MICOLOGIA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
Pc Hardware


WEBS relacionades amb el tema
Agrupació Micologica Berguedana
Web de L’AMB Berguedà, entitat de referència en la micologia catalana. Aquesta nova web vol ser un espai d’encontre de tots els aficionats al mon de la micologia i de la botànica. Es procurarà tractar temes generals sobre bolets i plantes.
App dels Bolets
Des del Bages, sorgeixa aquesta aplicació per a telèfons mòbils i pissarretes.L'aplicació imprescindible pels caçadors de bolets. Anar a buscar bolets (o caçar-los com diuen a Girona i ara a la televisió) és una activitat que practica la meitat del país.
Associació Amics de la Micologia
Entitat cultural educativa d’Esplugues de Llobregat. Recull, canalitza i impulsa l'estudi científic dels fongs i bolets, la investigació d’aplicacions gastronòmiques i atenció a la toxicología micologica. Exposicions i Setmana Micològica Internacional.
Associació Micològica de Tarragona
Pàgina de l'Associació micològica de Tarragona. Podeu trobar informació sobre les nostres activitats, bolets tòxics, bolets comestibles, fotografies i receptes. L’Associació Micològica de Tarragona és una societat relativament jove. Va néixer l’any 2004.
Associació Micològica El Bolet de Sant Joan Despi
Entitat fundada l’’any 2001. Dóna a conèixer els bolets de Catalunya, reconèix les principals espècies, i s’hi apren a diferenciar els tòxics dels que no ho són. Compartir experiències, i realitza sortides de camp. Tots els dimarts de 21:00 a 22:30.
Associació Micològica Font i Quer
Creada l’any 1998 a Barcelona per micòlegs entusiastes del gran botànic català, el Dr. Pius Font i Quer. Recerca i difusió de la micologia, prevenció d’intoxicacions per ingesta de bolets, conservació i protecció de la flora fúngica i el seu habitat.
Associació Micològica Joaquim Codina
Web de l'Associació Micològica Joaquim Codina. Conté tot el que podeu imaginar sobre l'apasionant món dels bolets: bibliografia, activitats, descripcions d'espècies, toxicitat, receptes de cuina, noms populars, links micològics, etc.
Boletaire Gironí
Espero que passis una bona estona amb aquest blog d'un boletaire gironí. Gràcies per entrar-hi. En l’espai pots escriure els comentaris que vulguis. Pots fer comentaris a l'entrada que t'interessi. Em comprometo a contestar comentaris.
Boletaires
Fòrum Boletaires. Presentacions. Cada cop en som més. En aquest espai us podeu presentar tots els nous, i segur que rebreu una cordial benvinguda. Associacions de boletaires de: Catalunya, Nord Alt Pirineu i Aran, comarques gironines, …
Bolets del Solsonès
Bolets del Solsonès és un treball en web del Curs de l'Escola de Capacitació Agrària del Solsonès realitzar l’any 2002. Inclou informació de les diferents classes de bolets: rovellons, seps, rossinyols, llanegues i múrgules.
Bolets Valencians
Els noms valencians dels bolets a càrrec de la Societat Micològica Valenciana. Si no saps el bolet que tens a les mans fes-li una foto i envia-la. Quant més detalls s’aprecien, peu, làmines, cutícula, millor. Al blog eixirà la foto i el comentari.
Bolets.info
És bo aquest bolet? Base de dades amb tota mena d’informació sobre aquest menjal. Descripcions, hàbitats on es troben, etimologia, comestible o verinosos. Cerques per nom o color. Els bolets més apreciats...
Boletus - Fira del Bolet d'Isona i Conca Dellà
Pàgina de la 5a Fira del Bolet d'Isona i Conca Dellà que es celebrerà el diumenge, 28 d'octubre de 2007. Enguany els pregoners han estat Cristina Puig i Mabel Martí d’El Club (programa TV3). La fira, galeria i premis. Inclou guia de bolets.
Butlletí de l'Associació Micològica Font i Quer
El Butlletí de l'Associació Micològica Font i Quer és una publicació de periodicitat anual. Intercanvi d’informació i publicacions amb organitzacions i associacions micològiques. Índex de la revista i números anteriors.
Catbolet - Bolets i boletaires
Bolets i boletaires de Catalunya. Els Bolets i boletaires de Catalunya. Disfrutem els bolets, preservem el patrimoni digital boletaire. 400 boletaires al fórum de bolets. Seguiment de la temporada de bolets, els bolets estan sortint, com cuinar-los…
El Caçador de Bolets
Caçadors de bolets és un programa de TV3 d’aquesta tradició cultural que és la d’anar a collir bolets. Previsió del temps, receptes i guia i tipus de bolets, vídeos, tallers, emissions i equip. A la web hi podeu trobar una col·leció de 3 jocs online.
El món dels fongs
Web de Jaume Carles. Àmplia informació sobre temes en que està especialitzat l’autor, aspectes generalitzats del món dels fongs, la seva ecologia, la taxonomia, la morfologia, secció dedicada a la cuina tradicional dels bolets, i documentació detallada.
El secret més ben guardat
Blog d’aquest llibre, en el que per primera vegada dos autèntics boletaires ens desvelen les seves rutes professionals. Nous itineraris per omplir els cistells a Catalunya, al País Valencià, a l'Aragó, al Pirineu francès i a les Balears.
Els Bolets a La Vajol
La Vajol és un paradís per al boletaire. La humitat ambiental, la proximitat relativa del mar , la composició dels sòls i l'abundància de boscos caducifolis fa que quan despunta la tardor, el boscos de La Vajol s'omplin de bolets.
Els bolets d'Argentona i el Maresme
El blog dels boletaires maresmencs. Mostra de bolets d'Argentona. Primer cap de setmana de novembre, al saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona. Natura es va fundar l'any 1999. Ha editat més de 15 guies de natura del Maresme.
Els Bolets de la Garrotxa
Web sobre els bolets de la Garrotxa, els més buscats, els més bons, els més perillosos, la cuina garrotxina del bolets i links micològics. Aquesta pàgina vol donar a conèixer el que és i representa per a cada vegada més garrotxins el món dels bolets
Els Camagrocs
Blog dedicat als bolets populament anomenats “camagrogs”. En aquesta introducció bàsicament parlarem dels camagrocs, què és, on es troben, prereceptes introductores que en la web es comenta. Algunes receptes amb camagrogs.
Enric Gracia
Espai personal dedicat a la micologia a càrrec del Dr. Enric Gracia, des municipi de Planoles, a la comarca del Ripollès. Publicacions recents, noves preguntes, els noms dels bolets, temes diversos, webs interessants, l'autor, i premsa.
Festa del Bolet
Jornades gastronòmiques cuina del bolet del 7 d’octubre al 13 de novembre a Llagostera. La Festa del Bolet arriba a la seva 9a edició. L’octubre, Llagostera acull un gran nombre d'activitats relacionades amb el bolet. Programa i cartell.
Festa del Bolet de Setcases
Programa d'activitats previstes per la Festa del Bolet a celebrar els dies 18 i 19 de setembre. El món del bolet i recomenacions en la recollida de bolets, links a altres webs sobre bolets i tota mena d'informació ... Altres Festes del Bolet.
Fongs de Menorca
Pàgina personal d’Antoni Guasch Bosch, des de Ferreries (Menorca). Conté la guia, amb descripció i fotografies, de les principals espècies de bolets que es troben a l'illa de Menorca. L'esclata-sang de pi, el cama-seca, la gírgola de card, peus de rata…
FugiBalear
Pàgina de la Secció Micològica del Museu Balear de Ciències Naturals. Informació dels bolets de les Balears: Introducció, principals bolets, hàbitats, característiques, classificació i descripció de les diferents espècies.
Grup Boletaire Bescanoní
Grup Boletaire Bescanoní dedicat a la micologia, natura i amistat. Programa d’actes i activitats. Hemeroteca dels cartells Jornades Gastonòmiques Exposicions Concursos Receptes Contacte Notícies Enllaços Descarregues Blog Llibre del visitant
Grup Micològic La Roca Dreta
Colla de boletaires, que sentir-nos inquiets pel món dels bolets i desprès de temps de parlar-ne, es plantejà reunir-nos, al local de l'Agrària de Santa Coloma de Cervelló, per donar-nos l'oportunitat de constituir un grup micològic al nostre municipi.
La Trufa de Bellmunt
Bellmunt de Mesquí és un municipi del Baix Aragó, històricament considerat del Matarranya. Les tòfones són un grup de fongs comestibles (gènere Tuber, classe Ascomycetes, divisió Mycota). La cerca de trufes amb gat i dades diverses.
La Web dels Bolets
La web dels bolets és una publicació a Internet que tracta sobre els bolets de forma divulgativa i en català. Inlcou una llista sobre bolets, premsa, agenda, publicacions, bibliografia sobre micologia i recomanacions.
Micolist
És l'única llista de correu espanyola sobre tot allò relacionat amb els bolets i la Micologia. Hi ha més de 200 "micoamics", des d'eminents micòlegs fins a l'afeccionat més inexpert. Tots hi tenen cabuda. Associació Micològica Joaquim Codina.
Museu d’Art del Bolet Josefina Vilajosana
Aquest museu d'Art del Bolet s'ha fet realitat gràcies a la donació de la ceramista Josefina Vilajosana. Espai destinat a acollir una mostra de més de dues-centes espècies de bolets fets de fang. La col·lecció la formen mig miler d’exemplars.
Mycos Molins de Rei
Micologia i boletairisme. Associació de micòsofs (saberuts dels bolets), micòfils (amants dels bolets), micòfags (menjadors de bolets) i micòlegs (estudiosos dels bolets), boletaires, fundada l’any 2007. Es presenta a Molins de Rei per cubrir un buit.
Noms populars de bolets
Permet cenèixer noms populars de bolets, i permet fullejar els llistats de noms populars i científics, català, castellà, francès i nom tècnic. Noms no contemplats i origen de la informació de Jaume Carles i Fons.
Penya Boletaire de Berga
Entitat que organitza, any rera any, un munt d'actes relacionats amb el món del bolet al pla de Puigventós (Rasos de Peguera). Història de l'entitat, boletaires, fotos, cartells, concursos i altres dades d'interès pels boletaires.
Penya Boletaire de Berga (No Oficial)
Fa 40 anys uns amics vàren convertir la seva afecció a buscar bolets en un concurs popular, avui multitudinari. Organitza actes relacionats amb el món del bolet al pla de Puigventós (Rasos de Peguera).
Producció micològica al Solsonès
Els objectius són: Estimar la producció de bolets a la comarca, avaluar diferències de producció depenent del tipus d'arbrat i donar a conèixer espècies de bolets d'interès gastronòmic que no es comercialitzen. Mètode i resultats.
Revista Catalana de Micologia - Hemeroteca científica Catalana
Revista Catalana de Micologia és la revista editada anualment per la Societat Catalana de Micologia, societat adherida a la Institució Catalana d'Història Natural, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Va néixer l'any 1995, fruit de la modernització …
Societat Catalana de Micologia
Fundada l'any 1973 per naturalistes universitaris, interessats en els bolets i influïts pels treballs de Font i Quer, Codina, Malençon, Bertault,etc., que es reunien Departament de Botànica de la Facultat de Biologia, UB. 75 fundadors i 450 socis.
Societat Micològica Valenciana
Pretén difondre un poc més, l'apassionant i desconegut món dels bolets i els fongs, i donar a conéixer les activitats de la nostra Societat. Lloc d'unió de socis i d’amants dels bolets. Difusió i publicació de novetats, cursos i tallers.
Trobabolet
App Trobabolet és una aplicació per Android que facilita les rutes boletaires en set comarques catalanes. Ofereix la possibilitat d’accedir a llocs floreixen espècies micològiques: Ceps, rovellons, rossinyols, llenegues i fredolics seguint l’instrucció.
www.bolets.info
És bo aquest bolet? consulta a base de dades de bolets.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT