PROGRAMARILLIURE


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
Argus
Disseny bases de dades, anàlisis i desenvolupament de software a mida. Implementació i manteniment de servidors corporatius sobre Linux. Cursos de formació. Noves tecnologies al vostre abast, anàlisis i desenvolupament de software a mida.
Badopi
Grup d'usuaris de software lliure de Barcelona. Format a partir de gent que estava a Bulma. 11 personas que vam decidir fer un grup de usuarios de Software Libre (GUSL o FSUG). Laweb només té petits espais en català.
Bernats Pescaires
Bloc de Bernats pescaires, un col·lectiu virtual que promou el programari lliure. Programari lliure a les Terres de l'Ebre. Informació relacionada amb bernatspescaires.org: activitats, projectes, etc.
Blitz Informàtica
Empresa Empordanenca que ofereix múltiples serveis relacionats amb l'informàtica i Internet. Productes, serveis, suport tècnic , … La seu de Blitz Informàtica S.L. és a Girona.
BULMA (Bergantells Usuaris de GNU/Linux de Mallorca i Afegitons)
Associació per a la divulgació i promoció del programari lliure sorgida 1998 com a grup local d'usuaris de Linux de la UIB. Al 1.999 es va constituir en associació. Objectiu: suport a grups d'usuaris i desesenvolupadors de programari lliure a Balears.
Caliu
Blog oficial d'aquesta associació d'usaris del programari lliure, i el sistema operatiu Linux en Català. Història, Faq's, programes i notícies sobre el Linux, trobades,patents, servidor ftp, i altres infos d'aquesta penya.
Canvieu a GNU/Linux!
Web destinada al Linux. GNU/Linux, o simplementLinux, és una alternativa a Microsoft Windows®. És fàcil de fer servir i dóna més llibertat als usuaris. Qualsevol se'l pot instal·lar: Linux és lliure, i sovint gratuït.
Càtedra de Programari Lliure (UPC)
Ens de la UPC dedicat a fomentar el coneixement i l'ús del programari lliure. Es tracta d'un col·lectiu de persones amb interessos de diversa natura relacionats amb el programari lliure i organitzats al voltant de diversos projectes.
cat-linux.cat - GNU/Linux en català!
El Linux a Catalunya. Web sobre Linux en català. Temaris, seccions, llista Cat-Linux, notícies de programari lliure, etc. Connectat al canal d'IRC de #cat-linux. Ens hi trobaras durant tot el dia... o no.
CatPL - Associació Catalana d'Empreses per al Programari Lliure
Organització de les empreses independents que treballen al sector del Programari Lliure (P.L.) a Catalunya. Actualment és l'únic representant patronal de l'àmbit. Propòsits de CatPL: difondre l'ús corporatiu del P.L. afavorint la seva implantació.
Catux
Pàgina de l’Associació d'usuaris de GNU/Linux de la Catalunya Central. Ens reunim a Sant Joan de Vilatorrada. Jornades de programari lliure a diferents indrets de Catalunya, notícies i enllaços relacionats.
Cavall_forT Linux Català
Notícies sobre Linux per a desenvolupadors. Enllaços i opinions. El portal pretén ésser una eina de recerca, suport i intercanvi d'experiències obert per a Linux, tutorials, manuals, fonts. Pàgina en construcció rermanent, …
ComEsFa?org - Allibera els teus coneixements!
Grup de voluntaris d’Osona, aplegats al voltant d'aquest projecte de divulgació i gestió del coneixement a través de mecanismes de gestió de la informació. Projectes de programari lliure.
Curs d’iniciació a GNU/Linux
Recursos Informàtics Introducció al LINUX. Introducció i història, Entrada i sortida del sistema. Ajuda de GNU/Linux. Potencialitats de GNU/Linux. Comandes Unix, el sistema, sistema de fitxers, manipulació de fitxers, metacaràcters i caràcters especials.
drupal.cat
Comunitat d'usuaris de drupal en català. Entenem com a usuari aquella persona que, d'una manera o altra, fa servir drupal. Qualsevol persona interessada en aquest CMS pot formar part de la comunitat i participar-hi activament. Col·laboreu …
E-GNULinux
Web de E-GNULinux. Ofereis un servei tècnic d’ordinadors, xarxes, reparació d’ordinadors, recuperació d’informació, consultoria informàtica per a empreses, etc. Treballem sempre amb programari lliure i gratuït.
El dip de Vicent Fornés
Diari interactiu personal enfocat a difondre algunes notícies i informacions relacionades amb el programari lliure, especialment, l'OpenOffice.org, el Mozilla Firefox i el Gimp, i el seu aprofitament en les classes d'Informàtica.
El Projecte GNU
Creat a Boston (Estats Units) l'any 1984 amb la intenció de desenvolupar un sistema operatiu a l'estil d'UNIX i basat en programari lliure: el sistema GNU. Enllaços, filosofia GNU, art, diversió, ...
Ensenyant els meus Drupals...
Articles tècnics sobre Drupal 6 en català. La missió d'aquest lloc web és difondre el coneixement sobre Drupal 6 ... y 7 ;-). Inclou vincle a la pàgina (oficial) de presentació del Drupal7 en català. Fitxes tècniques, etiquetes XHTML, apunts i articles.
Escolalliurex
Pàgina principal del projecte Escolalliurex de la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana. Inplantació de la xarxa de programari lliure als centres escolars. Esdeveniments culturals. Recursos educatius. Centres educatius.
eyeos.cat
Plataforma de Codi Font Lliure dissenyada per a gestionar una àmplia varietat d'aplicacions web. eyeOS va ser concebut com una nova definició de Sistema Operatiu, on qualsevol cosa al seu interior pugui ser accessible des de qualsevol lloc en una xarxa.
Fàcil - Front Actiu Català Informàtica Lliure
Associació fundada el 2005 a Montcada i Reixac, Fomenta l'ús de programari lliure en català a l'administració pública, empreses, instituts, escoles, entitats i ciutadans. Promou l'ús de SO lliures, com GNU/Linux. Formats lliures d'intercanvi de fitxers.
Fedora
El projecte Fedora es basa en fòrums públics, processos oberts, innovació, meritocràcia i transparència per obtenir el millor sistema operatiu i plataforma que el programari lliure i de codi obert pugui proporcionar. Desenvolupament en fòrum públic.
Fedora. Sistema Operatiu
Menys configuració, més innovació. Trieu el tast de Fedora que s'adeqüi millor a les vostres necessitats, i poseu-vos a treballar immediatament. Ja hi ha disponible la versió en català de la distribució de GNU/Linux Fedora 23, sistema operatiu complet.
Firefox 3.0
Lloc web oficial del projecte Mozilla a Europa. Què és, productes, àrea de premsa, descàregues, suport i ajuda. El Firefox té seguretat, velocitat i noves característiques que us faran canviar com utilitzeu la Web. No us conformeu amb menys.
Firefox.cat
El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi del projecte Mozilla. Les seves característiques principals són la rapidesa i la facilitat d'instal·lació i utilització. L’aplicació consumeix pocs recursos i és ràpida.
FirefoxCAT
FirefoxCAT és el primer bloc en català sobre el navegador lliure Firefox. El Firefox, el millor programari lliure segons ohloh. Arxius i seccions.
Gilug - Girona Linux User Group
Grup d'Usuaris/es de GNU/Linux i Programari Lliure de les Comarques Gironines. Divulgació de GNU/Linux i el Programari Lliure a les nostres comarques, organització i/o coordinació i/o suport de les activitats i implantació d'una comunitat PL.
Gnome
Web del projecte traducció al català del Gnome, un entorn d'escriptori del projecte GNU. Els entorns d'escriptori fan la vida més fàcil als usuaris i als desenvolupadors de programari. Els entorns d'escriptori per als sistemes GNU/Linux són Gnome i KDE.
GNUAB « ETSE (ee)
Col·lectiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, format per totes aquelles persones interessades en promoure i promocionar ideari del programari lliure i la llibertat d'accés al coneixement. Cicle de Xerrades Tecnològiques, sobre el blog, etc.
GNU-Linux-Menorca
Llista del grup d'usuaris de GNU/Linux a l’Illa de Menorca (Balears). Està pensat per a tots els usuaris del software lliure a tot Menorca. Ompliu el formulari següent per a subscriure-us al nostre grup Gnu-linux-Menorca.
GNUnetworks
Agrupació de freelancers que treballem amb programari lliure per desenvolupar el nostre treball en matèria de internet, xarxes, seguretat i sistemes. La cooperativa de treball associat està ubicada a Viladecavalls, al Vallès Occidental.
GNUWin II
Recopilació de programari lliure per a Windows. Inclou nombrosos programes, ordenats per tipus, totalment lliures, que engloben un gran ventall d'utilitats. Trobaràs també molts articles que expliquem l'esperit del Programari Lliure i del Codi Obert.
GPLTarragona
Grup d'usuaris de programari lliure. Suport a la filosofia del Software Lliure en general sense limitar-nos només a recolzar sistemes concrets com GNU/Linux. El nostre àmbit d’actuació cobreix tota la província de Tarragona.
guifi.net
Fent xarxa oberta de debó! Comunitat dedicada al programari lliure i a les xarxes sense fils. Campanya per demanar la connexió i creació de proxys en centres docents i universitats a la xarxa. Projectes, document i fòrum de converses.
H@ckLabValls
Som un grup de joves de Valls, que tenim en comú l'interès per la informàtica, i sobretot, pel Programari Lliure. Volem difondre els nostres coneixements a tothom qui vulgui escoltar i aprendre... així com escoltar i aprendre dels coneixements de tothom.
Howto Català per a Linux
Primera versió del Howto català per a Linux ha estat finalment publicada. Si voleu, el podeu descarregar al vostre disc. Part del projecte de documentació de Linux. Per escriure correctament en català des de qualsevol entorn (Consola o X Window System).
icnius.com.es
Web Site de l'icnius.com.es l'espai de la comunitat d'ususaris PHP-Nuke de l'Alt Empordà. A la pàgina hi podreu trobar fòrums relacionats amb diverses contrades de l'Alt Empordà, actes, temes, notícies, el temps, ...
Iglu - Igualada GNU/Linux Users
Grup d'usuaris de Linux d'Igualada. Som una associació formada per usuaris de Programari Lliure interessats a donar a conèixer el sistema operatiu GNU/Linux i el Codi Obert. Fem activitats, projectes, xerrades tècniques, donem suport a usuaris…
Joomla User Group Països Catalans
El JUG Països Catalans és el grup d'usuaris de parla catalana reconegut per joomla.org. Aporta a la comunitat la traducció acreditada del Joomla al català. Joomla és un sistema de gestió de continguts lliure i codi obert per a publicar continguts.
Joomla!
És un sistema de publicació de continguts de codi lliure dissenyat per crear ràpidament llocs web altament interactius en diversos idiomes, comunitats en línia, portals de recursos multimèdia, blocs i aplicacions de comerç electrònic.
Joomlacat.org - La casa del Joomla! Català
Web oficial del Joomla en català. Tutorials de suport per a instal·lar Joomla, aprendre a utilitzar-lo, i qüestions freqüents de gestió més avançada. Hem estandarditzat el procés de traducció per a que els usuaris i usuàries col·laborin directament.
Konfraria de la Vila del Pingüí
Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló (Baix Llobregat). Pàgina que pretén promoure l'ús del programari lliure i el lliure accés a les noves tecnologies a La Palma de Cervelló. També inclou informació diversa sobre La Palma.
La Farga.cat
Espai de reflexió, debat i desenvolupament de programari lliure en català. Actualment, l’Oficina Tècnica de Programari Lliure (OTPL) impulsa aquest projecte que es va iniciar al 2004. Tothom pot participar en aquest projecte de La Farga.cat.
La Konfraria
Konsells del savi de la Konfraria de la Vila del Pingüí. Blog de la Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló que oferierx trucs i suggerències relatius a l'ús del programari lliure (Ubuntu i Linux en general), i temes de cultura lliure.
LanguageTool
LanguageTool és una eina de programari lliure per a la correcció gramatical i d'estil en català i en moltes altres llengües. Proveu LanguageTool. Podeu provar LanguageTool amb Java WebStart o directament ací en el navegador. Descàrrega.
Les Jornades de Programari Lliure
La teva trobada anual - Free Software, Open Source i Coneixement Lliure. Del 2 al 5 de juliol de 2008. UPF. El material és a la biblioteca. Trobareu el programa definitiu aquí, el material de les comunicacions aquí i el dels tallers i tutorials aquí.
LibreOffice
El paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet actualment. Permet crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. El LibreOffice.org 5 ha estat desenvolupat per la comunitat LibreOffice.
Linkat
Distribució educativa de GNU/Linux que ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. És un projecte de programari lliure que permet tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, al conjunt ampli d'aplicacions.
Linkat GNU/Linux
La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ofereix el Departament d'Educació de la GenCat amb la finalitat de poder proveir l'accés a un sistema operatiu completament lliure. Informació, comunitat, documentació i lloc de descàrregues.
Linux - Llista de Correu
Per mitjà d'aquesta pàgina pots subscriure't o dessubscriure't de les llistes de discussió de Tinet. Tota la informació sobre el sistema operatiu Linux. La seva llista de discussió sobre el sistema operatiu Linux.
Linux - Marc Huguet
Pàgina de Marc Huguet, exclussivament dedicada a aquest fantàstic sistema operatiu amb majúscules. Com que utilitzo Linux en diferents ordinadors el millor és tenir a tot arreu el mateix mètode de treball.
Linux - Softcatalà
Amb aquest lloc web pretenem recopilar informació en català sobre el Linux que sigui útil per als nouvinguts a aquest sistema operatiu. També s'ofereix suport tècnic per possibles dubtes relatives a Linux.
Linux Català
El Linux, conegut correctament com GNU/Linux, és un sistema operatiu lliure, d'estil UNIX, desenvolupat originalment per a PC d'arquitectura Intel, però que amb el temps s’ha adaptat a diverses plataformes. L'Ubuntu i el Catix.
LinuxBcn
Proporcionem serveis i sistemes segurs, confiables i flexibles dirigits principalment a les Pymes i professionals, encara que també donem suport als usuaris individuals. També podem ocupar-nos de empreses més grosses.
LinuxUPC
Associació de GNU/Linux de la Univeristat Politècnica de Catalunya. Som la primera associació per a GNU/Linux a l’UPC. El nostre objetiu és donar a conèixer el millor sistema operatiu per al millor entorn.
Lliurex
Projecte de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana que té com a objectiu principal la introducció de les noves tecnologies de la informació i la comunicació basades en programari lliure en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana.
Maqueja't el Firefox
Per treure-li màxim rendiment a firefox 2.0 i poder maquejar-lo en pocs minuts. Firefox per defecte ja es un bon navegador que ens porta incorporades unes quantes eines molt útils. Però depèn d'on el descarreguem portarà unes eines o altres, …
Miquel Puigpelat
Recull d'articles sobre programari lliure, copyleft i temes afins. Sóc professor de llengua i literatura a l'IES Palau Ausit de Ripollet, però sembla que em vaig equivocar de professió, perquè la meva afecció és la informàtica i Internet..
Mozilla.cat
Pàgina wiki del projecte de localització dels programes Mozilla al català/valencià. Enquestes comunitàries per a avaluar l'estat de la nostra comunitat, taula de continguts, programes, extres, enllaços i recursos per a traduir els programes Mozilla.
MusicaLliure.cat
Portal de difusió de música lliure en català descarregable legalment. Punt de trobada entre músics i els que vulguin escoltar bona música en català, promoció d'artistes i d'accés a la cultura. Llicència dels grups i enllaç a la web oficial dels artistes.
OpenOffice
Versió de programari lliure (sota la llicència LGPL) de l’Star Office, de Sun Microsystems. Conté: editor de textos, full de càlcul, eines per a presentacions, dibuixos vectorials, gràfics i fòrmules, i conversor de fitxers. Materials i descàrrega.
OsmAnd
Programa lliure per a dispositius mòbils que permet treure el màxim profit de les possibilitats d'OpenStreetMap. Es va presentar-se la versió 2.0 de l'OsmAnd. Aquesta nova versió incorpora un canvi radical en el disseny (basat en Material Design).
PLUG - Pompeu Linux Users Group
El PLUG és l'associació d'usuaris de GNU/Linux de la Universitat Pompeu Fabra. Pots consultar la secció assoscia't d'aquesta mateixa web per obtenir la informació necessària. Notícies, activitats, tutorials, arxius, mailing-list…
Pricoinsa Espai de Linux
Catàleg de distribucions GNU/Linux de l’empresa Pricoinsa de Barcelona. Enllaços, FTP, basar, notícies, etc. Pricoinsa disposa de botigues a: Barcelona, Girona, Màlaga, Abrera, Cornellà, Vilanova i Terrassa.
Projecte 66
Portal del projecte66. Eines informàtiques educatives per a la Catalunya Nord. Projecte 66, neix amb l'objectiu d'oferir programari informàtic educatiu lliure i en català als infants i adolescents de la Catalunya Nord (departament 66 de l'Estat francès).
Propium.org
Formació, consultoria, assessorament i suport per implementar programari lliure i l’eficiència. Propium, paraula llatina que significa lo propi, lo nostre. El psicòleg Gordon Alport defineix com propium les regions de la vida especialment nostres.
Selecció de Programari Gratuït per a Windows
Selecció de programari lliure gratuït per a Windows i recursos formatius per a utilitzar-los, de l’Escola Pia de Catalunya. Ofereix programari d’Ofimàtica, Internet, gràfics, multimèdia, programació, utilitats, educatius, portables, per a professors, ...
Soft Lliure
Es considera software lliure (en anglès Free Software) el programari que es pot executar lliurement, copiar, estudiar, modificar i redistribuïr. Es disponible gratuïtament i no s’ha de confondre amb software gratuït. El preu de cost també és lliure.
Softvalencià
Lloc on trobareu guies i programari per posar el vostre ordinador en valencià. Softvalencià és una iniciativa dels membres valencians de Softcatalà i d'Escola Valenciana per promoure l'ús del programari en valencià. Softvalencià té el reconeixement.
SomGNU
Base documental de recursos GNU/Linux en català. Descàrregues, informació de les característiques dels programes i dades diverses. Presenta el Songbird, reproductor de música, ràdio i navegador web -centrat en la compra de música i audiovisuals-.
SuSE Linux - Viquipèdia
Suse Linux va començar sent una distribució comercial d'una empresa Alemanya amb el mateix nom. Aquesta empresa va ser fundada l'any 1992. A l'any 2001, però, Suse Linux va entrar en crisi i va ser comprada per Novell.
Tu tries: programari lliure en català
Actuacions per a la societat del coneixement. Web del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya. "Música lliure"...escampa-la!, programari en català, decora el teu ordinador: descarrega’t el fons d’escriptori! Accions per a promoure PL.
Tutorials GNU/Linux
En aquesta pàgina del PLUG - Pompeu Linux Users Group, hi pots trobar material relacionat amb la instal·lació i l'ús de GNU/Linux.
Ubuntu Forums - Catalan Team
Fòrums d’Ubuntu, el sistema operatiu GNU/Linux basat en Debian, per a ordinadors. Tot el que pogue necesitar saber de l’Ubuntu. Converses, temes, informació i normativa del fòrum.
Ubuntu.cat
L'Ubuntu és un sistema operatiu GNU/Linux basat en Debian, per a ordinadors portàtils, d'escriptori i servidors. Conté totes les aplicacions que podeu necessitar i és de franc. Grup de traducció al català. Fòrums. Llista i Canal IRC: #ubuntu-cat.
Veritis Quo's Blog
Veritis Quo's blog és un interesant blog recull de notícies sobre Linux, informàtica en general i algunes anotacions. Clustrmaps, categories, arxius, dnscoop, blogroll, blogupp, ... Des de Manresa (Bages).
Zen programari lliure
Zen centra l’activitat en implantació i desenvolupament de sistemes d'informació basats en programari lliure. Mitjançant l’equip i la xarxa de partners i col·laboradors, des del 2005 proporcionem solucions per a la pyme i la administració pública.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT