MANUALS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
3 minuts per setmana
3 minuts per setmana és un recull de recomanacions, idees, eines i qualsevol altra cosa que es pugui aprendre en tres minuts sobre qualsevol tema de la xarxa Internet. el blog Tres minuts per setmana fa més d’un any que existeix, complint la funció.
Aprendre a Navegar
Conceptes bàsics per aprendre a navegar per Internet. Connectar-nos a Internet, les eines imprescindibles: Compressors, descompressors d’arxius, visualitzadors d’arxius i altres complements, serveis a Interneti cercadors.
Aprendre estratègies
Aquest web és obvi en el contingut que es tracta, però també en la seva forma de presentació, afegint-hi les darreres innovacions de tractament multimèdia en xarxa.
Bases de dades relacionals
Pàgina amb una introducció als conceptes bàsics de les bases de dades relacionals; integritat d'entitat i integritat de domini, criteris i procediments de normalització de les taules i els diversos tipus de relacions entre taules.
Buscar informació terminològica amb Altavista
Als diversos cercadors d'Internet s'hi pot trobar una ajuda general que explica la manera de fer cerques complexes i explotar al màxim les possibilitats del cercador. En el cas d'Altavista, per exemple, hi ha una pàgina d'ajuda en català.
Cathack!
Revista de hacking en català. CatHack! fa anys que no treu cap numero, però es podria fer un recopilatori de texts escrits pels membres del grup. CatHack! Ezine.
CatMidia.cat
CatMidia.cat és una comunitat en línia que es preocupa, promou, crea, adapta, tradueix tot tipus de programari en català, tals com PHP-Nuke, PostNuke, Konfabulator Widgets, etc.
CatMidia2
Pàgina de CatMidia2. Aquí pots veure en funcionament tot el que sortirà de la factoria Catmidia. Distribució de programari lliure, descàrregues de mòduls de PHP-Nuke, articles i notícies…
Cercadors a Internet: Scirus
Fa un temps, a Medibloc vam publicar un post on us presentàvem el cercador Scirius, un motor de cerca, gestionat per Elsevier, que permet trobar informació científica a la xarxa. Informació de qualitat i fiable per Internet.
Cerques a Internet
Atès el ràpid creixement del volum d'informació disponible a Internet, cal millorar els mecanismes de cerca i aprofitar al màxim les possibilitats que ens ofereix la Internet mateixa. Per això és necessari conèixer com funcionen els cercadors.
ComEsFa?org - Allibera els teus coneixements!
Grup de voluntaris d’Osona, aplegats al voltant d'aquest projecte de divulgació i gestió del coneixement a través de mecanismes de gestió de la informació. Projectes de programari lliure.
Conversió de documents Word a PDF
Com convertir els documents Word (o de qualsevol altre programa) al format Adobe Acrobat (PDF). Instal·lar un driver d'impressora PostScript, instal·lar el GhostScript, i instal·lar el GSWiew. Procés per a la creació d'un document PDF.
CosesPalm
PDF, Pixels, programació, Real Basic, PalmOS, i alguna cosa més d’aquestes populars agendes electròniques de butxaca. El meu estudi està ubicat al barri de Sants de Barcelona, i és una empresa amb un model de funcionament on-line.
Curs d'HTML
Introducció a l'HTML. Descripció de les etiquetes fonamentals i descripció bàsica dels fulls d'estil. Objectes inserits: imatge, so, applets, Flash... Presentació del JavaScript. Annexos dedicats al color i a l'XHTML. Capítols acompanyats d'exemples.
Curs elemental de Flash
Pàgina d’introducció al Flash, en les seves versions 5 i MX. Xonté 18 temes, amb nombrosos exemples de preparació de les animacions (documents .fla) i de les animacions acabades (documents .swf). Introducció a l'ActionScript.
Curs elemental de JavaScript
Introducció elemental al JavaScript. Descriu, d'una manera progressiva, els aspectes fonamentals de la sintaxi del llenguatge (no es pressuposa cap coneixement previ de programació). Nombrosos exemples que il·lustren cada un dels punts.
Curs Frontpage UCE - UAB
Projecte eina de treball tant per al professorat com per a l'alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior que tinguin o imparteixin el crèdit de Projecte Empresarial. Com a eina de treball pot ser utilitzada i millorada des de la creativitat de cadascú.
Curs Monogràfic d’Animació per Ordinador
Curs per la realització de curtmetratges. Una introducció a l’animació per ordinador, basada en tècniques 3D, orientada a la realització de curtmetratges. L'animació 3D té nombroses sortides professionals. (en aquest cas Maya, d'Alias-Wavefront).
CyberCat
Manuals de Programari de Lliure Distribució en Català. Un projecte d'Eurion.net. Firefox. Hacking. Internet. Manual pràtic d'HTML, per Álvaro Martínez. Linux, aprendre PHP. Funcions PHP. CyberCat, Eurion Networks.
De les TIC a les TAC
Portafoli digital de Jordi Vivancos Martí. Materials i reflexions sobre les TIC, l'aprenentatge col·laboratiu i la construcció col·lectiva del coneixement. Les tecnologies de la informació a l'escola, una ocasió per renovar l'ensenyament.
Defensa't contra el correu brossa
Els Robots web (crawlers) són programes que naveguen per tota la web cercant enllaços. Quan un robot que pertany a un spammer visita un lloc web hi buscarà totes les adreces de correu electrònic que hi ha, i a les pàgines enllaçades …
Documentció i Suport de l’Antivirus - xtec.net
Documentació i suport sobre els virus i dels antivirus de Panda Software. Alguns virus provoquen canvis importants en el sistema operatiu. Amb la utilitat de reparació Panda QuickRemover s'eliminen els rastres i desperfectes.
El Gopher
El Gopher: Noves Tecnologies de la Informaciò a les Biblioteques. En aquest article es descriu el Gopher, un sistema distribuït d'emmagatzemament i recuperació de la informació, que permet implementar nous serveis a les Biblioteques.
El Noguer
Weblog de Quim Noguer. Des de l’Osona aportacions informàtiques a la seguretat informàtica, el sistema Linux, ciència i tecnologia, política, … Per a solucionar problemes de disc dur en Linux hi ha l'ordre fsck.
Enriquim els blogs
Recull de trucs idees i enllaços. Primers passos, índex d'entrades i de gadgets, alguns consells, blog accessible, mida de la lletra: 12 13 15. Posa veu al blog, ajudes per a Blogger i Symbaloo. També materials per a la millora dels blogs de Blogger.
Fòrums Programació i Multimèdia
Parla del que vulguis: dubtes generals d'informàtica, internet, idees, paranoies, curiositats. Director i Lingo, Flash MX, Actionscript, PHP & MySQL, Javascript, DHTML, AJAX i XML. compartir els teus treballs, projectes dubtes i problemes.
Fundació i2CAT
Entitat que impulsa la recerca i la innovació en les tecnologies d'Internet avançada. Desplegament de serveis i aplicacions de banda ampla des de les comunitats de de recerca i innovació, impulsant el desplegament d'infraestructures.
Furoner.cat
Web sobre seguretat informàtica i d’informació en català. Furoner-a (m i f): Dit d'aquella persona apassionada per la informàtica, que té un viu interès per a explorar-ne les característiques i per a posar a prova les seves habilitats en aquest àmbit.
GIMP 2.4: Notes breus
Conceptes i eines del GIMP. Descripció ordenada de les eines del GIMP (2.4.0, versió catalana). Es pot accedir a la descripció de les eines per dues vies: l'índex sistemàtic (en què aquestes són agrupades temàticament) i l'índex de menús i diàlegs.
Google - Wikia Scratchpad
Article sobre Google. En moments en què ls empreses de tecnologia estan en moments baixos, Google continua destacant per les seves innovacions i pel model de negoci respectuós amb l'usuari i amb la comunitat Internet. Serveis, cercadors i enllaços.
Graphics Programming - Roger Vilaseca
Pàgina de programació gràfica per a ordinadors i robòtica. Amb manuals i llibreries dels modes gràfics. Sóc un enginyer de telecomunicacions aficionat a la programació. Tutorials de programació gràfica i de Visual C++.
Guia a Altavista
Guia dels principals ajuds del cercador Altavista, feta per Lluís Llobera i Trias. Recopil·lació d'informació de diversos llocs, lliure de distribució, fent menció a l'autor. Altavista és un dels millors buscadors que podem trobar a Internet.
Incidència de les Noves Tecnologies en el Procés Normalitzador
Incidència de les Noves Tecnologies en el Procés Normalitzador. És un compendi de la ponència que Xavier Molera; president del Grup CerCAT, va fer a les II Jornades de Normalització Lingüística de la UPV.
Índex de Temes de CerCAT
Índex de temes del cercador català. Per saber on trobar un tema en tot el CerCAT. Llistat alfabètic de més de mil temes, i la ruta corresponent per accedir-hi. Enllaços a altres temes de CerCAT relacionats.
Índex del CerCAT Regional
Índex de regions del cercador català. Per trobar un una regió en tot el CerCAT Regional. Llistat alfabètic de més de mil regions del país; provícies, les comarques, ciutats i pobles … CerCAT és present en els principals municipis de l'àmbit lingüístic.
Instruccions d'instalacio del corrector de català per Mac CocoSpell
Versió del corrector ortogràfic de Linux Aspell per Cocoa (mac) anomenat CocoAspell, amb el que, un cop instalat al Mac podreu revisar l'ortografia des de Mail, Safari, TextEdit o qualsevol altra aplicació Cocoa. Inclou filtres per a verificar text.
Instruccions per l'instal·lació d'un lector de notícies
Lectors de notícies: Per a estar al corrent de les novetats d'una web , les notícies d'un periòdic etc. Avantatges, que es necessita i com s'hi accedeix. Per subscripció a les webs que ens interessin.
Internet amb Seny (Vídeos CESICAT)
Benvinguda a Internet 2.0 del CESICAT. Internet 2.0 - Capítol 3 - Jocs en xarxa. Internet 2.0 - Capítol 2 - A les xarxes socials Internet 2.0 - Capítol 1 - Navegant per Internet, Internet 2.0 - Capítol 4 - Consells per a pares i educadors
Introducció al PHP i al MySQL
Introducció elemental al PHP i a les bases de dades MySQL combinades amb el PHP. Variables, expressions, operadors i funcions, lectura de les variables per a HTML, execucions condicionades, execucions repetides.
La Bruixa Avorrida @ Internet
Llibre Manual d'Internet creat per a nens. Centrat en la bruixa de la sèrie de dibuixos Les Tres bessones. La bruixa escobreix els secrets d'Internet en 14 fitxes: correu electrònic, xats, vídeoconferències, realitat virtual, etc...
LaBotiga.cat
LaBotiga.cat com fer una botiga on-line. LaBotiga.cat és un blog tutorial sobre com fer una botiga on-line pas per pas i amb un exemple. Es realitza amb el programa gestor Prestashop. Aquest és un altre projecte de Xavi Arévalo.
Les Seduccions de la Tecnologia Informàtica
Diverses informacions històriques i actuals sobre l'informàtica, les noves tecnologies, influències d'Internet, la societat digital, l'història d'Internet, personatges relacionat, i dades diverses de noves tecnologies. Autors del web.
Les TIC i la Discapacitat
Les TIC i la Discapacitat és un blog destinat a difondre i assessorar sobre les noves tecnologies de la comunicació i la informació per a les persones amb discapacitat i/o amb necessitats educatives especials. Ensenyaments especials de les TIC.
Llei de Patents a Internet
Llista d'accions que ha de fer el Parlament Europeu i d'altres institucions. Urgim al Parlament Europeu i al Consell Europeu que rebutgin la proposta de directiva COM(2002)92 2002/0047. Signataris. Preguntes, coses a fer, i com podeu ajudar.
mossegalapoma.cat
Parlem de: Mac, Apple, Tecnologia, Internet participativa i Innovació en català. Som una comunitat d'usuaris on parlem de Mac, Apple, Tecnologia, Internet participativa i innovació. Sistema operatiu dels Mac, Mac OS X, Blogging i Podcasting.
Paraula.net
Des d'aquesta pàgina podreu accedir a diversos models i plantilles. Pàgines que ofereixen algun tipus de programa informàtic que utilitza el català com a llengua vehicular. Documents, progrmari, campanyes, …
PC Hardware.org
Tot el hardware del pc (maquinari) en català amb el suport de PcHardware. Programar Hardware en català, muntatge d'un PC, instal·lació de Windows, placa base, microprocessador, memòria, discs, targes ...
PC Kits
Pàgina web per a aficionats, profesionals, estudiants i aficionats a l'electrònica i als ordinadors personals (PC's). Informació, tutorials, links i d'altres recursos d'electrónica. Hardware dels PC compatibles.
Photoshop.bloc.cat
Photoshop.bloc.cat. Orereix tutorials bàsics de Photoshop en català. Fer una silueta. Efecte aquarel·la. Passar de fotografia a dibuix. Desenfocament progressiu. Centrar l'estampa. Dibuix a carbó. Fòrums i pàgines catalanes.
Scripts DHTML
Eines per a la vostra pàgina web. Tots els scripts d'aquesta pàgina funcionen en Microsoft Internet Explorer 5.5 i 6.0. Visiteu la pàgina amb Netscape per conèixer els scripts que funcionen en aquest altre navegador.
Teoria del Color aplicada a la informàtica
Aspectes físics, fisiològics i psicològics del color. Mescles additives i quantificació perceptual del color. Codificació RGB i descripció dels espais HSB i HLS. Nombrosos exemples gràfics i eina d'obtenció i codificació dels colors.
Tesacu - Formació, Educació 2.0, Social Media
Cursos per a empreses i col·lectius, xerrades s’educació i eines 2.0, màrqueting online i gestió de comunitats virtuals per a pimes, classes de valencià presencials i online. Llicenciada en filologia catalana i apassionada de l’ensenyament i de les TIC.
Trobar Informació a Internet
Tècniques per buscar a internet. On buscar? Motors de cerca i índexs temàtics, buscadors recomanats, com fer la consulta, evaluar la informació recuperada. Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.
Tutorial Prezi
Aprèn a fer presentacions en 15 m. La versió Pro, costa 159 dòlars anualment, té a més fins a 2 GB de capacitat i permet treballar offline. Fer-la servir és molt fàcil, i diversos usuaris ja han traduït la presentació amb les instruccions al català.
Tutorials en català
Ofereix videotutorials i tutorials educatius i d'entreteniment en català, amb la possibilitat de descarregar-los. Mira, escolta, aprèn i gaudeix. Descarrega gratuïtament els nostres tutorials. Subscriure't al blog i reb notificacions d'entrades noves.
Tutorials GNU/Linux
En aquesta pàgina del PLUG - Pompeu Linux Users Group, hi pots trobar material relacionat amb la instal·lació i l'ús de GNU/Linux.
W3C en català
Aquest potser sigui l'esforç amb més temps i dedicació que he realitzat per a la comunitat d'enginyers web, és un procés que ajunta la traducció de les especificacions del W3C en idioma català. Les especificacions disponibles.
Webs al punt .cat
Iniciativa de puntCAT per incentivar i ajudar als adolescents a fer pàgines web de forma lúdica. És un concurs en el qual poden participar grups d'alumnes d'ESO, batxillerat i/o cicles formatius de grau mitjà, acompanyats d'un tutor/a d'equip.
Xarxes d'ordinadors i Internet
Manual online sobre Internet i els seus serveis, amb links a adreces per complementar i ampliar la informació. Aquestes pàgines volen ser una breu introducció al què és InterNet. Estan pensades com a eina de consulta.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT