LINCAWEB
LINCAWEB

NOTÍCIES DE LA LLENGUA

Espai, destinat a oferir les notícies, amb relació amb el català, o vehiculades a la cultura catalana.
Podeu consultar les edicions mensuals anteriors a l'HEMEROTECA DE LES NOTÍCIES DE LA LLENGUA.

JUNY 99

RAIMON OBRE EL GREC 99

El Grec 99 va estrenar l'edició d'enguany. El tradicional festival de l'estiu barceloní, va encetar el llarg calendari que fins a mitjans d'agost oferirà un ampli cartell de música, dança, teatre i altres arts escèniques que podeu veure detalladament des de la web.
Raimon, va ser l'encarregat d'obrir el Grec 99, i ho va fer amb el concert titulat Cançons d'amor, cançons de lluita.
El Popular cantant valencià va deleitar, un cop més, al públic de Barcelona amb el seu darrer treball.

ANI.MAR, I FESTIVAL INTERNACIONAL DE LA CREACIÓ AUDIOVISUAL A PALMA

La festivitat de Sant Joan, va començar la primera edició del ANI.MAR, Festival Internacional de la Creació Audiovisual. Aquesta mostra del sector audiovisual s'ha desenvolupat a Palma de Mallorca aquest cap de setmana, fins ahir diumenge. Consta de Curtmetratges d'animació per ordinador i d'animació tradicional.
Els autors audiovisuals presentaràn les seves creacions amb l'esperança trobar-hi els mitjans que l'hi permetin perfeccionar la seva formació i poder entrar en un futur al món professional.
En el festival hi va ser present una important representació internacional de l'Animació, la qual, mitjançant conferències, taules rodones i produccions ens va mostrar l'ahir, l'avui i el demà de la Creació Audiovisual.

PROJECTE ÒMNIA

El President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Pujol, junt amb el Comissionat per a la Societat de la Informació, el Sr. Miquel Puig, van visitar ahir el primer punt Òmnia.
Aquest primer punt està situat al Casal Esclat de Rambla de la Marina, al barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat.
Òmnia és un projecte que té com a objectiu impulsar l'accés a les noves tecnologies a joves amb risc de patir processos de desigualtat i a aturats de llarga durada, com a mesura per combatre l'exclusió social.
Amb un pressupost de 150 milions es posaran en marxa aules formatives d'un mínim de 8 ordinadors, a més d'un servidor propi. L'aula del Centre Esclat s'inclou dins de la primera fase del projecte, la qual té prevista arribar a un total de 20 a 25 barris, prioritzant les experiències existents per part del món associatiu i els barris més implicats en els plans de dinamització.

A TOT EL PAÍS... SANT JOAN

La festa de Sant Joan ha agermanat les regions de parla catalana, les revetlles, els focs i fogueres de Sant Joan, grans protagonistes en multitut de festes d'arreu del país.
Des del sud a les Comarques d'Alacant, podeu veure'n una mostra a les Fogueres de Sant Joan - Alacant, amb la 2ª edició de la Foguera de El Tio Cuc, i la Foguera Obra Social del Hogar que es fan a la ciutat d'Alacant. Fins a els focs de Sant Joan de Perpinyà a la Catalunya Nord, d'on sortirà la La Flama del Canigó d'aquesta nit de Sant Joan, portada per atletes que repartiràn la flama arreu del país.
La nostra recomanació s'inclina per destacar la singularitat i espectacularitat de les meravelloses festes de Sant Joan a Ciutadella a l'Illa de Menorca, que es celebren des de diumenge. Demà, dia de Sant Joan la festa viurà el seu màxim esplendor.
Enguany, amb nou cartell, la comissió de festes a previst aquesta pàgina a la web, per avisar i prevenir als visitants, dels moments de màxima atenció i de més perill durant les festes. Cal recordar que en el darrers dos anys la festa es va saldar amb dos accidents que van costar la vida a una persona.

LA SARDANA VA VOLTAR EL MÓN

Ahir a les dotze del migdia, a diferents ciutats de països dels cinc continents, es va ballar la Sardana a tot el món.
En aquest acte de germanor en el que van participar dansaires d'arreu del món, la Sardana, immortalitzada per Pablo Picasso, va simbolitzar una vegada més, com ho va fer als Olímpics de Barcelona i Atlanta, un món solidari i sense fronteres.
La Asociació coneix Catalunya, va ser la promotora de l'acte amb la col.laboració de la Fundació Universal de la Sardana amb el suport de les comunitats catalanes a l'estranger. A Europa, La Sardana es va ballar en 150 poblacions del Principat, Andorra, Les Illes Balears i la Catalunya Nord i en 70 ciutats de la resta del continent.
Aquesta iniciativa reforça la sol.licitut perquè la Sardana, la dansa de la Pau, sigui declarada patrimoni cultural de l'humanitat.

FUTBOL: MALLORCA I VALÈNCIA A EUROPA PERÒ NO L'ESPANYOL

La lliga de futbol ha tingut un final emocionant, pels equips que volien estar a Europa i pels llocs de descens. Finalment els nostres equips Barça, València i Mallorca estaràn a Europa i l'Espanyol s'ha quedat a les portes d'aconseguir-ho.
València guanya al Mallorca, però els dos jugaràn la fase prèvia de la lliga de Campions, a partir de l'onze d'agost.
A causa dels resultats externs, l'Espanyol no jugarà la UEFA, tot i que els periquitos d'en Brindisi van superar l'Oviedo per 2 gols a 1 a l'Estadi de Montjuïc.
El Barça, va acomiadar la lliga perdent amb el Saragossa per 2 a 0. El Vila-real va empatar, i jugarà la promoció, que esperem que l'hi permeti seguir a la màxima categoria.

ESPECTACULAR CRIVILLÉ A MONTMELÓ

Espectacular victòria d'Àlex Crivillé al Circuit de Catalunya de Montmeló a la prova dels 500 cc. del Gran Premi de Catalunya on va realitzar una espectacular cursa superant al japonès Okada i a Sete Gibernau (segon i tercer).
Després de quatre victòries consecutives, Crivillé es referma com a líder del Mundial. Cal afegir també, que en el mateix Gran Premi de Catalunya, però en la prova de 125 cc., el lleidatà Emili Alzamora, va fer segon i es col.loca líder a la general.

L'ARQUITECTURA GAUDIANA EN L'ANY MARTINELL

La Universitat Catalana d'Estiu i l'Associació Cèsar Martinell, organitzen pels propers 26, 27 i 28 de juliol, les Jornades Martinellianes. Es tracta d'un Congrés d'Arquitectura Modernista que es celebrarà a Pinell de Brai a la comarca tarragonina de la Terra Alta. Les Jornades estan dedicades a Cèsar Martinell, l'arquitecte modernista deixeble d'Antoni Gaudí.
A la web de les jornades, acabada d'estrenar, hi podreu trobar força documentació sobre la figura de Cèsar Martinell i la seva època, el programa de les jornades i les incripcions online.
Els actes i jornades es fan en aquest 1998/99 declarats Any Martinell.

INTRACATALONIA, UN AVENÇ PER LA COMUNICACIÓ EN CATALÀ

S'ha presentat Intracatalonia, empresa pública de comunicació creada amb l'acord entre diverses institucions del Consorci Local i Comarcal de Comunicació, per tal de prestar serveis a les empreses de comunicació de proximitat que operen en les zones de parla catalana.
Intracatalonia posarà en marxa molt aviat d'una agència de notícies per als mitjans locals i d'un gabinet de premsa online. També vol crear una central de compres comunes i dedicar-se a la gestació d'un centre d'estudis sobre el sector de la comunicació en català.

TELEFÒNICA OFEREIX ACCÉS GRATUÏT A INTERNET

Telefònica ofereix accés gratuït a Internet a tots els ciutadans. Tots ho havien fet, tots ja ens havien ofert accés gratuït a Internet, no més faltava Telefónica, la companyia que dominava el monopoli ha anunciat el que tothom creia que més tard o més d'hora anunciaria.
Noticies Intercom, amplia aquesta notícia. Noticies Intercom, també parla de l'acord que ahir va firmar Telefònica i Via Digital, que adquireixen els drets del F.C Barcelona del 2003 al 2008, entre moltes altres informacions d'Internet, informàtica, cultura, ensenyament, ... Per cert, la publicació de notícies també us dona l'oportunitat de aconsseguir un Windows 98 en catalá, una bona oportunitat (si no el teniu) per tenir el nou entorn de la Microsoft.

NOU CERCADOR DE RECURSOS DEL PAÍS VALENCIÀ

L'Universitat d'Alacant ha posat en funcionament Tabarca, El nou catàleg de recursos d'Internet del País Valencià seleccionats per la Universitat d'Alacant. Funciona des de fa uns dies, i ara ja és colsultable en la seua versió en valencià.
Aquest servei té característiques de cercador ja que funciona amb una base de dades i té un motor de cerca incorporat. Els recursos inicials seleccionats per la UA, estàn disponibles en qualsevol idioma, especialment en castellà, idioma de la majoria de pàgines web del País Valencià.

ELECCIONS

Les eleccions han estat una mostra de civisme de la ciutadania, que va anar a votar lliurement pels seus candidats en les diferents consultes establertes; Europees, Autonòmiques (amb l'excepció del Principat de Catalunya), i les municipals a tots els pobles i ciutats.
Les eleccions europees el PP, va guanyar en la majoria de les autonomies de l'Estat Espanyol. Esquerra Unida ha baixat de manera significativa. En les autonòmiques, el PP ha aconseguit la majoria absoluta en les Corts Valencianes té 50 escons, (8 més que al 95) i el PSPV-PSOE aconsegueix 34 escons (2 més que al 95). Podeu consultar des de la Generalitat Valenciana els resultats electorals autonòmics i municipals.
Al Parlament Balear el PP ha deixat la majoria absoluta i necessitarà els vots d'Unió Mallorquina per a governar. Podeu consultar les dades al especial eleccions del Govern Balear.
El PSC ha aconseguit una victòria important a la ciutat de Barcelona, Joan Clos frega la majoria absoluta que són 21 regidors (aconsegueix 20 regidors), Convergència baixa a 10, el PP en baixa un per quedar en 6, ERC en guanya un quedant amb 3 i IC en perd un i queda amb dos.
A Palma de Mallorca el PP perd la majoria absoluta i es queda amb 14 regidors. El PSIB obté 9 regidors, 3 el PSM , Esquerra Unida 2 i Unió Mallorquina 1.
A la Ciutat de València el PP ha augmentat 3 regidors, Unió Valenciana (el partit dels blabers) queda fora de l'ajuntament i sofreix una davallada històrica que l'hi fa perdre la meitat dels seus vots. El PSPV-PSOE augmentat tres regidors, i Esquerra Unida els perd.

Podeu seguir els resultats totals a les europees, autonòmiques i municipals a totes les poblacions des d'aquest detallat especial del Periódico de Catalunya.

CIENTÍFICS VALENCIANS AUTORS D'UN IMPORTANT DESCOBRIMENT EN MEDICINA

Un grup d'investigadors encapçalat pel biòleg de la Universitat de València, José Manuel García-Verdugo, juntament amb científics de la Universitat de Rockefeller a Nova York han estat els protagonistes d'un important avenç en la ciencia de la medicina.
Han identificat les cèl·lules que generen noves neurones anomenades cèl·lules mare, com a responsables de la seva procreació després del naixement. Aquestes cèl.lules són conegudes com astròcits.
El descobriment obre noves perspectives per tal de seguir investigant les noves malalties neurodegeneratives, és a dir la manera de frenar malalties com el Parkinson i l'Alzheimer.
La prestigiosa revista científica americana Cell publica els detalls d'aquesta identificació de cèl·lules i el diari Avui també comenta la notícia.

MAREDEDÉU, DE GUIDO DETTONI DELLA GRAZIA

L'Albergueria, Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic, i Airtel Móvil, S.A. organitzen l'exposició Marededéu de Guido Dettoni della Grazia.
Aquesta mostra s'inaugurarà avui divendres a les 20h. a la sala de L'albergueria, al c/ de l'Albergueria nº.1 de la ciutat de Vic.

FOC CREUAT A LA CAMPANYA ELECTORAL

En els darrers dies de la campanya electoral s'intensifica i el foc creuat entre els polítics, les declaracions i contradeclaracions són una constant. L'edició del dia del diari Avui parla de la campanya de CiU a les eleccions. Pujol ofereix Convergència i Unió, com el vot útil per frenar qui sigui quan calgui. Duran ressalta que a ells no els cal portar líders de fora, com al PSC, ni enviar lluny els incòmodes, com fa el PP.
El mateix diari inclou una entrevista a Joan Clos, alcalde de Barcelona i candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya PSC, on assegura Els barcelonins paguem tres factures: la de l'àrea metropolitana, la de Catalunya i la d'Espanya.

LA CAMPANYA ELECTORAL A INTERNET MÉS ACTIVA QUE MAI

La campanya a les europeas i municipals del proper 13 de Juny i a les autonòmiques al País Valencià i les Illes Balears, segueix més activa que mai. Enguany Internet hi juga una carta important; Campanyes, candidats i delegacions de partits estrenen les seves webs per donar a conèixer els seus programes als internàutes. Podeu tenir la més completa informació de política a internet en català, des de l'Apartat de Política a CerCAT.
En aquesta lluita, cada dia que pasa és més gran el número de webs sobre el tema, avui mateix ha sortit com a novetat la delegació del PSC a Vic i el Programa Eleccions Municipals 99. Un programa informàtic gratuït per calcular els resultats de les eleccions municipals que vol ser una ajuda efectiva per fer el recompte ràpid i obtenir els resultats de manera immediata.
Tambè l'Ajuntament de Sabadell, ha posat en funcionament la web Eleccions Municipals 1999. Aquesta web permetrà accedir al recompte de vots de les eleccions municipals del 13 de juny en directe per Internet.

BONS RESULTATS D'ÀLEX CRIVILLÉ I ELS BARCELONA DRAGONS

Àlex Crivillé amb la seva Honda va imposar-se ahir a Max Biaggi que corria davant el seu públic al circuit de Mugello a Itàlia. És la tercera victòria consecutiva de l'Àlex a la temporada en la prova reina dels 500 cc. i és líder del mundial amb 104 punts, superant en 40 punts al segon classificat.

En Futbol Americà, el Barcelona Dragons és molt aprop de jugar la final de la NFL Europa, després d'aconseguir ahir guanyar als Scottish Claymores 42 - 35. Els Dragons van capgirar el marcador amb un parcial de 22 a 0 en el darrer quart, després de perdre en la mitja part per 28 a 3. D'aquesta manera els homes de Jack Bicknell es garanteixen pràcticament la final de Dusseldorf.

IX CONFERÈNCIA ANUAL EL CATALÀ EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ A GIRONA

La Societat Catalana de Comunicació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, ha celebrat per novè any consecutiu la clausura del curs acadèmic a la ciutat de Girona al Centre Cultural de la Mercè, (c. de la Pujada de la Mercè 12). Investigadors i periodistes catalans de la SCC van presentar les conclusions del treball de recerca que s'ha realitzat al llarg d'un any sota el títol El català i els mitjans de comunicació. Situació actual i perspectives. El treball, que sortirà publicat i que ha comptat amb el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, analitza la presència de la nostra llengua des d'una perspectiva inèdita: la del consum social, és a dir, en el cas de la premsa la circulació d'exemplars i el nombre de lectors, en el de la televisió el de televidents, en el de la ràdio el d'oients, etc. sempre en relació amb el consum total de cada mitjà a Catalunya.
D'altra banda, també s'estudien les tendències de creixement o de decreixement, la utilització del bilingüisme i l'evolució d'algunes experiències realitzades en l'àmbit de les noves tecnologies de comunicació.

EL SOLC, PREMI NACIONAL DE CULTURA POPULAR, JA FUNCIONA

Han començat les activitats del Solc, música i tradició al Lluçanès. que anualment es realitzen en aquest maravellós paratge entre les comarques de l'Osona i del Berguedà
Enguany el VIIè Cicle de Música i Tradició al Lluçanès, durarà fins l'1 d'agost.
L'Associació Solc, té per objectiu reforçar i donar continuïtat, primordialment, al cicle de música i cultura tradicional al Lluçanès. Des de la seva web (que acaba de canviar d'adreça) hi ha tota l'informació del cicle i les activitats paral.leles. Un extraordinàri projecte festiu, cultural i popular que ha merescut el Premi Nacional de Cultura Popular 1998.

JOVENTUT, POLÍTICA I ELECCIONS

La secretaria general de Joventut ha encarregat l'Estudi sociològic dels joves a Catalunya. En aquest treball s'indica que els joves es consideren majoritàriament de centre i s'identifiquen poc amb els partits polítics, segons va informar ahir el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El diari Avui en parla en aquest article. Malgrat aquest estudi, a la nostra xarxa les pàgines sobre les política i elecccions apareixen a diari. Tal és el cas d'avui mateix amb les pàgines de Joan Seguer Tomàs candidat i actual Alcalde del PSC de Parets i Jaume Antich, candidat socialista a l'alcaldia d'Ulldecona.
Avui és també novetat destacada la web Eleccions al Parlament de les Illes Balears, un servidor dedicat exclusivament a les properes eleccions autonòmiques que tindran lloc el proper dia 13 (a les Illes) i que el Govern Balear acaba de posar en funcionament. A la completa web hi ha la guia i agenda de l'elector, candidatures, tauler d'anuncis i temes de legislació.

SORTIDA PER LA PORTA DEL DARRERA DE CAN BARÇA

Un cop més va demostrar-se que el Barça és diferent. Més que un club? ... Ahir va produir-se la confirmació oficial de Van Gaal que no compta amb Nadal, Òscar, Roger, Ciric, Busquets i Pellegrino per a la propera temporada. En aquesta llista queden pendents Celades, Giovanni, Okunowo i Amunike per resoldre. Molts descartats tenen contracte en vigor i depenen d'un acord a tres bandes, per això el Club els hi facilitarà una sortida.
A l'apartat esportiu del diari Avui comenta aquesta sortida de jugadors amb amplitut.

UN NOU DIARI EN CATALÀ A PERPINYÀ

És oberta una subscripció per recollir abonaments per tal de que pugui sortir aviat El Punt, un nou diari en català. La presència de nou del Punt, un mitjà de comunicació escrit d'informació local a Perpinyà és una oportunitat excepcional que no cal deixar perdre. La Federació per la llengua i la cultura catalanes fa una crida a subscriure i fer subscriure abonaments al diari el Punt.
De la resposta de tots depèn que puguem disposar a Perpinyà d'un mitjà de comunicació diari en català i obert a la informació plural. El Punt necessita 250 abonaments a partir d'ara per fer possible l'edició de Perpinyà.

L'ESPORT DEL CAP DE SETMANA

El Barça va guanyar per 1 a 3 a l'Athlètic de Bilbao. El València goleja 3-0 a l'Oviedo i segueix amb opcions a jugar la Champions League. L'Espanyol, guanya cómodament per 3-0 a l'Alabès i segueix amb esperances de jugar la UEFA. El Mallorca va perdre per 2 - 1 amb el Reial Madrid i el Vila-real ha perdut novament, ara a Saragossa per 4 -0.

Àlex Crivillé guanya el Gran Premi de França i d'aquesta manera, manté el lideratge al Mundial de Motociclisme, al guanyar amb claredat al GP de França de Le Castellet.

LA TREVA DE LA GUERRA DE L'AIGUA

La polèmica de l'aigua és una de les més grans discrepàncies que fins ara hi han hagut entre la ciutadania i l'administració.
Les Associacions de Veïns i la Generalitat de Catalunya han firmat ara un pacte de no-agressió mentre arriba la nova llei que penalitzarà el consum superior a 100 litres per persona i dia. La guerra de l'aigua quedarà suspesa durant nou mesos. El conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Joan Ignasi Puigdollers, i el president de la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), Alfredo Vela, van firmar ahir el compromís per desenvolupar una nova llei per a l'ordenació i la gestió de l'aigua a Catalunya. La nova llei recullirà les reivindicacions fonamentals: que la factura final sigui l'equivalent a un rebut de l'any 1990 més l'increment de l'IPC i la simplificació dels rebuts. En podeu obtenir més dades en aquesta pàgina de El Periódico de Catalunya.

COMENÇA UNA ALTRA GUERRA, LA ELECTORAL

Aquesta nit s'ha donat el tret de sortida de la campanya electoral del proper 13 de juny (eleccions municipals, i al Parlament Europeu), al País Valencià i a les Illes Balears, les eleccions seràn alhora autonòmiques. El Diari Avui aporta un munt d'informació i dades de les properes eleccions en la seva secció de Política; Campanyes al dia, entrevistes i apartats per territoris per obtenir completa informació dels diferents Partits Polítics.

ELECCIONS A LA VISTA

Els Partits Polítics, preparen les properes Eleccions Municipals i Europees molt intensament. Des de les webs dels partits s'expliquen les activitats de la campanya i els programes electorals. Les podreu trobar a Política de , i a Política i Governs (CerCAT).
També us convidem a veura la pàgina de política del diari Avui, on hi trobareu completa informació al dia dels principals canditats i les campanyes en general.

CORREU ELECTRÒNIC GRATUÏT ALS RESIDENTS A BARCELONA

Cable i Televisió de Catalunya (CTC) i l'Ajuntament de Barcelona, donaran correu electrònic a tothom els que estiguin empadronats a la Ciutat de Barcelona. En podeu trobar més informació en aquesta pàgina de la web de l'Ajuntament de Barcelona.

ES CELEBREN LES LLIGUES DEL BARÇA AMB PARLAMENTS EN CATALÀ

Ahir la celebració de les quatre lligues guanyades enguany pel Barça, va colapçar la ciutat de Barcelona. En el trajecte quatre autobusos descapotables van desfilar pels carrers de Barcelona amb els components de les plantilles professionals, guanyadors de les quatre Lligues del centenari.
En els parlaments de la plaça de Sant Jaume, a les balconades de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, cal destacar el discurs en català dels jugadors holandesos que vàren sorpendre al dirigir-se al seu públic exclussivament en la nostra llengua. Fet que els assistents vàren agraïr animosament.

AJUNTAMENT I GENERALITAT PACTEN AMPLIAR EL METRO

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona han segellat la pau en matèria de transport públic i han consensuat nou propostes per ampliar el metro, el tramvia i els Ferrocarrils de la Generalitat.
El consens permet portar a terme nou plans per ampliar el suburbà en 35 quilòmetres més. En podeu veure més informació en aquesta pàgina de El Periódico de Catalunya.

ESPORT DEL CAP DE SETMANA. EL BARÇA CAMPIÓ TAMBÉ EN FUTBOL

El Barça, més que un club. El Barça de Van Gaal va imposar-se per un contundent 1-4 a l'estadi de l'Alabès. D'aquesta manera tal com avançava dissabte, les quatre plantilles professionals d'esports d'equip blaugranes; Futbol, bàsquet, handbol i hoquei patins, han guanyat les seves respectives lligues en aquest any tant especial del centenàri. Avui es celebra la històrica fita. Quatre autobusos descapotables desfilaran aquesta tarda pels carrers de Barcelona amb viatgers de luxe i les quatre Lligues del centenari.
Els altres resultats de futbol a primera el Mallorca guanya 2-0 a l'Extremadura i es manté com a segon classificat amb possibilitats d'accés directe a la Copa d'Europa. El València empata 1-1 al camp de la Reial Societat. L'Espanyol goleja el Salamanca 4-0 i té la possibilitat d'aconseguir jugar a les competicions europees la propera temporada. El Vila-real cau derrotat 3-4 davant el Betis i segueix en una situació complicada de cara a mantenir-se a primera.
En Motor, Àlex Crivillé aconseguia el seu Gran Premi número 150 al guanyar el Gran Premi de França de Motociclisme, consolidant-se en el lideratge del Mundial. Sete Gibernau va quedar quart i Carles Checa cinquè. En 125 cc, Emili Alzamora va fer tercer.
En Hoquei Herba L'Egara de Terrassa juga avui d'avui la final de l'Eurohoquei a les 14.30 hores al Pla del Bon Aire de Terrassa. Davant tindrà l'Hertogenbosch d'Holanda que intentarà evitar que els terrasencs aconsegueixin el tercer títol europeu.

LLIGA DE BÀSQUET PEL BARÇA.

El Barça està portant a terme una gran temporada global de totes les seves seccions en l'any del seu centenari.
Ahir en bàsquet, l'equip professional del Barça, va guanyar la seva onzena lliga ACB, després de superar en tercer partit dels playoff, per 56 a 60 al Caja San Fernando.
Els homes d'Aíto García Reneses, vàren culminar sensacionalment la competició, demostrant ser l'equip en millor moment de forma. En el partit d'ahir, l'impresionant tasca del gegant Dueñas, rei del rebot i la faceta ofensiva d'Alston amb l'encertada direcció i llançaments triples decisius de Shasha Djorjevic, vàren ser decisius.

CURS DE GEOMÀTICA IMPARTIT PER EXPERTS INTERNACIONALS

Organitzar el trànsit d’una ciutat, conèixer les rutes òptimes per circular sense embussos o connectar-se amb una central d’emergències sense moure’s del propi vehicle, en cas de problemes de salut, seguretat o avaria mecànica, són algunes de les possibilitats que ofereixen els sistemes de transport intel.ligents, un sector en plena fase d’expansió. El 2on Curs de Sistemes de Transport Intel.ligents i Navegació Terrestre i l’Institut de Geomàtica, consorci de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Generalitat de Catalunya, inicia la seva activitat docent. L’objectiu d’aquest nou centre és fomentar i desenvolupar la recerca i la docència de la geomàtica, un conjunt de disciplines que tracten de l’estudi de la informació espacial referenciada geogràficament.

TROBADES MULTIMÈDIA - SERVEIS INTERACTIUS PER CABLE A CATALUNYA

Els futurs plans i els projectes més immediats de Cable i Televisió de Catalunya (CTC) van ser exposatats a la propera Trobada de la Indústria Multimèdia, que en aquesta vuitena edició està dedicada als serveis interactius per cable a Catalunya, a on CTC n'ha desenvolupat la primera experiència pilot. També es presentaran futures aplicacions del cable a la Internet de segona generació (Internet II), noves oportunitats de negoci, i l'evolució de les xarxes al territori català.

Podeu aportar notícies locals, etc... de llengua. Comunicar-ho al WEBMESTRE

LINCAWEB