MONUMENTS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
Àgora - Ciutat de les Arts i de les Ciències
Edifici concebut com un espai multifuncional de gran versatilitat en què es poden fer actes de diversa naturalesa. Espai amb tanta versatilitat, que s’hi podran fer activitats de diversa naturalesa. Un escenari multifuncional projectat per a congressos.
Albereda de València
L'Albereda de València és un passeig i avinguda de la ciutat d'origen històric, que s'estén des dels Jardins de Vivers fins a la plaça de Saragossa. Successives ampliacions de l'avinguda fan que aquesta aplegue fins al port, per la riba nord del riu.
Amfiteatre de Tarragona
Edificació romana de l'antiga Tàrraco que avui es conserva relativament restaurada. La gestió depèn del Museu d'Història de Tarragona. Al s VI s'hi edificà al bell mig una basílica visigòtica dedicada a sant Fructuós, martiritzat al mateix amfiteatre.
Antic Ajuntament de Redovà
Edifici situat en la Plaça de l'Ajuntament de Redovà (Baix Segura, País Valencià). Té una torre-rellotge de finals del s. XIX, artesanal i de gran valor artístic, amb un impressionant mecanisme i campanar. Va ser seu dels primers ajuntaments.
Antic Hospital d'Almoradí
És un dels més antics edificis d'Almoradí (País Valencià). Va ser inaugurat en l'any 1930. Està ocupat des de 1968 per la Central Automàtica Comarcal de Telèfons. Es rehabilità per albergar la biblioteca, l'Aula de Cultura i el Jutjat de Pau.
Aqüeducte d'Alpont
L'Aqüeducte d'Alpont, també conegut Els Arcs (Los Arcos) és una infrastructura hidràulica d'estil medieval construït entre els segle XVI i XVII al municipi valencià d'Alpont (Serrans). Situat a 2,5 quilòmetres de la vila entre Alpont i la Iessa.
aqüeducte de La Peña Cortada - Enciclopèdia.cat
Informació de l’Enciclopèdia Catalana sobre el aqüeducte de La Peña Cortada. El aqüeducte de La Peña Cortada és un aqüeducte, probablement romà, del municipi de Xelva, a la comarca dels Serrans (València). Està situat a 5 km a l'E de la vila.
Aqüeducte de Peña Cortada - Viquipèdia
L'Aqüeducte (de la Serrada o de la Serranía) és una conducció per a transportar aigua, a la comarca valenciana dels Serrans, entre els municipis de Toixa, Xelva, Calles i Domenyo. Una de les obres d'enginyeria millor conservades del País Valencià.
Aqüeducte de Santa Llúcia
L'aqüeducte de Santa Llúcia també conegut com aqüeducte de Morella o Séquia Reial es situa al municipi de Morella, a la comarca dels Ports. Es tracta d'una infraestructura hidràulica d'estil gòtic construïda entre els segles XIII i XIV.
Aqüeducte romà de Can Cua
Aqüeducte de Pineda de Mar (Maresme) inclós a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Els romans van establir-se al Maresme, al segle II aC i es van estendre per la franja costanera. S'han trobat restes de més de 200 vil·les romanes.
Arbres Monumentals de Catalunya
Inclou taules per comarca dels arbres. Catalunya és un país amb una superfície forestal considerable. Més de la meitat del seu territori, uns 19.000 Km², és ocupada per més d'un centenar d'espècies diferents d'arbres.
Arc de Berà - Viquipèdia
L'arc de Berà (sovint ortografiat també arc de Barà) és un arc de triomf situat a uns 20 km al nord de la ciutat de Tarragona, prop de Roda de Barà. Es troba situat sobre el traçat del que fou la via Augusta, actualment està sobre la Ctra. nacional 340.
Arc de l'Hospital
Situat al carrer del Rei En Jaume del municipi de Xèrica (País Valencià). Construcció d'estil gòtic militar del s. XV. Al seu costat es trobava l'antic hospital del poble. De planta rectangular i accés lateral en rampa. En l'actualitat es troba mutilat.
Arcs de Xèrica
Eixideta a Xèrica del Grup AFCastelló. Xèrica és un municipi del País Valencià de la comarca de l'Alt Palància. Limita amb Sacanyet, Teresa, Viver, Benafer, Caudiel, Gaibiel, Navaixes, Altura i Les Alcubles (aquest darrer a la comarca dels Serrans).
Associació Amics de Vilars
L'Associació d'Amics de Vilars es crea de la inquietud comuna sorgida en un grup de persones que estima i respecta el llegat que ens van deixar els nostres avantpassats. Oberta a les persones amb inquietuds per la història, la cultura i el patrimoni.
Associació La Colònia Modernista
Associació fundada a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) l’any 2001. Promou el llegat històric, cultural i artístic de la Colònia Güell. Les Festes del Modernisme de la Colònia, a l’octubre, recreen la vida de la colònia d’ara fa cent anys.
Associació Monumenta de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya
L’Associació Monumenta té l’objectiu la conservar, protegir i restaurar el patrimoni. Castells, monestirs, cases pairals, masies, monuments, cases d'indians, ... Romànics, gòtics, barrocs, modernistes, arquitectura civil, defensiva, religiosa. Traductor.
Ateneu de Canet
L'Ateneu de Canet és la biblioteca pública Pare Gual i Pujadas de Canet de Mar. És de les primeres obres de Lluís Domènech i Montaner, realitzada els anys 1885-1887. Fou la seu dels liberals de la població, posteriorment va ser Foment Catalanista.
Banys Àrabs de Girona
Estan dividits en 5 recintes: els vestidors, la sala freda, la sala tèbia, la sala calenta i la sala del forn i la caldera. Construcció de planta semblant a les termes romanes, copiada dels models musulmans nord-africans i ornamentació romànica. Visites.
bastida d'Oleta
Antiga residència dels vescomtes d'Évol, a la dreta de la Tet, dins el terme d'Oleta (Conflent), que era format per quatre torres unides per una muralla que protegia la residència; el 1550 hi fou establerta una farga. En queden importants restes.
Belvédère du Rayon Vert
Era un hotel a la ciutat rossellonesa de Cervera de la Marenda, dissenyat per l'arquitecte perpinyanès Léon Baille en estil art déco i construït entre 1928 i 1932, amb una aparença d’un vaixell. Tenia el seu propi cinema, sala de joc, sales de ball, …
Biblioteca Comarcal de Blanes (Edifici)
La Biblioteca Comarcal de Blanes és una biblioteca pública de titularitat municipal, que funciona com a capçalera de les biblioteques de la comarca de La Selva. L'edifici actual va ser concebut com un vaixell, per això té una orientació amb vistes al mar.
Ca l'Amado Carreras
Masia del s XVIII al passeig de Carles Faust, pujada al jardí botànic, de Blanes (la Selva). Restaurada al s XX, conserva elements originaris: porta principal adovellada o finestres quadrangulars amb llinda monolítica. A l'interior té una capella.
Ca l'Orench
Ca l'Orench és un edifici cantoner del carrer Ample, 34, de Blanes (Selva), projectat per Francesc Folguera l'any 1926. A la planta baixa hi ha una pastisseria que manté la decoració dels comerços de principis del s. XX. A sobre hi ha una terrassa.
Cal Dasca
Cal Dasca és una casa, obra del municipi de les Borges del Camp inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És una casa de planta baixa pis i golfes, avui habilitada com a centre cultural. Té una coberta a les dues vessants.
Cal Gallissà
Casa del municipi de Riudoms (Baix Camp) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Edifici refet amb mate-rials reaprofitats de la casa que hi havia al mateix lloc. Reconstrucció duta a terme per l'arquitecte Francesc Adell i Ferré.
Cal Marc Massó
Edifici del municipi de Riudoms (Baix Camp), part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Casa de planta rectangu-lar amb baixos, primer pis i golfes. Obra de paredat, de façana amb porta àmplia, d'arc escarser, tres balcons alineats.
Cal Miqueló
És el casal més interessant de Sidamon. Degué ser construït per Miquel Bellvé entre 1782 i 1785. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb una galeria lateral d'arcs de punt rodó, que dóna al pati. Obertures emmarcades amb carreus de pedra.
Cal Peraire
Monument bé cultural d'interès local del poble de Vilaplana (Baix Camp). La casa es forma per planta baixa, amb una gran entra-da que acaba amb una escalinata que condueix a la porta ricament ornamentada que dóna entrada a la primera planta.
Cal Ros
Cal Ros és conjunt de dues cases, edifici residencial, situat a Carrer Guimerà, 6 de Fondarella, al Pla d'Urgell. És del període de mitjan del segle XVIII. Descripció de l'element, fotografies i localització. Centre d'Estudis i Divulgació del Patrimoni.
Cal Senyor
Edifici residencial, situada a Carrer Urgell, 10 (Vila-sana), del període Segle XVIII. La porta principal, de llinda recta, té gravada la data de 1748, any en què va ser feta construir per Josep Galitó. Descripció de l'element, fotografies i localització.
Camps Elisis de Lleida
Informació del Camps Elisis. Són un parc urbà de la ciutat de Lleida, situat a Cappont, dividit en àrees de jardins d'estil francès i romàntic anglès, construïts sobre la base de terrenys boscosos. Conté el Palau de Vidre i la Font de la Sirena.
Can Balliu
Edifici de quatre plantes que forma part del conjunt d'antigues cases senyorials del carrer Ample de Blanes, la Selva. Aquesta està concretament al número 15. De l'edifici original, de principis del segle XVII, es conserven les tres plantes inferiors.
Can Domènec
Masia de Cerdanyola del Vallès que actualment és ocupat pel Museu d'Art de Cerdanyola. L'edifici original és dels s XIII i XVII, està reformat. És una masia amb teulada a dos vessants, formada per planta baixa, pis i golfa a la seva part central.
Can Feliu de Merola
És una obra de Pineda de Mar (Maresme) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Era una masia aloera de planta i pis amb teulada de dues vessants i estructurada amb tres cossos. El mas ha anat evolucionant amb el temps.
Can Jalpí
Gran edifici en forma de castell de planta rectangular, amb planta baixa i pis, al municipi d'Arenys de Munt protegida com a bé cultural d'interès local. L'any 2004 el Grup Serhs va adquirir Can Jalpí, que ara és destinada a acollir reunions d'empreses.
Can Miralbell
Edifici construït al s. XIX situat al carrer Ample, número 13, de Blanes, la Selva. Casal senyorial de tres plantes i golfes. A la 2a i 3a planta les finestres són rectangulars, les golfes estan constituïdes per una llarga galeria de set arcs de mig punt.
Can Padrosa
Turisme rural Can Padrosa. Casa d'allotjament independent, situada a Cervià de Ter (Gironès). Té uns 300 anys d'antiguitat. Està situada a la plaça principal del poble. Situació, activitats, història del poble, interiors, i tarifes.
Can Tordera
Edifici modernista de l'any 1903 del passeig de Dintre, núm. 26, de Blanes, la Selva. Edifici cantoner de tres plantes. Les obertures d'arc rebaixat amb impostes, tenen motius decoratius treballats en pedra. Hi ha una tribuna angular coberta de cúpula.
Casa Alegre de Sagrera
És un edifici-museu del carrer de la Font Vella, núm. 29, de Terrassa.[1] En un origen fou la casa pairal de Joaquim de Sagrera, fabricant tèxtil de final del segle XVIII i començament del XIX que va tenir un paper destacat en la guerra del Francès.
Casa Batlló
La Casa Batlló, obra mestra d'Antoni Gaudí, convida a visitar el que, més que un edifici, ja és un mite de l'art. Darrere l'excepcional façana modernista, que reflecteix un mar calmat, s'amaga un món de sorpreses i detalls arquitectònics refinats.
Casa Batlló (1905 - 1907)
La Casa Batlló (1905-1907) també coneguda amb el nom de l'Ossera és un edifici que es va construir a l'época del Modernisme. El Modernisme és un moviment cultural que es va produir a finals del segle XIX i a principis del XX.
Casa Burcet
Casa Burcet és un edifici al carrer Roig i Jalpí, núm. 3, de Blanes, la Selva, projectat l'any 1930 per Josep Goday. Edifici cantoner de dues plantes i golfes, on hi destaca el ric esgrafiat de la façana, en forma de retícula romboïdal. Té alguna reforma.
Casa Coll i Regàs
Edifici modernista de Mataró, creat per l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch l'any 1898 per encàrrec de Joaquim Coll i Regàs, fabri-cant tèxtil de Mataró. Exponent dels elements significatius del decorativisme que va caracteritzar el moviment modernista.
Casa consistorial de Matet
La Casa Consistorial de Matet és un edifici situat en l'entrada principal del poble pel carrer San Miguel, enfront del Ruejoe. Inaugurat el 1965, és edificat en estil modern amb dues grans balconades. La porta principal s'obre en un pòrtic de pilars.
Casa de la Seda
Siituada a la Casa dels Velers, seu del Col·legi de l’Art Major de la Seda, un edifici barroc en el barri de la Ribera a tocar del Barri Gòtic i al costat del Palau de la Música Catalana. Construït entre 1758 i 1763 per l'arquitecte Joan Garrido Bertràn.
Casa de la Vila (Ajuntament de Blanes)
La Casa de la Vila és un edifici de grans dimensions del segle XVII situat al passeig de Dintre de Blanes, la Selva, que sempre ha estat la seu del govern local. L’edifici de grans dimensions del s XVII és al passeig de Dintre de Blanes, la Selva.
Casa de la Vila d'Ademús
La Casa de la Vila o ajuntament és un edifici civil, que es troba a la vila d'Ademús, País Valencià. La Casa de la Vila presideix la Plaça de la Vila, autèntic centre neuràlgic de l'antiga vila medieval. Al s. XVI trobem documentació sobre l’edifici.
Casa de la Vila de la Selva del Camp
Edifici protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de la Selva del Camp (Baix Camp). Antigament anomenat casa dels Montserrat, és la seu de l'Ajuntament. D'època moderna amb elements de tradició gòtica amb elements renaixentistes.
Casa del Marquès del Masnou
Edifici civil d’una planta baixa i dos pisos, flanquejat a la seva façana per dos torres de planta octogonal coronades amb unes ele-vades teulades de pissarra, que limiten l'escalinata d'accés. Fou obre protegida com a bé cultural d'interès local.
Casa del Poble de Blanes
Casa situada al passeig de dintre de la vila de Blanes, dels edificis més característics i singulars que s’hi pot trobar. Es construí el 1925 a partir d’aportacions que varen donar els propis habitants de Blanes, la majoria dels quals eren obrers.
Casa dels Travi a Palau de Cerdanya
Informació dels espais de la sèrie Històries de Catalunya de TV3. És la casa on es va establir, després del Tractat dels Pirineus, la família Travi pels volts de 1650. La casa encara conserva a la façana de pedra un anagrama de la família.
Casa Duran
Casa pairal construïda al pedregar entre 1578 i 1606 per Feliu Duran, procurador reial i jurat del Consell de la Vila. Combina elements senyorials amb característiques d'una casa de pagès, i tot i ser reformada el s. XVIII, conserva l'estructura original.
Casa Folguera
És un edifici que està situat al carrer de l'Esperança, núm. 5, de Blanes, la Selva, projectat l'any 1942 per l'arquitecte Francesc Folguera. Preveient que diverses feines que tenia encarregades a Blanes l'ocuparien durant un període llarg de temps,
Casa Golferichs
Informacions del xalet Casa Golferichs, obra modernista de Antoni Gaudi, construït a Barcelona, convertida en equipament cultural. Equipament de l'Ajuntament de Barcelona. Espai de fotografia, biblioteca i ludoteca.
Casa Lluvià de Manresa
Web de la Casa Lluvià de Manresa. Dona a conèixer l'edifici tant presencialment com en aquest espai web, mitjançant les activitats del JClik. Podreu concertar visita guiada. El projecte va adreçat als nens i nenes de primària o d’educació especial.
Casa Milà (La Pedrera)
Centre Cultural de Caixa Catalunya, al passeig de Gràcia, cantonada Provença de Barcelona. És l'obra d'arquitectura civil més important d'Antoni Gaudí, i comprèn un conjunt d'espais. L'Espai Gaudí, és un espai museístic a la part superior de l'edifici.
Casa Museu Gaudí
Inaugurada el 28 de setembre de 1963, va ser la residència de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet (1852-1926) al Park Güell, des de 1906 fins a finals de 1925. És una col·lecció privada oberta al públic que mostra al visitant el vessant més íntim de Gaudí.
Casa pairal de la família Pérez
Enderrocament d'una casa a Monòver, edificada del del segle XVIII. Conté 9 fotografies de l’enderrocament a Monòver d'una casa del segle XVIII, la casa pairal de la família Pérez.
Casa Saladrigas
Edifici del carrer de l'Esperança, 48, de Blanes, la Selva, projectat entre 1918 i 1920 per Isidre Puig i Boada. Presenta façana a tres carrers i és de planta rectangular, amb tres pisos i golfes. Destaquen els timpans que decoren les entrades principals.
Casa Santonja de l’Olleria
Edifici amb escut nobiliari. L’Ajuntament va adquirir-la, per a ser el futur Museu del Vidre. Tot allò que amaguen els frescos de la Casa Santonja-Palau dels Marau. Podeu vore imatges de fa quasi cent anys, dels propietaris en estances de la casa.
Casa senyorial dels Garcés de Marcilla
La Casa senyorial dels Garcés de Marcilla és un edifici en la localitat de Torre Alta, en el terme de Torre Baixa, Racó d'Ademús (País Valencià). Consta de dues parts ben diferenciades. La seva torre va passar a ser propietat de diversos veïns.
Casa-Museu del Comtat
La Casa-Museu del Comtat és seu del Centre d'Estudis Contestans de Cocentaina (Província d'Alacant). Situat en un edifici del s. XVIII en el centre urbà de la població. L'edifici consta de celler, planta baixa i dos pisos. Altres característiques.
Cases Singulars
Cases Singulars projecte personal de Laura Pastor Durán i Isabel Vallès Audouard. Agrupar cases, palaus i espais singulars de Catalunya amb un contingut patrimonial de singular importància històrica i artística, amb la finalitat d’explicar la història.
Cases Singulars de Barcelona
Agrupa cases, palaus i espais singulars de Catalunya organitzant visites comentades per veure el seu contingut patrimonial i artístic que explica la història de les persones que hi van viure o hi van passar i la història del nostre poble, ciutat i país.
Catalunya en Miniatura
El complex turístic cultural en miniatura més gran del món al Baix Llobregat. Exposició a l'aire lliure permanent, obra gegant de maquetes en miniatura dels monuments i edificis més representatius del Principat. Tarifes i horaris.
Celler Cooperatiu de Pinell de Brai
És un edifici modernista encarregat a Cèsar Martinell i Brunet. Per la resolució d'uns elements constructius, ha afavorit que al celler se'l conegui amb el nom de catedral del vi. Durant la Guerra civil el celler es convertí en hospital de campanya.
Celler Cooperatiu de Rubí
El Celler Cooperatiu de Rubí (1920-1921) és un edifici modernista situat entre els carrers Federico García Lorca, General Prim, Pintor Murillo i Pintor Coello, va ser obra de l’arquitecte Cèsar Martinell. És el penúltim celler construit. La rehabilitació.
Cementiri d’Olius
Al costat de l'església romànica de Sant Esteve d'Olius hi ha el primer cementiri modernista d'aire gaudinià, construit l'any 1916 per Bernardí Martorell, deixeble de Gaudí. Obert tot l’any. Història i comparació amb altres obres modernistes funeràries.
Cementiri del Masnou
El cementiri del Masnou és el municipal de la vila del Masnou (Maresme). Va ser projectat i construït per l'arquitecte Miquel Garriga i Roca l’any 1867 per substituir l’antic cementiri situat al costat nord de l’església parroquial de Sant Pere.
Cisterna àrab de Castellnou
La Cisterna àrab és una construcció d'origen hispanoàrab de la població de Castellnou (o Castellnou de Sogorb) en la comarca valenciana de l'Alt Palància. Aquest edifici, de construcció islàmica, ha perdurat fins als temps presents.
Ciutat Fenícia de La Fonteta
Ciutat portuària fenícia al terme de Guardamar del Segura (Alacant). Instal·lació fenícia en la desembocadura del riu Segura dels s. VIII al VI adC, va abarcar vuit hectàrees convertint-se en una de les principals ciutats fenícies del Mediterrani.
Columbari Romà de Vila-rodona - MNAT
Edifici funerari del segle II dC, relacionat amb una vil·la pròxima, situada a la ribera esquerra del Gaià. De planta rectangular, està bastit amb carreuons a sobre d'un podi decorat amb arcuacions; el cos central presenta falses pilastres dòriques.
Conjunt d'arcades adovellades de Vilaplana
El conjunt d'arcades adovellades de Vilaplana és una obra de Vilaplana (Baix Camp), bé cultural d'interès local. És una sèrie de portades d'entrada a habitatges unifamiliars entre mitgeres. Em especial de pedra calcària, però també de pedra rogenca.
Conjunt monumental de la Roca
Dominat per construccions del s X i del s XII, el Castell de Sant Martí Sarroca i l'església de Sta Maria, de la població de Sant Martí Sarroca, a l'Alt Penedès, al cim del turó de la Roca. És un dels conjunts més ben conservats del romànic català.
Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida
Organisme públic responsable del conjunt monumental i entorn. Lloc privilegiat i al bell mig de la ciutat, on s’alça el conjunt monumental configurat per: la Seu Vella (catedral), Castell del Rei/Suda, fortificació que l’envolta i restes arqueològiques.
Cripta Gaudí de la Colònia Güell
Història de la Cripta Gaudí de la Colònia Güell. El desenvolupament de la colònia s’inicià l'any 1.890 iniciativa de l'empresari Eusebi Güell en la seva finca Can Soler de la Torre, al terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, ara el Baix Llobregat.
Dama de Guardamar
La Dama, també coneguda com a Dama de Cabeço Soler fou trobada al jaciment arqueològic de Cabeço Soler al terme municipal de Guardamar del Segura, l’any 1987. Estèticament és més arcaica que les de Baza, o Elx, amb trets més ibèrics.
Documents i Textos Gnomònics
Documents i Textos Gnomònics. Conversió horaria en els rellotges de sol. Glossari Gnomònico-Astronòmic. De mica en mica s’ampliarà amb definicions, fòrmules, gràfics, lleis astronòmiques, ... Aberració: és la desviació, real o aparent.
Edifici Caixa Sabadell
Exponent del modernisme català de principis del s XX. Construït el 1915, obra de Jeroni Martorell. Hi destaquen la façana principal, el pati Turull i el saló d'actes. Al costat de l'edifici hi ha uns jardins, popularment anomenats jardinets de la Caixa.
Edifici Museu Abelló
Museu municipal d'art de Mollet del Vallès, Vallès Oriental. Inaugurat el març de 1999, la col·lecció inicial està formada pels fons de l'artista i col·leccionista d'art Joan Abelló, que va donar a la ciutat el 1996, donant lloc a la Fundació Joan Abelló.
El Barri Gòtic de la Ciutat de Barcelona
Informació sobre les places, els carrers i els monuments del barri Gòtic de Barcelona. Itinerari basat en una organització geogràfica, per facilitar el seu recorregut. De l'època romana, de l'edat mitjana al s. XVII i dels s. XVIII-XX.
El Cementiri de les Borges del Camp
Edificació del municipi de les Borges del Camp (Baix Camp) protegida com a bé cultural d'interès local. El recinte és una espai rectangular, tancat per un mur que a la cara interna té nínxols. A l'interior hi ha un panteó familiar en una cantonada.
El columbari de Vila-rodona
El columbari des de temps immemorial havia estat una masia de propietat particular, la seva construcció està relacionada amb un ritu religiòs funerari. Situació plànols, descripcions de les seves parts i història recent de l’edifici.
el convent
Edifici de l’any 1583, seu de celebracions i actes culturals. Festival de música clàssica que se celebra els mesos de juliol i agost, coincidint amb la Festa Major de Blanes, en el que s’hi presenten formacions, solistes i repertoris de gran qualitat.
El Gòtic Català. L'Arquitectura Nacional d'un Poble
Interessant lloc web per a fer-se una idea bàsica del que fou i representà el Gòtic Català. Arquitectura gòtica, gòtica, gòtic català, … El gòtic va ser l’èstètica contemporània de l’expansió del poder català a la Mediterrània.
El Megalitisme a l’Alt Empordà
Introducció. Generalitats de la cultura megalítica. Població, situació geogràfica i ambiental, trets culturals diversos. A la Serra de L'Albera, a la Serra de Rodes-Cap de Creus, aprofitament didàctic de l'estudi de la cultura megalítica, ...
El Molinet El Poal - Pobles de Catalunya
Conjunt urbanístic, a Carretera del Poal (El Poal), d'estil noucentisme, del període 1911-1929. Descripció de l'element, fotografies. Conjunt d’edificis construïts a l'entorn d'un molí que aprofitava les aigües del riu Corb i que es va ampliar l'any 1943.
El Parterre o Plaça d'Alfons el Magnànim
Plaça d'Alfons el Magnànim, coneguda com El Parterre, Plaça de València situada entre els barris de Sant Francesc i la Xerea, al districte de Ciutat Vella. Al nord fita amb els jardins de la Glorieta i carrer de la Pau; al sud, amb el c/ Pintor Sorrolla.
El Pont del Rei - Art i Patrimoni
El Pont del Rei sobre el Xúquer de Josep Lluís Cebrián i Molina. Són les ruïnes d’aquest pont de pedra que hi ha a meitat del camí entre Alberic i el port de Càrcer. És un pont inacabat de primers del segle XIX. En format PDF.
El Roquer
El Roquer és una construcció singular, que està situada al darrera de les últimes naus del Vapor, a l’altre costat de la Riera de Fonts Calents, Castellterçol. Bella construcció feta amb pedra amb una volta de mig punt amb dovelles de pedra picada.
El sol i el temps
El sol i el temps és una iniciativa privada que té com objectiu la divulgació del patrimoni de rellotges de sol i de la gnomònica en general, tant de les comarques de Catalunya com de la resta de països del mon. El sol i el temps s'adreça a ….
El temple romà de Barcelona
Passeig per les restes actuals de temple romà de Barcelona. Actualment només en resten unes columnes trobades a la seu del Centre Excursionista de Catalunya. La pàgina inclou un passeig, un joc didàctic i la reconstrucció virtual del temple.
El Vapor Vell
Va ser la primera gran fàbrica tèxtil moderna de l'antic municipi de Sants, i de les primeres de Catalunya. La construcció s'inicià l'any 1844 i començà a produir el 1846. Va pertànyer a la companyia Güell, Ramis i Cia, amb Joan Güell i Ferrer com a soci.
Els Gratacels a Benidorm
Molta informació. Benidorm és la ciutat amb més gratacels d’Espanya per interessos econòmics amb l'excusa del turisme, concretament perquè és va decidir per un model de construcció urbanística intensiva. Més informació.
Els Masos de Vespella - Pobles de Catalunya
Conjunt urbanístic, situada a Carretera TV-2021 (Vespella de Gaià), del període s. XIX. Descripció de l'element, fotografies i dades. A pocs kilòmetres del nucli antic, les casetes dels Masos constitueix el centre administratiu del municipi.
Els Molins de Mallorca
El Consell de Mallorca a través de Medi Ambient desenvolupa des de l'any 1993 tot un seguit d'accions encaminades a la restauració, la conservació i la difusió d'aquest patrimoni etnològic. Molins d’aigua, de vent i de sang. Catalogacions.
Els Ponts del Portal de Més Amunt
És un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de la Selva del Camp (Baix Camp). És un aqüeducte tot de pedra amb dos arcs, un rebaixat i l'altre carpanell, amb dovelles de carreu. El cos de l'obra és de paredat en verd.
Els Rellotges de Sol de El Sol de l'Era
Bloc que té de les seves principals raons de ser, la de mostrar els rellotges de sol que he realitza per a amics, oferint una descripció de la realització. També trobàrem textos i documents que ajudaran a entendre una mica mes els rellotges de sol.
Escola de la Salut
Escola de la Salut, coneguda com Escola Vella dels Padres, o Col·legi de Santa Maria de Blanes, és un edifici escolar del municipi de Blanes, protegit com a bé cultural d'interès local. Construït a tocar la capella de la Font de la Salut l'any 1896.
espaisolar
Espai dedicat als rellotges de Sol executats per Joan Girbau. Rellotges de sol de l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines. Es tracta de dos rellotges de sol construïts sobre acer inoxidable. El esquerra marca l’hora de temps solar mitjà a l’hivern.
Establiments Emblemàtics de Barcelona
Projecte interactiu que utilitza les noves tecnologies per promocionar els establiments emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Una tradició comercial que ha ha perdurat, per la bellesa d'aquests establiments, valor històric, arquitectònic i comercial.
Estàtua d'Indíbil i Mandoni
Grup escultòric de bronze situat a la plaça Agelet i Garriga de Lleida, sota l'Arc del Pont, antiga entrada a la ciutat (s XVIII) que comunica el C/ Major amb el Pont Vell. Composició: Els guerrers, armats amb cadenes, una llança i una falcata.
Fàbrica Arañó, Ventajó Cia.
Edifici industrial, bé cultural d'interès local del municipi de Barcelona, al barri de Sants. El 1913 es crea l'empresa que el 1922 es constituirà en les Manufactures Serra i Balet, una fàbrica tèxtil de velluts i panes, que ocupen l'edifici fins al 1982.
Far de Cap de Barbària - Fars de Balears
En el punt més meridional de l’arxipèlag Balear es troba ubicat el far de Barbaria, envoltat d’un impressionant paisatge rocós. Dades tècniques: Latitud N Longitud E, abast nominal, altura sobre nivell del mar, aparença lluminosa i aparença diurna.
Far del Capaspre
El Far del Capaspre és una obra de Calella (Maresme) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El far es situa al Capaspre, entre Calella i Sant Pol, a l'extrem muntanyós sobresortint al mar de la costa de l'alt Maresme.
Farinera de la Trobada
També anomenada de Montferrer, és una antiga farinera de l'indret de la Trobada del municipi Montferrer i Castellbò (Alt Urgell) transformada en un museu després d'obres de restauració promogudes pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell.
Farinera Teixidor
La Farinera Teixidor és un edifici modernista projectat per Rafael Masó i Valentí l'any 1910 al carrer Santa Eugènia, 42, de Girona. És una de les obres més representatives del Modernisme de la ciutat. L'industrial Alfons Teixidor va encarregar a Masó.
Farmàcia de Llívia
De les més antigues d’Europa (any1415), els primers documents escrits que en donen fe daten de 1594. La família Esteve va ser l'última propietària de l'establiment des de principis de s. XVIII fins l'any 1942, quan va tancar les portes definitivament.
Fars de Balears
La Autoritat Portuària de Balears l’arxiu sobre els fars de les Balears i ho posa a la disposició de tot el món. El de farer és un ofici en extinció. Coneix-lo en recorregut complet per les cinc sales d’exposició de l’Arxiu de senyals marítims de Portopí.
Font gòtica de Blanes
La font gòtica de Blanes està situada al carrer Ample de Blanes i és la més ben conservada de l'arquitectura gòtica catalana. Fou un regal de Violant de Prades, filla del comte de Prades i esposa de Bernat V de Cabrera, a la vila de Blanes a l'any 1438.
Força de Cartellà
La Força de Cartellà és el nom que històricament ha tingut una masia coneguda actualment com a Mas Cartellà, situada al peu de la carretera Nacional II, al terme de Maçanet de la Selva amb el límit amb el de Vidreres. Destacable la torre de defensa.
Fundació Salomó Cal Cadernal
La casa Nin al s. XVI. Els senyors del terme havien atorgat als caps de família del llinatge el càrrec de batlles perpetus, adminis-tradors dels béns i rendes senyorials a la demarcació. Es transmetia de pares a fills, prova del prestigi adquirit.
Gaudí i el Modernisme a Catalunya
La més extensa web sobre Gaudí i el modernisme català. Aquesta web inclou actualment més de 200 arquitectes i artistes Modernistes de totes les especialitats i més de 1.000 obres modernistes amb més de 2.000 imatges i texts.
Hospital Asil de Sant Jaume
L'Hospital Asil de Sant Jaume és un hospital situat al carrer Argelós de Blanes, la Selva. Construït el 1913, està format per dos pavellons adossats per un passadís al qual també s'obra la capella dedicada a Sant Jaume, de tres naus espaioses.
Hospital Sant Pau (Edificació)
Un meravellós recorregut virtual pel modernisme de l'Hospital de Sant Pau, de Lluís Domènech i Muntaner. Història, arquitectura, escultura, i arts aplicades. Visita d'aquesta obra del modernisme català, declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat.
Inventari de Rellotges de Sol dels Països Catalans
Base de dades i cercador de rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica. La Societat Catalana de Gnomònica, intenta donar a conèixer el patrimoni de rellotges de sol que tenim als Països Catalans.
Jaciments prehistòrics de Formentera - FormenteraWeb
Formentera, rica en jaciments prehistòrics. Destaca el sepulcre megalític de ca na Costa. Monument funerari, construït entre 1900 i 1600 aC, confirma una població a l'Edat de Bronze, mil anys abans que els Fenicis s'instal·lessin a Eivissa.
La Casa de les Altures
Edifici neomudèjar del Baix Guinardó, seu del districte d'Horta-Guinardó, construit el 1890 per encàrrec del director d'Aigües de Barcelona. El nom és perquè al costat hi havia els motors d’elevació d’aigua cap als dipòsits del Turó de la Rovira.
La Casa dels Pollets
Fou un edifici al carrer de la Creu Coberta 26, al barri d'Hostafrancs de Barcelona. El nom prové d'una botiga de l'immoble fins als anys 80 on venien cries d'aviram. Es tractava d'una de les cases més antigues del barri, construïda a mitjans del s XIX.
La Creueta
Element arquitectònic de les Borges del Camp inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És una creu de pedra de tipologia llatina amb el braços rectes de secció quadrangular. La creu reposa damunt una motllura cilíndrica.
La Font Màgica - Ajuntament de Barcelona
El web de la font màgica de l'Ajuntament de Barcelona. Conegueu tota la història de la Font Màgica, des de la seva creació amb motiu de la Exposició Universal de 1929 fins el dia d'avui, així com la biografia del seu creador. Sabeu com funciona la font?
La Pedra de Sant Vicenç a Catí
La reial vila de Catí, al Mestrat, va ser visitada en ocasions per sant Vicenç Ferrer. El sant hi va ser al 1410, quan la tradició relata que va fer un sermó des de dalt d'una pedra que encara es conserva i que es va instal·lar en una casa del poble.
La Pedrera
Web de la Fundació Catalunya-La Pedrera. La Pedrera, és un far que irradia creació i coneixement. La Casa Milà, coneguda popularment com La Pedrera, és un edifici singular, construït entre 1906 i 1912 per l’arquitecte Antoni Gaudí (1852-1926).
La Soleiada
És una casa de Riudoms (Baix Camp) declarada Bé Cultural d'Interès Local. És una casa senyorial situada abans als afores, a l'alçada de l'ermita de Sant Antoni, i l'altra banda de la carretera de les Borges, a l'hort de Xavier tocant al seu pinar.
La Torre del Breny - CRP Bages
Sepulcre monumental romà, de planta quadrada, en forma de temple sense pòrtic, destruït el 1870. Actualment en resta la base fins a una alçada d'uns 3 m. Tot i que es troba en terme de Castellgalí, cal accedir-hi des de Sant Vicenç de Castellet.
L'Abadia de l'Argentera
L'Abadia de l'Argentera, edifici del s. XVIII i que va ser casa rectoral de la Parròquia de l’Argentera i la Tinença de la Parròquia de Duesaigües. Allí hi vivien el rector, el vicari i el servei. Als anys noranta del segle passat va ser casa de colònies.
Les Drassanes Reials de Barcelona
Les Drassanes Reials l’edifici on s’ubica el Museu Marítim de Barcelona, són el monument històric més representatiu de la façana marítima de la ciutat i dels importants en construcció naval de la Mediterrània. Reescrita la història de les Drassanes.
Les Glòries
Web del procés de transformació de les Glòries. Mobilitat, estructura urbana, verd urbà, espai públic, usos i activitats. Les obres de construcció dels túnels viaris de les Glòries. Les afectacions puntuals a usuaris de vehicles, carril bici i xarxa bus.
Llista de monuments de Formentera
Llista de monuments de Formentera catalogats com a Béns d'Interès Cultural en la categoria de monuments pel seu interès històric, artístic, arquitectònic, arqueològic, històric-industrial, etnològic, social, científic o tècnic. De la Viquipèdia.
Llista de monuments de la Ribagorça
Monuments rellevants del patrimoni cultural aragonès, inscrits al Registre Aragonès de Béns d'Interès Cultural, Construccions produïdes per l'activitat humana d’interès històric, arquitectònic, arqueològic, artístic, etnogràfic, científic o tècnic.
Llista de monuments de la Vall de Cofrents
Monuments de la Vall de Cofrents de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià com a Béns d'Interés Cultural amb classificació de monuments per ser arquitectures d'enginyeria, obres d'escultura colossals o singulars pel patrimoni.
Llista de monuments de les Corts
Llista de monuments del districte de les Corts (Barcelona) inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català i en el catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. Monuments d'Interès Nacional, Monuments d'Interès Local i altres monuments.
Llista de monuments de Lloret de Mar
Lloret de Mar, compta amb molts monuments trascendentals per la seva història com a municipi. Entre altres hi ha la Dona Marinera. Una estàtua d'una dona mirant al mar que encara avui es pot observar la seva bellesa i es situa en un punt estratègic.
Llista de monuments de Nou Barris
Monuments de Nou Barris (Barcelona) en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català i al catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. Els 12 principals monuments, alguns inclosos al Catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona.
Llista de monuments de Sarrià - Sant Gervasi
Llista de monuments del districte de Sarrià-Sant Gervasi de ciutat de Barcelona, inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català i en el catàleg de Patrimoni Arquitectònic de Barcelona. Monuments d'Interès Nacional i Monuments d'Interès Local.
Llista de monuments del Baix Cinca
Els més rellevants del patrimoni cultural aragonès, al Registre Aragonès de Béns d'Interès Cultural per ser construccions o obres produïdes per l'activitat humana de rellevant interès històric, arquitectònic, arqueològic, artístic, etnogràfic, o tècnic.
Llista de monuments del Baix Penedès
Llista de monuments del Baix Penedès inclosos a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya els inscrits al Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional classificats monuments històrics; i els Béns Culturals d'Interès Local arquitectònic.
Llista de monuments del Vallespir
Llista de monuments del Vallespir registrats com a monuments històrics, bé catalogats d'interès nacional (classé) o bé inventariats d'interès regional (inscrit). Mapa de tots els punts. Monument, ubicació, època, coordenades i imatge.
Llotja de Perpinyà
Edifici del gòtic civil mediterrani, construït al s XIV i XVI. La Plaça de la Llotja forma el centre vital de Perpinyà amb la presència dels diferents poders locals: la Borsa dels Mercaders o Llotja de Mar, la Casa de la Vila i el Palau de la Diputació.
Mas de la Calderera
És una casa de camp situada al terme municipal de Riudoms, coneguda pel fet d'haver estat el possible lloc de naixement de l'ar-quitecte modernista Antoni Gaudí i Cornet segons els seus biògrafs i segons la tradició oral del poble de Riudoms.
Mas de la Serra (la Selva del Camp)
Masia del municipi de la Selva del Camp (Baix Camp) protegida com a bé cultural d'interès local. És una casa rectangular amb la porta centrada amb arc de mig punt dovellat. El pis principal és amb grans finestres amb llindes i el pis alt és transformat.
Mas de Magrinyà
Informació del Mas de Magrinyà (Perafort). El Mas de Magrinyà és un mas situat al municipi de Perafort a la comarca del Tarragonès. Aquest article del Tarragonès necessita d'una imatge per millorar. Afegiu-ne una o carregueu-la.
Mas de Prats
El Prat o els Prats és una partida de la Selva del Camp, on s'han trobat restes de ceràmica romana, molts fragments de dolia i opus signinum reutilitzats als marges. En una extensió de 50 m² davant del Mas de l'Ollé, es trobaren ceràmica i monedes.
Mas del Passamaner
Mas Passamaner és una torre modernista que es troba al Camí de la Serra, 52, al municipi de La Selva del Camp, al Baix Camp. És atribuït a Lluís Domènech i Montaner, qui el projectaria al final de la carrera, amb 72 anys, i a Pere Domènech Roura.
Mas del Toda
El Mas del Toda és una masia de Riudoms (Baix Camp) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El mas situat a l'esquerra de la riera de Maspujols, sota la carretera d'Alcolea, a la partida de les planes del Roquís, en un pinar.
Masies de les Guilleries i Collsacabra
Blog de les masies de les Guilleries i el Collsacabra, a càrrec de Lluís Balasch. Pàgina de fotografies de masies del Collsacabra Guilleries sense importar el seu estat de conservació. Arxius, etiquetes i enllaços.
Masos Corçà
Cases pairals de Corçà. La parròquia de Sants Julià i Basilissa de Corçà, és de l'any 1062. Al terme hi ha les capelles de Sant Sebastià, del 1512, i Santa Cristina, hi ha notícia el 1235; ornada amb un retaule del s. XV, avui al Museu Diocesà.
Maternitat d'Elna
Fou una institució humanitària dedicada a ajudar dones exiliades. Situada al Rosselló (Catalunya Nord), va ser fundada el 1939 per la suïssa Elisabeth Eidenbenz. Hi van néixer uns 600 nens, fills de refugiades de la Guerra Civil Espanyola.
Mausoleu Romà de Fabara
Informació del Mausoleu Romà de Favara (Saragossa). És un sepulcre romà en forma de temple del segle II. Situació, datació cronològica, inscripció, funció, Roma, societat, religió, art, arquitectura, romanització, ... Descripció, llegendes i bibliografia.
Megalitisme
Blog d’Albert Fàbrega dedicat a estrutures megalítiques naturals. El dolmen del mas Gamarús, dolmen de Castelló (Prats de Molló), el dolmen de la Foleda, pedra amb cassoletes al Bellver de Tagamanent, restauració de la cista del Pla del Coll, …
Menhir de Mollet
Megàlit del neolític amb antiguitat d’uns 5.000 anys. Mostra el gravat d’una cara humana, i fa gairebé 5 m. de llarg, amb un pes de prop de 6 tones. La composició geològica d'arcosa, roca d'unes característiques que no es troben a Mollet del Vallès.
Mercat Vell de Mollet del Vallès
Mercat municipal de Mollet del Vallès, al Vallès Oriental. L'edifici, dissenyat per l'arquitecte Cases, té decoracions de maçoneria i esgrafiats al·legòrics. Inaugurat el 1949 i 1996 va tancar com a mercat. Posteriorment es va restaurar en un espai cívic.
Molí Cooperatiu
Edifici de la Cooperativa Agrícola d’Ulldecona, que passarà a propietat municipal. El molí d'oli del Sindicat Agrícola d'Ulldecona està situat dins del nucli de població, molt pròxim a la via de tren. És un edifici compacte de César Martinell.
Molí del Pouet
El molí del Pouet (el Pocillo) se situa als afores del municipi de Sot de Xera (Els Serrans, País Valencià), al costat del riu Sot. Es tracta d'un antic molí de gra, mogut per aigua, de finals del segle XIX, concretament en l'any del còlera, 1885.
Molinet de Foios - Càtaleg de Molins Valencians
Informació del Molinet o "Molí Pantorrilles". És un molí de tres moles, dues farineres i una arrossera. Ubicat al terme municipal de Foios, sobre la séquia de la fila de Meliana, en el camí de Foios a Vinalesa. Història i descripció de l’edificació.
Monument als herois de 1811
El Monument als herois de 1811, conegut popularment com Els Despullats, és una obra a Tarragona d'Antonio Julio Rodríguez Hernández (Móra d'Ebre, 1889-Madrid, 1919), conegut per Julio Antonio. Es troba sobre un podi de pedra amb tres escultures.
Monuments commemoratius de Catalunya
Web de l'Institut d'Estudis Catalans que localitza i documenta més de 1.200 monuments de l'espai públic català. Sense memòria col·lectiva no hi ha identitat, ni la nacional ni la local. La memòria permanent al carrer es plasma en monuments.
Monuments de Sant Adrià de Besòs
Monuments de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Monument a Francesc Macià, monument a Lluís Companys, l’Art Gòtic, la zona ajardinada damunt la ronda litoral, monument a Camartón de la Isla, contramonument a Porcioles i monument a la sardana.
Monuments de Tossa de Mar
Llista de monuments de Tossa de Mar inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català per al municipi de Tossa de Mar (Selva). Inclou els inscrits en el Registre de Béns Culturals d'Interès Nacional amb classificació de monument històric.
Monuments megalítics de l'Albera
Construccions megalítiques a la Serra de L'Albera. Pel que fa als tipus de sepulcres que hi podem trobar, hem d'afirmar que la gran majoria són sepulcres de corredor (36). Pots veure la situació de les concentracions megalítiques (grups).
Museu Arxiu Municipal de Calella Josep Maria Codina i Bagué - Viquipèdia
També conegut com a Museu-Arxiu de Calella és un museu municipal, instal·lat en un casal del segle XVII connectat per un gran pati amb l'arxiu, que es troba en un edifici de nova planta que dóna al carrer de Bartrina de Calella. Obra de d’artistes locals.
Museu Conjunt Monumental d'Empúries
Informació oficial del MAC Empúries. Dades generals, d'accés, visita, activitats, exposicions i serveis d'aquestes ruïnes gregues i romanes de l'antiga Emporion-Emporiae. Encara per excavar un 75% del jaciment. Informació i el jaciment i museu.
Museu Cusí de Farmàcia - El Masnou
Museu monogràfic, farmàcia, medicina, Als Laboratoris Alcon de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Instal·lació del s XVIII del monestir de Santa María la Real de Nájera, La Rioja, i col·lecció de recipients ceràmics d'Espanya dels s XVIII i XIX.
Museu Cusí de Farmàcia - Viquipèdia
Museu privat a les instal·lacions dels laboratoris Alcon, al Masnou (Maresme). És propietat de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. El museu va ser creat pel farmacèutic, Joaquim Cusí i Fortunet, fundador d'una empresa familiar farmacéutica.
Novella Alta
La Novella Alta són un conjunt d'edificis centrats per una masia masia amb torre, molt restaurada. Masia, situada a Camí de Linyola (Vila-sana), del període Segle XVI-XVII. Descripció de l'element, fotografies i localització geogràfica.
Nucli antic de Bordils
El Nucli antic de Bordils és un conjunt de Bordils (Gironès) que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Bordils és un municipi limitat al nord pel riu Ter, per Sant Joan de Mollet Juià i Sant Martí Vell i Celrà a l'oest.
Palau Baltà
El Palau Baltà, també conegut com Palau del Fraret o Can Babau, és una casa senyorial d'estil gòtic de Vilafranca del Penedès, Alt Penedès. Data del segle XIV. Va ser construït per Francesc Babau i àmpliament reformat el 1522. Referències.
Palau Castell d'Aielo de Malferit - Viquipèdia
Té els seus orígens al s XV amb l'arribada dels senyors de Malferit a Aielo. Al s XVII esdevingué residència habitual dels nobles. Al s XVIII va ser remodelat pels Roca, i va transformar-se al XIX amb els Mercader, per tenir l'aspecte neoclàssic.
Palau Comtal de Cocentaina
Gran edifici civil gòtico-renaixentista. Construït a partir d'un edifici islàmic al s. XIII per Roger de Llúria, primer senyor feudal de Cocentaina, i ampliat pels Corella en estil renaixentista. Annex hi ha el Convent de la Mare de Déu del Miracle.
Palau de les Arts - Ciutat de les Arts i de les Ciències
El Palau de les Arts Reina Sofia, després de la inauguració de l'Hemisfèric en 1998, el Museu de les Ciències Príncipe Felipe amb l'Umbracle en 2000 i l'obertura al públic de l'Oceanogràfic en 2003, completa el component artístic que representa.
Palau de les Escaletes
El Palau de les Escaletes o Casa de la Vila de Forcall (els Ports, País Valencià) és un edifici administratiu construït en diverses etapes entre els segles XIV i XVI, seguint l'estil gòtic i renaixentista. Taula de continguts.
Palau de Pineda
Difon l’activitat cultural que s'organitza al Palau de Pineda entre seguidors, desitjant la seua participació amb comentaris i propostes. Es poden publicar textos, fotos i vídeos. Informació de les activitats culturals que s'organitzen al Palau de Pineda.
Palau del Marquesos de Llió de Sant Pere de Riudebitlles - Enoturisme a L’Alt Penedès
La importància de Riudebitlles al s. XIV és fa patent al palau dels marquesos de Llió, edifici exemplar del gòtic civil català. La simetria de la façana solament es trenca a la planta baixa; la porta rovellada no ocupa el centre visual de la façana.
Palau dels Reis de Mallorca
El Palau dels Reis de Mallorca (o Castell Reial de Mallorca o Castell Major) és un dels monuments més importants de Perpinyà i de la Catalunya Nord. Se situa a la part alta, que domina la ciutat des del sud. S'hi entra pel carrer dels Arquers.
Palau Güell
El Palau Güell és dels primers encàrrecs grans que va rebre Gaudí a l’inici de la carrera. Eusebi Güell (industrial, polític i mecenes) va voler que Gaudí li construís aquest palau urbà, ampliació de la casa familiar que tenia a la Rambla de Barcelona.
Palau Lo Mirador
Edifici convertit en restaurant amb combinació d’ambients, el palau del s. XIV, és el lloc idíl·lic per a realitzar el vostre somni en companyia dels familiars i amics. Gaudireu de l’aperitiu als nostres jardins on protagonitzareu una entrada triumfal.
Palau Reial de Pedralbes
Edifici situat en una àmplia zona de jardins, al districte de les Corts, a Barcelona. De 1919-1931 fou la residència de la Família Reial Espanyola en les visites a la ciutat. Actualment alberga el Museu de Ceràmica i el Museu de les Arts Decoratives.
Palau Reial de Vilafranca del Penedès
El Palau Reial de Vilafranca del Penedès és un edifici del s. XIII amb vestigis del s. XII, d'estil gòtic. Es troba a la plaça de Jaume I de Vilafranca del Penedès i actualment és la principal seu del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (Vinseum).
Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya
Edifici i servei estructurat en quatre àmbits d’informació: centre d’exposicions, actes, publicacions en paper i electròniques, xarxes socials, etc. Presenta l’oferta integral de possibilitats que ofereix el país en relació amb un ampli ventall d’aspectes
Palau vescomtal de Blanes
El Palau vescomtal de Blanes fou un palau gòtic de la casa de Cabrera adosat a l'església de Santa Maria, situat en un replà per sobre el nivell de Dintre Vila, a Blanes. Bernat IV de Cabrera, l'any 1381, adquireix el castell de Blanes a Ramon de Blanes…
Pantà d'Escales
És un embassament que pertany al riu Noguera Ribagorçana, creat per una presa situada entre els municipis de Tremp (antic terme d'Espluga de Serra) i Sopeira (antic terme de Sant Orenç), que s'estén pels termes de Tremp i el Pont de Suert.
Parador de Argómaniz - Àlava
Dades del Parador de Argómaniz d'Àlava. Noble palau de pedra. El Parador ocupa un esplèndid palau renaixentista, des del qual domina tota la bellesa natural de la plana alabesa, la serra de Gorbea i el pantà d'Ullibarri Gamboa.
Parador de Baiona, Pontevedra
Informació del Parador de Baiona, Pontevedra. Aquest Parador, que ocupa la península de Monterreal, és un dels més singulars, a meitat de camí entre una fortalesa medieval i l'arquitectura senyorial gallega. S'alça com un mirador.
Parador de Cardona
Castell medieval amb torre i església romànica, ubicat en un promontori, en un recinte fortificat (s. IX) amb la torre Minyona del (s. II) i una església del (s. XI), elements representatius del romànic català. Excepcional panoràmica de la ciutat.
Parador de Pontevedra
Palau renaixentista del segle XVI. El Parador ocupa un palau que va ser la residència dels Comtes de Maceda. S'aixeca al barri històric de la ciutat i combina línies règies, nobles i senyorials amb les innombrables referències rurals de somni.
Parador Vic-Sau - Una masia amb vistes
Un dels paratges més bells de la comarca d'Osona, amb la serralada de les Guilleries al fons i el pantà de Sau als peus. L'entorn predisposa a practicar esports de natura i aventura, i a visitar antigues esglésies romàniques.
Pavelló de la República
Web no oficial. Dissenyat pels arquitectes Ubac/Espinet, és la réplica del que la República Espanyola encarregà a Josep Lluís Sert i Lluís Lacasa, per presentar a l'Exposició Internacional de París 1937. Biblioteca Figueras.
Plaça de la Font Castellana
Plaça barcelonina entre els barris del Baix Guinardó i Can Baró. El nom prové d'una antiga font que existia a la zona. La plaça és un important nus de vies de circulació de la zona; a la part central de la plaça hi ha una intersecció giratòria ovalada.
Poble Espanyol de Montjuïc
Agenda de les activitats de la temporada que el Poble Espanyol. Dissenya i programa cada cap de setmana per a tot tipus de públic: tallers artesanals, espectacles de teatre i animació pels carrers, activitats lúdico-educatives, concursos i exposicions.
Pont Alt (la Selva del Camp)
És un monument protegit com a bé cultural d'interès local del municipi de la Selva del Camp (Baix Camp). És un aqüeducte que salva la Riera amb una sola i gran arcada. Obra de paredat de filada, amb arc dovellat, de carreus, lleugerament apuntat.
Pont de la Margineda
El Pont de la Margineda és un pont romànic situat a l'antic camí ral que condueix de Sant Julià de Lòria a Andorra la Vella a prop del llogaret de La Margineda. És un dels ponts medievals més grans dels que es conserven al Principat d'Andorra.
pont de Sant Antoni
Informació de l’Enciclopèdia Catalana del Pont de Sant Antoni. Un pont romànic de la parròquia de la Maçana, sobre el riu Valira, al camí d'Andorra la Vella a Ordino, a la gorja de la Grella Prop hi ha el el santuari de Sant Antoni de la Grella.
Pont de Sant Jaume, Roda d'Isàvena
L'existència del Pont de Roda d'Isàvena (o de Sant Jaume) dara del 1131. S'aixeca sobre la roca i està per un format únic arc. Uneix quotes del riu, de difícil accés. Arc rebuig de mig, longitud total de de 42 m x 2'75. Arc, bastides, restes originals.
Pont del Diable
El Pont del Diable de Sarroca de Bellera és un pont romànic que unia el monestir de Sant Genís de Bellera amb el poble de la Bastida de Bellera salvant el barranc de Sant Genís, de força profunditat. El pont arrenca en terme de Senterada.
Pont del Diable de Ceret
El Pont del Diable o Pont Vell és un pont de pedra d'arc únic del s. XIV (entre 1321 i 1341). Es troba a la ciutat de Ceret (Vallespir, Catalunya del Nord). Passa a sobre del Tec. Abasta 45,45 m, i és el més gran d'arc de pedra a l'Edat Mitjana.
Pont del Petroli - Viquipèdia
Pantalà de Badalona construït per a descarregar productes petrolífers des dels vaixells cisterna i, des del 2009, remodelat com espai d'ús ciutadà i científic. Està situat en la platja del Pont del Petroli, davant el passeig Marítim del barri del Progrés.
Pont Gisclard - Flickr
Pont penjant dissenyat per l'enginyer Albert Gisclard, comandant de la Génie, en base a un disseny seu de 1896, amb la col·laboració de l’enginyer Jules Lax i de l'empresari Ferdinand Arnodin. Va suposar tota una revolució a principis del s XX…
Pont Gisclard - Viquipèdia
El pont Gisclard o pont de Cassagne és l'unic pont penjat ferroviari encara en servei a França. És al quilometre 24 de la línia del tren groc (Vilafranca de Conflent-La Tor de Querol), al terme de Sautó, al Conflent, i permet al tren travessar la Tet.
Pont Gòtic sobre el Riu Cantavella a La Todolella
És el més ampli i ben conservat grup d'edificis civils i d’obres públiques i industrials de l'edat mitjana a la Comunitat Valenciana. Incloent ajuntaments, forns, confraries, hospitals, creus de terme, fonts, aljubs, aqüeductes, camins, molins i ponts.
Pont Nou de Manresa
Pont que travessa el riu Cardener a l'alçada del cementiri de Manresa. Dels ponts medievals millor conservats de Catalunya, construït a principis del s XIV sota la direcció de l'arquitecte barceloní Berenguer de Montagut. D’una llargària considerable.
Pont Vell de Manresa
Travessa el riu Cardener a l'entrada SO de Manresa. D'origen romà, ha sofert diverses destruccions, l'actual es la reconstrucció fidel d'un pont medieval reconstruït el s XII, del qual només es conserven les bases de l'arc central. Fou destruït el 1939.
Ponts Medievals de Catalunya
Pont de Sant Esteve (Les Masuques). Pont medieval de Castellar de N'hug, el Pont Vell (La Pobla de Lillet), el pont de Monistrol de Montserrat, el Pont Nou de Sant Pere de Riudebitlles, el Pont del Diable (Martorell). Música medieval.
Porta de Cocentaina
Bloc de la construcció d’una escultura. Escultura Pública en la rotonda de San Cristòfol a Cocentaina (Alacant), a càrrec de l’escultor contestà Moisès Gil. Maqueta i cincles de l’autor. La escultura entronca en les poètiques contemporànies del s. XXI.
Porta des Països Catalans
Vint anys de lluita que ha dut a terme pel monument-escultura que simbolitza la Porta dels Països Catalans sota la dita “de Salses a Guardamar” des de 1363. Dades de Salses i història.
Presó Municipal d'Ademús
La Presó Municipal és un edifici civil situat a la vila d'Ademús, País Valencià. La Presó Municipal s'aixeca darrere de la Casa de la Vila, al Carrer Empedrat, que puja en direcció al Castell. És un edifici que té planta baixa i tres plantes superiors.
Rellotge analemàtic
Informació del Rellotge analemàtic de Sabadell. Rellotge de sol analemàtic i horitzontal a la plaça Primer de Maig de Sabadell. Construït el 1986, el disseny tècnic és d'Eduard Farré-Oliva i el disseny artístic de Josep Domènech Codina.
Rellotges de Sol a la Garrotxa
He dedicat temps al estudi i càlcul, procurant la restauració, conservació i divulgació del patrimoni historic, artístic i cultural que els rellotges de sol representen. N’he calculat més de seixanta i he construït quaranta-vuit maquetes tridimensionals.
Rellotges de Sol de l'Alt Empordà
Rellotges de Sol dels municipis de l'Alt Empordà. Inventari en curs dels rellotges de Sol de l'Alt Empordà. Els rellotges de Sol són una eina de mesura del temps, amb l'afany de no perdre'l. Tempus fugit. Carpe diem. Ciutats, viles, pobles i llogarets.
Rellotges de Sol de Lliçà de Vall
Bloc d'en Ricart Querol dedicat als rellotges de sol de Lliçà de Vall. Sant Cristòfol La casa de l'església La Bellaplana. Can Coll Les Torres Can Canyet Can Sidro Filosa Carrer de les Oliveres Can Nadal Carrer del Remei n. 6 Can Moisés, …
Rellotges de sol des d'Alcoi
La nova cara del rellotge de sol analemàtic CEIP Horta Major d'Alcoi. L'any 2009 el CEIP va celebrar el 25 aniversari. Nou rellotge de sol, en una casa sotmesa a una reforma integral i d'ampliació. La localitzem en el casc antic, al carrer Sant Roc.
Roc Foradat
El Roc Foradat o roc de la bruixa Napa, és on la tradició assenyala que la bruixa Napa preparava els seus beuratges. Aquesta bruixa, de nom Maria Pujol i dita Napa perquè vivia a can Nap, fou la darrera persona executada a Catalunya com a bruixa…
Sant Pau Recinte Modernista Barcelona
És el recinte modernista més gran d’Europa, és una de les obres més importants de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Visitar Sant Pau és endinsar-se en el modernisme i en la història d’una de les institucions hospitalàries més antigues d’Europa.
Sense anar més lluny... Santes Creus
Santes Creus i els seu entorn. Història, llegendes, fotografia, productes, festes... El bosc de Sant Sebastià, llegenda de Santes Creus, imatges del Monestir de Santes Creus, un tomb pel municipi: de Santes Creus a Pla de Manlleu.
sepulcre de Favara
Sepulcre romà en forma de temple, molt ben conservat, situat 1 km de Favara de Matarranya, dedicat a Luci Emili Lupus i conegut popularment amb el nom de Casa dels Moros. Probablement és obra del s II dC. Té pòrtic amb 4 columnes dòriques.
Sepulcre Megalític de Montadó
Situat prop de les masies de Montadó, ja en el Pallars Jussà, però en el Montsec i amb evident relació amb tots els que hem inclòs en aquest apartat. Descobert per Antoni Bellart, tot i que ja era conegut per persones de la zona. Planta del megàlit.
Societat Cultural Casino de Novelda
És un club privat, situat al centre de Novelda, amb uns dos mil socis que pot visitar-se. Construït en 1888, aquest edifici de dos plantes, presenta un ambient en els més variats estils, neoclàssic, barroc, modernista. Edifici artístic de primer orde.
SOS Monuments
Associació per la defensa cívica del patrimoni cultural de Catalunya, nascuda el 1997, iniciativa d’un grup d’arquitectes, geògrafs, historiadors i professionals preocupats per obrir canals de participació socials en la gestió del patrimoni cultural.
Tarraco Arrena Plaça
Des de 1881 fins avui de l’edifici més verrsàtil del mediterranii. S'omple de vermuts, música, gastronomia, i actuacions. Diuen les cròniques que la construcció de la Plaça de Toros de Tarragona, (Tarraco Arena Plaça), començà a gestar-se el 1881.
Teatre Principal de Sabadell
Espai emblemàtic per als artistes i les entitats. És dels edificis més emblemàtics de la ciutat, a més d'un escenari incomparable per acollir una programació artística heterogènia i de qualitat. L'escenari que complementa l'oferta artística de la ciutat.
Torre Agbar
Pàgina de l’obra d’art de la nova Barcelona, nascuda del diàleg entre el disseny i la sostenibilitat. Vistes de 360º, el Guèisser, coordenades, i opinions diverses de la gent sobre aquesta torre.
Torre Alfaro
La Torre Alfaro, o Ca l'Alfaro, edifici de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. És un edifici aïllat envoltat de jardí i tancat per una reixa. Consta de planta baixa, pis i unes petites golfes.
Torre Balldovina
Seu principal del Museu Torre Balldovina, edifici únic a la ciutat d’estil romànic (s. XI) que arriba íntegre a avui dia. És una torre de planta circular, de parament irregular, fet amb pedres i carreus de diverses mides, coronada amb merlets.
Torre de Ca l'Alsina
La Torre de Ca l'Alsina és un monument del municipi de Montgat (Maresme) declarat bé cultural d'interès nacional. És una torre de defensa o de guaita que formava part de la masia de Ca n'Alzina (segle XIV), la qual va ser enderrocada l'any 1987.
Torre de l'Aigua (Sabadell)
Construïda el 1918, s'hi emmagatzemava l'aigua del Ripoll per distribuir-la a la població. Va funcionar des del 1922 fins al 1967. Forma part dels 100 elements del Patrimoni Industrial de Catalunya per la seva singular construcció de formigó armat.
Torre Mapfre
La Torre Mapfre és un gratacel de l'asseguradora Mapfre, dels més alts de Catalunya i està situat a Barcelona. Ubicat a la platja de Barcelona, a primera línia de mar, al districte de Sant Martí, és el gratacel més alt de la ciutat amb el veí Hotel Arts.
Tossals i Molins
El projecte Tossals i Molins, Un Patrimoni de Futur, naix de la convicció que Alcoi té en el seu patrimoni industrial un factor de creixement, no sols econòmic, sinó també social i cultural. La nostra tradició industrial gestionada de forma òptima.
Umbracle - Ciutat de les Arts i de les Ciències
Espectacular passeig ajardinat i zona expositiva amb unes increïbles vistes a tot el complex que alberga al seu interior un gran aparcament. L'Umbracle és un mirador de més de 17.500 m² amb zona expositiva des del que es pot contemplar.
Viaducte Séjourné, Fontpedrosa
El viaducte Séjourné prop de Fontpedrosa (en francès Fontpedróuse), a la línia ferroviària que uneix Vilafranca de Conflent amb la Tor de Querol, més coneguda com el Tren Groc, és obra de Paul Séjourné (Orléans, 1851 - Paris, 1939).
Viladelleva
Viladelleva és una caseria a l'extrem nord-oriental del terme de Callús, al Bages, a uns 6 km del nucli urbà. El 2006 tenia 6 habitants. La masia té una petita ermita preromànica anomenada Santa Maria de Viladelleva. Documentat des del 1025.
Visites Codorníu
Descobreix 450 anys d’història, la tradició que des de llavors hem mantingut com a insígnia d’identitat dels nostres vins i la innovació que ens ha portat a introduir el “Méthode Traditionelle”. Les Caves Codorníu i l’impressionant conjunt modernista.
Walden 7 - Viquipèdia
Edifici emblemàtic del Taller d'Arquitectura a Sant Just Desvern. El projecte va néixer l'any 1970, intentant la materialització d'una utopia. L'edifici fou dissenyat per a un grup interdisciplinar format per enginyers, psicòlegs, filòsofs i arquitectes.
Wiki Loves Monuments Europa
Concurs de fotografia d’abast europeu amb l’objectiu de fotografiar i donar a conèixer tots els monuments del patrimoni cultural d’Europa. L’any passat es va iniciar als Països Baixos i, a causa de l’èxit assolit, enguany s’estén per Europa.
Wikiartmap
Recull, en forma mapa, tot l'art, la creació i el patrimoni històric i cultural situat en espais públics de tot el món. Aplega més de 22.300 localitzacions. Cal utilitzar el ratolí per acostar-nos a la zona del mapa que ens interessi o un nom d'un lloc.
Xalet del Catllaràs
Contruït per les necessitats d’energia per a la producció de ciment a fàbrica del Clot del Moro que es construia (1901-1904). Obra de l’arquitecte Rafael Guastavino per Asland. El Comte de Güell (mecenes de Gaudí) va encarregar-li a l’any 1901.
Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya
Amb aquest mateix propòsit treballa la Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya (xMHCat), que ha nascut amb la finalitat de reforçar i consolidar la memòria col·lectiva del poble català tot potenciant i dinamitzant museus i monuments.
Xarxa Menorca Monumental
La Xarxa Menorca Monumental integra la majoria de recintes d’interès cultural de l’illa: jaciments arqueològics, museus, edificis d’interès etnològic, etc. Descripció de cada recinte, juntament amb l’adreça, l’horari, les tarifes i les fotografies.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT