ALTRES


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


WEBS relacionades amb el tema
Anys llum
Anys llum és la pàgina amateur d'en Xavier Bros, a base d'imatges d’observacions astronòmiques de galàxies, quasars, cúmuls, dobles, variables i nebuloses. Conté dibuixos, fotografies i descripcions en tres idiomes.
APOD - Imatge Astronòmica del Dia. Astronomy Picture of the Day
Versió oficial en català de l'APOD. Cada dia publica una imatge de l'Univers i un breu comentari redactat per un astrònom professional de la NASA. Traducció de Joan Gironès.
Asteroid Begues (68325)
Observant el cometa 2001 FI el 23 de abril 2001 (Sant Jordi) s’advertia un cos en moviment amb una òrbita desconeguda. Avisat al Minor Planet Center i després de les seves oportunes comprovacions va assignar-se un nom provisional 2001 HO16…
Astreamateur
La possibilitat de recrear-se amb tot allò que el cel nocturn ens ofereix i que l'observador pot després amb tranquil·litat gaudir d'una estada a vegades productiva i d'altres no tant amb les quatre fotografies que hagi pogut captar en una nit.
astres.cat
astres.cat és un espai on els aficionats a l'astronomia poden publicar les seves pròpies astrofotografies i llocs d'observació, i compartir experiències astronòmiques al fòrum. El web també està adreçat a gent que tingui curiositat per aquesta ciència.
Astroclub Planetarium
Circuit astronòmic de nova tecnologia que t’acosta a l’univers. Si t’agrada l’espai i la ciència de l’astronomia, l’Astroclub Planetarium és el teu espai de cultura científica en el millor entorn per observar l’univers. Accés al Mallorca Planetarium.
Astronatura’t
Proposta de cap de setmana sencer que aglutina allotjaments i entitats de Montblanc i proposa activitats relacionades amb l'astronomia, l'horta, les plantes silvestres, les pintures rupestres... pots fer tot el pack sencer o escollir el que més t'agradi.
Astronomia des de lEmpordà
Tinc especial predilecció pels cúmuls d’estrelles, sobretot en visual, i no deixa de sorpendr’em quan en fotografio un, sobretot quan et fas la típica pregunta de “quantes estrelles hi ha aquí?”.
Astronomia i Astrofísica
Web d'Enric Marco Soler, del Departament d''Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València. La comaraca de la Valldigna i informació sobre recerca, astronomia, universitat i comunicació. Dia de les relacions Sol-Terra.
Astronomia: L'Univers
Tot l’Univers: Els estels, les galàxies, la Via Làctia, quàsars, púlsars, forats negres, altres materials, mesures, forces i moviments, origen i evolució de l'univers.
Bernat Castellanos - Astronomia Amateur
Pàgina personal d’astronomia amateur i astrofísica bàsica. Teoria i estudi d'estrelles variables. Aquesta web va dirigida a totes aquelles persones que tenen interès per l’astronomia sense tenir grans coneixements teòrics. Imatges 3D.
Boinc.cat - Berkeley Open Insfrastructure Network Computing
Projecte que permet que el teu ordinador ajudi a projectes d'investigació (World Community Grid, Rosetta, ...) en malalties, astronomia, matemàtiques i predicció del clima. L'equip Catalunya participa a 37 projectes (BoincStats). Vista del projecte.
Cel de Nit
Astronomia i fotografies del cel per Enrique Herrero Casas. En aquest espai web, s’anirà presentant treballs en l’àmbit astronomia i astrofotografia, a més de servir com a mitjà de contacte per la realització d’activitats de divulgació astronòmica.
Coets
Pàgina sobre tecnologia de coets i sistemes de transport espacial. La web fa un estudi de la presència catalana en l'exploració i explotació de l'espai.
Còsmik, astronomia al teu abast
Des de 2007 botiga de telescopis i accesoris òptics a Barcelona. Principals marques, borsa i fundes, lloguer, regals i cursos. Secció de telescopis i secció de microscopis. Ma Àngels Gil, astrofísica i Xavier Gòrriz, enginyer tècnic, i enllaços.
David Fernández Barba
Pàgina de David Fernández-Barba, membre del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona. Ho trobareu fotografies astronòmiques i de temes relacionats i enllaços.
DigiPlanetàrium - Planetari mòbil
Servei de difusió i divulgació científica, desenvolupant activitats amb el “DigiPlanetarium”, un planetari amb tecnologia digital que projecta multimèdia a tota la cúpula, amb la comoditat de ser portàtil, oferint les prestacions dels moderns planetes.
Eclipsi a Vilamarxant
Observació de l'eclipsi del 3 d’octubre de 2005 a Vilamarxant (Camp de Túria), eclipsi anul·lar de sol visible des d'un estret corredor que travessa la península ibèrica. Ací tens algunes de les fotografies realitzades eixe dia en l'IES Vilamarxant.
El Planetarium
Planetari mòbil i flexible que es cedeix, especialment a museus, ajuntament, centres cívics, etc. Informació, planetes, constel·lacions, ... Ha estat vuit anys funcionant a l'antic Museu de la Ciència de Barcelona.
El Sistema Solar
El Sistema Solar i cadascun dels planetes: El Sol, Mercuri, Venus, La Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. El Sistema Solar és una agrupació formada per una estrella (el Sol) i els planetes i demés cossos que orbiten al seu voltant.
Espai Astronòmic
Espai Astronòmic de l’Obssrvatori Astronòmic les Gavarres, situat al Santuari dels Àngels a Sant Martí Vell (Gironès). Col·laboracions, activitats i calendari, informació del planetari inflable, blog del Racó de l'Astronomia, galeria fotogràfica i links.
Estels
Tot sobre els estels. Quan mirem els estels en una nit clara podem percebre que som molt poca cosa dins la meravellosa immensitat de l'Univers. Nebuloses planetàries, estrelles variables, registre d'observacions, equip, novetats i enllaços.
Estudi de Júpiter i Saturn
L'observació visual de Júpiter i Saturn. Què i com observar, observacions, descripcions dels programes de Júpiter i Saturn, resultats, publicacions, recursos i una mostra de la nostra recerca. AstroGea, Grup d’Estudis Astronòmics.
Francesc Pruneda i Agustí
Web personal. Material, observatori, fotos, enllaços, recursos d’astronomia... Ha impartit numeroses comferències i xerrades d'astronomia, així com cursos de divulgació d'astronomia amateur i organitzat sessions d'observació astronòmica públiques.
Gaia
Projecte de cens galàctic de l'Agència Espacial Europea per a determinar la composició, formació i evolució de més de 1000 milions d'estrelles de la galàxia. Departament d'Astronomia i Meteorologia de la Universitat de Barcelona.
Hale Boop. El Cometa de Segle
Hale Boop, el cometa de segle, del apartat d'astronomia del PIE. Totes les dades i detallada informació amb fotografies referents al fenòmen astronòmic, com i quan veure'l. Molt didàctic informació diversa a l'entorn dels astres.
ICE - Observatoris escolars
Servei de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona. Inclou nombroses propostes d’observació d’astres, un simulador de les estacions de l’any, moltes fotografies i un recull d’altres blogs i adreces web d’interès per l’astronomia.
io planetaris
Empresa d'io planetaris, empresa de Barcelona especialitzada en oferir planetaris audiovisuals mòbils. Planetaris mòbils, telescopis, tallers i jocs. Didàctiques d'astronomia, geologia i biologia. Apunts de ciència i Festival astronòmic.
Jean François Dominique Aragó
Va néixer el 26 de febrer de 1786 a Estagell, on son pare era alcalde, prop de Perpinyà (Rosselló). El seu interès per l'astronomia es va iniciar després de l'estada de Méchain a Estagell amb motiu del mesurament del meridià Dunkerke-Barcelona.
La Recerca SETI
Web del programa de recerca d'intel·ligència extraterrestre SETI. Utilitza radiotelescopis per mirar de trobar emisions de ràdio provinents d'altres mons. Notícies i tota la informació del programa. Projecte SETI@home.
L'Hemisfèric
Informació oficial d'aquest planetari situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Realitza projeccions, programació d’activitats i conferències relacionades amb l'univers. Destacats i notícies.
Memorial Josep Pratdesaba
Web d'astronomia amb dades sobre aquest astrònom vigatà i el programa del proper memorial. La ciència i l'humanisme a Catalunya, no poden negligir el coneixement d'aquest científic paradigmàtic i irrepetible.
Meteorits
Web informativa del meteorits. D'on venen els meteorits? Quins efectes pot produir un meteorit quan cau a la Terra? On es poden trobar cràters a la Terra? Efectes de l'impacte. Amb simulacions, gràfics i fotografies.
Nicolas Copèrnic
Informaciói fitxa tècnica d’aquest astrònom que va néixer a Thorn (Polònia) el 1473 i morí a Frauenburg (Alemanya) el 1543. Biografia de Nicolas Copèrnici dades d’interès. Universitat Pompeu Fabra.
Nostra Nau
L'espectacle de l'Univers. Col·lecció de 150 episodis sobre els astres, l'espai i la seva exploració. Originalment, va ser un programa de televisió diari emès pel canal K3/33 de Televisió de Catalunya des d'octubre de 2001 fins al 2002.
Planetari Barcelona
El Planetari Municipal de Barcelona és un dels més antics d'Espanya i el primer que va oferir activitats educatives pels centres escolars. Des de 1972 és centre de recursos sobre l’espai, Recursos per a educadors, biblioteca, galeria i enllaços.
Planetari mòbil Fora d'Òrbita
Activitats d'astronomia per a tothom molt fàcils: només cal explicar-la de manera planera, i, sobre tot, convidar a la observació a ull nu del cel, el Sol, la Lluna, els planetes, etc. Recupera l’astronomia que tothom pot entendre i practicar.
Planetes del Sistema Solar
Fitxa dels planetes del sistema solar: Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. Estadística. Realització: Andrea Gómez, Judit Martí, Mireia Solé, Anna Giné, Marta Pérez, Marta Solé, Marta Sánchez i Roser Roselló.
Revista Nostranau
Publicació bimestral d'astronomia en català. Editorial, opinió, L'ull tecnològic, lectors, astronauCat. La revista es descarrega en PDF. Director: Diego Sola. Assessoria científica: Observatori Astronòmic de Consell.
Satèl·lits Meteorològics
Des d'aquest lloc Web es vol retre homenatge als homes i les dones que van fer possible que el llançament del primer giny capaç de visualitzar la Terra des de l'espai i d'obtenir-ne imatges, esdevingués una realitat.
ServiAstro: servei d'informació astronòmic
Divulgació de l'astronomia del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la UB. Fenòmens astronòmics, observables des de Barcelona, i els més importants: eclipsis en directe, divulgació, efemèrides, eines de càlcul astronòmic, notícies, …
SETI.cat - Recerca d’Intel·ligència Extraterretre
Projecte internacional que té la seu a la Universitat de Berkeley (Califòrnia), amb mig milió de participants. És un projecte rigorosament científic que té l’objectiu de detectar senyals de ràdio provinents d’intel·ligències extraterretres.
Spaais - Didàctica de l'Astronomia
Grup de professors de secundària de Palma de Mallorca dedicats a la didàctica de l'astronomia: Cursets, materials, recursos, experiències, etc. Conté el diari d'astronomia 1999 - 2000. Publicat al Diari a l'escola del Diari de Mallorca.
Telescopios Barcelona
Botiga virtual de Còsmik, astronomia al teu abast, des de 2007. Telescopis i accessoris òptics a Barcelona. Principals marques. Borsa i fundes, lloguer, regals, i cursos. Secció de telescopis i de microscopis. A apartat web hi tobareu servei en català.
Trànsit de Mercuri
Pàgina d’Eduard Masana, del Departament d’Astronomia i Metereologia de la Universitat de Barcelona explicativa del trànsit de Mercuri. Explicació dels fenòmens associats al trànsit dels planetes.
Un Atles de l'Univers
Web que dona una idea de l’aspecte del nostre Univers. Nou mapes principals, i cada un té unes deu vegades l'escala de l'anterior. Mapa de les estrelles més properes i mapes amplien el camp fins a l'escala complerta de l'Univers visible.
Xavier Luri Carrascoso
Nascut a Ribes de Fresser (Ripollès) i crescut a Torelló (Osona). Professor titular d'universitat al Departament d'Astronomia i Meteorologia, UB. Línies de recerca. Publicacions. Interessos personals.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT