QUIMICA


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
ILIMIT Comunicacions. Serveis Internet.(93)7333375


WEBS relacionades amb el tema
2011 Any Internacional de la Química UAB
L’any 2011 coincideix amb el centenari del Premi Nobel de Química de Marie Curie (1910). El programa inclou diferents tipus d’activitats. Jornades La química t'envolta, especialistes que mostren el que ha suposat la química pel benestar social.
ACH²ER Associació Catalana de l'Hidrogen i les Energies Renovables
L’ACH²ER és una associació que vol donar a conèixer i promoure activitats de formació, recerca, i desenvolupament, relacionades amb l’ús de l’hidrogen com a vector energètic, en particular i amb les energies renovables i l’estalvi energètic, en general.
Alquímia
Des d'un punt de vista actual, l'alquímia és una pseudociència sense base científica. Històricament, l'alquímia es pot considerar com a precursora de la química, abans de l'establiment del mètode científic.
Antoni de Martí i Franquès
Informació de Viquipèdia. Antoni de Martí i Franquès (Altafulla, 1750-Tarragona, 1832) va ser un químic, experimentador incansable va cultivar molts camps de les diferents disciplines científiques. Va ser un científic destacat de la Revolució química.
Any Internacional de la Química - APFQ
2011 Any Internacional de la Química - Associació de Professors de Física i Química de Catalunya. Jornades sobre l’Ensenyament de la Física i la Química, I Trobada d’Educació Química que s’organitza per celebrar l’Any Internacional de la Química.
Any Internacional de la Química 2011 Illes Balears
Amb ocasió d'aquest esdeveniment es presenten arreu de les Illes Balears un conjunt d'activitats que demostren la importància de la química a la vida quotidiana. Un bon moment per destacar la significació social de les empreses de les Illes Balears…
Associació de Professors de Física i Química de Catalunya
Associació que vol incidir en els aspectes relacionats amb l'ensenyament i la divulgació de les Ciències Físiques i Químiques. Pretén donar a conèixer les opinions del col·lectiu en els aspectes curriculars i professionals d'aquestes matèries.
bromatquim
Anàlisi química d'aliments i altres temes afins. Adreçat a estudiants i professors de formació professional, batxillerat i universitaris i a professionals dels camps de la química analítica i la bromatologia.
Centre d'Investigació i Desenvolupament (CID)
Un dels més grans del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, i el més gran del CSIC a Catalunya. Fundat el 1967, es centra en la química i la biologia, en les que treballen en tot tipo d'investigacions.
Col·legi de Químics de Catalunya
Blog de l'associació de químics i seu del Col·legi de Químics de Catalunya. Òrgans de govern, programa d'activitats, serveis als associats, llista de correu, … La web oficial (http://www.quimics.cat/), ha deixat de funcionar.
Col·legi Oficial i Associació de Químics de les Illes Balears
Web oficial. Tal com passa amb el QuimiBal, aquest mitjà virtual resta obert a la vostra col·laboració i vos agraïm per endavant qualsevol suggeriment que ens remeteu. Estam convençuts que entre tots arribarem a aconseguir un full dinàmic i de qualitat.
Comissió Catalana de Coordinació de l’Any Internacional de la Química
L’any 2011 Any Internacional de la Química. La proposta va sorgir de l’Assemblea de les Nacions Unides, 30 desembre 2008. El 2011 també és el centenari del Premi Nobel a Marie Curie, oportunitat per a recordar les seves contribucions a la ciència...
Compendi de Nomenclatura de Quimica Analitica (versió catalana)
Lloc de la versió catalana del Compendi de Nomenclatura de Quimica Analitica, Llibre digitalitzat Google Llibres. Ceramic filter 19.3.1, filtre d'absorció, absorption filter 10.3.2.1.4, filtre d'atenuància, attenuance 11.2, filtre d'interferència, …
De l'Alquímia a la Química
Origen i vinculació de l'alquímia i la química. La química no va néixer del ventre de l'alquímia, com és costum de creure. Ambdues van tenir un desenvolupament propi, tot i que força vinculat l'un de l'altre per raons òbvies. Universitat Pompeu Fabra.
Departament de Bioquímica i Biologia Molecular - UB
Web del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Química i la Facultat de Biologia de la UB. Anuncis, actes, seminaris de bioquímica i biologia molecular i congressos. Dades sobre el Departament.
Departament de Química Inorgànica - UB
Pàgina del Departament de de Química Inorgànica de la UB. Webs personals, docència, recerca i recursos seleccionats pel departament. El Departament fou constituït l'any 1966 i és l'hereu natural de la primera càtedra de química de la UB.
Departament de Química Orgànica - UB
Docència i informació sobre la docència impartida al DQO, recerca estructurada en diversos grups de recerca. Serveis ubicats al DQO, relacions amb la indústria, col·laboració en l'I+D d'empreses químiques i farmacèutiques.
DYT Detergencia i Tèxtil Química
Detergencia i Tèxtil Química SL neix al febrer 2005, si bé els seus socis compten amb una dilatada experiència de més de 10 anys en el sector químic, especialitzats entre altres coses en productes de detergència, tèxtil i plàstics.
Edouard Chauvenet
Édouard Jérôme Chauvenet (Bompas, 1881 - ?) va ser un químic, investigador i professor universitari rossellonès que es dedicà especialment a l'estudi del zirconi i el tori. Va ppublicà articles de tema químic entre els anys 1932 i 1940.
Facultat de Química - Universitat de València
Web de la Facultat de Química de la Universitat de València, en Burjassot. Tauler, alumnes, programes, laboratori, departaments de química especialitzada, estudiants, estudis, bibliografia i vincles sectorials.
Fundació Joan Oró
El 1993, Joan Oró va crear la Fundación Joan Oró, amb seu a Lleida, dedicada a l’impuls de la investigació científica. Al jubilar-se a l’any 1994, Joan Oró va tornar al país. Joan Oró i Florensa (Lleida, 1923-Barcelona, 2004). Fou un bioquímic català.
Guia General d'Enginyeria Química - UB
Recursos de química per Internet de la biblioteca de la UB; Institucions, recursos generals, bioquímica, enginyeria química i metal·lúrgia, química analítica, química física, química inorgànica, química orgànica i toxicologia.
Institut Català d'Investigació Química
L’ICIQ, concebut per convertir-se en referent per a la Química en l’Espai Europeu d’Investigació, és l’institut de recerca que proporciona el talent i lideratge per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant l’aplicació de la química.
Institut de Química Avançada de Catalunya
L'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) fou creat per fer investigació d'excel.lència en ciències químiques bàsiques, així com resoldre problemes específics de la nostra societat, utilitzant eines de la interficie química-biologia.
Institut de Recerca en Biomedicina - IRB Barcelona
Institució de recerca independent molt Jove, fundada el 2005. Dedicada a la ciència biomèdica, vol contribuir a la millora de la qualitat de vida per mitjà de l’aplicació dels avenços. Promou la recerca multidisciplinària en la biologia i la química, …
Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona - IIQAB
Seu virtual de l’Institut del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a Pedralbes (Bcn). Desenvolupa investigacions en el camp de la química per a resoldre temes bàsics i tecnològics de la disciplina. Departaments, serveis i organització.
Institut Químic de Sarrià
L’objectiu que perseguim a l’IQS és la formació completa de la persona, en els vessants empresarials i humà. Així, proporcionem als alumnes una forta formació pràctica que els permet rendir des del primer dia en incorporar-se al món empresarial.
Itinerari Químic per Girona
Itinerari adreçat a tothom, en el qual onze parades han estat escollides amb la intenció d’il·lustrar exemples quotidians de la presència de la química en el context de la ciutat de Girona. Passeig per l’invisible o allò que no es veu a simple vista.
Joan Oró i Florensa
Joan Oró i Florensa (Lleida, 1923 - Barcelona, 2004). Va ser un bioquímic català, els estudis del qual han estat claus per entendre l'origen de la vida al nostre planeta. Premiat amb el títol de marquès d'Oró per Reial Decret 819-32003 de 23 de juny.
LIPPSO - Química Orgànica Universitat de Girona
Centre de recerca constituït per investigadors del Departament de Química Orgànica de la Universitat de Girona especialitzat en tasques de recerca aplicada encarregada per empreses, sobretot químiques i farmacèutiques.
Química 2011 - CRP Vallès Oriental
2011Química. Blog que recull de recursos i informacions per a docents i alumnes. Resta obert a totes les aportacions relacionades amb la química que com a docents considereu una "bona pràctica". Ens referim als materials, experiències i activitats.
S.O.S Quimica
Web de Jose Villaverde amb informació de 1r de batxillerat. Ajuda a resoldre de dubtes o problemes referents a aquesta matèria. Laboratori on trobareu informació d’aquesta aula com material, normes, etc.
Societat Catalana de Quimica
Societat filial de l'Institut d'Estudis Catalans. Té com a finalitat tot el que es relaciona amb el conreu de les ciències químiques, fomenta la investigació, promou la renovació en els aspectes pedagògics i facilita la difusió del coneixement.
ZeroCO2 Càlcul d'Emisions de C02
Iniciativa de la Fundación Ecología y Desarrollo i de la Fundació Natura, que vol sensibilitzar a la societat sobre la necessitat de iniciar una acció contra l’escalfament del planeta. Eines per reducir, calcular i compensar les emissions de CO2.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT