PARCSNATURALS


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
Associació d'Amics del Montseny
L’Associació d'Amics del Montseny, es constituí a Viladrau l’any 1982. Treballa per a la protecció dels usatges forestals i agropecuaris (ADAMO) als qui estimen el Montseny. El Montseny, l'Associació, activitats, premis, monografies i associar-se.
Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ( AGIPNAESM )
El Parc i Estany de Sant Maurici es troba situat a l'extrem nord-occidental de Catalunya en plena serralada dels Pirineus. Guies Interpretadors reconeguts i titulats pel Parc Nacional. Els principals objectius de l'Associació.
Biblioteca Digital del Parc Natural del Cadí-Moixeró
Flora i vegetació , gestió, revistes i butlletins, fauna, itineraris, turisme. Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya. Planificació territorial a espais rurals en crisi: la serra del Cadí al Pirineu català.
Cabeçó d’Or i la Grana, Parc Natural
Marxa per la declaració del Cabeçó d’Or i la serra la Grana com a Parc. Natural. Marxa de Busot a les Coves del Canelobre. Diumenge 21 de maig de 2006. Eixida a les 9 hores des de l’Ermita de Busot. Convoca la Colla Muntanyenca de Campello.
Catalunya una Gran Parc - Associació Catalana de Parcs Temàtics
Fruit de la col·laboració entre diversos parcs temàtics de Catalunya i la Catalunya nord i Llenguadoc. L’integren 11 parcs, 5 a Catalunya i 6 a la Catalunya Nord, donant peu a una àmplia i variada oferta lúdica. Ofertes lúdiques i pedagògiques.
Collserola
El parc de Collserola. Itineraris a peu, rutes en bicicleta, llocs d'interès, fonts importants, pistes forestals, ... Té una extensió d’unes 8.000 ha i el poblen uns 10 milions d'arbres, 1.000 espècies de plantes i 190 tipus d'animals vertebrats.
Consorci de l’Alta Garrotxa - Espai d'interès Natural de l’Alta Garrotxa
Creat l’any 2000 per protegir i gestió de l’Espai d'interès Natural de l’Alta Garrotxa. Els 11 municipis del PEIN (32.865 h), i Consells Comarcals; la Garrotxa, Alt Empordà i Ripollès. Diputació de Girona i Departament de Medi Ambient i Habitatge.
El Parc Natural de les Teres del Gaià
Web del Parc Natural de les Teres del Gaià. El parc comprén els municipis de Els Pallaresos, Torredembarra, La Riera de Gaià, Vespella i Vila-rodona (Tarragonès). Declaracions, cartografia, estudis, imatges, accions, agenda, suport i contacte.
ElFoix.net
Web amb informació sobre el el Molí del Foix, l'Aula de Natura, el Jardí Botànic, el Parc del Foix, el turisme i la recuperació ecològica del riu al seu pas pel municipi. Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
Espais Naturals de les Comarques de Girona
Espais Naturals de les Comarques Gironines. Es tracta d'una guia científica de la Diputació de Girona, de les espècies de la flora i la fauna que viuen en l'actualitat a les comarques de Girona. Espais naturals, fauna i flora.
Espais Naturals de les Illes Balears
Posa’t les botes amb el portal de la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern Balear, dels Espais Natural de les Illes Balears. Els trobareu repartit per les seves illes: Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Agenda d’activitats i spot tv.
Finca de Can Marroig (Centre d'interpretació Parc Natural de Ses Salines)
Situada a la part nord-occidental de l’illa de Formentera, fou adquirida amb fons de la Unió Europea en el marc del Projecte Life per a la Conservació del Virot (Puffinus puffinus mauretanicus) per a habilitar un indret per a la difusió del parc natural.
GuiaParCollserola
Espai digital d’aquest guia, editada per Publiparc. Té l’àmbit del Parc de Collserola i les seves àrees i municipis d’influència, amb una tirada de 10.000 exemplars mensuals i uns 16.000 lectors. Notícies, serveis, apunts recents, hemeroteca, …
La Reserva Puig de Galatzó
El parc natural es troba al sudoest de Mallorca, a 3,5 km de Puigpunyent. Parc d’aventura en aquest meravellós parc natural, en plena Serra de Tramuntana. Dades de les múltiples activitats esportives, d'esbarjo i integració a la natura que ofereix.
La Serra de Tramuntana, Parc Natural - GOB
El GOB proposa declarar-ho Parc Natural. Constitueix l’espai natural més gran i valuós de les Balears. 80.000 h i tot tipus de formacions geològiques, comunitats i espècies vegetals úniques, espècies animals i paisatges excepcionals.
La Sierra
L’àmbit territorial del Paratge Natural Municipal La Sierra s’estén per la solana de la serra de Callosa, a l’extrem nord-est del terme de Redovà. Redovà, a més, pertany a la comarca del Baix Segura, situada al sud de la província d’Alacant.
Les Columbretes - Parcs de la Comunitat Valenciana
L’arxipèlag més singular i un dels xicotets espais insulars de més interés ecològic de la Mediterrània. Són uns illots i esculls a 30 milles de la costa, 56 km i 4 grups, a cada una de les seues illes: l’Illa Grossa, la Ferrera, la Foradada i el Carallot.
Les Rodanes - Vilamarxant
Paratge natural municipal Les Rodanes - Vilamarxant. Espai protegit amb una superfície de 582,97 h, en les Rodanes, al terme municipal de Vilamarxant, a la província de València, amb una franja de protecció establida de 500 m.
Llacunes de la Mata i Torrevella
Les Llacunes es troben a la comarca del Baix Segura, ocupa part dels termes municipals de Guardamar del Segura, Torrevella, Los Montesinos i Rojales. És un parc natural, declarat el 1989, on s'ha desenvolupat una important activitat salinera.
Lo Port - Parc Natural del Ports de Caro
Massís del Matarranya, Baix Maestrat, Montsià, Baix Ebre i Terra Alta, amb 800 km². Natura; Refugis, dormir, acampar, restaurants, bars, menjar, esports, pobles, excursions, clubs i associacions, comunicacions i pistes, hidrografia, fauna-flora …
Paisatge Cultural de la Vall del Madriu-Perafita-Claror
Aquest territori representa prop d’un 10% de la superfície d’Andorra, i es reparteix entre terrenys de les parròquies d’Encamp, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. una cinquena part del territori andorrà.
Paisatges Mediterranis
Blog informatiu dels paisatges mediterranis. Ací en aquest blog podreu trobar fotos, rutes, informació i allotjaments dels espais naturals del País Valencià i zones pròximes. Inclou: Catalunya, Múrcia, Aragó, i les Illes Balears.
Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera
Itineraris: Monuments megalítics, Requesens, Sant Quirze de Colera. Situat al massís de l'Albera i constituït pel sector de Requesens-Bausitges, amb fagedes i rouredes humides, i el sector de Sant Quirze de Colera, més mediterrani.
Parc de Collserola
Web del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Collserola s’alça com a talaia dins de l'àrea metropolitana de Barcelona. Un massís, proper, familiar i valuós, que esdevé un privilegi per a la gran població que viu al seu voltant.
Parc de La Mitjana
El Parc Municipal de la Mitjana (el Segrià) és un espai natural situat a l'entrada de la ciutat de Lleida, que conserva en molt bon estat ecosistemes representatius del bosc de ribera de la terra baixa mediterrània. 90 hectàrees de superfície.
Parc de la Sèquia
Web del Parc de la Sèquia de Manresa. El Parc de la Sèquia és més que una simple ruta. A banda del propi canal que porta l'aigua de Balsareny a Manresa, els equipaments que configuren el parc, el canal medieval i informació mediambiental.
Parc de la Serralada Litoral
Turons entre la plana i el mar. Constituït per tres unitats -la Conreria, Sant Mateu i Céllecs-, el parc té un paper ecològic fonamental al posar en contacte el litoral amb les valls interiors. Format per 14 municipis. Dades generals.
Parc de l'Espanya Industrial
Es situa entre els barris de Sants i d'Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a tocar de l'estació de ferrocarril de Barcelona-Sants. Va ser construït l'any 1985 pels arquitectes Luis Peña Ganchegui, Antón Pagola i Monserrat Ruiz.
Parc de Vallparadís - Associació d'Amics del Parc de Vallparadís de Terrassa
Grup de terrassencs i terrassenques, junt amb persones relacionades en l'àmbit de la jardineria i el paisatge de Catalunya. Volem potenciar el parc en la seva vessant més participativa. Informació.
Parc del Castell de Montesquiu - Xarxa de Parcs Naturals
Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. Activitats i programes. Boscos i història prop del Ter. De superfície modesta, despunta pels boscos de roure i pi roig, travessats pels meandres del Ter. Espai de pas entre muntanya i plana.
Parc del Foix
Situat entre el Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès, és a dir, al centre geomètric del triangle Vilanova i la Geltrú, El Vendrell i Vilafranca del Penedès, capitals de les tres comarques. Comprèn una superfície aproximada de 1.900 Ha.
Parc del Foix - Coneguem l'Alt Penedès
Parc situat al bell mig de les comarques del Garraf, l'Alt Penedès i el Baix Penedès, al centre geomètric i equidistant del triangle Vilanova i la Geltrú, el Vendrell i Vilafranca del Penedès, capitals de les tres comarques. Superfície de 1.900 ha.
Parc d'Olèrdola
Talaia de natura i d'història. Situat als contraforts del Garraf, el seu paisatge és un seguit de conreus, bosquines i màquies, amb el margalló com a arbust més remarcable. Al cim, trobem l'església de Sant Miquel.
Parc d'Olèrdola - Diputació de Barcelona
Talaia de natura i d'història. Situat als contraforts del Garraf, el seu paisatge és un seguit de conreus, bosquines i màquies, amb el margalló com a arbust més remarcable. Olèrdola és tota una talaia natural coronada per un conjunt monumental.
Parc d'Olèrdola - Viquipèdia
És un dels 12 espais naturals que gestiona l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. Vol fer compatibles els seus valors biològics i culturals amb les activitats socioeconòmiques dels seus habitants, i de posar-lo a disposició de la societat.
Parc Fluvial
Entre la muntanya i les zones més poblades del país trobem aquest territori travessat pel riu Llobregat. Una terra plena de camps, boscos, esglésies, monestirs, castells, masies i pobles. La principal particularitat és el conjunt de colònies tèxtils.
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany De Sant Maurici - Xarxa de Parcs Nacionals
El seu senyal d’identitat són els més de 200 llacs o estanys, els impressionants riscos d’Els Encantats i els seus característics meandres d'alta muntanya (les aigüestortes). Un paradís a la natura: llacs, torrents, cascades, torberes, tarteres, pics, ...
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici - Parcs de Catalunya
Creat per Decret l'any 1955, i reclassificat amb la normativa de la Llei d'espais naturals. És un dels parcs nacionals més nous d'Espanya i l'únic d'aquesta categoria a Catalunya. Té 41.038 h. de superfície protegida.
Parc Nacional de l’Arxipèlag de Cabrera
La més petita illa balear. Cabrera és un símbol del proteccionisme i un punt clau per a la recuperació de la biodiversitat mediterrània. Encara que n'està molt separada, forma part del terme municipal de Palma. La flora, la fauna i excursions.
Parc Natural Cadí-Moixeró
Parc al prepirineu, de gran extensió i diversitat de fauna i flora. Roca calcària i un relleu esquerp. Són molt impressionants les cingleres de la cara nord de la serra del Cadí i el Pedraforca, símbol de l'excursionisme de Catalunya.
Parc Natural Cadí-Moixeró - Alt Urgell
Es troba classificat com a parc de muntanya, i les seves altituds se situen entre els 900 m. al fons de les valls que el limiten a migdia, i els 2.648 m del puig de la Canal Baridana, cim sostre. Situació, vegetació i fauna.
Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa
El Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa es troba al nord-oest del Principat d’Andorra www.govern.ad, el petit estat que es troba al bellmig dels Pirineus orientals. S’hi arriba per França, des del nord, o per Catalunya, des del sud.
Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva
Lloc, on la barrera d'arena (anomenada restinga) que va permetre que la badia es transformara en albufera es manté encara i té en l'actualitat nou quilòmetres de longitud. Informació sobre el parc, accessos, multimèdia, rutes, història i activitats.
Parc Natural de la Pobla de Sant Miquel
El parc se situa a la comarca del Racó d'Ademús, al terme municipal de La Pobla de Sant Miquel. Va ser creat el maig de 2007 pel govern valencià, dos dies abans de les eleccions municipals. Té una superfície de més de 6.300 hectàrees.
Parc Natural de la Serra d’Espadà
Parc localitzat al sud de la província de Castelló, als últims estreps del Sistema Ibèric, sent un dels espais naturals millor conservats de tota la Comunitat Valenciana. 31.180 ha. I 19 municipis de l’Alt Millars, Alt Palància i la Plana Baixa.
Parc Natural de la Serra d’Irta
Encuadrada entre Alcala de Xivert, Santa Magdalena de Pulpis, Peníscola i Alcossebre es troba la Serra d'Irta, un petit reducte de 12.000 h. vegetació i fauna mediterranis. Constitueix un dels paisatges més bonics de la costa valenciana.
Parc Natural de la Serra de Collserola
La serra de Collserola s’alça com a talaia enmig de l'àrea metropolitana de Barcelona. Massís proper, familiar i valuós, esdevé un privilegi per a la gran població del seu voltant. Més de 8.000 ha d’espai natural preservat, on predominen espais forestals.
Parc Natural de la Vall de Sorteny
El Parc Natural de la Vall de Sorteny, va ser creat per ordenació comunal l’any 1999. Té una superfície limitada de 1.080 hectàrees. La Vall de Sorteny pertany al sector metamòrfic del nord d’Andorra, a la Parròquia d'Ordino.
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
És el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. L'orografia, el sòl i el clima proporcien una variada vegetació, sovint exuberant, …
Parc Natural de l'Alt Pirineu
El Parc més gran de Catalunya, amb 70000 h. És al Pirineu axial català, entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Altes muntanyes, refugi d’espècies amenaçades, paisatges modelats per segles d’activitat humana i La Pica d'Estats, el cim de Catalunya.
Parc Natural de les Gorges del Cabriol
El Parc Natural de les Gorges del Cabriol (en castellà Hoces del Cabriel o Cuchillos del Cabriel) és a l'extrem sudoest de la comarca de la Plana d'Utiel-Requena. El riu Cabriol fa de frontera natural entre territori valencià i Conca i Albacete.
Parc Natural de Pocets-Maladeta
Declarat Parc per Llei la 3/1994, de 23 de juny, de les Corts d'Aragó. Preservar els valors naturals, vegetació, flora i geomorfològia. 33.267 h dels termes de: Benasc, Gistain, Montanuy, Saünc i Sant Joan de Pla. El Centre és a Benasc.
Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac
El paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc. El monestir de Sant Llorenç del Munt, al cim de la Mola, és el monument més emblemàtic d'un massís on també són abundants les restes arqueològiques neolítiques.
Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac - Viquipèdia
Va ser creat el 1982 per preservar 10.000 hectàrees de la Serralada Litoral de l'especulació urbanística, donat el gran valor pasatgístic, ecològic i natural, gestionat per la Diputació de Barcelona. Medi físic i vegetació.
Parc Natural de Serra Gelada - Comunitat Valenciana
La serra Gelada està formada per un relleu que s'alça abruptament sobre les planes de Benidorm, l'Alfàs del Pi i Altea, i dóna lloc, en el seu front litoral. Punt d'informació de l'Albir. Web oficial del turisme de la Comunitat Valenciana.
Parc Natural de ses Salines - Viquipèdia
Parc d'Eivissa i Formentera protegit per llei del Parlament Balear de 2001. El territori és el d'unes 2.838 ha de les antigues salines d'Eivissa, al poble de Sant Josep de sa Talaia, i de les salines de Formentera, més 13.000 ha marines dels Freus.
Parc Natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera
Al migjorn d'Eivissa i al nord de Formentera, als termes de Sant Josep a Eivissa i Sant Francesc a Formentera, les terres baixes transformades en salines propicien una fauna d'auguamolls i un estil de vida peculiar. Els Freus, el braç de mar...
Parc Natural de Xera-Sot de Xera
Els municipis de Xera, Sot de Xera i entorn són un espai natural emblemàtic pel País Valencià, espai natural a les comarques dels Serrans i la Plana d'Utiel, amb rellevants valors mediambientals, paisatgístics i culturals i el primer parc geològic...
Parc Natural de Xera-Sot de Xera
Els municipis de Xera, Sot de Xera i el seu entorn són un espai natural emblemàtic per al País Valencià. Aquest espai natural, situat a les comarques dels Serrans i la Plana d'Utiel, posseïx uns rellevants valors mediambientals, paisatgístics i culturals.
Parc Natural del Desert de les Palmes
Parc natural de la província de Castelló. El paratge de 3.293 hectàrees fou declarat parc natural pel govern valencià l’any 1989. El nom del paratge es degut a la presència de una congregació carmelitana, que denomina així als espais de espiritualitat.
Parc Natural del Desert de les Palmes - Parcs de la Comunitat Valenciana
Situat a 5 termes municipals de Castelló: Benicàssim, Cabanes, la Pobla Tornesa, Borriol i Castelló de la Plana. En una muntanya litoral de la Plana Alta, paral·lela a la costa amb crestes i penyals. La vegetació després dels incendis de 1985 i 1992.
Parc Natural del Montseny
Fauna, flora i espais del massís de majors dimensions i més alçada de la Serralada Prelitoral catalana. Reserva de la Biosfera és un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus situat a tocar de grans conurbacions metropolitanes.
Parc Natural del Prat de Cabanes - Torreblanca
El Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, ocupa part dels termes municipals d'estes dos poblacions. És la principal zona humida de la província de Castelló, alhora que un dels hàbitats humits menys alterats de la Comunitat Valenciana.
Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Totes les dades del Parc dels Aiguamolls d'Empodà: Descripció, activitats, comunicació, accessos, normes, història, fauna del Parc, vegetació, planell, noticiari ornitològic, etc. És un dels espais més importants del Mediterrani.
Parc Natural Regional del Pirineu Català
Parc natural de la Catalunya del Nord, creat el 2004. Fou el primer de França a la Serralada Pirinenca. S'estén per 137.100 ha de 64 comunes del departament dels Pirineus Orientals. Comarques de l'Alta Cerdanya, el Capcir i el Conflent.
Parcs de Catalunya. Una Xarxa de Natura Viva
Web del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Els 144 espais naturals protegits, que formen el Pla d'Espais d'Interès Natural. Una xarxa que va des de l'alta muntanya als estanys litorals, entre natura.
Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana
Clissificació, dades i visita virtual. Zones humides, serres litorals i d’interior, illes, ... Educació ambiental. L’Albufera, el Marjal de Pego-Oliva, les illes columbretes, el Montgó, Penyagolosa, Penyal d’Ifac. Serres d’Espadà, Calderona i Mariola, ...
Parque Natural de Chera-Sot de Chera
Fullet del parc en PDF. Conèixer per a respectar, recomanacions pel visitant, informació abundant, serveis del parc i llocs d’interès: Pantà de Buseo, Riu Sot, fonts i cascades, biodiversitat i geodiversitat. Oficines de turisme a Xera i a Sot de Xera.
Ports de Beseit - Enciclopèdia.cat
És un conjunt orogràfic, el més important de les muntanyes de la regió de Tortosa, format pels grups de la serra de l'Espina (1 181 m), el Montcaro (o el Caro) (1 442 m), la serra d'Encanader (1 393 m) i el pic de Cervera (1 347 m).
Ports de Tortosa-Beseit
Els ports de Tortosa-Beseit (també dits Ports de Beseit, Ports de Tortosa, els Ports o lo Port) és un massís muntanyenc situat a l'extrem oriental del sistema Ibèric i que constitueix una zona de transició a la Serralada Prelitoral Catalana.
S'Albufera de Mallorca Parc Natural
Espai web, creat el 14 d'octubre de 1997, i dedicat a s'Albufera de Mallorca, no oficial. És un passeig virtual per aquest parc natural, amb textes i imatges extrets del passeig del Parc. Combinació d’aigua dolça i salobrosa.
Santa Pau - Parc Natural de la Zona Volcànica
Per a tot públics i totes les edats, on podran passar un dia o més a la zona, descobrint la naturalesa volcànica, gaudir de la tranquil·litat i dels atractius d'oci i recintes. Activitats i sortides en carruatge per la Fageda d'en Jordà i en carriles.
Ullals del Riu Verd - Benimodo
Dades del paratge natural municipal Ullals del Riu Verd de Benimodo. Els valors naturals, paisatgístics, historicoculturals i relacionats amb els usos recreatius de gran interés, justifica la seua declaració com a Paratge Natural Municipal.
Villingordo - Viquipèdia
El Paratge Natural del Villingongo és un Paratge Natural Municipal del municipi de Setaigües (Foia de Bunyol). Declarat per acord de la Generalitat Valenciana el 6 de juliol de 2006. Situació geogràfica, geologia, vegetació, fauna i paisatge.
Viu el Parc
Espai d’informació dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals: Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montseny, Garraf Olèrdola Foix, Montnegre Corredor, Castell de Montesquiu, Serralades de Marina i Litoral i Guilleries-Savassona.
Xarxa de Parcs Nacionals (Espanya)
Web de la Xarxa de Parcs Nacionals del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino. introducció, història, conservació i biodiversitat, usos, serveis, guia, gestió ambiental, flora, fauna i itineraris. El Portarró, el butlletí del Parc Nacional.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT