MATEMATICA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
ADEMGI Associació d'Ensenyants de Matemàtiques de les Comarques de Girona
Constituida a Girona l'any 1964. Té com a àmbit les comarques gironines. S'adreça als ensenyants de matemàtiques de l'ensenyament reglat públic i privat. Suport als membres, afavorint l'ensenyament, recerca i difusió.
Àlgebra Lineal - Problemes Resolts
Llibre d'Àlgebra lineal en català, editat el 1998. Conté la teoria resumida i uns 200 problemes resolts de matrius, sistemes, espais vectorials, aplicacions lineals i programació lineal, ... Web en format PDF.
Associació Catalana de GeoGebra
L’Associació Catalana de GeoGebra (ACG) neix com a resposta a la crida feta per Markus Hohenwarter, autor de GeoGebra, per tal que els usuaris de GeoGebra s’agrupin per territoris i passin a formar part de l’IGI (International Geogebra Institute).
Associació de Barcelona per a l’Ensenyament i l’Aprenentatge de les Matemàtiques
L'ABEAM és una entitat que va constituir l'any 1997 per afavorir l’ensenyament, l’aprenentatge i l’estudi de les matemàtiques, i estimular, l’estudi i la reflexió dels diferents problemes relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques.
Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals
L’APMCM és una associació sense finalitats lucratives de mestres i professors/es des de primària a universitat, d’àmbit principalment Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Garraf. La seva web “http://www.apmcm.cat” ja no és operativa.
Associació de Professors i Mestres de Matemàtiques
L’ApaMMs, és una associació de mestres, professors i professores de matemàtiques creada al 1995. Ens dediquem a dinamitzar l'Educació Matemàtica als nostres centres de treball, en els cercles on ens movem, en les comarques on vivim.
Associació de Professors i Mestres de Matemàtiques (APaMMs)
APaMMs. Associació de mestres, i professors de Matemàtiques. Dinamitzarció de l'educació matemàtica, com associació que funciona des de l'any 1995. Dins d'APaMMs hi ha funcionant diversos Grups de Treball depenents de l'ICE de la UAB .
Benet Bails
Benet Bails o Benito Bails va ser un matemàtic català de la Il·lustració. Nasqué a Sant Adrià del Besós de família burgesa que es traslladà al cap de poc temps a Perpinyà per portar una fàbrica de mitges de llana. Principals obres i referències.
Benissanet Institute of Technology
El BIT és una agrupació de físics sense fons ni mitjans que pretenem construïr un futur per la física, la recerca i el desenvolupament de noves teories físiques a Catalunya. Destaca entre el seus objectius la promoció de la figura del Físic Català.
boinc.cat
Portal català de computació distribuïda i càlcul. Enllaços als diversos grups catalans de BOINC, participació, informació genèrica des de la nanotecnologia a la cosmologia passant per la biomedicina, predicció del clima, etc.
Boinc.cat - Berkeley Open Insfrastructure Network Computing
Projecte que permet que el teu ordinador ajudi a projectes d'investigació (World Community Grid, Rosetta, ...) en malalties, astronomia, matemàtiques i predicció del clima. L'equip Catalunya participa a 37 projectes (BoincStats). Vista del projecte.
Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques
Edició electrònica del butlletí d'aquesta filial de l'Institut d'Estudis Catalans. Exposicions matemàtiques d'alt nivell amb prioritat per treballs amb claredat d'exposició i interès general. Obert a la tecnologia, economia, ...
Calculadora Wiris
De casa podeu fer-la servir tan com vulgueu, sense limitació. Del centre podeu fer fins a 1.000 càlculs anuals. Si en voleu més cal adquirir llicència. Wiris es pot usar en Àgora o Moodle. Geometria, nombres, àlgebra, funcions, estadística i probabilitat.
Centre de Recerca Matemàtica
Centre de serveis a la comunitat matemàtica internacional. Acull investigadors visitants de mitja i llarga durada d’arreu del món que desenvolupen projectes de recerca amb altres investigadors. Activitats de diferent format. Programes de Recerca.
Cub de Rubik - TheCubeGuru!
Aprèn a resoldre el cub de Rubik amb aquesta solució amb imatges. Ets capaç de resoldre el cub de Rubik? En menys d’un minut? Aquests xavals són capaços de resoldre en qüestió de segons. Capaços de resoldre’l amb una sola mà, amb els peus, …
Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica - UIB
Universitat de les Illes Balears. Web del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica de l’UIB. Informacions activitats docents, línies de recerca. Laboratoris, terminologia…
Departament de Matemàtica Aplicada I de la UPC
Docència de les matemàtiques a l'ETSEIB i a l'EPSEB, i una part de la docència de l'FME. Les àrees impartides de matemàtiques són: l'àlgebra, el càlcul, els mètodes numèrics, la topologia, les equacions diferencials, entre d'altres.
Dígits - del número al bit -
Programa de televisió, produït per Lavinia TC i web sobre els números, les mesures, els càlculs, els instruments de càlcul i, sobretot, els ordinadors.
DSpace.E-prints - Estadística i investigació operativa i matemàtiques
Col·leccions d'aquesta comunitat dels Serveis de Biblioteques i Documentació de la UPC. Documents de DSpace.E-prints que es poden reproduir, distribuir i comunicar públicament per Internet. Estadística i Investigació Operativa i Matemàtiques.
El quinzet centre de recursos matemàtics
Centre de recursos matemàtics no institucional constituít l'any 1988. Els objectius són divertir-se i divertir amb les mates, oferir recursos i materials perquè l'alumnat gaudeixi de les matemàtiques i assessorarament matemàtic a professorat i escoles.
Els Elements d’Euclides
Els Elements d’Euclides en versió català i castellà. Seccions bibliogràfiques, artícles, proposicions i biografía, definicions de Heiberg en llatí, imatges, articles sobre Euclides, referències a Euclides a Internet i edicions dels Elements d’Euclides.
Entreteniments Matemàtics
Història, acudits geomètrics, jocs de tauler, cartes, propostes, lògica sèries, índex general, darreres incorporacions adreces d'interès, Webquest, recurs didàctic el moviment i les diferents aplicacions en Flash per al seu estudi a primer curs d'ESO.
Espais Vectorials i Matrius
Pàgina amb informació d'àlgebra lineal. Dels Apunts de Matemàtica Discreta i Àlgebra Segona part. El conjunt de les files no nules d’una matriu escalonadaes linealment ... les files no nules de la matriu …
Estalmat Catalunya
El projecte Estalmat (Detecció i Estímul del talent precoç en matemàtiques), s’inicia amb la proposta del professor Miguel de Guzmán, de la Complutense de Madrid, personalitat de prestigi reconegut al món en aspectes de la didàctica de la matemàtica.
FEEMCAT, Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya.
La FEEMCAT, creada al 1994, per respondre a reptes difícils d'afrontar. 1.000 associats per tot Catalunya. La xarxa actua com un catalitzador creatiu i dinàmic de les seves associacions i grups de mestres.
Ferran Sunyer i Balaguer (1912-1967)
Centenari del naixement, homenatge amb una sèrie d’activitats, per la seva activitat matemàtica i pels valors de superació i lluita enfront les adversitats i d’intel·ligència posada al servei de la ciència i de la comunitat científica internacional.
Fotografia Matemàtica
Mira el món des d'una altra perspectiva. Instruccions, algunes noticies i benvinguda. Podreu observar que hi ha una barra amb les entrades a les parts que composen la web. L’altre apartat correspon a la introducció sobre fotografies matematiques.
Francesc Joan Domènec Aragó
Francesc Joan Domènec Aragó (en francès François Arago, Estagell, (Rosselló), 1786 - 1853) fou un matemàtic, físic, astrònom i polític. va continuar els treballs de mesura del meridià per definir el metre des de Barcelona fins a Mallorca.
Fundació Ferran Sunyer i Balaguer
Ferran Sunyer (Figueres, 1912 - Barcelona, 1967) nat amb atròfia congènita nerviosa, fou un matemàtic autodidacta que treballà a Catalunya des de finals dels anys trenta fins a la seva mort. La discapacitat l’obligà a anar sempre en cadira de rodes.
Geogebra
Programari lliure per ensenyar i aprendre matemàtiques dinàmic gratuït i multiplataforma. Usable en tot nivell educatiu i que aglutina la geometria, l’àlgebra, el full de càlcul, l’estadística i l’anàlisi, en un únic paquet integrat i senzill d’utilitzar.
Geometria
Definicions i trencaclosques de geometria. Avaluació. Si necessites anar directament a una pàgina concreta, perquè no vas tenir temps d'acabar l'última vegada, o per repassar alguna cosa, pots seleccionar la pàgina que t'interessi des d'aquí.
Geometria interactiva
Pàgina de matemàtiques de Ricard Peiró, concretament de Geometria interactiva. Triangles, propietats i elements dels triangles, teoremes, resolució de triangles, corbes, problemes d’optimització, problemes de triangles amb Cabri, …
Geometriafractal.com
La geometria fractal no fa diferències entre conjunts matemàtics (teoria) i objectes naturals (realitat). Més propera al món físic que la geometria euclidiana. L’incalculable complexitat dels fractals presenten longituts infinites en àrees finites.
Institut Geogebra Valencià
L'Institut Geogebra Valencià es va presentar a la comuidad educativa en la X Jornadeas d'Educació Matemàtica celebrades a Alacant els dies 19 i 20 d'octubre. Les persones interesades en el software de Geometria Dinàmica poden enviar correu.
Jean-Pierre Serre
Jean-Pierre Serre (1926, Bages de Rosselló) és un dels matemàtics més importants del s XX. El seus camps de treball són la geometria algebraica, la teoria de nombres i la topologia. Detall dels nombrosos premis que ha rebut.
Jocs, Activitats i Matemàtiques
Recull de Carme García Caballero de jocs i activitats que estimulen el pensament matemàtic. És professora de matemàtiques. Aquí hi teniu un recull de jocs per fomentar la vostra capacitat matemàtica i la dels vostres fills o alumnes.
Les Matemàtiques
Web de matemàtiques: la seva història, matemàtiques àrabs, revolució francesa, teoria de nusos, El joc del Solitari en Java (amb codi font), com a pràctica de l'assignatura llenguatges de programació. Biel Frontera Borrueco i Jaume Perelló Perelló.
Les Matemàtiques -- per Enric Margalef
Les Matemàtiques per Enric Margalef. Un blog obert a la participació en el món de les matemàtiques, tant per a professors com per a estudiants de l’assignatura. ZonaClic, activitats, les equacions, convertidor, festivals de matemàtiques, etc.
Lobachevsky (1792 - 1956)
Web d’aquest geòmetre rus. Els Elements d’Euclides i la seva teoria sobre las línees paral·leles, que se sap que fins avui en dia la teoria ha estat incomplerta. El 1823 va escriure la seva gran obra Geometriya, que no va ser publicada fins a l’any 1909.
Maria Capdevila d'Oriola
Maria Capdevila d'Oriola nasqué a Cabestany, a la comarca al Rosselló (França) l'any 1905. Va esdevenir una de les primeres matemàtiques de l'Estat espanyol. La seva carrera investigadora quedà interrompuda per la Guerra Civil i el franquisme.
Maria Montserrat Capdevila d'Oriola
Maria Montserrat Capdevila (Cabestany, 1905 - Barcelona, 1993) va ser una de les primeres matemàtiques de l'Estat espanyol. El 1924, a l'edat de 19 anys, ingressà a la Facultat de Ciències Exactes, Físiques i Químiques i Naturals de la UB.
Matemàtiques i estadística :: Estadística aplicada
Bibliotècnica per matèries: Estadística aplicada, estadística matemàtica, geometria, investigació operativa, lògica matemàtica, matemàtica aplicada a les ciències, matemàtica discreta, matemàtica financera, probabilitat, topologia, ...
Mates TAC
Categories de cursos matemàtiques impartits ESO: 1r d’ESO, 2n d’ESO, 3r d’ESO, 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat. Moodle laboratori, taller geogebra, nombres enters, TIC-TAC, taller, pràctica reflexiva, introducció a l'entorn virtual d'aprenentatge, ...
Matessantboianes
Matemàtiques. Aquesta web es una xarxa social: heu de plantejar dubtes i entre vosaltres i jo hem de resoldre-les. Farem un enllaç destacat a la wiki. Els enllaços al lateral a sota de les fotos i els vídeos es troben a sota del mur a la pàgina principal.
Museu de Matemàtiques de Catalunya
Web de l'Associació per promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA). Calen instruments per presentar unes matemàtiques humanes, plenes d’història, emocionants, aplicables i funcionals. Cronologia (de l'actualitat enrrera).
Nou Biaix
Nou Biaix és la revista de matemàtiques editada per la FEEMCAT, la Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya i la Societat Catalana de Matemàtiques. Inclou la publicació a Internet del número 12 al número 21.
Pappus d’Alexandria (Alexandria 290 ac - 350)
El Pappus d’Alexandria va ser l’últim dels grans geòmetres gregs. La Col·lecció de Pappus és un recull dels tractats de geometria, astronomia i mecànica de finals de l’any 300 a.c. i és la última gran obra dels matemàtics grecs.
Sangakoo
És una web que t'ajudarà a aprendre matemàtiques. Sangakoo et dóna la possibilitat de compartir els teus problemes de matemàtiques amb la resta d'usuaris. Interactuant amb altres usuaris. Coneix com pot ajudar-te a aprendre matemàtiques.
Societat Balear de Matemàtiques - Xeix
Associació creada a l’any 2005, per a promocionar i divulgar el coneixement de les matemàtiques en tots els estaments de la societat de les Illes Balears i millorar-ne l’ensenyament. Activitats, dades i secció de fotografia i textos matemàtics.
Societat Catalana de Matemàtiques
La SCM és una societat filial de l'Institut d'Estudis Catalans, adscrita a la Secció de Ciències i Tecnologia, que continua les activitats de la Secció de Matemàtiques de la Societat Catalana de Ciències fundada per l'Institut l'any 1931.
Societat d'Ensenyants de Matemàtiques del Garraf
Col·lectiu d'educadors de matemàtiques, que té com a objectiu fomentar el debat i l'intercanvi d'experiències didàctiques, fer cursets de reciclatge i propiciar la participació en activitats d'ensenyament-aprenentatge.
Societat Matemàtica Al-Khwarizmi
Web de la Societat Matemàtica Al-Khwarizmi de València. Dedicada difundre les matemátiques i dels seus valors educatius i culturals: Congresos, cursos, edicions i activitats de matemàtiques. Un lloc on aportar noves idees. Societat amb seu a València.
Toomates
El web d'exercicis de matemàtiques més gran del món. Iniciativa educativa, cultural per a la reivindicació d’una experiència d’ensenyament-aprenentatge de les matemàtiques basada en la utilització, creació i difusió de materials didàctics lliures.
Topologia.org
Topologia.org és un portal web dedicat completament a la ciència de la topologia. La topologia és la ciència que estudia els raonaments matemàtics sense consideració a cap significat en concret. Versió en català mínima.
Tutorial Classificació Decimal Universal / CDU / UDC
Aquest tutorial ha estat configurat amb l'objectiu d'introduir l'alumnat en l'ús de les taules de la Classificació Decimal Universal (CDU) i és una adaptació al català de l'obra:Dubuc. René. Exercices programmés sur la Classification Décimale Universelle.
Unitat Didàctica - lleis de l'atzar i probabilitats
Pàgina del trebal ·Unitat didàctica". Lleis de l'atzar i probabilitats. Unitat didàctica orientada a tots aquells alumnes, i professors si també ho requereixen, que estén cursant 4t de la ESO en el seu primer quatrimestre.
Videomat - Matemàtiques per respondre preguntes
El vídeoMAT és un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn. Bases de participació, materials de suport, i les dades més importants.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT