SOGORB


en tot el CerCAT   en aquesta secció
Recerca Avançada  

 
CerCAT Índex d'Internet


 

WEBS relacionades amb el tema

Ajuntament de Segorbe
Lloc web oficial de l’Ajuntament de Sogorb (Segorbe oficialment), municipi i cap de la comarca de l’Alt Palància. Completa informació del consistori municipal, la ciutat, tràmits OAC, comunicats, actualitat, directori i àrees de l’ajuntament.
Alt Palància - Viquipèdia
L'Alt Palància és una comarca de l'interior del País Valencià, amb capital a Sogorb. Limita al Nord amb l'Alt Millars, a l'est amb la Plana Baixa i el Camp de Morvedre, al sud amb el Camp de Túria i a l'oest amb els Serrans i l'Aragó.
Arxiu Històric Electoral Sogorb
Pàgina d’Argos (Presidencia de la Generalitat Valenciana), de l’Arxiu Històric Electoral, informe sobre Sogorb. Resultats electorals recents, evolució dels resultats electorals, evolució del % dels vots. Gràfiques estadístiques.
Carles Pau Espanyol
Carles Pau i Espanyol (Sogorb, 1857-1937) fou un botànic valencià. Estudià farmàcia a Barcelona doctorant-se a Madrid. Fou dels botànics més importants de l’època. Treballà sobretot en la flora valenciana i també en la de Catalunya i les Balears.
Càrrica
[Peñalba, Penyalba]. Llogaret del municipi de Sogorb (Alt Palància), al nord de la ciutat, a la dreta del barranc de Baladrar, prop del seu aiguabarreig amb el Palància. L'església de Sant Bartomeu depèn de Sogorb. Població: 140 h [1991].
catedral de Sogorb - Enciclopèdia.cat
Temple principal de la Diòcesi de Sogorb, sota l'advocació de Santa Maria. La primera edificació fou gòtica, però el conjunt de l'obra restà substancialment alterada per reformes posteriors. El presbiteri fou construït cap al final del s. XV.
Catedral de Sogorb - Viquipèdia
La Catedral de Santa Maria de l'Assumpció de Sogorb és un temple catòlic, seu principal del bisbat de Sogorb-Castelló. Conjunt monumental amb actuacions continuades des del s. XIV fins inicis del s. XIX, amb un claustre i un campanar gòtic.
CEFIRE - Ext. Segorbe
Els centres de formació, innovació i recursos educatius depenen de la Conselleria de Cultura i Educació. Estan integrats per assessors de formació i funcionaris d'administració i serveis. Introducció i organització.
CerCAT Sogorb
Primer cercador territorial en valencià a Sogorb (Alt Palància). L'Alt Palància és una comarca castellanoparlant del País Valencià.
Diòcesis Segorbe Castelló
Web de la Diòcesis Segorbe Castelló. Història, bisbe, organismes, organització, full parroquial i enllaços. Buscador per poblacions, vicaries o arxiprestats, també cerca misses, dia i hora en la Diòcesi. Exposició Itinerant Cincuenta anys de la Diócesis.
Entrades de bous de Segorbe
Vídeos de les entrades de bous i cavalls de Segorbe. Canal 9 i Noumultimèdia retransmeten les entrades. Respon a la voluntat de Televisió Valenciana d'acostar les manifestacions culturals i festives més arrelades dels valencians a tota l'audiència.
Francesc Vicent
Francesc Vicent (Sogorb, 1450 - ?, 1512) fou un valencià autor del primer tractat sobre escacs conegut, el Llibre dels jochs partits dels schacs en nombre de 100, imprès a València el 1495. Cap exemplar d'aquesta obra no ha arribat a l'actualitat.
Fundació Bancaixa Segorbe
Informació de la Fundació Bancaixa Segorbe i l’edifici Santa Maria, seu de la Fundació. El centre compta amb: sales de conferències i seminaris, saló d'actes, ciberoteca (3a planta), arxiu "Fundació Casa Ducal de Medinaceli". Ciberoteca i activitats.
Inventari d'Oliveres Mil·lenàries de Segorbe
Pàgina de l’Associació d'Amics de l'Olivera, que conté l’inventari d'oliveres mil·lenàries. Aquesta és l'olivera més antiga de Segorbe (Alt Palància). Fotografies.
José Camarón Boronat
José Camarón Boronat (Sogorb, 1731 - València, 1803) va ser un pintor, gravador i il·lustrador valencià, un dels més destacats de la segona meitat del segle XVIII. Va ser l'origen d'una nissaga artística que es va estendre fins a la meitat del segle XIX.
Julio Cervera Baviera
Julio Cervera Baviera (Sogorb, 1854-1929). Enginyer i comandant. Cursar ciències físiques a la Universitat de València iniciant la formació militar com a cadet de cavalleria a Valladolid. Entrà al 1878 a l'escola d'Enginyers Militars de Guadalajara.
l'Alt Palància - Enciclopèdia.cat
Comarca de la zona de llengua castellana del País Valencià, límita amb Aragó. Via de comunicació entre València i Aragó i el camí històric de sortida a la Mediterrània des de la part meridional del país. Travessada per la carretera i pel ferrocarril.
Maratón del Pico Espadán (Segorbe)
Pàgina de runedia.com, de la Maratón del Pico Espadán (Segorbe-Alt Palància). És una cursa de muntanya de un recorregut de 42195 metres. La propera cursa es celebrarà el dia 9 de desembre de 2007 (diumenge).
Masia Ferrer
Masia valenciana de tradició agrícola i ramadera que ha estat restaurada com a casa rural. En la rehabilitació s'ha respectat el seu encant original dotant-la al mateix temps de detalls moderns i confortables. Plats típics de la comarca de l'Alt Palància.
Museu Catedralici de Sogorb
Entidad regida pel cabildo catedralici. És una important colecció d’art religiós. Pintures, escultures, orfebreria, ornaments, i altres objectes. Pinacoteca d’art valencià del gòtic, renaxement, barroc i neoclàssic. Relació d’obres i horaris visites.
Palància - Viquipèdia
És un riu del nord del País Valencià que naix a la penya d'Escàbia (serra del Toro, al orient de la serra de Javalambre), a 1.618 m. de altitud. Dóna nom a la comarca, passa per Sogorb, on és conegut com el riu de Sogorb i desemboca a Sagunt.
Paratge Natural Municipal de la Esperanza
El Paratge de La Esperanza és un Paratge Natural Municipal del municipi de Sogorb (Alt Palància). Declarat per acord de la Generalitat Valenciana el 27 de gener de 2006. La muntanya de La Esperanza es s'eleva a altura màxima de 445 m.
Refugi Tristan
Antiga masia de treballs de camp, cedida al CEV per la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient. Durant 1995 i 1996 s'ha rehabilitat. Situada a 6,5 km de Gàtova, al terme municipal de Segorbe, per pista forestal. Activitats i dades del F.E.E.C.
Saló Fotogràfic Ciutat de Segorbe
Tema lliure i tema comarcal (arquitectura, paisatge, personatges, festes, etc. de les Comarques de l'Alt Palància i Alt Millars). Premis: 1r 900 euros, 2n 600 euros i 3r 450 euros. Termini de sol·licitud. Fundació Bancaixa.
Segorbe - Civis
Canvi d’URL! Sistema d'Informació Municipal. Dades contingudes al Registre d'Entitats Locals. Informació relativa a la composició política del consistori, empreses públiques, organismes autònoms i consorcis i dades històriques del municipi.
Segorbe - Institut Valencià d'Estadística
Dades municipals de Segorb (Alt Palància), de l’Institut Valencià d'Estadística. Informació relativa al territori, medi ambient, població, treball, obres, eleccions, cadastre, pressupost municipal, infraestructures i equipaments municipals.
Segorbe - La Llum de les Imatges
Pàgina de la Fundació La Llum de les Imatges, amb breu informació turística del municipi de Sogorb (Alt Palància). Els principals llocs per a visitar al poble, les seues festes parroquials fotografies i alguns enllaços relacionats.
Sogorb - Enciclopèdia.cat
Municipi i cap de comarca de l'Alt Palància, a l'àrea de llengua castellana del País Valencià. Lloc mixt de cristians i de moriscs (700 focs cristians i 350 moriscs el 1609), fou centre de la fillola de Sogorb; els moriscs habitaven el Raval de Sogorb.
Sogorb - Viquipèdia
Sogorb (Segorbe, en castellà) és un municipi del País Valencià que es troba a la comarca de l'Alt Palància, de la qual és capital. Antigament era la seu del bisbat que avui comparteix amb Castelló de la Plana. Encara hi ha un seminari.
Torques
Torcas o Villatorcas (castellà). Poble del municipi de Sogorb (Alt Palància), a la dreta del Palància, entre Xeldo i Soneixa. La seva església (Sant Francesc) depèn de la de Sogorb. Fou centre del marquesat de Vilatorques. Població: 16 h [2009].
Turisme Segorbe
Informació de l’Oficina de Turisme de Sogorb, cap de la comarca de l’Alt Palància. Completa informació: història, monuments, l’esplendor sagrat, cultura, museus, natura, oci, tradicions segorbines i serveis d’hostaleria de la ciutat.
Tuta Revoluta - Benimaclet, Cabanyal, Sogorb
Producció, distribució i consum de verdures ecològiques. Surgeig de l’interès d’un grup de persones amb ganes de dedicar-li més temps a cultivar i obtener-hi un salari digne. Alternativa a petita escala a l’actual model d’agricultura industrial.
Vicent Peris
Vicent Peris, (Sogorb, 1478-València, 1522), capità general de l'exercit agermanat, en la revolta de les Germanies del Regne de València. El 3 de març de 1522 entraren les tropes reials a València, i l'executaren al dia següent…
Webcam Segorbe
L'important passat històric de la ciutat de Segorbe, en Castellón Costa Azahar, que segueix sent seu episcopal, ha deixat les seues empremtes en monuments de gran bellesa com la catedral, l'antic hospital, l'ajuntament o el museu municipal.
Xurro - Enciclopèdia Catalana
Parlar de l'àrea de llengua castellana del País Valencià. Parlar d'Énguera i de la Canal de Navarrés, l'Alt Millars, l'Alt Palància, el Racó, els Serrans i la Foia de Bunyol. És un aragonès castellanitzat, amb un bon nombre d'elements lèxics catalans.

CerCAT © 1997. Una creació d'INTERVIC ®. Suport tècnic d'ILIMIT