MAN ON THE MOON

Impressionant, una película molt inteligent per a un públic que si s'ho vol passar bé haurà de ser també molt inteligent. Aquí en Jim Carrey desapareix per deixar pas a l'artista de varietats Andy Kaufman, un mestre del contrast, de la crítica social, un mestre que es burla de tot i de tothom i que sotmet a l'audiència a una dura prova sobre els convencionalismes i sobre la manca de frescura mental. D'acord, això potser no s'ha entès gaire, resumint direm que la película parla de com la societat és càndida i de quina manera la massa és mil vegades superior a l'individual, parlo de la massa de gent, del col·lectiu.
OPINIÓ

Estem davant d'una obra mestre que ni tan sols ha estat nominat per una triste estatueta (oscar), que quedi constància de la meva protesta. Anem per parts: el director, Miles Forman; excel·lent, la película mai perd el ritme i els moments més dramàtics estan tractats amb una sutilitat i amb una dulçura impecables. El protagonista: Jim Carrey aquí no està per sobre del personatge, aquí realment és l'Andy Kaufman qui ho absorbeix tot. La interpretació sembla simplement brillant, és impossible que diguis que en Jim Carrey fa lo de sempre perque llavors és que no t'has enterat de la película. Els secundaris: sembla mentira que tampoc hagina estat nominats ni per una trista estatueta perque en Danny de Vito, la Courtney Love i en "Bob" estan molt bé.
Resumint, una gran película d'un gran personatge que fa reflexionar sobre la idea de que tot depèn del punt de vista que es miri.