Viquipèdia
Sant Andreu Salou és un municipi de la comarca del Gironès. Entitats de població: Sant Andreu Salou, Veïnat de Baix, Veïnat de Dalt, i el Veïnat dels Boscos. Demografia: Evolució demogràfica. Referències i enllaços externs.
Sant Aniol de Finestres
Municipi de la Garrotxa, situat en ple Parc Natural de la Zona Volcànica, amb terreny accidentat per la serra de Finestres i la de Medes, a la dreta de la riera de Llémena. L'any 906 apareix la seva referència més antiga (Castell de Finestres).
Sant Aniol de Finestres - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Garrotxa, al límit amb la Selva i el Gironès, que comprèn l'alta vall de la riera de Llémena. El territori muntanyós és ocupat per un dens bosc d'alzines. Al fons de la vall es localitzen els conreus, predominantment de secà.
Sant Aniol de Finestres - Viquipèdia
Sant Aniol de Finestres és un municipi de la comarca de la Garrotxa. Situat en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb un terreny accidentat per la serra de Finestres i la de Medes, a la dreta de la riera de Llémena.
Sant Antoni de Calonge - Viquipèdia
Entitat de població del municipi baixempordanès de Calonge. Durant la guerra civil espanyola fou un municipi independent sota els noms de Sant Antoni de Mar i Llevantí de Mar. Al 1939 fou annexionat unilateralment per l'Ajuntament de Calonge.
Sant Climent d'Amer
Entitat de població del municipi d'Amer, comarca de la Selva. El poble se situa a l'est del terme municipal a l'esquerra del riu Brugent. La seva població s'estén de forma dispersa, agafant com a referència l'antiga església parroquial de Sant Climent.
Sant Climent Sescebes - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, accidentat al N pels contraforts meridionals de l'Albera. La base econòmica tradicional havien estat les activitats agropecuàries. L'agricultura és de secà, llevat d'una petita zona d'horta prop del riu.
Sant Climent Sescebes - Viquipèdia
Sant Climent Sescebes és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Entitats de població: Base Militar, Sant Climent Sescebes, Ullastre, Vilartolí. Té agricultura de secà amb oliveres i vinya. Vins DO Empordà. Important centre de formació militar.
Sant Cristòfol les Fonts
Poble del municipi d'Olot (Garrotxa), al sud de la ciutat, a la dreta de la carretera de Santa Pau. Per la proximitat amb Olot, ha tingut un gran creixement esdevingut un barri. L'església parroquial de Sant Cristòfol és d'origen romànic, amb tres absis.
Sant Dalmai - Viquipèdia
Població del terme municipal de Vilobí d'Onyar a la comarca de la Selva. Hi passa la carretera local GI-533. Segons el padró municipal de 12 de gener de 2010, Sant Dalmai té 549 habitants. La seva festa major se celebra als dies 6 i 8 de desembre.
Sant Daniel
Sant Daniel és una entitat de població del municipi baixempordanès de Calonge. Al 2005 tenia 660 habitants. Aquest veïnat està format per un petit nucli original de cases i carrers estrets (encara existents) i una església dels s. XVI-XVII, malmesa.
Sant Esteve de Guialbes
Poble del municipi de Vilademuls, al Pla de l'Estany. Està situat a uns 185m sobre el nivell del mar i a 20Km de Girona. L'any 2005 tenia 111 habitants empadronats. Havia format part del comtat de Girona i no a l'antiga baronia de Vilademuls.
Sant Feliu de Buixalleu - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Selva situat al sector sud-occidental de la comarca. El territori és muntanyós, especialment al sector septentrional, situat als contraforts dels massissos del Montseny i de les Guilleries, on abunden els boscos d’alzines diverses.
Sant Feliu de Buixalleu - Viquipèdia
Sant Feliu de Buixalleu és un municipi de la comarca de la Selva. Forma part de la subcomarca del Baix Montseny. Entitats de població: Gaserans, Grions i Sant Feliu de Buixalleu. Demografia, curiositats i enllaços externs.
Sant Feliu de Guíxols - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Sant Feliu de Guíxols al Baix Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Sant Feliu de Guíxols - Viquipèdia
Sant Feliu de Guíxols és una ciutat de la comarca del Baix Empordà i cap del partit judicial de Sant Feliu a la província de Girona, Catalunya. La ciutat de Sant Feliu de Guíxols es compon pels diferents barris i les seves entitats de població.
Sant Ferriol - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Garrotxa, estès en gran part al voltant del terme de Besalú. Comprèn diversos sectors; és centrat pel santuari de Sant Ferriol, a 366 m alt, al vessant dret de la vall del Fluvià, aigua amunt de Besalú; és un edifici bastit al s XVII.
Sant Ferriol - Turisme Garrotxa
Els seus indrets més destacats són el santuari de Sant Ferriol, l’església de Fares, l’església de Sant Fruitós, l’església de la Miana, l’església de Sant Silvestre i el petit i acollidor veïnat del Torn.
Sant Ferriol - Viquipèdia
Sant Ferriol és un municipi de la comarca de la Garrotxa. Els seus petits nuclis de població es troben espargits per les valls dels rius Fluvià i Ser, la riera de Junyell, i de les muntanyes de les serres del Torn i la serra del Mor.
Sant Gregori - Piera Edicions
Guia comercial, cultural i festiva de Sant Gregori, a la comarca del Gironès. Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Sant Gregori - Viquipèdia
Sant Gregori és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de Girona. Entitats de població: Cartellà, Constantins, Domeny, Ginestar, Sant Medir, Sant Gregori i Taialà, …
Sant Guim de Freixenet - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Sant Guim de Freixenet, a La Segarra. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Sant Iscle d'Empordà
Sant Iscle d'Empordà és un petit poble del municipi de Serra de Daró. Com la majoria de pobles de la zona es troba dalt d'un turó, a causa de les antics aiguamolls, contemplant-se un dels paisatges més característics del Baix Empordà.
Sant Iscle d'Empordà - Viquipèdia
Sant Iscle d'Empordà és un petit poble del municipi de Serra de Daró. Com la majoria de pobles de la zona es troba dalt d'un turó, a causa de les antics aiguamolls, contemplant-se un dels paisatges més característics del Baix Empordà.
Sant Jaume de Llierca - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Garrotxa, a la vall del Fluvià, aigua avall de Montagut, fins a la confluència amb el Llierca. El bosc de pins i alzines ocupa unes 500 ha. Els principals conreus són els cereals, el blat de moro i, sobretot, el farratge…
Sant Jaume de Llierca - Viquipèdia
Sant Jaume de Llierca és un municipi de la comarca de la Garrotxa. Conegut antigament com Palau de Montagut o Palau d'Avall. En 1928 es va constituir la Parròquia de Sant Jaume de Llierca (Bisbat de Girona) i va prende el nom la població.
Sant Joan de les Abadesses - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Sant Joan de les Abadesses - Viquipèdia
Sant Joan de les Abadesses és una vila i municipi català situat al sud-est de la comarca del Ripollès a la província de Girona. Entorn natural i clima, història, economia, llocs d'interès, comuniacions, festes, fires i tradicions, demografia, etc.
Sant Joan de Mollet - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, estès a la dreta del Ter, entre els termes de Bordils i de Flaçà. El 1086 el bisbe de Girona Berenguer Guifre havia infeudat els seus delmes a Berenguer Gaufred de Cervià. La jurisdicció del lloc era reial des del s. XVI.
Sant Joan de Mollet - Microcatalunya
Informació del municipi de Sant Joan de Mollet (Gironès) a càrrec de PoblesCatalunya.com. Ajuntament, mapa, fotos, turisme actiu, restaurants, hotels, cases rurals, càmpings, camps de golf, el temps, webcam i enllaços.
Sant Joan de Mollet - Viquipèdia
Sant Joan de Mollet és un municipi de la comarca del Gironès. Limita al nord amb el Ter, i al sud amb Sant Martí Vell, mentre que a l'est confronta amb el poble de Flaçà, amb el qual avui dia pràcticament està unit, i a l'oest amb Bordils.
Sant Joan les Fonts - Piera Edicions
Web amb informació d’Els Hostalets de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), de Piera Edicions. Dades generals del municipi, breu història, on menjar i dormir, empreses i comerços, llocs d'interès cultural i festes i celebracions. Serveis complementaris.
Sant Joan les Fonts - Viquipèdia
És el segon municipi més habitat de la la Garrotxa, (després d'Olot). Forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Punt de confluència que uneix Girona, Olot, Figueres i Camprodon. La indústria és el sector més important.
Sant Jordi Desvalls - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, al límit amb el Baix Empordà, estès a la riba esquerra del Ter, al sector accidentat per turons que separen les conques d'aquest riu i del Fluvià. El Ter constitueix el límit meridional i part de l'oriental del terme.
Sant Jordi Desvalls - Triangle Gironí
Situat en l'extrem nord-est de la comarca del Gironès, Sant Jordi Desvalls s'emplaça en una part del territori fronterer entre Gironès i el Baix Empordà i en l'eterna discussió si per les seves característiques hauria de pertànyer a una o altra comarca.
Sant Jordi Desvalls - Viquipèdia
Sant Jordi Desvalls és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Gironès. Entitats de població: Sant Jordi Desvalls, Sant Mateu, Sobrànigues, Veïnat de Diana, i Veïnat de Mas Masó. Demografia: Evolució demogràfica.
Sant Julià de Boada
Sant Julià de Boada és una entitat de població del municipi baixempordanès de Palau-sator. Al 2005 tenia 29 habitants. Vegeu també l’Església de Sant Julià de Boada. Aquest article és un esborrany sobre el Baix Empordà.
Sant Julià de Llor i Bonmatí - Consell Comarcal de la Selva
Alguns dels serveis que ofereix el Consell Comarcal de la Selva i estan relacionats amb el municipi de Sant Julià de Llor i Bonmatí. Informació sobre el municipi, amb un calendari amb les festes populars més destacades.
Sant Julià de Ramis - enciclopedia.cat
Confronta amb Medinyà, Cervià de Ter i Celrà al sector oriental, amb Girona i Sarrià de Ter al S, amb Sant Gregori al SW i amb els municipis de Palol de Revardit (W), Cornellà del Terri (NW) i Vilademuls (N), tots tres de la comarca del Pla de l’Estany.
Sant Julià de Ramis - Viquipèdia
Sant Julià de Ramis és un municipi de la comarca del Gironès, que forma part de l'àrea urbana de Girona. Trobem restes d'un poblat ibèric. Entitats de població: Montagut, Sant Julià de Ramis, el Camp de les Comes, el Pla de Baix i el Golf de Sant Julià.
Sant Julià del Llor
Sant Julià del Llor és una entitat de població del municipi de Sant Julià del Llor i Bonmatí a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 109 habitants. Imatge de l’Església de Sant Julià del Llor.
Sant Julià del Llor i Bonmatí - Viquipèdia
Sant Julià del Llor i Bonmatí és un municipi de la comarca de la Selva (Girona). L’any 1857 es va agregar al municipi d’Amer i se'n va desagregar l’any 1983. Evolució demográfica del municipi i enllaços externs.
Sant Llorenç de la Muga - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. El terme municipal de Sant Llorenç de la Muga, d'una extensió de 31,81 Km², és situat a la vall alta de la Muga, als terrenys accidentats dels Prepirineus. El terme municipal té una extensió de 31,81 km quadrats.
Sant Llorenç de la Muga - Viquipèdia
Municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Forma part també de la subcomarca de l'Alta Garrotxa. Està situat en la vall alta del riu Muga, envoltat de muntanyes on els boscos són de pins, alzines i roures. S'hi conreen cereals, vinyes i oliveres.
Sant Martí d'Aravó
Sant Martí d'Aravó és una població situada dins del municipi de Guils de Cerdanya a 1150m d'altitud. Aquest es troba a la vegada situat dins de la comarca de la Baixa Cerdanya. La seva festa major es el dia 11 de novembre.
Sant Martí de Llémena - Enciclopèdia.cat
Municipi del Gironès, al límit amb la Garrotxa i amb la Selva. El sector dret és accidentat per les serres que separen les valls de Llémena i d'Hostoles, on hi ha la muntanya de Sant Roc. Situació, presentació i altres indrets del terme.
Sant Martí de Llémena - femtirisme.cat
Està format per quatre unitats geogràfiques que corresponen els quatre pobles històrics que conformen el municipi: Granollers de Rocacorba, Llorà, les Serres i el mateix Sant Martí de Llémena.
Sant Martí de Llémena - Viquipèdia
Sant Martí de Llémena és un municipi de la comarca del Gironès. Entitats de població: Granollers de Rocacorba, Llorà, Sant Martí de Llémena, i les Serres. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs.
Sant Martí d'Empúries
Població del municipi de l'Escala. Se situa al costat de les ruïnes d'Empúries o Empòrion. És de caire medieval, i als s. IX, X i XI va ser la capital del Comtat d'Empúries fins que el 1079 es va traslladar a Castelló d'Empúries, menys exposat als atacs.
Sant Martí Sacalm
Sant Martí Sacalm és una entitat de població i capital del municipi de Susqueda, a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 36 habitants. Coordenades: 42° 0' 54.43? N, 2° 32' 50.99? E.
Sant Martí Sapresa
Sant Martí Sapresa és una entitat de població que pertany al municipi de Brunyola, a la comarca de la Selva. En el cens de l’any 2011 comptava amb 125 habitants. Altitud: 125 msnm. Coordenades - 41° 55' 10.74? N, 2° 39' 12.44? E.
Sant Martí Vell - Viquipèdia
Sant Martí Vell és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Gironès. El seu terme municipal de Sant Martí Vell té una extensió de 17,48 km², i una densitat de població d'11,8 habitants per km². Distribució de la població per nuclis.
Sant Miquel de Campmajor - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany situat a l'W de la comarca, tocant a la Garrotxa. L'agricultura i la ramaderia són les activitats econòmiques predominants. Els principals conreus son els cereals (blat, ordi i civada) i el farratge (farratges verds i alfals).
Sant Miquel de Campmajor - Viquipèdia
Sant Miquel de Campmajor és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany. Entitat de població: Briolf, Falgons, Sant Martí de Campmajor, Sant Miquel de Campmajor i Ventajol. Taula de continguts temàtics del municipi.
Sant Miquel de Fluvià
Pàgina amb informació general de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà). Situació geogràfica, comunicacions, dades del poble, la historia del monestir, l’església i la torre. Bibliografia completa del lloc.
Sant Miquel de Fluvià - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, situat a l'esquerra del Fluvià, que forma el límit meridional del terme. Les activitats industrials es redueixen a les derivades de l'agricultura i la ramaderia (embotits). Té estació del ferrocarril de Barcelona a Portbou.
Sant Miquel de Fluvià - Viquipèdia
És un municipi de la comarca de l'Alt Empordà d'uns 700 habitants. S'anomena així hi passa el riu Fluvià. Els llocs més impor-tants són: el forn romà, la font, el rentador, l'ermita i el monestir. El poble es divideix en la part antiga i la part nova.
Sant Mori - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. La història demogràfica de Sant Mori és la pròpia del medi rural: registra un fort augment de població (santmoriencs) durant els segles XVIII i XIX, de 98 h el 1718 passà a 400 h el 1860.
Sant Mori - Viquipèdia
Sant Mori és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat a la dreta del riu Fluvià, limita al nord amb Sant Miquel de Fluvià, a l'est amb Ventalló, al sud amb Saus, Camallera i Llampaies i a l'oest amb Palau de Santa Eulàlia.
Sant Nicolau d'Ordis - Art Medieval
Església de sant Nicolau, situada en el veïnat de masies aïllades que porta el mateix nom. Per les característiques constructives hom pot afirmar que es tracta d'un edifici del s XII. L'església és d'una sola nau capçada amb un absis semicircular.
Sant Pau de Segúries - Enciclopedia.cat
El terme municipal de Sant Pau de Segúries, de petita extensió (8,66 Km²), confronta al N amb Camprodon, a l'E i S amb la Vall de Bianya (Garrotxa), i a l'W amb Sant Joan de les Abadesses. La població, l'economia, i indrets del terme.
Sant Pau de Segúries - Viquipèdia
Sant Pau de Segúries és un municipi de la comarca del Ripollès.Es troba al límit amb la Garrotxa, situat a la Vall del Ter, accidentat per la Serra del Capsacosta,al S,i pel puig de Miralles, contraforts meridionals de la Serra Cavallera, al NW.
Sant Pere Cercada
Sant Pere Cercada, una entitat de població del municipi de Santa Coloma de Farners, situat a la comarca de la Selva. Els habitatges s'agrupen al voltant de l'església del mateix nom, i són la transformació del que fou monestir agustinià (1136).
Sant Pere Pescador - Piera Edicions
Portal amb informació sobre aquest municipi, i guia comercial de d'empreses. Dades del municipi, història, llocs, empreses, menjar i dormir. Les primeres dades de Sant Pere Pescador (Alt Empordà). El temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Sant Pere Pescador - Viquipèdia
Sant Pere Pescador és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat en el centre del golf de Roses. El municipi està a la vora del riu Fluvià. Gentilici: Santperenc, santperenca. Història, indrets d’interès i bibliografia emprada.
Sant Quintí de Puig-rodon
Sant Quintí de Puig-rodon és una antiga parròquia del municipi de Campdevànol, situada a la serra de Sant Marc, a 1.122 metres d'altitud sobre el nivell del mar. Es troba a la comarca del Ripollès. Història, demografia, patrimoni i turisme.
Sant Sadurní de l'Heura
Sant Sadurní de l'Heura és un poble del Baix Empordà que des del 1973 forma part del municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. És el més extens de la comarca amb una superfície de prop de 40 quilòmetres quadrats.
Sant Sebastià de la Guarda, Palafrugell
Història, activitats, tradicions, entorn, gestors i localització, una vista única del litoral situat al Cap de Sant Sebastià, a Llafranc. Emplaçada a la Serralada Litoral catalana, la muntanya de Sant Sebastià comprèn una gran diversitat d’ambients.
Sant Tomàs de Fluvià - Viquipèdia
Nucli de població del municipi altempordanès de Torroella de Fluvià, situat a l'est del terme i a un parell de quilòmetres al nord del Fluvià, que l'any 2005 comptava amb 33 habitants censats. És la seu de l'antic priorat de nom Canyà.
Santa Coloma de Farners - Viquipèdia
Santa Coloma de Farners és la capital de la comarca de la Selva i cap del partit judicial de Santa Coloma. Situada a l'inici d'aquesta plana, just al peu de les primeres estribacions de les Guilleries. El primer esment data del 898.
Santa Coloma Residencial
Santa Coloma Residencial és una entitat de població del municipi de Santa Coloma de Farners, situat a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 979 habitants. Aquest article de la Selva necessita una imatge. Afegiu-ne una!
Santa Cristina d'Aro - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Santa Cristina d'Aro al Baix Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Santa Cristina d'Aro - Viquipèdia
Santa Cristina d'Aro és un municipi del Baix Empordà. Depenent tradicionalment de la vila de Castell d'Aro, al 1858 es formà el municipi de Santa Cristina d'Aro a partir de la segregació de quatre parròquies adscrites aleshores a Castell d'Aro.
Santa Llogaia d’Àlguema - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, estès a la dreta del riu Manol i drenat per la riera d'Àlguema, que hi conflueix. El territori és pla i els conreus ocupen el petit terme. El municipi comprèn també el raval de Casesnoves i la caseria del Pont del Príncep.
Santa Llogaia d’Àlguema - Viquipèdia
Santa Llogaia d'Àlguema és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El seu terreny és pla i amb la riera d'Àlguema que rega els seus camps. La seva economia: Agricultura de cereals i hortalisses i la ramaderia bovina i porcina.
Santa Pau - Viquipèdia
Santa Pau és una vila i municipi de la comarca de la Garrotxa. El poble tenia 1.516 habitants l'any 2004. Informació de: Art i arquitectura, tradicions i cultura, l’evolució demográfica i enllaços externs.
SantPerePescador.com
Notícies, càmpings i hotels, esports, agenda, entitats, mapa i altres. Sant Pere Pescador és un poble de l’Alt Empordà amb 6 quilòmetres de platja i amb el riu Fluvià, ideals per passejar i practicar esports nàutics. Notícies, allotjament i lleure.
Sarrià de Ter - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Sarrià de Ter, Gironès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Sarrià de Ter - Viquipèdia
Sarrià de Ter és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de la ciutat de Girona. El municipi de Sarrià limita al nord amb el de Sant Julià de Ramis; al sud i a l'est, amb el de Girona; i a l'oest, amb el de Sant Gregori.
Saus, Camallera i Llampaies - Viquipèdia
Saus, Camallera i Llampaies és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Fins a l'octubre del 2006 el seu nom oficial era tan sols Saus. El cap del municipi és el poble de Camallera. En el seu terme hi ha diversos jaciments, de l'època romana.
Serinyà - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, al límit amb la Garrotxa. La festa més important és la del Roser, el segon diumenge de maig, que inclou la festa de l'Homenatge a la Vellesa, celebrada sense interrupció des del 1916 i de les més antigues del país.
Serinyà - Viquipèdia
Serinyà és un municipi de la comarca del Pla de l'Estany. Taula de continguts: Situació geogràfica, Demografia, llocs d'interès, eleccions, economía, entitats, esports, transports, personatges il·lustres, referències i enllaços externs.
Serra de Daró - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, estès a la plana d'inundació del Ter i del riu Daró. Situació i presentació, població i l'economia, el poble de Serra de Daró i altres indrets del terme: Sant Iscle d'Empordà i Cunyà, el Mas Cebrià i restes arqueològiques.
Serra de Daró - Viquipèdia
Serra de Daró és un municipi català de la comarca del Baix Empordà. Ja és documentat l'any 1017 amb el nom de Serra. Les cases estan distribuïdes entorn de l'església parroquial sense una disposició urbanística clara. Demografia.
Setcases - Viquipèdia
Setcases és un municipi de la comarca del Ripollès. És la capçalera del riu Ter. El nom de Setcases està documentat des de l'any 965, en unes donacions fetes pel comte Sunifred de Besalú al monestir de Sant Pere de Camprodon.
Setcases.org
Web no oficial del municipi de Setcases, al Ripollès. Inclou tota mena d'informació sobre el poble i les activitats que es poden realitzar. Festa del bolet, botànic, muntanya. Setcases.org és iniciativa de la família Martínez-Llorente, veïns (ocasionals).
Sils - Viquipèdia
Sils és un municipi de la comarca de la Selva, al fons de la plana selvatana. El seu terç meridional estava ocupat fins a mitjan s. XIX per l'estany de Sils, on abocaven les aigües les rieres de Vallcanera, Caldes, Pins, el Rec Clar i La Torderola.
Siurana d'Empordà - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. Consta que el 1698 formaven la batllia reial de Siurana, a més d'aquest lloc, els de Baseia, Vilamalla, Garrigàs, Santa Eulàlia de Palau, Arenys d'Empordà, Ermedàs i Vilajoan. Altres indrets del terme.
Siurana d'Empordà - Viquipèdia
Siurana és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat entre els rius Fluvià i Muga, en terreny pla amb petits boscos de sureres i bedolls. La dessecació dels estanys que va acabar el s. XIX va fer que la seva agricultura passés a ser de secà.
Sóc de Sant Feliu
Sant Feliu de Guíxols és una població mediterrània situada al cor de la Costa Brava, amb orgull de pertànyer a l'essència de l'Empordà. La ciutat de Sant Feliu de Guíxols se situa entre els municipis de Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro...
Solius
Solius és una entitat de població del municipi baixempordanès de Santa Cristina d'Aro. L'antiga parròquia de Solius fou una de les quatre parts fundacionals del municipi actual de Santa Cristina d'Aro, en segregar-se al 1808 de Castell d'Aro.
Soriguerola
Soriguerola és una entitat de població del municipi cerdà de Fontanals de Cerdanya. Al 2005 tenia 19 habitants. Llocs d'interès: Església romànica de Sant Miquel de Soriguerola. Categoria: Entitats de població de Fontanals de Cerdanya.
Sot d'en Mola
Sot d'en Mola és una entitat de població del municipi de Santa Coloma de Farners, situat a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 12 habitants. Categoria: Entitats de població de Santa Coloma de Farners.
Susqueda - Enciclopèdia.cat
Municipi de la Selva, a la vall del Ter, a la zona de contacte entre les Guilleries i el Collsacabra. El riu passa en aquest sector encaixat, entre la serra de Sant Benet (1 144 m alt), als vessants de la qual hi ha el poble i antic monestir del Coll.
Susqueda - Viquipèdia
Susqueda és un municipi de la comarca de la Selva. El nucli de població principal fou aixecat de nova planta quan es negà el nucli original per la construcció de l'embassament de Susqueda. Evolució demográfica i enllaços externs.
Talltorta
Talltorta és una entitat de població del municipi cerdà de Bolvir. Al 2005 tenia 29 habitants. Cels Surroca i Salvador (1843-1912): Metge i delegat a l'Assemblea de Manresa (1892). Categories: Bolvir | Entitats de població de la Baixa Cerdanya.
Tapis
Tapis és una entitat de població del municipi altempordanès de Maçanet de Cabrenys. Apareix esmentada per primer cop en un document l'any 954. El 2005 tenia 25 habitants. Sant Briç es un edifici de finals del s. XII o començaments del XIII.
Taravaus - Viquipèdia
Taravaus és un poble del municipi de Vilanant, a la comarca de l'Alt Empordà. Situat al S del terme municipal, al S del riu Ma-nol, i vora el límit dels municipis de Navata i Borrassà. El territori és travessat per la carretera N-260 de Figueres a Olot.
Terrades - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, al sector de la dreta de la vall de la Muga, i accidentat pels contraforts nord-orientals de la serra de la Mare de Déu del Mont. La festa major s'escau al mes de novembre, coincidint amb la diada de Santa Cecília.
Terrades - Viquipèdia
Terrades és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Es troba a la Garrotxa d'Empordà, una àrea entre la plana de l'Empordà i els contraforts de la Garrotxa. La parròquia de Santa Cecília de Terrades s'esmenta l’any 982.
Terres de Girona
Turisme, gastronomia, comerç, espais naturals, festivitats i tradicions, història, edificis i monuments dels pobles i ciutats de les terres gironines. L'Alt Empordà, Baix Empordà, La Cerdanya, La Garrotxa, El Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i La Selva.
Territoris Surers
Els territoris surers són una part concreta del Mediterrani Occidental. Els boscos de sureda i el suro es troben a set països del món: Portugal, Espanya, França, Itàlia, Marroc, Argèlia i Tunísia. Aquests territoris constitueixen un món a descobrir.
Top Girona
Pàgina a Internet de la publicació escrita mensual Top Girona. Informació des de la Costa Brava al Pirineu de Girona. Informacions d’actualitat. Seccions: Arquitectura, disseny, cultura, paisatge, ... Descarrega’t la revista 3D.
Torrent - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, estès als darrers contraforts nord-orientals de les Gavarres fins a la vall de la riera de Torrent, tributària del Daró per la dreta, a l'W del massís de Begur. Situació, presentació, població, economia, el poble i terme.
Torrent - Viquipèdia
Torrent és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Dins del municipi s'hi troba un nucli més petit que es diu Torrentí. El terme té un extensió de gairebé 8 Km² i s'hi troba una ermita, la de Sant llop, d'un estil barroc molt peculiar.
Torroella de Fluvià - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. L'agricultura i la ramaderia constitueixen una font econòmica important al municipi, a la qual el 2001 s'hi dedicava més de la meitat de la població ocupada. El 1975 es va crear el Museu del Pagès.
Torroella de Fluvià - Viquipèdia
Torroella de Fluvià és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Les entitats de població del municipi: Bomba, la, Masos de Torroella, els, Palol, Sant Tomàs de Fluvià, Torroella de Fluvià i Vilacolum. Coordenades: 42° 10' 35? N, 3° 2' 30? E.
Tortellà - Viquipèdia
Tortellà és un municipi situat a la comarca de la Garrotxa i que pertany a l'Alta Garrotxa. És el tretzè municipi més habitat de la comarca amb 758 habitants i té una extensió d'11,07 km². Completa informació de diferents aspectes del municipi.
Toses - Viquipèdia
Toses és un municipi català de la comarca del Ripollès. El municipi comprèn els pobles de Toses, Fornells, Dòrria i Nevà. Evolució demogràfica, referències, articles relacionats i enllaços externs. El gentilici és: Tosà, tosana.
Tossa de Mar - Viquipèdia
Vila i municipi de la Selva, anomenat Tossa fins al 1985. És part de l'anomenada Selva Marítima i toca les comarques del Baix Empordà i Gironès, limits de municipis de Lloret de Mar, Vidreres, Caldes de Malavella, Llagostera i Santa Cristina d'Aro.
Tossa de Mar.net
Web oficial de l'Ajuntament de Tossa de Mar dedicada a la informació municipal, de promoció econòmica i sobretot turística d’aquest municipi de la Costa Brava Sud: Webcams, Livecams, càmpings, hotels i allotjaments, platges, comerços, etc.
Tossa.com
Portal turístic de Tossa de Mar (La Selva). Portem 11 anys, caminant per Tossa. Informació del hotels, les platges, la seva natura, com arribar-hi, història i activitats que es fan en aquest municipi costaner.
totSalt
Portal Ciutada de la Vila de Salt. Totsalt es una web amb abundant informacio local de la Vila de salt. Directori, entitats, tranports I serveis.
Tregurà de Dalt
Tregurà de Dalt és un nucli de població del municipi ripollès de Vilallonga de Ter. Situat a 1.425 m d'alçada, el 1996 tenia 30 habitants. Aquest és un article sobre un territori actual, li manca una taula territorial que n'estandarditzi el contingut.
Triangle Gironí
Portal informatiu, divulgatiu i cultural de les comarques gironines, però que només fa referència al seu perímetre. Està dividit en tres parts: Costa Brava (Blanes - Portbou), Pirineu (Portbou - Puigcerdà) i Interior (Puigcerdà - Blanes).
Turisme Caldes de Malavella
Dades i serveis, d'aquest municipi de la comarca gironina de la Selva. A mig camí de la Costa Brava i de la Serra de les Guilleries, a la plana de la Selva, rica en contrastos, patrimoni i tradició. Fonts d'aigua calenta i balnearis.
Turisme de Setcases
Municipi de Setcases. Història, cultura, festes i tradicions, esports, natura, gastronomia, allotjament, mapes. Unes vacances a Setcases constitueixen un aconteixement especial, perquè Setcases es un destí molt diferent als altres.
Turisme Fontcoberta
Pàgina de turisme del municipi de Foncoberta, a la comarca del Pla de l'Estany. El nuclis de Fontcoberta, Vilavenut, Melianta i La Farrès, els pessebres vivents de Fontcoberta i Vilavenut, espais naturals monuments i informació útil.
Turisme Gironès
Tot el necessari per anar de turisme al Gironès, i descobrir una comarca plena d'indrets naturals i urbans, amb una àmplia oferta d'activitats, allotjament (hotels, turisme rural, campings, pensions) i restaurants amb una gastronomia molt diversa.
Turisme La Cellera
Allotjament, comerç, menjar, punts d'interès, i serveis. La Cellera de Ter es troba a l’extrem nord-est de la Serralada Prelitoral Catalana, formant part de les darrers alineacions muntanyoses del massís de les Guilleries, dins la comarca de la Selva.
Turisme Les Planes d'Hostoles
Les Planes d'Hostoles, un municipi de la Garrotxa de creació força moderna. Fins el segle XIX no va tenir identitat pròpia i era part integrant del municipi de Sant Feliu de Pallerols. L’any 1872 es van segregar. A la falda de la serra de les Medes.
Turisme Les Preses
En els últims temps Les Preses ha sofert unes profundes transformacions per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i amics; així com per esdevenir un poble que afronta sense complexos un futur d'allò més prometedor.
Turisme l'Escala-Empúries
Web oficial de Turisme de l'Escala-Empúries Reserves online a L'Escala-Empúries. L'Escala és una destinació de turisme que ofereix gran diversitat de propostes a fer, per a tota la família, i per tots els gustos i necessitats. Tot l’any. Gaudiu-les!
Turisme Mieres Garrotxa
L’entrada rural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ploble de Mieres i la gent que vol acollir-vos a la porta i entrada del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Inclou informació dels serveis, allotjaments i restaurants.
Turisme Olot
Portal turístic amb informació cultural, gastronòmica i dels agents econòmics de la vila. Descobreix Olot. Organitza el teu viatge. Empreses 100% Olot. Bloc. Olot en imatges. Contacte. En família. ?Agenda d'actes. ?Turisme Olot. ?Mercat setmanal, …
Turisme Puigcerdà
Web amb dades turístiques de Puigcerdà. Agenda de festes de Puigcerdà, oficina d'informació turística de l'Ajuntament de Puigcerdà, monuments, mapa i excursions i rutes per la Cerdanya.
Turisme Sant Hilari Sacalm
Turisme Sant Hilari Sacalm, tot el referent a la Vila de Sant Hilari Sacalm i el Parc Natural del Montseny; l’aigua, la natura i benestar i activitats a descobrir-hi: rutes, gastronomia, fires i festes, patrimoni, Museu Guilleries, turisme esportiu, ...
Turisme Sant Joan Les Fonts
Municipi de la Garrotxa, format pels nuclis de Begudà, la Canya i el poble que li dóna nom. Mostra un passat que es reflexa en grans exemples de patrimoni natural, cultural i arquitectònic dins del Parc Natural de la Zona Volcànica.
Ullà
Forma part del Baix Empordà. El terme municipal té una extensió de 7 km² i 21 m. d'altitud. Límits del terme municipal: Bellcai-re d'Empordà, Torroella de Montgrí, Gualta i La Tallada d'Empordà. Té agregat el nucli de La Roqueta (o Roquetes).
Ullà - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, estès a l'esquerra del Ter, aigua amunt de Torroella de Montgrí. Situació i presentació, població i l'economia, el poble d’Ullà i els altres indrets del terme. El lloc era possessió dels bisbes de Girona des del s. IX.
Ullà - Viquipèdia
Ullà és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Pels seus terrenys corre el riu Ter i amb un sector muntanyós pel Massís del Montgrí. Conreu de cereals, hortalisses i arbres fruiters, sobre tot de pomers i presseguers.
Ullastret - Viquipèdia
Ullastret és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Dins del municipi, al turó de Sant Andreu, hi trobem el jaciment arqueològic de la ciutat ibèrica d'Ullastret. Església romànica de Sant Pere d'Ullastret existent de l'any 899.
Ultramort - Consell Comarcal del Baix Empordà
Ultramort està situat en un lloc enlairat des del qual es domina una àmplia extensió de fèrtils terres de conreu guanyades a les aigües que antigament ocupaven la zona. A l’extrem nord, el terme del municipi es va allargant fins a tocar el riu Ter.
Ultramort - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, estès a la dreta del Ter, a la plana d'inundació entre el Ter i el Daró. Situació i presentació, població i l'economia, i el poble d’Ultramort. A Ultramort són destacables algunes cases dels segles XVII i XVIII.
Ultramort - Viquipèdia
Ultramort és un poble del Baix Empordà, província de Girona. L'etimologia del topònim és incerta. El 1062 apareix escrit com Vulturis mortuii, i el 1123 com Vulture mortuo. Ultramort està documentat des de l'any 1046 amb el nom de Ultramorte.
Urbanització Deulofeu
La Urbanització Deulofeu és una entitat de població del municipi cerdà de Puigcerdà. Al 2005 tenia 314 habitants. Just al costat nord-oest de la urbanització ens trobem amb la zona del Mas d'Amoretes. Esborrany sobre la Baixa Cerdanya.
Urtx
Urtx (a l'edat mitjana escrit sovint Urg, amb una g final que representa el so "tx" o "tj") és una entitat de població del municipi cerdà de Fontanals de Cerdanya. El 2005 tenia 82 habitants. Va ser el centre del vescomtat d'Urtx. Llocs d'interès.
Urús - Enciclopèdia.cat
El terme és situat al vessant septentrional de la serra de Moixeró. Fou anomenat Grus el 1933 atenent a la pronúncia local. El municipi comprèn, a més del poble, la caseria de la Valira i el despoblat de Vilagrau o del Puig d'Urús.
Urús - Viquipèdia
Urús és un municipi de la comarca de la Baixa Cerdanya. Entitats de població: Urús i La Valira. Enllaços externs. Dades municipals. Coordenades: 42°21'9"N, 1°51'12"E. Gentilici: Urusenc, urusenca.
Vall de Camprodon
Pàgina premi a la millor web de les oficines de turisme de Catalunya 2004. Pobles, rutes, entorn, allotjament, activitats…
Vall de Ribes
La Vall de Ribes es troba situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i compren els pobles de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital econòmica de la Vall. La riquesa ecològica de l’entorn és el principal atractiu.
Vallcanera
Entitat de població i antic territori del municipi de Sils, comarca de la Selva. El poble pròpiament dit té tota la seva població disseminada, si bé l’església de Santa Eulàlia és el centre del lloc donada la situació en una confluència de camins veïnals.
Vallcanera Parc
Urbanització del veïnat de Vallcanera, població del municipi de Sils, a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 796 habitants. En l'actualitat la lluita veïnal de la urbanització es concentra en la recepció de les obres de la urbanització.
Vallfogona de Ripollès - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Vallfogona de Ripollès, al Ripollès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Vallfogona de Ripollès - Viquipèdia
Vallfogona de Ripollès és una vila i municipi de la comarca del Ripollès. Amb uns 200 habitants, és un poble amagat al que només hi comunica la carretera N-260 des de Ripoll o Olot. Per pista forestal, s'hi accedeix des de Sant Joan de les Abadesses.
Vall-llobrega - Enciclopèdia.cat
Municipi del Baix Empordà, situat als contraforts més orientals del massís de les Gavarres i drenat per la riera de Vall-llobrega, afluent a la d'Aubi, a la qual desemboca prop del Figuerar (Palamós). Població, economia, Raval de Baix.
Vall-llobrega - Viquipèdia
Vall-llobrega és un municipi de la comarca del Baix Empordà. Entitats de població: Urbanització Mas Falquet, Urbanització Vall-llobrega, Vall-llobrega i la Zona Rural, Raval de Baix (Eixample). Història, geografia i llocs d’interès.
Vall-llobrega.com
Portal de Vall-llobrega (Baix Empordà). Tota la informació útil de Vall-llobrega. Web de l'Ajuntament de Vall-llobrega amb informació del patrimoni arquitectònic, situació, plànols, ... Notícies relacionades amb Vall-llobrega. Resultats eleccions...
Veïnat d'Avall
El Veïnat d'Avall és una entitat de població del municipi de Santa Coloma de Farners, situat a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 153 habitants. Aquest article de la Selva necessita una imatge. Afegiu-ne una!
Veïnat de Vallors
El Veïnat de Vallors és una entitat de població del municipi de Santa Coloma de Farners, situat a la comarca de la Selva. En el cens de 2006 comptava amb 32 habitants. L’article inclou unes dades que podrien incloure's mitjançant una infotaula.
Ventajola
Entitat de població del municipi cerdà de Puigcerdà. Al 2005 tenia 9 habitants. L'església de Sant Tomàs de Ventajola és esmentada en un precepte del rei Lotari, de l'any 958. Pertanyia als dominis del monestir de Sant Miquel de Cuixà.
Ventalló - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, a la dreta del Fluvià, al sector de petits turons entre aquesta vall i la del Ter. Té importància la cria de bestiar (boví i porcí, especialment) i l'avicultura. Les activitats industrials són les derivades de l'agricultura.
Ventalló - Viquipèdia
Informació de Ventalló. Ventalló és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Entitats de població: l’Arbre Sec, els Masos, Montiró, Pelacalç, Saldet, Valveralla, Ventalló, Vila-robau. Evolució demográfica, Enllaços externs.
Verges - Viquipèdia
Municipi de la comarca del Baix Empordà. Antigament, el nucli medieval de la població, amb el castell i l'església al centre, era envoltat de muralles i torres que han perviscut. La Processó de Verges (Dansa de la Mort) i la Sopa de Verges.
Vidrà - Enciclopèdia.cat
És el terme més septentrional de la comarca d'Osona, a la qual pertany des de l'any 1989, ja que fins aleshores havia format part de la comarca del Ripollès. Constitueix un cas atípic ja que es troba en terres gironines. El terme és força accidentat.
Vidrà - Viquipèdia
Vidrà és un municipi de la comarca d'Osona però pertanyent a la província de Girona. Fins el 1990 aquest municipi pertanyia a la comarca del Ripollès. Demografia: Evolució demogràfica. Enllaços externs. Gentilici: Vidranès, vidranesa.
Vidreres
Municipi de la Selva, situat al NE de la depressió selvatana (sector occidental del terma) i accidentat a l'orient pels contrafors de la Serralada Litoral (Puig Ventós, 419 m. alt); les diverses rieres que es formen al terme, com la riera de Cabanes…
Vidreres - Viquipèdia
Vidreres és una vila i municipi de la comarca de la Selva. Entitats de població: Aiguaviva Parc, les Bòries, Cartellà, Caulès, la Goba, el Mas Flassià, Pla de la Font, Puigventós, Santa Seclina, Serres, Terrafortuna i Vidreres.
Vila d'Amer
Espai per les entitats, pels projectes que neixen o es fan a Amer, espai pels actes... En resum, espai per a tu. Així que diga-hi la teva, anuncia events, publica fotografies... i compartim! L'equip de Vila d'Amer està format actualment per... Contacte.
Vilabertran
Pàgina personal sobre el poble. Amb presentació, fitxa de dades bàsiques, adreces d'interès, Casa de la Vila, Església de Santa Maria, història, situació, casa de la vila per admirar la torre d'en Reig, un edifici de final de segle XIX.
Vilabertran - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. La població del terme de Vilabertran (vilabertranencs) augmentà al llarg dels segles XVIII i XIX. Així, els 330 h que hi havia el 1718, el 1787 s'havien incrementat fins a 707 i el 1860 n'hi havia 898.
Vilabertran - Viquipèdia
Vilabertran és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El poble va néixer al voltant del monestir de Santa Maria de Vilabertran. És una important abadia augustiniana. Llocs d’interès, evolució demogràfica i enllaços externs.
Vilablareix - Viquipèdia
Vilablareix és un municipi de la comarca del Gironès que forma part de l'àrea urbana de Girona. Vilablareix està situat a la mateixa entrada sud de Girona capital. El terme Municipal té 606 h. Població (2004): 2.146 habitants.
Vilacolum - Viquipèdia
Vilacolum és una entitat de població del municipi altempordanès de Torroella de Fluvià. Al 2005 tenia 58 habitants, i al 2008, 262 habitants. Està a 8 m. d'altitud respecte el nivell del mar. És una població turística amb moltes segones residències.
Viladamat - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Viladamat, a l’Alt Empordà. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Viladamat - Viquipèdia
Viladamat és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà, anomenat Vilademat fins el 1983.Te conreus de secà i de regadiu, ramaderia bovina, porcina i aviram. Per la seva proximitat amb la Costa Brava desenvolupa activitats d'hostaleria.
Viladasens - Consell Comarcal del Gironès
Informació del Consell Comarcal del Gironès, del municipi de Viladasens (Girones). Fitxa bàsica, mapa, fireres i festes i allotjament. Nuclis de població: Nucli urbà, veïnat de la Mora, la Mata, el Mas Nicolau i la parroquia de Fellines.
Viladasens - Microcatalunya
Informació del municipi de Viladasens (Gironès) a càrrec de PoblesCatalunya.com. Diverses dades: Ajuntament, mapa, fotos, turisme actiu, restaurants, hotels, cases rurals, càmpings, camps de golf, el temps, webcam i enllaços.
Viladasens - Viquipèdia
Viladasens és un municipi empordanès adscrit a la comarca del Gironès. Fou anomenat "Viladesens" fins el 1983. Entitats de població: Fellines, el Mas Nicolau, La Mata, La Móra i Viladasens. Demografia: Evolució demogràfica.
Vilademires
Vilademires és una de les entitats de població que conformen el terme municipal altempordanès de Cabanelles. Al cens de l'any 2006, l'entitat de població comptava amb trenta-dos habitants. Està situat a l'oest del terme municipal.
Vilademuls - Enciclopèdia.cat
Municipi del Pla de l'Estany, al NE de la comarca, al límit amb l'Alt Empordà i el Gironès. El municipi comprèn dinou pobles, dels quals Vilademuls n’és cap de municipi. La població i l'economia, el poble de Vilademuls i els indrets del terme.
Vilademuls - Viquipèdia
És un municipi de la comarca del Pla de l'Estany. Es composa de dotze pobles: Galliners, Les Olives, Ollers Orfes, Parets d’Empordà, Sant Esteve de Guialbes, Sant Marçal de Quarantella, Terradelles, Viladamí, Vilademuls, Vilafreser i Vilamarí.
Viladrau - Piera Edicions
Portal amb informació sobre aquest municipi, i guia comercial de d'empreses. Dades del municipi, història, llocs, empreses, menjar i dormir. Les primeres dades de Viladrau (Osona). El temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Viladrau - Viquipèdia
Viladrau és un municipi de la comarca d'Osona però pertanyent a la província de Girona. Enllaços externs. Dades municipals. Gentilici: Viladrauenc, viladrauenca. Coordenades: 41°50'58"N, 2°23'28"E. Entitats de població: 8.
Viladrau : Pobles : Parc Natural del Montseny : Turisme al Montseny
Lloc d’Osona, al vessant NE del Montseny. Excursions guiades i itineraris ambientals, literaris, històrics, amb escoles de natura, equitació i polo, pitch and putt, criquet, pesca, colònies d'estiu per a nens/es, aplecs, fira de la castanya, tradicions...
Viladrau.net
Guía turística, de restaurants i d’hotels del municipi de Viladrau (Osona). Viladrau pertany però a la província de Girona. Allotjament, restauració, el poble, el Montseny i la guia d’estiu amb totes les activitats.
Vilafant - Viquipèdia
Vilafant és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El municipi de Vilafant es troba quasi en el centre geogràfic de la comarca de l'Alt Empordà. El terme municipal, d'una extensió de 8,37 quilòmetres quadrats. Taula de continguts.
Vilafant.info
Portal de les entitats de Vilafant a la comarca de l’Alt Empordà. Vilafant.info i Vilafantnet,com no tenen res que veure amb la web de l'Ajuntament de Vilafant.
Vilafantnet.com
Portal d’informació del municipi de Vilafant, a l’Alt Empordà. Actualitat, urgències, opinions, calaix de sastre, agendes, entitats del municipi i tota la informació de Vilafant.
Vilajuïga - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. A més del cap de municipi, el terme comprèn els barris i veïnats de l'Estació, el Veïnat de Dalt, Pla d'en Satlle, Montperdut, el despoblat de Canyelles i l'antiga caseria de Pujolar. La població i l'economia.
Vilajuïga - Piera Edicions
Guia comercial, cultural i festiva de Vilajuïga, a la comarca de l’Alt Empordà. Dades generals, breu història, empreses i comerços, menjar i dormir, llocs d’interès cultural, festes i celebracions. Serveis complementaris.
Vilajuïga - Viquipèdia
Vilajuïga és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Entitats de població: L’Estació, Montperdut, Pla d'en Satlle, Poblat de Canyelles, Pujolar, el Veïnat de Dalt i Vilajuïga. Evolució demogràfica. Enllaços externs.
Vilallobent
Vilallobent és una entitat de població del municipi cerdà de Puigcerdà. Al 2005 tenia 134 habitants. Era un municipi independent fins la seva incorporació a Puigcerdà el 1970. Està situat a la confluència dels rius Vilallonga i Llavanera o la Vanera.
Vilallonga de Ter
Pàgina web del municipi de Vilallonga de Ter (comarca del Ripollès). Dades del municipi i la descoberta de la Vall de Camprodon. Allotjaments i serveis, història, el romànic, fotografies i festes.
Vilallonga de Ter - Piera Edicions
Informació turística, comercial i de serveis de Vilallonga de Ter, al Gironès. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Vilallonga de Ter - Viquipèdia
Vilallonga de Ter és un municipi de la comarca del Ripollès. Se situa a la Vall de Camprodon i és travessat pel riu Ter. Entre els diversos nuclis de població que l'integren hi ha Tregurà de Dalt i Tregurà de Baix.
Vilamacolum - Viquipèdia
És un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat al marge esquerra del riu Fluvià, és un territori planer. Els conreus són de cereals, blat de moro, farratges per al bestiar, fruiters (pomeres) i ramaderia, juntament amb serveis turístics.
Vilamalla - enciclopedia.cat
Municipi de l'Alt Empordà, situat a la plana empordanesa, al sector de la dreta del riu Manol i la riera d'Àlguema. Una gran part del terme municipal, llevat d'unes 18 ha de matollar, és ocupada pels conreus diversos.
Vilamalla - Viquipèdia
Vilamalla és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El terme està entre els rius Manol i Fluvià, en terreny pla, en el lloc conegut com "Terraprims" de suaus ondulacions. Amb el nom de Villa Dalmalia està documentada a l'any 974.
Vilamaniscle - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. La població (vilamanisclencs) ha estat tradicionalment escassa. L'anomenat castell de Vilamaniscle o Casa Gorgot té l'aspecte d'una casa pairal fortificada de dimensions enormes. El poble és a 169 m d'altitud.
Vilamaniscle - Viquipèdia
Vilamaniscle és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat a la part occidental de la serra de la Baga d'en Ferran, branca de la serra de l'Albera està cobert en bona part del seu territori amb boscos de pins. Història, demografia i llocs.
Vilamarí
Vilamarí és un poble del municipi de Vilademuls (Pla de l'Estany). Està situat a la serra que separa les rieres de la Farga i de Sinyana, a uns 130m sobre el nivell del mar, a l'oest del poble de Sant Esteve de Guialbes, del mateix municipi.
Vilanant - Enciclopèdia.cat
El municipi, d'una extensió de 16,88 Km², és a ponent de la ciutat de Figueres, al sector accidentat per les serres, que formen els darrers contraforts pirinencs: la serra de l'Illa (252 m), al límit amb els municipis de Cistella, Terrades i Llers.
Vilanant - Viquipèdia
Vilanant és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. L'economia es fonamenta en l'agricultura (cereals, llegums, farratges per al bestiar, hotalisses), la ramaderia (porcs, vedells, ovelles, aviram) i, darrerament, en el sector de la construcció.
Vilarig
Vilarig és una entitat de població del municipi altempordanès de Cistella. Al 2006 tenia 22 habitants. Està situat al nord del terme municipal, a tocar amb Terrades, al peu de la serra on neix la Riera de Vilarig. Llocs d'interès.
Vilarnadal
Vilarnadal és una entitat de població del municipi altempordanès de Masarac. Al cens de l'any 2005, Vilarnadal comptava amb un total de 107 habitants. És el lloc d'origen del Xiriminimí, una dansa catalana que es cantava i ballava en les veremes.
Vilartolí
Vilartolí és un nucli de població del terme municipal de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà), situat a 1 km al nord del nucli de Sant Climent. El poble està format per diversos grups de cases disperses a ambdós costats de la riera.
Vila-sacra - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. El topònim és format probablement pel mot vila i un nom personal d'origen germànic, però no s'ha de considerar que el nom del poble signifiqui “vila sagrada”. Al poble es va bastir un convent de monges clarisses.
Vila-sacra - Viquipèdia
Vila-sacra és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. Situat a la dreta del riu Manol, en terreny pla empordanès. La seva activitat agrícola es complementa amb granges porcines i bovines. El nucli urbà és bastant reduït amb cases antigues ...
Vilaür - Enciclopèdia.cat
Municipi de l'Alt Empordà. Vilaür és un topònim que hom considera format pel mot vila i un nom personal germànic. El poble de Vilaür, a 65 m d'altitud, tenia 115 h empadronats el 2005. És agrupat entorn de l'església parroquial.
Vilaür - Viquipèdia
Vilaür és un municipi de la comarca de l'Alt Empordà. El terme municipal de Vilaür, d'una extensió de 5,49 km², és a la dreta del Fluvià. L'església parroquial de Sant Esteve de Vilaür, al centre del nucli antic emmurallat, és romànica.
Vilaüt
Vilaüt és una entitat de població del municipi de Pau a la comarca de l'Alt Empordà. En el cens de 2006 comptava amb 10 habitants. Es troba al mig del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, concretament al costat de l'Estany de Vilaüt.
Vilaüt - Viquipèdia
Vilaüt és una entitat de població del municipi de Pau a la comarca de l'Alt Empordà. En el cens de 2006 comptava amb 10 habitants. Es troba al mig del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, concretament al costat de l'Estany de Vilaüt.
Vilobí d'Onyar
Informació turística, comercial i de serveis del poble de Vilobí d'Onyar a la Selva. Dades generals, història, llocs d’interès cultural, festes i celebracions, allotjaments. Els nostres serveis: el temps, euro calculadora, transports, sorteig, jocs, …
Vilobí d'Onyar - Viquipèdia
Vilobí d'Onyar és un municipi de la comarca de la Selva que forma part de l'àrea urbana de Girona. El seu terme municipal comprèn 3 pobles: Salitja, Sant Dalmai i Vilobí. Aquest últim és el centre administratiu del terme.
Vilopriu - Consell Comarcal del Baix Empordà
Vilopriu és el cap d’un municipi que inclou els pobles de Gaüses, Pins i Valldavià. Comprèn una extensió de terres emplaçades a l’esquerra del Ter, a la serra de pujols arrodonits i de poca elevació que forma l’interfluvi entre aquest riu i el Fluvià.
Vilopriu - Viquipèdia
Vilopriu és un municipi del Baix Empordà, situat al noroest de la comarca en el límit amb les del Gironès i l'Alt Empordà. Inclou els agregats de Gaüses, Pins i Valldevià. Està governat per CiU amb 3 regidors. L’oposició és d’ERC amb 2 regidors.
Vimbodí i Poblet.es
Informació no oficial de Vimbodí i Poblet, municipi de la comarca de la Conca de Barberà. El portal de la vila, llocs d’interès, rutes a peu i en btt, el Monestir de Poblet, enllaços d’interès, notícies, allotjament i restauració, cartellera, etc.
Visit Cadaqués
Portal turístic de l'Ajuntament de Cadaqués. El web vol ésser l’eina de promoció principal del poble per tal de potenciar Cada-qués a nivell turístic, però també ésser un punt de referència per els professionals del sector i pel conjunt dels cadaquesencs.
Visit Girona | visitgirona.com
Una regió única. Girona combina el mar i la muntanya. Paradisíaques cales, amb un litoral rocós i boscós però que amaga extraordinàries platges. Què millor que recórrer part de la Costa Brava en veler! Aquesta pot ser una luxosa experiència…
Visita l'Estartit
Turisme de Torroella de Montgrí i l´Estartit, essència de l´Empordà, la Costa Brava. El verd de la natura i el blau del mar junts en un entorn únic. L´Estartit, Torroella, Illes Medes, Parc Natural, platges i cales, cultura, comerç, gastronomia i altres.
Visita Llagostera
Llagostera disposa d’un ampli patrimoni arquitectònic algun d’ell catalogat com a Bé d’Interès nacional com la Muralla. Ajuntament, castell… Destaca a la comarca per l’àmplia oferta d’activitats socio culturals algunes de les quals traspassen…
Viure a Girona - 50 coses a fer a Girona abans de morir
Comprar un fuet a parades del Barri Vell, i acabar-te’l abans d’arribar, saltar al pont de la Princesa, anar als balls tradicionals de la Rambla, l'àngel de la Catedral de Girona, anar al Tarlà, temptacions de marxar de Girona a la Llibreria Olyssus, …
Viure a Llançà
Llançà, un petit poble costaner a la Costa Brava situat al nord del Cap de Creus, a l’Alt Empodà. És un lloc preciós per a passar uns dies descansant, gaudint de la platja i el sol o, perquè no, quedar-s'hi per viure a Llançà.
Viusalt
Web de promoció de la ciutat de Salt. A ViuSalt hi ha rutes vies verdes, espectacles, plànols, comerç, espai gironès i també hi ha informació de les Universitats que hi han a Salt. De compres, cultura i espectacles, esport i natura, tradició i cultura.
Vulpellac
Vulpellac és una entitat de població del municipi de Forallac. Fins al 1977 fou un municipi independent i s'uní amb Fonteta i Peratallada per formar Forallac. La població allotja la casa de la vila actual del municipi. Al 2005 tenia 326 habitants.
What’s On Girona
Guia de restaurants i de festivals de Girona. Música, restaurant, cinema, festival, concert, teatre, Black Music, la Planeta, la mirona, palau firal, teatre Salt, Acústica, Banyoles, Catedral, centre cultural la mercè, dalí, els jardins de la mercè, ...

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT