PACIFISME


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
10 Anys d'insubmissió
10 Anys d'insubmissió (1989-1999), és la pàgina de l’Assemblea antimilitarista de Catalunya. Hi trobareu informació d’aquest aniversari, agenda d’actes, debat, poemes i cançons, notes de premsa, i fotografies.
Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura
L'ACAT és una ONG ecumènica amb seu a Barcelona, que reuneix cristians de totes les confessions. El seu objectiu principal és aconsseguir que ningú no serà sotmès a la tortura ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants. Dades i activitats.
Armes sota control
Campanya que persegueix, des d’una acció conjunta i combinada, avançar en compromisos concrets i efectius per fer possible un major control d'aquestes veritables armes de destrucció massiva actuals. Campanya de Fundació per la Pau.
Associació Catalana per la Pau
L’Associació Catalana per la Pau (ACP) va nàixer l’any 1990 impulsada per un col·lectiu vinculat a organitzacions i moviments socials compromesos en la lluita per la pau i el desarmament i en la transformació de les relacions Nord Sud del planeta.
Associació Cultura, Pau i Solidaritat Haydée Santamaría
Associació creada l’any 2009 amb el propòsit de treballar per la cultura de la pau, els drets humans i l'anàlisi de conflictes i dels processos de pau. Vol donar a conèixer la realitat dels palestins, els iraquians i tots aquells pobles que pateixen …
Associació Martin Luther King Acció per la Pau
Informació de l'associació Martin Luther King-Acció per la Pau. Ampliarem els continguts d'aquesta web, per mantenir-vos al dia de les notícies, l'agenda d'activitats i les iniciatives, projectes i programes que tenim en curs o en fase de planificació.
Associació Memòria Contra la Tortura
Iniciativa que neix dels independentistes catalans detinguts i torturats l'estiu de 1992. L’associació la formen persones de procedència diversa, amb compromís de lluita contra la tortura i voluntat que serveixi d'instrument per la seva eradicació.
Banc de Recursos Interculturals sobre Noviolència
Aquest banc de recursos és un espai multilingüe, obert i online destinat a compartir i construir coneixement comú sobre noviolència i construcció de pau. Hi trobaràs un arxiu digital amb centenars de recursos: llibres, articles, webs, referències, …
BBVA sense armes
Benvingut a la campanya BBVA sense armes. Demana al Banco Bilbao Vizcaya Argentaria - BBVA que deixi d’invertir a la indústria de les armes. Mapes de connexions entre la indústria militar, entitats financeres i Estat Espanyol.
Borr - Centre de notícies per l'estudi del terrorisme i la violència política
Borr és un mitjà de consulta per als professionals de l'àmbit de la criminologia i les persones i institucions vinculades i interessades en la prevenció i la investigació d'actes delictius en l'ampli espectre de la criminologia.
Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau
Equipament granollerí amb programació d’activitats que organitzen les entitats del Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat. Assessora a entitats i grups, resolució de conflictes, mediació comunitària, Centre de documentació i espais de relació.
Càtedra UNESCO sobre Pau i Drets Humans
La Càtedra té la finalitat de promoure reflexions, estudis i activitats entorn a la cultura de pau, el desarmament, la prevenció de conflictes i el foment de la pau i dels drets humans. Beques d'investigació, de tesi doctoral i estudis de postgrau.
Centre de Documentació i Informació sobre Globalització (CDIG)
Entitat dedicada al treball sensibilitzador, formació, educació i anàlisi de qüestions relacionades amb el procés de globalització i els moviments altermundistes i contra la guerra. El centre de recursos virtual és un projecte de sensibilització del CDIG.
Centre de Recursos Bambylor
Pàgina del Centre de Recursos Bambylor. Centre de recursos especialitzat en Cultura de la Pau, Cooperació i Desenvolupament. Amb la intenció de treballar perquè flueixin la informació i el coneixement, preparant activitats, materials i assessorament.
Centre d'Estudis per la Pau J.M.Delàs
Centre de Justícia i Pau, va néixer l’any 1999, conseqüència del treball que des de 1988, feia la Campanya Contra el Comerç d'Armes (C3A). Funciona com a Centre d'Investigació i Documentació sobre desarmament i economia de la pau.
Centre d'Estudis per la Pau J.M.Delàs - Justícia i Pau
Observatori de desarmament, comerç d'armes, conflictes armats i cultura de pau. Estadístiques, pressupost militar a Espanya, comerç d'armes, xifres, articles per temes, publicacions, documents de seguretat, documents audiovisuals i àrea de formació.
Centre Virtual de Cultura de Pau de Catalunya
Nova pàgina oficial del Centre Virtual de Cultura de Pau de Catalunya. El servei resta encarta en construcció. Torneu aviat a veure les novetats.
Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat
Pàgina oficial del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Informació, despesa militar acumulada, objecció fiscal, cultura de resistència, comunicats i enllaços vinculats.
Construcció de Pau i Noviolència Activa
NoVA són les sigles del Programa de Construcció de Pau i Noviolència Activa del Centre per a la Innovació Social, una associació que promou intervencions internacionals en favor de la pau aportant ajuda a poblacions víctimes de conflictes armats.
Coordinadora per la Prevenció de la Tortura
Plataforma integrada per organitzacions de lluita contra la tortura i defensa dels drets humans agrupats amb l'objectiu de vetllar per l'aplicació dels mecanismes internacionals de prevenció de la tortura a l'Estat espanyol de les Nacions Unides.
Declaració Cultura de Pau
Pàgina de la Declaració Cultura de Pau. L'educació a tots els nivells és un dels mitjans fonamentals per a edificar una cultura de pau. En aquest context, és de particular importància l'educació.
Declaració de Montserrat “Religions i Construcció de Pau”
La informació sobre l’origen dels conflictes exigeix una análisis sobre la relació entre els sentiments religiosos i la violència, per tal d’avançar cap a la construcció de la pau a través de la prevenció i resolució pacífica dels conflictes. Adhesions.
Després de la Pau
Blog de la sèrie de documentals Després de la pau, creats per a la pau, la memòria i la reconciliació. Reportatges sobre Bòsnia, Argentina, Guatemala, Ruanda, Sud-àfrica, Líban, Cambodja… Pretén explicar i confrontar els camins cap a la pau.
Discurs de Pau Casals davant l'ONU, Medalla de la Pau el 1971 (vídeo)
Pau Casals lluità constantment per la pau, la justícia i la llibertat. El 1971, en reconeixement a la seva actitud, el secretari general de les Nacions Unides, U-Thant, li lliurà la Medalla de la Pau. Discurs i posterior interpretació del cant dels ocells
El Dret Humà a la Pau - Declaració Universal dels Drets Humans
El Dret Humà a la Pau de la Declaració Universal dels Drets Humans. La pau duradora és una premissa i un requisit per a l’exercici de tots els drets i deures humans. No la pau del silenci, dels homes i les dones silencioses, silenciades.
empresa glocal Arbre de la Pau
Associació promotora de la Fundació Arbre de la Pau. Al veure la situació al món (fam, guerres, canvi climàtic...) l’imaginem com un ordinador al que li hem de canviar el sistema operatiu què ja no funciona. Això no ho pot fer una persona o govern...
Escola de Cultura de Pau
L'Escola de Cultura de Pau es va crear l'any 1999 amb el propòsit de treballar per la cultura de pau, els drets humans, l'anàlisi de conflictes i dels processos de pau, l'educació per la pau, el desarmament i la prevenció dels conflictes armats.
Federació Catalana d'ONG per la Pau
Espai web oficial de la Federació Catalana d'ONG per la Pau. La federació aplega a totes les ONG's catalanes que treballen per a la Pau. Protocol fundacional, entitats membres d ela federació i dades del Congrés Català per la Pau.
Fotògrafs per la Pau
Blog de Fotògrafs per la Pau. Fotògrafs per la Pau és una ong integrada per professionals de la fotografia, compromesos amb la cultura de la Pau. Recentment hem rebut el premi Liberpress France d’associacions. Imatges d’aquest premi.
Fundació Cultura de Pau - Barcelona
Des del 2005 la Fundació Cultura de Pau compta amb una delegació a Barcelona. El seu director és en Manuel Manonelles i Tarragó. Les llengües de treball de la delegació són el català, el castellà, l'anglès i, opcionalment, el francès.
Fundació Internacional Olof Palme
ONG creada el 1989 per un grup de persones, en homenatge a la figura d’Olof Palme: Lisbeth Palme, Felipe González, Javier Pérez de Cuellar, Joan Reventós i Anna Balletbò. Drets humans, pau, desenvolupament sostenible i solidaritat.
Fundació Justícia i Pau
Entitat cristiana que actua a Catalunya des del 1968. La finalitat és la promoció i defensa dels drets humans, la justícia social, la pau i el desarmament, la solidaritat i el respecte al medi ambient. Activitas, grups, centres a Catalunya i Balears.
Fundació Pau i Solidaritat
Pàgina oficial de la Fundació Pau i Solidaritat, promoguda per les CCOO de Catalunya. És una ONG de solidaritat, surgida des del moviment sindical a Comissions Obreres de Catalunya. Informació general, propostes, activitats i campanyes.
Fundació per la Pau
ONG catalana, present en el moviment pacifista internacional, nascuda el 1983. Fomentar una opinió pública favorable a la pau, la desmilitarització, la no violència i la solidaritat. Informacions d'interès sobre pau.
Jornada de la Pau
Pàgina de recursos per la pau. La pàgina forma part de la Caminada per la Pau, jornades de la pau dels Centres Educatius Vicencians de la província canònica de Barcelona. Gener de 2009.
Judicis Militars Sumaríssims a Catalunya (1939-1980)
L'Arxiu Nacional de Catalunya publica una guia documental sobre els judicis militars sumaríssims a Catalunya entre 1939 i 1980. Inclou 81.966 processos, una sèrie documental de gran valor històric i social. És el resultat de 10 anys de feina.
Justícia i Pau Girona
Entitat fundada l’any 1975 i dedicada a defensar els drets humans, promoure la cultura de pau, fomentar el coneixement de les religions i cultures que conviuen actualment, sensibilitzar políticament i democràtica. Denuncia injustícies socials.
Justícia i Pau Mataró
Delegació de Justícia i Pau del Maresme constituïda a finals de l'any 2000 a Mataró i alguns pobles de la comarca, Premià, Teià. Objectius: Justícia i Pau actua a Catalunya des del 1968 i la finalitat és la promoció i defensa dels drets humans.
Marxa Mundial per la Pau
La Marxa Mundial començà a Nova Zelanda el 2 d'octubre de 2009, aniversari de Gandhi i declarat per les ONU Dia Internacional de la No-Violència. Finalitzà a la serralada dels Andes, al Parc Punta de Vacas al peu del mont Aconcagua el 2 gener 2010.
Marxa Mundial per la pau a Palma
És la primera Marcha Mundial que recorrerà tot el planeta demanant el fi de las guerres, les armes nuclears i la eliminació de tota tipus de violència. Adhesió a la Marxa Mundial. Desarmament nuclear mundial i retirada de tropes a territoris ocupats.
Memorial Pau Josep Liesel Vidal
Memorial de l’Associació Josep Vidal i Llecha, en memòria de la seva trajectòria en defensa de la pau i de la fraternitat universal. Està dotat amb 6.000 euros. L'acte de concessió se celebrarà el dia 3 d'octubre al Centre de Lectura de Reus. Bases.
Moc Món - Alternativa Antemilitarista
Servei electrònic d'informació internacional, del moviment pacifista Moc, Moviment d'Objectors de Consciència de València, Alternativa Antimilitarista. Informació de moviments i els actes que organitza.
Mollet en Marxa
Activitats des de Mollet del Valles Marxa Mundial per la Pau i la no Violència 18 d’octubre. En el marc de la Marxa Mundial, una quarantena de persones vam passejar des de la plaça Prat de la Riba de Mollet del Vallès fins l’església de Gallecs.
Món Sense Guerres
Blog dedicat a un món sense guerres I sense violència. Blogosfera pacifista, sense guerres, Marxa Mundial per la Pau: Els que ja s’han adherit a la marxa, els butlletins de la Marxa Mundial, activitats i campanyes, el cost de la guerra d'Irak, …
Moviment d'Objecció de Consciència de València
Pàgina del Moviment d'Objecció de Consciència de València. Un crit contra el militarisme i l'armamentisme al món. Informació, campanyes, suports, activitats del moviment i enllaços antimilitaristes mundials.
Moviment per la Pau
Associació que, des del camp del pacifisme, es proposa treballar per aconseguir una societat més justa, solidària i desmilitaritzada. Valors: No-violència, defensa dels drets humans i de la diversitat cultural, el respecte i cooperació entre els pobles.
Nova, Centre per a la Innovació Social
Construcció de Pau i Noviolència Activa del Centre per a la Innovació Social. L’associació promou intervencions internacionals en favor de la pau i ajuda a pobles víctimes de conflictes armats sense discriminació per raça, religió o ideologia política.
Observatori de la Cobertura Mediàtica dels Conflictes
Neix l'any 2001 iniciativa d'estudiants i professors de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. L'objectiu del grup és fer seguiment de com es construïa el moviment antiglobalització en el context de la Campanya contra el Banc Mundial.
Oikumene
Grup d'acció ciutadana per la pau i l'equitat a Palma (Mallorca). Espai on les qüestions internacionals i de relacions Nord-Sud siguin tractades des de la perspectiva de la visió crítica, de la difusió, de la denúncia i de la sensibilització ciutadana.
Ona Pau Girona 94.8 FM
Pàgina d’Ona Pau Girona. És una emissora de ràdio social i solidària de la ciutat de Banyoles, al Pla de l’Estany (Girona). En la seva emissió inclou magazines d’actualitat, notícies, humor, salut i tot amenitzat amb la millor música. Ràdio en directe.
Palestina.cat - Associacions d'amistat amb el poble palestí
Desenvolupa programes, genera llaços d'amistat i cooperació entre la societat civil catalana i la palestina. Presència internacional de catalan*s a Palestina i de palestin*s a Catalunya. Denúncia polítiques d'apartheid i d'ocupació de l'Estat d'Israel.
Pau a la Terra
Bloc dedicat a la figura del Papa Joan XXIII: "Tutto il mondo è la mia famiglia". Sovint explico anècdotes maques que passen a classe de religió, però no tot són flors i violes i de vegades hi ha situacions força desagradables …
Periòdic Contra la Guerra
Setmanari satírico-informatiu de Balears. Opinió, reportatges, la notícia, Mallorca, societat i articles diversos … Apartat de la guerra d'Iraq 2003. Recul la manifestació de més de quinze mil persones de Palma el contra la guerra de l'Iraq.
Perquè Preocupa tant Europa el Sistema Antimissils Americà
Article del sistema antimissils americà de l'any 2000. En realitat un gran sistema defensiu es el millor sistema ofensiu i per això preocupa tant. El perquè pot ser perillós el projecte americà. Per Albert Alay.
Plataforma Aturem la guerra Mollet
Espai d'observació dels conflictes i de defensa dels valors de la pau i els drets humans. Estem oberts a la participació de qualsevol persona amb preocupacions humanitàries. Ofereix ponències d'especialistes en pau i drets humans a llocs diversos.
Plataforma El Bruc per la Pau
Pàgina d’aquesta plataforma pacifista sorgida a partir de la invasió, per les tropes britàniques i americanes a l'Iraq del març del 2003. Notícies sobre l'entitat, documents i enllaços a d'altres plataformes. El Bruc (Anoia).
Plataforma per la Pau Lloret
Facebook de la Plataforma per la Pau de Lloret de Mar. Els objectius d’aquesta entitat és treballar per a instaurar progressivament a la nostra societat, una cultura de pau. La seva web oficial “http://www.plataformaperlapau.org” ja no és operativa.
Premi per la Pau - Associació per a les Nacions Unides a Espanya
L’ANUE, duu a terme activitats de difusió i consecució dels propòsits de la Carta de les Nacions Unides. Vol premiar una obra individual o col·lectiva, una trajectòria personal o d’entitat, per la seva defensa de la solució pacífica dels conflictes.
Prou Investigació Militar
Web de la campanya. La recerca amb finalitats militars implica a un milió de científics i rep més del 30% dels fons destinats a R+D a tot el món. A l'Estat espanyol, els pressupostos per a recerca militar s'han incrementat en un 400%.
Recursos Pau
Pàgina de recursos en valors per a la pau, que conté jocs no competitius i llibres, per a fomentar els valors en pau, cooperació en la resolució de conflictes i per a aprende a jugar en la pau. Editorials, descripcions i informació de tots.
Salam Betlem - Amics de Suport per la Pau
Blog amb informacions sobre Betlem i sobre les activitats que organitzen. També mirarem de penjar fotos de productes artesanals dels quals disposem i estan fets per artesans de Betlem. Paciència, que mica en mica ho anirem tenint tot apunt.
Sodepau
Sodepau és una associació laica i plural, oberta a la diversitat d'opcions dins una perspectiva de transformació sòcio-política, cultural i econòmica, tot respectant la diversitat de creences i espiritualitats.
Sodepau Delegació de Figueres
Associació laica fundada l’any 1992. Solidaritat internacional i suport a processos de desenvolupament local i comunitari a països d’Àfrica del Nord, Pròxim Orient, Amèrica Central i del Sud. Actualment, en l’àrea mediterrània; Magreb i el Mashreq.
Srebrenica, la vergonya d'Europa
Tota la massacre de Srebrenica. L'any 1945, Europa es va conjurar a no tolerar “mai més” un altre Auschwitz. Tanmateix, 50 anys més tard, l'11 de juliol de 1995, la seva passivitat permetia un altre crim horrible: la massacre de Srebrenica (Bòsnia).
Tarragona Patrimoni de la Pau
Pàgina oficial de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau. Inclou el manifest, documents i accions de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau contra la presència de vaixells de guerra en el port de la ciutat catalana.
Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia
L'objectiu principal de la taula és la promoció i protecció dels drets humans a Colòmbia i el suport a un procés de pau negociat, tot tenint com a marc de referència les recomanacions de les Nacions Unides i d'altres organismes internacionals.
Universitat Internacional de la Pau
La Universitat Internacional de la Pau és una espai d’intercanvi i formació que cobreix i complementa la capacitat reivindicativa de la ciutadania oferint formació, informació contrastada i, sobretot, un lloc de trobada i de debat. Objectius i activitats.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT